Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Digital Foundry: Το νέο Nintendo 3DS

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • New Nintendo 3DS
    • 7+ pegi 7+
      • 10 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (5)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.com/3ds FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
*
Οι προσπάθειες της Nintendo να ανανεώσει την ορμή του φορητού hardware της δεν ήταν πάντα απόλυτα επιτυχείς. Το Game Boy Pocket -μαζί με το Pokemon- μπορεί να ανανέωσε τις τύχες του προπάτορά του από το 1989, ενώ για παράδειγμα το Game Boy Micro του 2005 -η τελευταία έκδοση του Game Boy Advance- είχε πολύ μικρότερη επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, αυτή η σταθερή επιθυμία πειραματισμού και ενίσχυσης των φορητών συστημάτων ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής του γίγαντα του Κιότο για σχεδόν τρεις δεκαετίες, χωρίς να δείχνει σημάδια εγκατάλειψης στο προσεχές μέλλον. Για την ακρίβεια, η τρέχουσα κονσόλα "τσέπης" της Nintendo -το Nintendo 3DS- έχει δει 3 αναθεωρήσεις σε ισάριθμα έτη - και μόλις απέκτησε το τέταρτο... "facelift".



Το New Nintendo 3DS είναι -ίσως- το μηχάνημα που θα έπρεπε να είναι το 3DS XL του 2012, επιχειρώντας να διορθώσει πολλά από τα θέματα που ταλαιπώρησαν το σύστημα από την ίδια τη σύλληψή του, όπως οι γωνίες θέασης 3D, η έλλειψη δεύτερου αναλογικού μοχλού και η αργές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της πλοήγησης στο user interface. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι σε κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά προσθέτει και κάποια... μπόνους, καθιστώντας εαυτόν χωρίς αμφιβολία την απόλυτη έκδοση του 3DS. Το νέο σύστημα έρχεται σε δύο μοντέλα. Το standard New 3DS και το New 3DS XL (γνωστό και ως LL στην Ιαπωνία). Και τα δύο μοιράζονται τον ίδιο σχεδιασμό, με το μικρότερο μοντέλο που μάλλον απευθύνεται στους νεότερους παίκτες, να διαθέτει τις εναλλακτικές προσόψεις 'Kisekae' και πλήκτρα στο σχέδιο χρωμάτων του χειριστηρίου του Super Famicom/SNES. Πέραν όμως από τις προφανείς διαφορές στις συνολικές διαστάσεις, το μέγεθος της οθόνης και την χωρητικότητα της μπαταρίας, η εσωτερική τεχνολογία είναι ακριβώς η ίδια και στις δύο μονάδες.



Πριν όμως αρχίσουμε να... σκαλίζουμε τα τεχνικά «τι και γιατί» του New 3DS, μάλλον θα ήταν σοφό να σταθούμε λίγο περισσότερο στις φυσικές βελτιώσεις που προσφέρει σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η πλέον προφανής είναι φυσικά η εισαγωγή ενός δεύτερου αναλογικού controller -ή αλλιώς το C-Stick, όπως αυτό ονομάστηκε από την Nintendo σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με το κίτρινο nub του GameCube joypad. Η προεξοχή είναι διαμορφωμένη από ένα ελαστικό υλικό και κατά την πρώτη επαφή η αίσθηση που αφήνει είναι μάλλον άκαμπτη.
Το New Nintendo 3DS είναι -ίσως- το μηχάνημα που θα έπρεπε να είναι το 3DS XL του 2012, επιχειρώντας να διορθώσει πολλά από τα θέματα που ταλαιπώρησαν το σύστημα από την ίδια τη σύλληψή του
Ουσιαστικά είναι το ίδιο concept με το pointing stick των IBM ThinkPad notebooks. Αυτό που αρκεί για το επιτυχές registration της κίνησης είναι μια μέτρια πίεση, ενώ η τοποθέτηση του δίπλα στα face buttons εγγυάται μια άνετη εναλλαγή ανάμεσα στα δύο στοιχεία ελέγχου. Με την εισαγωγή ενός δεύτερου stick, το New 3DS ενσωματώνει αποτελεσματικά τις δυνατότητες του Circle Pad Pro, με το σύστημα να περιλαμβάνει ακόμα και τα δύο επιπλέον shoulder buttons, τα οποία προστέθηκαν μέσα από το μάλλον ογκώδες και άβολο add-on. Τοποθετημένα στην άκρη των ήδη υπαρχόντων πλήκτρων L και R, είναι εύκολα προσβάσιμα με τις άκρες των δακτύλων, ωστόσο η ταυτόχρονη πρόσβαση και στα τέσσερα πλήκτρα απαιτεί μια κάποια... επιδέξια τοποθέτηση του χεριού.



Τα νέα controls είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Nintendo έχει αλλάξει την αίσθηση της τελευταίας της φορητής πρότασης καθώς άλλα υπάρχοντα στοιχεία, έχουν διαφοροποιηθεί που ταυτόχρονα βολεύουν και μπερδεύουν τον χρήστη. Ο έλεγχος της έντασης του ήχου είναι πλέον τοποθετημένος στο αριστερό άκρο της οθόνης, ακριβώς απέναντι από το 3D slider, κάτι που περιορίζει την ακούσια αλλαγή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο διακόπτης ενεργοποίησης του WiFi αποτελεί παρελθόν, με τον έλεγχο της ασύρματης σύνδεσης πλέον να γίνεται εξ' ολοκλήρου μέσα από το λειτουργικό - μια ακόμη ευπρόσδεκτη αλλαγή που αποτρέπει την απώλεια StreetPass 'hits' από ακούσια απενεργοποίηση του WiFI που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της κίνησης. Τα πλήκτρα Start και Select έχουν πλέον πάει στη δεξιά πλευρά της οθόνης αφής, ενώ το κάτω άκρο της κονσόλας -όπου μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο η υποδοχή ακουστικών 3.5mm- πλέον είναι «στολισμένο» με εισόδους και άλλα στοιχεία.
Το New 3DS ενσωματώνει αποτελεσματικά τις δυνατότητες του Circle Pad Pro, με το σύστημα να περιλαμβάνει ακόμα και τα δύο επιπλέον shoulder buttons, τα οποία προστέθηκαν μέσα από το μάλλον ογκώδες και άβολο add-on.
Το stylus dock, η υποδοχή game card και το πλήκτρο power όλα έχουν τοποθετηθεί εδώ, με τις δύο τελευταίες αλλαγές ωστόσο να μην αισθάνονται ιδιαίτερα «σωστές». Ενώ οι παίκτες που επιδίδονται σε πολλά downloads μπορεί να αγνοήσουν την θέση της υποδοχής κάρτας, η αναζήτηση του πλήκτρου power είναι μια μάλλον δύσκολη διαδικασία και θα ήταν πολύ καλύτερα στην αρχική του θέση δίπλα στην οθόνη αφής, προστατευμένο από την επάνω οθόνη όταν η συσκευή είναι κλειστή. Ενώ το πλήκτρο ευτυχώς δεν θα απενεργοποιήσει την κονσόλα όταν αυτή είναι στην τσάντα ή στην τσέπη του χρήστη, μπορεί να την ενεργοποιήσει σε παρόμοια κατάσταση αν είναι ήδη κλειστή.



Η άλλη αξιοσημείωτη πτυχή του standard New 3DS είναι η παρουσία των Kisekae face plates - τα οποία ουσιαστικά είναι κομμάτια από λεπτό πλαστικό που «κουμπώνουν» στο μπροστινό και πίσω μέρος της συσκευής. Το κάτω μέρος της γραφίδας -το οποίο είναι απογοητευτικά κοντόχροντρο και δίνει μια κάπως φθηνή αίσθηση σε σύγκριση με την μεταλλική, τηλεσκοπική έκδοση του πρώτου 3DS- χρησιμοποιείται για την αφαίρεση της πρόσοψης, ενώ για το πίσω πάνελ θα χρειαστεί ένα σταυροκατσάβιδο. Ο λόγος γι' αυτό είναι το γεγονός ότι κάτω από το πάνελ βρίσκονται η μπαταρία και η υποδοχή κάρτας microSD και σε περίπτωση αφαίρεσης, η απώλεια ενός εκ των δύο είναι αρκετά πιθανή. Τα Kisekae plates είναι αποκλειστικά για το μικρότερο μοντέλο New 3DS και η Nintendo προφανώς τα βλέπει καθαρά ως μια εξαιρετικά πολύτιμη ροή εσόδων - με περισσότερες από 40 εναλλακτικές προτάσεις να είναι ήδη διαθέσιμες στην Ιαπωνία. Αν και μπορούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό πίσω από το γεγονός ότι αυτή η δυνατότητα προσαρμογής απουσιάζει από το New 3DS LL, από τη στιγμή που η έκδοση αυτή απευθύνεται σε ενήλικες, δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε ότι η Nintendo θα χάσει αρκετά χρήματα από αυτήν την κίνηση. Στην τελική, οι πολύχρωμες θήκες αρέσουν και στους μεγάλους.
Πέρα από τις φυσικές ιδιότητες του New 3DS, τα εσωτερικά πλεονεκτήματα είναι εξίσου εντυπωσιακά, με το πλέον προφανές αυτών να είναι το σημαντικά βελτιωμένο αυτόματο-στερεοσκοπικό 3D effect, το οποίο τώρα χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα για να εντοπίσει το κεφάλι του χρήστη και να προσαρμόσει την εικόνα ανάλογα. Στα προηγούμενα μοντέλα, ακόμα και παραμικρή κλίση της κονσόλας ήταν αρκετή να 'χαλάσει' την τρισδιάστατη εικόνα και το συνολικό αποτέλεσμα, με θολά σημεία και διπλές εικόνες να εμφανίζονται στην οθόνη. Ωστόσο, το New 3DS εξαφανίζει αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα. Πλέον, η εικόνα παραμένει σταθερή ακόμα και μετά από μια απότομη κίνηση, αφού η κάμερα συνεχώς παρακολουθεί την σχετική θέση του χρήστη και προσαρμόζει τα όρια της οθόνης ανάλογα. Δεν είναι δύσκολο να αποδομήσει κανείς όλη τη διαδικασία.



Απλά γυρνώντας το κεφάλι μακριά από την κονσόλα και γρήγορα επιστρέφοντας προκαλεί την τρισδιάστατη εικόνα να «κάνει άλμα» καθώς επαναρυθμίζει και «κλειδώνει» για ακόμη μια φορά στο πρόσωπο. Τέλος, οι ανεπαίσθητες κινήσεις επίσης ανιχνεύονται, κάτι που σημαίνει ότι στην διαδικασία χρησιμοποιείται και το επιταχυνσιόμετρο της κονσόλας. Ακόμα και έτσι, είναι μια εκπληκτικά αποτελεσματική λύση σε ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες της πλατφόρμας. Κάτω από το... καπό, η Nintendo έχει πειραματιστεί με την εσωτερική τεχνολογία για να προσφέρει κάποιες ευπρόσδεκτες βελτιώσεις.
Πέρα από τις φυσικές ιδιότητες του New 3DS, τα εσωτερικά πλεονεκτήματα είναι εξίσου εντυπωσιακά, με το πλέον προφανές αυτών να είναι το σημαντικά βελτιωμένο αυτόματο-στερεοσκοπικό 3D effect
Η CPU είναι γρηγορότερη, όπως και η πλοήγηση στα menu του 3DS. Για παράδειγμα, αυτή η... οδυνηρή παύση που παραδοσιακά συνόδευε το πάτημα του πλήκτρου home κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πλέον αποτελεί παρελθόν, ενώ οι χρόνοι loading και εκκίνησης έχουν επίσης μειωθεί αισθητά. Τα downloads είναι πολύ ταχύτερα, ενώ επίσης ευκολότερη είναι και η πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ο browser διαθέτει ένα φίλτρο που αποκλείει ενήλικο περιεχόμενο - μια σοφή κίνηση, δεδομένης της «οικογενειακής» εικόνας της Nintendo- κάτι που όμως μπορεί να παρακαμφθεί με την πληρωμή ενός μικρού ποσού μέσω πιστωτικής κάρτας.



Η τεχνολογία NFC δίνει και αυτή το «παρών» στο New 3DS - μια αναγκαία κίνηση με τα Amiibo να... περιμένουν. Κατά τη διάρκεια του review δεν ήμασταν σε θέση να δοκιμάσουμε αυτή τη δυνατότητα, αλλά από όσα ήδη γνωρίζουμε θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση του Amiibo απευθείας πάνω στην οθόνη αφής, για την ανταλλαγή δεδομένων και την εκκίνηση events στα παιχνίδια. Οι τίτλοι που παίξαμε στο New 3DS δεν είχαν διαφορετικές επιδόσεις σε σύγκριση με την standard κονσόλα, παρά την ενίσχυση της CPU. Αυτό βέβαια είναι αναμενόμενο, δεδομένου ότι είχαν κωδικοποιηθεί με το αρχικό σύστημα κατά νου, ωστόσο η Nintendo έχει υποσχεθεί ότι ορισμένες μελλοντικές εκδόσεις θα κάνουν χρήση του ανανεωμένου hardware. Μια από αυτές να είναι η φορητή έκδοση του Xenoblade Chronicles, η οποία και αναμένεται τον επόμενο χρόνο.
Η CPU είναι γρηγορότερη, όπως και η πλοήγηση στα menu του 3DS.
Ενώ πολλοί θα καλωσορίσουν την ευκαιρία να δουν αρτιότερους τεχνικά τίτλους στο φορητό της Nintendo, αυτή η στρατηγική δεν έρχεται χωρίς ρίσκο. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 45 εκατομμύρια χρήστες 3DS, 3DS XL και 2DS - και κανείς από αυτούς δεν θα μπορεί να παίξει κάποιο από τα παιχνίδια του New 3DS στα συστήματά τους. Ο κατακερματισμός της αγοράς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να εμπνεύσει πολλούς fans να αναβαθμίσουν στο νεότερο μοντέλο, αλλά θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει το είδος της σύγχυσης που επιβαρύνει συνεχώς το Wii U κατά την εμπορική διάρκεια ζωής του. Για τον μέσο καταναλωτή, η αναγνώριση του ποιου 3DS software είναι συμβατό με ποιο 3DS σύστημα θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας σοβαρός πονοκέφαλος.



Η standard έκδοση του New 3DS έρχεται με μια μπαταρία 1400 mAh, η απόδοση της οποίας είναι μάλλον αμφισβητήσιμη, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά σύγχρονα smartphones έχουν μπαταρίες χωρητικότητας διπλάσιας από αυτήν. Ως αποτέλεσμα, η αυτονομία δεν είναι ριζικά διαφορετική απ’ ότι στο παρελθόν. Η Nintendo «δίνει» περίπου μια επιπλέον ώρα παιχνιδιού σε αυτήν την έκδοση (3,5 με 6 ώρες) σε σύγκριση με το αρχικό 3DS του 2011 (3 με 5 ώρες). Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο πράγματι ισχύει, αν και πάλι έπρεπε να φορτίζουμε το σύστημα πιο συχνά απ' όσο θα θέλαμε. Σε γενικές γραμμές, το ίδιο ισχύει και για το New 3DS XL, το οποίο προσφέρει μόνο μια μικρή βελτίωση όσον αφορά τη διάρκεια ζωής ανάμεσα στις φορτίσεις. Δεδομένου ότι η μπαταρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα, ακόμα και από την κυκλοφορία του 3DS πριν από μερικά χρόνια, είναι κάπως απογοητευτικό να βλέπουμε ότι η Nintendo δεν εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία - σίγουρα την τελευταία, δεδομένης της ηλικίας του hardware - να… εξημερώσει τις κριτικές με μια πιο αποδοτική μπαταρία.

New Nintendo 3DS: Η ετυμηγορία του Digital Foundry
Το New Nintendo 3DS περισσότερο επαναλαμβάνει τα πεπραγμένα του παρελθόντος, παρά υπόσχεται μια επανάσταση - αλλά την ίδια στιγμή, όσον αφορά στις ανανεώσεις της Nintendo, είναι μια από τις πιο δραστικές, εύκολα στο ίδιο επίπεδο με αυτό του Game Boy Advance SP, το οποίο εισήγαγε την διάσημη έγχρωμη οθόνη οπίσθιου φωτισμού και την επαναφορτιζόμενη μπαταρία για πρώτη φορά στους fans της Nintendo. Η αύξηση των επιδόσεων του επεξεργαστή κάνει το  UI γρηγορότερο και επιτρέπει καλύτερους τίτλους σε βάθος χρόνου, με τον ατυχή περιορισμό ότι οι υπάρχοντες χρήστες 3DS δεν είναι καλεσμένοι στο... πάρτι. Το head-tracking βελτιώνει εντυπωσιακά το πολυδιαφημισμένο 3D χωρίς γυαλιά, ενώ η προσθήκη του δεύτερου αναλογικού stick προσφέρει το είδος του ελέγχου που πραγματικά θα έπρεπε να υπάρχει στην κονσόλα από την αρχή.



Ενώ η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία θα απολαύσουν το νέο σύστημα μέσα στο 2014, ο υπόλοιπος πλανήτης θα πρέπει να περιμένει μέχρι το επόμενο έτος. Η καθυστέρηση σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική θα μπορούσε να έχει να κάνει με την έλλειψη του software που θα μπορούσε να αναδείξει τα λεπτότερα σημεία του συστήματος - όπως το δεύτερο αναλογικό stick. Πιο σημαντικά, η κυκλοφορία στην Ιαπωνία έχει συνδεθεί με το launch του Monster Hunter 4G (γνωστό στην Δύση ως Monster Hunter 4 Ultimate), το οποιο χρησιμοποιεί το C-Stick για τον έλεγχο της κάμερας - και είναι μάλλον ενδεικτικό το ότι το ειδικό New 3DS LL bundle με τον τίτλο της Capcom είχε ως αποτέλεσμα τρεις φορές περισσότερες πωλήσεις από το standard New 3DS. Είναι σαφές ότι το software είναι ζωτικής σημασίας για το λανσάρισμα αυτής της νέας έκδοσης - και ίσως γι' αυτό η Nintendo αντιστάθηκε στον πειρασμό να προχωρήσει σε μια παγκόσμια κυκλοφορία το 2014. Ανεξάρτητα από τους λόγους, αυτή είναι μια αναβάθμιση για την οποία αξίζει κανείς να περιμένει - και μάλλον η τελική «ζαριά» για το 3DS.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του νέου Nintendo 3DS στην επόμενη σελίδα















 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • rabbit
    • Mπραβο για το αρθο,αναλυτικοτατο
      Οσο για την κονσολα θα πρεπε να πω τα εξης
      "τελευταια φορα που αγοραζω φορητο νιντεντο΄' μεχρι να βγει το καινουρειο ποκεμον δλδ και "αναγκαστω" να ξαναενδωσω :(

    • RODIFIRE
    • πολύ ωραίο άρθρο!
      πιστεύω ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να τα περάσουν και στα παλιά 3ds!
      επίσης το XL θα προτιμούσα να είχε και αυτό χρωματιστά πλήκτρα!
      προσωπικά περίμενα πολύ περισσότερες καινοτομίες σαυτο το βήμα έτσι ώστε να αξίζει να το αγοράσω άμεσα... τώρα φυσικά θα περιμένω,και θα το πάρω μόνο για συλλογή κάποια στιγμή

    • iankysyrath
    • ωραιο αρθρο...must buy για μενα που ειμαι φαν του 3d!μπορει να το χω συνηθισει το παλιο μου 3ds και να μην το πηγαινω περα δωθε οταν παιζω, αλλα το head tracking ειναι ο ορισμός του πως έπρεπε να λειτουργει το αρχικο 3d mode!

    • gamer_7
    • Ξέρει κανείς πόσα χρόνια θα μείνει στο επίκεντρο της αγοράς το new 3ds ; πριν βγάλει καμιά νέα γενιά.

    • alex4444
    • Ξεκαθαρα η καλυτερη επιλογη αναμεσα στα 3ds, φοβερη η αναλυση του DF και η μεταφραση του Κωστα!

      Ειναι πολυ σημαντικη η βετλιωση του 3d, πιο σημαντικη κι απο τον 2ο μοχλο. Το ιδιο και η αυξηση της ταχυτητας της cpu. Κατα τ'αλλα εγω δεν πιστευω οτι θα βγουν πολλα exclusive παιχνιδια για αυτο το συστημα, ισως 1-2 στην αρχη για να σπρωξουν τις πωλησεις του.

      Ανετα θα εκανα την αλλαγη του τωρινου μου 3ds, αν ειχα λεφτα για χαλασμα.

    • alex4444
    • @gamer_7 Η οικογενεια των ds εμεινε για 7 χρονια στο προσκηνιο, και καπου τοσο υπολογιζω και για τα 3ds. Μεχρι το 2017 το βλεπω σιγουρο λοιπον, βαρια το 2018 να παμε για νεα γενια.

    • PetrifieD-
    • Πολύ καλό και αναλυτικό άρθρο. Εγώ όμως που έχω το 3DS λίγο καιρό σχετικά (1 χρόνο) δεν σκέφτομαι προφανώς αναβάθμιση από τώρα αλλά ανησυχώ γιατί τώρα λογικά θα βγαίνουν καινούρια παιχνίδια για το new 3DS και ίσως το απλό 3DS παραμεληθεί. Άραγε για πόσο ακόμα θα υποστηρίζουν το 3DS με παιχνίδια και λογισμικό; ελπίζω να μας σώσει το γεγονός ότι ακόμα έχει τεράστια βάση χρηστών.

    • alex4444
    • @Fitsou Eιναι το ιδιο πραγμα, απλα στην Ιαπωνια εχει αλλη ονομασια.

      @PetrifieD- Μη σε ανησυχει αυτο. Το DSi ειχε παρει 3-4 αποκλειστικους τιτλους, ψιλοαδιαφορους κι ολας. Το 3ds εχει ακομα ψωμια, το new 3ds δεν ειναι η νεα γενια.

    • Ada23
    • Πολυ ωραιο αρθρο.
      Απο τη στιγμη που διαβασα για τις εκπτωσεις στις κονσολες(στον Κωτσοβολο) αναρωτιομουν πως στο καλο η Nindento εφτασε απο το Gameboy να εχει τοσο πολλα μοντελα- 2DS,3DS -και ποες ειναι οι διαφορες τους (μαυρα μεσανυχτα εχω).Εκατσα χθες βραδυ και διαβαζα τα χαρακτηριστικα της καθε κονσολας απο περιεργεια. D Απο συμπτωση να τες οι απαντησεις απο πλευρας enternity :D

    • teopanta1
    • πιστευω οτι μεττα την ταση τον μεγαλων οθονων στα τελευταια smartphones βλεπε nexus 6 η φορητες παιχνιδομηχανες θα αρχισουν να χανουν την αιγλη τους

    • gamelover
    • Αν δεν είχα πάρει το 3ds τώρα πρόσφατα πιστεύω ότι θα αγόραζα το new 3ds.Βέβαια οι αλλάγες αν και είναι καίριας σημασίας,αλλά και πάλι όχι όλες,δεν είναι και αρκετές για να σε σπρώξει να το αγοράσεις.Γενικά η νιντεντο πλέον κάνει μικρά και συχνά βήματα πιστεύω με τις φορητές κονσόλες και πολύ φοβάμαι μην κουράζει....
      Την πιο σημαντική και ουσιαστική αλλαγή που έκανε νομίζω είναι η βελτίωση του 3ds και η gpu.
      Παινχίδια και γω πιστεύω ότι θα βγάλει ακόμα για το υπάρχον μοντελο και θα πάρει 1-1,5 χρόνο για το new 3ds.

*