Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

F1 2019 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Codemasters

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Codemasters

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Υπάρχουν δύο σκοπιές υπό τις οποίες μπορεί κάποιος να εξετάσει την κυκλοφορία του F1 2019. Η πρώτη, η οποία σίγουρα θα είναι και η πιο δημοφιλής, είναι αυτή μιας αυτόνομης κυκλοφορίας, βελτιωμένης από τη προηγούμενη, η οποία μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην εξομοίωση ενός από τα πιο δύσκολα μηχανοκίνητα σπορ. Η άλλη, είναι να εξετάσουμε κατά πόσο οι αλλαγές που έκαναν τα μέλη της Codemasters έχουν όχι μόνο ουσία, αλλά προσφέρουν και ουσιαστικό κίνητρο για όποιον έχει ήδη τη προηγούμενη έκδοση στη κατοχή του. Βλέπετε το F1 2018 αποτέλεσε πέρυσι έναν πάρα πολύ καλό και σχεδόν πλήρη τίτλο, όχι όμως χωρίς τις αδυναμίες του. Η νέα έκδοση, πατάει πάνω στα πολύ καλά στοιχεία αυτού και φέρνει και βελτιώσεις, άλλοτε επιθυμητές από το κοινό και άλλοτε όχι, πάντοτε όμως διακριτικές.



Με τους προγραμματιστές της Codemasters να έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στην Ego Engine, η γραφική απεικόνιση είναι λογικό να παρουσιάζει ελάχιστες αλλαγές. Σε αυτές συγκαταλέγουμε τη βελτιωμένη εικόνα των ελαστικών και της φθοράς στην οποία υπόκεινται κατά τη χρήση τους. Επιπλέον, παρατηρήσαμε αυξημένη σταθερότητα στο fame rate και ειδικότερα στις εκκινήσεις οπότε πολλά μονοθέσια εμφανίζονται ταυτόχρονα επί της οθόνης. Η συνολική εικόνα όμως παραμένει ίδια. Γερασμένα animations σε ό,τι αφορά τους χαρακτήρες που εμφανίζονται και σχεδιασμός προσώπων που έχει μείνει στη προηγούμενη γενιά. Ευχάριστη προσθήκη αποτελεί η έναρξη του career mode από την κατηγορία της F2. Το γεγονός ότι η Codemasters έχει εξασφαλίσει την επίσημη άδεια και για αυτό το πρωτάθλημα, μας προσφέρει, ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, την απόλυτη πιστότητα την οποία κυνηγούν τίτλοι τέτοιου είδους. Δυστυχώς, η ενασχόληση μας με την F2 διαρκεί μόλις μισή ώρα, αφού καλούμαστε να τρέξουμε μόνο σε συγκεκριμένα σενάρια τριών αγώνων εκ των οποίων μόνο ο ένας είναι ολόκληρος. Η χρήση λοιπόν του πρωταθλήματος της F2 αποτελεί λίγο χαμένη ευκαιρία λόγω διάρκειας, από την άλλη όμως θα θέλαμε παραδείγματα των σεναρίων που εισάγει και στο κυρίως campaign. Πόσο συνηθισμένα είναι άλλωστε στις μέρες μας τα team orders, με τους οδηγούς να λαμβάνουν οδηγίες από την ομάδα τους να μην εμποδίσουν το έργο του ομόσταβλού τους και να τον αφήσουν να περάσει;



Μετά έρχεται η άνοδός μας στη μεγάλη κατηγορία, μαζί με δύο ακόμα οδηγούς της F2, η παρουσία των οποίων στο career μπορεί να αφαιρεί λίγους πόντους από την προαναφερθείσα πιστότητα, δίνει όμως περισσότερους και πιο συγκεκριμένους στόχους σε ό,τι αφορά τους rivals που καλούμαστε να επιλέγουμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Επιπλέον μας δίνει περισσότερα κίνητρα να συνεχίσουμε το campaign και σε επόμενες χρονιές και να δούμε τη νέα γενιά οδηγών που συμμετέχει φέτος, μαζί με το δικό μας ψηφιακό οδηγό βεβαίως, να «εκθρονίζει» σε βάθος χρόνου τα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούν τώρα όπως ο Lewis Hamilton και Sebastian Vettel. Εκεί όπου τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με τον περσινό τίτλο είναι στην τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων οδηγών. Πλέον δεν βρίζουμε τόσο κατά τη διάρκεια των ντουμπλαρισμάτων πιο αργών οδηγών, ενώ οι αντίπαλοί μας μάχονται πιο σωστά για να κρατήσουν μια θέση. Πρακτικά, η Codemasters έχει δώσει περισσότερη ελευθερία στο AI να «κρατάει ρυθμό» και εκτός αγωνιστικής γραμμής, κάτι που δεν βλέπαμε μέχρι και πέρσι. Ο slider με τον οποίο ρυθμίζουμε τη δυσκολία είναι και πάλι παρών, για να βεβαιώσει ότι ο κάθε παίκτης θα βρει τη δική του ρύθμιση και να κρατήσει ψηλά την αίσθηση του ανταγωνισμού κατά τη διάρκεια του campaign.



Το ανασχεδιασμένο κεντρικό μενού δεν φέρνει την επανάσταση, διατηρεί όμως τη χρηστικότητα ενώ αποτελεί σημάδι ότι ξεχωριστό βάρος έχει δοθεί και στο online multiplayer αυτήν τη φορά. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, μέσω του F1 2018 η ομοσπονδία είχε δημιουργήσει ψηφιακό πρωτάθλημα με πολλά βραβεία και αρκετούς αγώνες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν λοιπόν μάλλον φυσικό ακόλουθο αυτήν τη φορά να εξασφαλίζεται ότι η συμμετοχή των παικτών σε κάτι τέτοιο θα είναι ευκολότερη από ποτέ. Με το ίδιο βέβαια το multiplayer έχουμε τα θεματάκια μας, αφού, αν και από τεχνικής απόψεως, τα πάντα λειτουργούν άρτια, το ποιόν των παικτών που θα συναντήσετε θα αποτελεί αστάθμητο παράγοντα, ικανό να καταστρέψει την εμπειρία. Καλό θα ήταν οι developers όλων των racing να ρίξουν μια ματιά στο σύστημα ποινών του Gran Turismo Sport, το οποίο, αν και έχει τα θεματάκια του, αποτελεί μια σωστή βάση προς εξέλιξη και μια -έστω μικρή- δικλείδα κόντρα σε «οδηγούς» που νομίζουν ότι παίζουν Mario Kart.



Στους περισσότερους τομείς το F1 2019 διατηρεί την ικανοποιητική εικόνα που έχουν να επιδείξουν οι πρόγονοί του. Για ακόμα μια φορά οι μικρορυθμίσεις στο μονοθέσιο γίνονται εύκολα και γρήγορα κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, ενώ και το σύστημα εξέλιξης του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι ίδιο με την αντίστοιχη έκδοση του 2018.



Η φιλοσοφία της Codemasters είναι απόλυτα σαφής και μας βρίσκει σύμφωνους. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Για ακόμα ένα έτος η Codemasters ακούει το κοινό της και δίνει, ακόμα και εν μέρει, τις προσθήκες που αυτό απαιτεί. Με αυτήν την κίνηση εξασφαλίζει ότι τα παράπονα για του χρόνου θα είναι ακόμα λιγότερα. Εμείς, από την άλλη, είμαστε πιο παράξενοι. Θα θέλαμε περισσότερες αλλαγές και προσθήκες, όπως στο πρωτάθλημα της F2, και λιγότερες αλλαγές που θα μπορούσαν να περιέχονται σε ένα patch, όπως είναι η ανανέωση των ρόστερ των ομάδων. Θα θέλαμε επιτέλους μια ολοκαίνουρια μηχανή γραφικών ικανή να ομορφύνει ακόμα περισσότερο τα μονοθέσια και να φέρει τα πρόσωπα των χαρακτήρων στο πιο ρεαλιστικό. Αφήνοντας τη λίγη γκρίνια εκτός, το F1 2019 παραμένει ό,τι και ο προκάτοχος του. Ένα λαμπρό παράδειγμα του πως θα πρέπει να φτιάχνονται οι τίτλοι που πραγματεύονται και χρησιμοποιούν επίσημες άδειες και ονόματα. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Βελτιωμένο AI
  • Όλα τα καλά στοιχεία από τις προηγούμενες εκδόσεις έχουν μεταφερθεί αυτούσια εδώ
  • Επίσημη προσθήκη του πρωταθλήματος της F2
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το κομμάτι του campaign της F2 θα έπρεπε να διαρκεί περισσότερο
  • Στασιμότητα στον τεχνικό τομέα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*