Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Disney Infinity 3.0: Star Wars Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Avalanche Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Disney Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Disney Infinity 3.0
    • 7+ pegi 7+
      • 8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (2)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://infinity.disney.com/en-gb FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Κατόπιν του μουδιασμένου ξεκινήματος, πριν από δύο χρόνια, και της προβληματικής συνέχειας την προηγούμενη σεζόν, που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, η Disney αποφάσισε να ρίξει στην αρένα τα μεγάλα όπλα της και έτσι  το βασικό play set του Disney Infinity 3.0 αντλεί τη θεματολογία του από τη δημοφιλή σειρά Star Wars. Ο σκοπός είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Ναι μεν, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα που φέρουν το όνομα Disney, η σειρά Infinity λατρεύεται από τους νεαρούς gamers, όμως έλειπε το στοιχείο που θα προσέλκυε τις μεγαλύτερες ηλικίες και να που βρέθηκε στο brand του Star Wars.


Το περιεχόμενο του βασικού πακέτου σε πλήρη παράταξη.

Πρωταγωνιστές του Star Wars: Twilight of the Republic, όπως ονομάζεται το βασικό πακέτο, είναι ο Anakin Skywalker και η Ashoka Tano. H πλοκή τοποθετείται χρονολογικά μεταξύ των Star Wars Episode II και III και διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στους πλανήτες Geonosis, Tatooine, Coruscant και Naboo, σε μια απόπειρα να καλυφθούν τα βασικότερα γεγονότα των Clone Wars και των τριών prequel. Δεν δεν θα ήταν υπερβολή εάν κάποιος έλεγε ότι τα πάντα έχουν συμπιεστεί σε υπερβολικό βαθμό, για να χωρέσουν στις 6-7 ώρες που διαρκεί το παιχνίδι. Επιπρόσθετα, μιας και οι παίκτες είναι αυτοί που ουσιαστικά αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές του τίτλου, όσοι επιθυμούν μπορούν να εμπλουτίσουν το καστ των χαρακτήρων, αγοράζοντας, φυσικά, νέες φιγούρες που δίνουν "ζωή" και σε άλλα δημοφιλή μέλη από το σύμπαν του Star Wars, όπως οι Luke Skywalker, Princess Leia, Han Solo, Chewbacca, Darth Vader, Boba Fett και Yoda, ενώ υπάρχει και ένα token με τη μορφή του Death Star που ξεκλειδώνει το story based adventure μέρος του παιχνιδιού.


Ποιος θα αντισταθεί στη δύναμη της Ashoka.

Το παιχνίδι είναι δομημένο σε αποστολές και μέχρι να φτάσετε στην πολυπόθητη ολοκλήρωσή του θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε αναρίθμητες ορδές από υποτακτικούς της Αυτοκρατορίας. Το σύστημα μάχης, όσον αφορά τουλάχιστον στο κομμάτι του πεζικού, είναι απλοϊκό και προσιτό για όλους. Λίγο επίθεση, λίγο απόκρουση, λίγο χρήση της Force και, αν στην εξίσωση προστεθεί η εξάσκηση, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που κανένας δεν θα μπορέσει να σας αντισταθεί. Ο θάνατος ναι μεν δεν θα ξεχάσει να σας επισκεφτεί, όμως τοποθετώντας απλά μια άλλη φιγούρα στη βάση, θα μπορέσετε να συνεχίσετε από το σημείο στο οποίο οι αντίπαλοι σας έστειλαν να συναντήσετε τον Πλάστη. Τα puzzles, δυστυχώς, λάμπουν διά της απουσίας τους και έτσι, όλο το βάρος της ικανοποίησης των παικτών μένει στο κομμάτι της δράσης που πέρσι συγκέντρωσε τα περισσότερα παράπονα.
H πλοκή τοποθετείται χρονολογικά μεταξύ των Star Wars Episode II και III και διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στους πλανήτες Geonosis, Tatooine, Coruscant και Naboo.
Φέτος όμως, λαβαίνοντας σοβαρά υπόψη τα περσινά παράπονα των παικτών, η Disney ανέθεσε το σχεδιασμό του παιχνιδιού στην Ninja Theory, developer του DmC: Devil May Cry, γεγονός που σημαίνει ότι η σειρά Infinity δεν αποτελεί για την Disney δεν είναι (μόνο) ένας τρόπος να αυξάνει την κερδοφορία της, αλλά κυρίως ότι έχει σκοπό να την αναδείξει σε ναυαρχίδα της, επενδύοντας όλα τα αναγκαία για τη βελτίωσή της. Ολοκληρώνοντας τις υποχρεωτικές αποστολές σε κάθε περιοχή, υπάρχουν τα λεγόμενα sub-quests, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν σχετίζονται με την εξολόθρευση εχθρών. Η ολοκλήρωση τους, αν δεν απωθηθείτε από τη ρουτίνα τους και τα προσπεράσετε, θα σας προσφέρει την ευκαιρία να συγκεντρώσετε επιπλέον πολύτιμα experience points που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αναβάθμιση των ικανοτήτων του χαρακτήρα σας. Βεβαίως, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μάχες στον αέρα. Αυτές ναι μεν είναι εντυπωσιακές, όμως η σημασία τους είναι μάλλον δευτερεύουσα. Η αλήθεια είναι ότι, αν δεν ηχήσουν τα light sabres, αν δεν γίνει χρήση της Force, τότε οι σκοτεινές δυνάμεις του Darth Vader θα συνεχίσουν να λυμαίνονται το γαλαξία.


Όταν ηχούν τα lightsabers, οι εχθροί τρέμουν.

Το όνομα Infinity δεν επελέγη τυχαία και η διασκέδαση δεν σταματάει με την ολοκλήρωση των αποστολών ενός play set. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και το ζουμί της προσπάθειας της Disney να “καρφώσει” μικρούς και μεγάλους μπροστά από τις τηλεοράσεις τους, βρίσκεται στο λεγόμενο Toy Box και τις δημιουργίες των παικτών ανά τον κόσμο. Εκεί, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία, αλλά πάνω απ' όλα μεράκι και φαντασία, με τη βοήθεια του αναλυτικού tutorial, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του mini-game, είτε πρόκειται για racing, είτε για shoot-em-up είτε RPG ή για οτιδήποτε άλλο. Εννοείται ότι όλες οι δημιουργίες είναι δυνατό να αποθηκευτούν και να μοιραστούν με την κοινότητα του Disney infinity, κάνοντας καθ' αυτό τον τρόπο πραγματικότητα τη φράση,”το ταβάνι της διασκέδασης βρίσκεται στον ουρανό".
Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και το ζουμί της προσπάθειας της Disney να “καρφώσει” μικρούς και μεγάλους μπροστά από τις τηλεοράσεις τους, βρίσκεται στο Toy Box και τις δημιουργίες των παικτών.
Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από το βασικό play set διατίθενται ήδη το Rise Against the Empire, που βασίζεται επίσης στο Star Wars, και το Inside Out, ή σε ελληνική μετάφραση “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς, με τη Λύπη, το Φόβο και όλους τους γνωστούς ήρωες της ταινίες που κατέκτησε τις καρδιές μικρών και μεγάλων να υπόσχονται ακόμα περισσότερη δράση και ποιοτική διασκέδαση. Όχι πως η οποιαδήποτε προηγούμενη επένδυσή σας σε φιγούρες προηγούμενων εκδόσεων πάει χαμένη, αφού, πρακτικά, στο Toy Box μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε χαρακτήρα έχετε ήδη στη διάθεσή σας.


Η διασκέδαση εκτείνεται σε κόσμους πολύ μακριά από το Star Wars.

Τεχνικώς, οι αλλαγές σε σχέση με πέρσι δεν είναι σημαντικές. Ναι μεν υπάρχουν βελτιώσεις στην παρουσίαση και το σχεδιασμό των χαρακτήρων, όμως το γενικότερο απέχει από το να κριθεί ως εντυπωσιακό. Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρωταρχικός σκοπός της Disney δεν είναι να ρίξει το βάρος στον οπτικό τομέα, αλλά στο gameplay. Παράλληλα, πέρα από κάποια frame drops, οι παίκτες δεν πρόκειται να συναντήσουν τα εφιαλτικά bugs της έκδοσης 2.0, ενώ σημαντική δουλειά έχει γίνει και στον τομέα του χειρισμού, όπου η απόκριση στις εντολές του παίκτη αισθητά βελτιωμένη. Για το soundtrack τι να πει κανείς. Επικό Star Wars theme, με την εξέλιξη της ιστορίας να διανθίζεται από τα άκρως επιτυχημένα voice-overs.



Δίχως αμφιβολία, το Disney Infinity 3.0 είναι ό,τι καλύτερο έχει να μας παρουσιάσει έως τώρα η σειρά. Η Disney κατάφερε, όχι μόνο να παλέψει και να "θεραπεύσει" όσα τεχνικά προβλήματα υπήρχαν αλλά ανέπτυξε το gameplay, βοηθούμενη από το γεγονός ότι η φετινή συνέχεια έχει πιο "μαζεμένο" χαρακτήρα, όντας επικεντρωμένη σε ένα θέμα, στον κόσμο του Star Wars. Οι φιγούρες είναι πανέμορφες και πέραν του περιεχομένου που προσθέτουν στο παιχνίδι, δεν αποκλείεται, αργότερα, να αποκτήσουν συλλεκτική αξία. Η τιμή της κάθε μίας ανέρχεται στα €15, ποσό που μπορεί να μη φαντάζει υπερβολικό, όμως λόγω του ότι η μανία του συλλέκτη ξυπνά εύκολα, καλό θα είναι, όποτε επισκέπτεστε σχετικά σημεία πώλησης, να μην κουβαλάτε πολλά χρήματα στο πορτοφόλι σας.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πόλος έλξης το Star Wars
  • Απλοϊκό gameplay προσιτό για όλες τις ηλικίες
  • Βελτιωμένο σύστημα μαχών
  • Οι δημιουργίες μέσω του Toy Box
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Έλλειψη puzzles
  • Μη εμπνευσμένα side quests
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Viper71
    • Μπραβο Νικητα ακομα ένα πολυ καλο και κατατοπιστικο REVIEW!!! Το παιχνιδι τοσο για "μεγαλα" παιδια οσο και για τα μικροτερα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ οσο μαλιστα (μπορεις να) ξοδευεις για αγορα, φιγουρων αλλα και expansions, τοσο μεγαλυτερο και καλυτερο γινεται....οι "φιγουρες" εκτος του ότι "παιζουν" και των παλιοτερων εκδοσεων ειναι και κατά πολύ καλυτερες από τις αντιστοιχες των skylanders οσο ομως και των amiibos, τοσο σε ποιοτητα κατασκευης αλλα πλεον και σε "ευρεση" αυτων, τωρα πια που μας "αποχαιρετησε" η NORTEC.

    • nkav64
    • @Viper71, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πράγματι, όσο αντέχει η τσέπη σου και μετά η φαντασία σου, τόσο γιγαντώνεται το παιχνίδι. Όσο για τις νέες κυρίως φιγούρες, (σε 30 από το πρώτο Infinity δεν εχω διαπιστώσει κάτι παρόμοιο) το μόνο ψεγάδι που βλέπω είναι η κακή ποιότητα κόλλησης τους με τη βάση.

    • SilentPoet
    • Πολύ καλό κείμενο Νικήτα. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το Disney Infinity, με μπρίζωσες τώρα και βλέπω και ο μικρός να μην ξεκολάει! χα χα χα

    • Scott_Pilgrim
    • Καλογραμμένο κείμενο το οποίο και με έπεισε πια. Θα το χτυπήσω σε κάποια προσφορά το πακέτο μιας και από τα Χριστούγεννα πρόσεξα πως έχει πέσει η τιμή του. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι οι 6-7 ώρες που διαρκεί, αλλά πιστεύω πως σιγά σιγά με νέα playsets θα μεγαλώνει και η διάρκεια. Ελπίζω του χρόνου να βγει με θέμα Kingdom Hearts.

    • nkav64
    • @SilentPoet, όχι μόνο ο μικρός αλλά και ο μπαμπάς :D :D

      @Scott_Pilgrim πέρα από τη διάρκεια του campaign κάθε set υπολόγισε τις απεριόριστες ώρες διασκέδασης μέσω του toy box αλλά των community creations. Πραγματικά δεν θα μετανιώσεις για τα λεφτά που θα ξοδέψεις.

    • Viper71
    • Nικητα δεν εχω προσεξει κατι τετοιο, πχ οι τελευταίες που αγορασα ηταν των Kylo Ren, Darth Vader και Poe Dameron και είναι το λιγοτερο αψογες σε "όλα τα σημεια".

      @Scott_Pilgrim ιδιως τωρα που εχει πεσει η τιμη είναι πραγματι πολύ "πιο εκλυστικο", φιλε μου αγορασε το αφοβα και πιστεψε με δεν θα χασεις!!

    • nkav64
    • Στον Dameron αντιμετώπισα το θεμα. Λίγο ζόρι παραπάνω από το μικρό για να βγει και ξεκόλλησαν οι σόλες από τη βάση. Μικρό το κακό βέβαια. Με λίγη κόλα επανήλθε στην αρχική κατάσταση.

    • Geovra
    • Χωρις να εχω το παιχνιδι εχω παρει μερικες φιγουρες...ειναι απλα πανεμορφες. Καποια στιγμη ισως ασχοληθω και με το παιχνιδι :)

*