Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Far Cry 4

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Ubisoft Montreal

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Ubisoft

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αν και δεν απολαμβάνει την ίδια δημοτικότητα με άλλα franchises της Ubisoft -ή άλλων τίτλων του είδους- το Far Cry ανέκαθεν υπήρξε μια σειρά που κατείχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού. Αρχικά λόγω του τεχνικού της τομέα, ο οποίος έφτανε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εποχής στα όριά τους, αναπτύσσοντας με τα χρόνια ένα είδος παράδοσης. Επιπρόσθετα, με την ελευθερία που παρείχε στους παίκτες και την ανοικτή προσέγγιση που ακολούθησε, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του πρώτου sandbox fps. Με το Far Cry 3 και το ουσιαστικό reboot της σειράς, το IP αυτόματα απέκτησε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε -θελημένα ή άθελά του- μεγάλες προσδοκίες από το κοινό για ένα ενδεχόμενο sequel. Αυτό δεν άργησε πολύ να έρθει, αφού μόλις δύο χρόνια μετά, το τέταρτο μέρος της αγαπημένης σειράς είναι γεγονός. Το Far Cry 4 είναι εδώ και καλεί τους παίκτες για μια νέα περιπέτεια και μια… αλλαγή σκηνικού, με τα εξωτικά Rook Islands δίνουν την θέση τους στο ορεινό Kyrat. Είναι όμως η «Στέγη του Κόσμου» σε θέση να παραδώσει μια εμπειρία εξίσου συναρπαστική;

Far Cry 4 Image 01

Με την αλλαγή του σκηνικού έρχεται και ένας νέος πρωταγωνιστής, έτσι την θέση του Jason Brody παίρνει ο Ajay Ghale. Ο Ajay μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η μητέρα του εγκατέλειψε την χώρα του Kyrat και το επαναστατικό κίνημα που η ίδια και ο σύζυγός της ίδρυσαν, το Golden Path. Η τελευταία ευχή της μητέρας του φέρνει τον Ajay πίσω στο Kyrat, με τον ίδιο να γνωρίζει ελάχιστα πράγματα για την πατρίδα του και τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και χρόνια. Ελάχιστα λεπτά αφότου περάσει τα σύνορα γνωρίζει -με επεισοδιακό τρόπο- τον ‘βασιλιά’ της χώρας και θείο του Pagan Min, ενώ πριν καν μπορέσει να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, ο ίδιος βρίσκεται στη μέση της εμφύλιας σύρραξης. Με τον Min να τον προορίζει ως διάδοχο και το Golden Path να τον καλεί να ακολουθήσει στα χνάρια του πατέρα του και να βρίσκει στο πρόσωπό του τον ήρωα που ο κόσμος ψάχνει για να συνεχίσει τον αγώνα, ο Ajay θα πρέπει να διαλέξει σύμμαχους και εχθρούς, να ανακαλύψει τον τόπο των προγόνων του και να δώσει ένα τέλος στην διαμάχη που έχει καταστρέψει την πατρίδα του.
Το Far Cry 4 είναι εδώ και καλεί τους παίκτες για μια νέα περιπέτεια και μια… αλλαγή σκηνικού, με τα εξωτικά Rook Islands δίνουν την θέση τους στο ορεινό Kyrat
Η αλήθεια είναι πως η ιστορία χαρακτηρίζεται στην καλύτερη περίπτωση ως μέτριου ενδιαφέροντος, με τις πιο «φωτεινές» στιγμές της να μην αναδύονται στην στο main story αλλά στα side missions και τα περιστατικά που αφηγούνται σε αυτά. Ο Ajay Ghale μπορεί να μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με τον Jason Brody, ωστόσο εν προκειμένω λειτουργεί περισσότερο ως ένα μέσο για τους παίκτες να ζήσουν την δική τους εμπειρία, παρά ως ένας χαρακτήρας με ιδιαίτερη υπόσταση. Πράγματι υπάρχει μια ιστορία και μια σειρά από επιλογές που ο ίδιος καλείται να κάνει, ωστόσο πραγματικός πρωταγωνιστής του Far Cry 4 δεν είναι άλλος από το ίδιο το Kyrat, με τις αποστολές να λειτουργούν επίσης ως ένας τρόπος για την δράση να «κυλήσει» και τον τίτλο σταδιακά να αποκαλύψει όλα όσα έχει να προσφέρει.

Far Cry 4 Image 02

Η αλλαγή στην εστίαση της ομάδας ανάπτυξης είναι φανερή από τα πρώτα λεπτά, αφού ο τίτλος σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να ωθήσει τους παίκτες να ανακαλύψουν το Kyrat  με οποιονδήποτε τρόπο αυτοί επιλέξουν, μετατρέποντας πολύ γρήγορα τον αχανή χάρτη σε ένα «πάρκο» για… μεγάλα παιδιά. Αν προσπαθούσε κανείς να βάλει μια τάξη στην (κάπως) άναρχη δομή του Far Cry 4, τότε θα μπορούσε να ξεχωρίσει τις κεντρικές αποστολές και την συνεπακόλουθη πρόοδο της ιστορίας, την απελευθέρωση των πύργων αναμετάδοσης για την αποκάλυψη μεγάλων κομματιών του χάρτη και φυσικά την επιστροφή των outposts, τα οποία και προσφέρουν μια επιπλέον ‘βάση’ για ανεφοδιασμό και γρήγορη μετάβαση σε διαφορετικά σημεία του Kyrat. Όπως στα Rook Islands, έτσι και εδώ οι πύργοι αναμετάδοσης λειτουργούν ως ένα αυτόνομο platform puzzle που προσφέρει την δική του ξεχωριστή αίσθηση εκπλήρωσης, ενώ ο τρόπος απελευθέρωσης των outposts για ακόμη μια φορά βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των παικτών.

Far Cry 4 Image 03
Πλούσιο για άλλη μια φορά το ζωικό βασίλειο
Πλούσιο για άλλη μια φορά το ζωικό βασίλειο

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι από βασικοί «στόχοι», τα παραπάνω πολύ γρήγορα μετατρέπονται σε συμπληρωματικές δραστηριότητες, αφού κάθε φορά δεν περνούν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα μέχρι ο τίτλος να «πετάξει» κάτι στον δρόμο του Ajay. Από μια τυχαία περιπολία του βασιλικού στρατού ή ένα θωρακισμένο στρατιωτικό convoy, μέχρι μια επίθεση άγριων ζώων, την ύπαρξη ενός collectible σε κοντινή απόσταση ή ενός ζώου το δέρμα του οποίου θα προσφέρει μια πολύ χρήσιμη αναβάθμιση στον εξοπλισμό, σχεδόν πάντα η πορεία παρεκκλίνει κατά την μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο. Και ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται, με τον οποίο η μια δραστηριότητα δίνει την θέση της στην επόμενη και τα αρχικά σχέδια πάνε… περίπατο, είναι αριστοτεχνικός - χωρίς να είναι σκηνοθετημένος. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πώς το Far Cry χρησιμοποιεί την -φαινομενικά- άναρχη δομή του για να δημιουργήσει μια σειρά από μίνι-περιπέτειες και μια μοναδική εμπειρία για κάθε παίκτη διαφορετική κάθε φορά, δίνοντας την αίσθηση του σκοπού σε οτιδήποτε συμβαίνει ανά πάσα στιγμή και αλλάζοντάς την στιγμιαία με μια ανεπαίσθητη μετάβαση.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Kimi Raikkonen
  • Νομίζω ότι η Ubi έχει βρει τον εύκολο τρόπο να γεμίζει περιεχόμενο χωρίς ιστορία, χωρίς κάτι τολμηρό και με προσθήκες που ουσιαστικά ναι μεν είναι ωραίες εκ πρώτης όψης αλλά γρήγορα καταντάτε κουραστικές ή αν μπορώ να πω και ανούσιες. Δηλαδή ένα Far Cry 3.5 και πάρτε κόσμε γιατί έχω 'όνομα' τόσα χρόνια. Το review βέβαια λεπτομερέστατο όπως κάθε φορά από τον μεσιε Κωνσταντίνο ;)

  • mazos
  • Θα τιμηθει σιγουρα στο 20ρικο..

  • Mithrantir
  • Για 15 ευρώ σε προσφορά καλό είναι,για παραπάνω ούτε λόγος.

  • apollyon
  • Ότι είπαν και οι απο πάνω. Η σειρά πάντα μέτρια και επαναλαμβανόμενη ήταν και δεν μιλάω μόνο για το κάκιστο δευτερο μέρος. Όταν πέσει στο 10αρικο σε κανά steam sale και υπάρχει ελεύθερος χρόνος, ίσως το τιμήσω.

  • korko
  • ωραίο review.το παιχνίδι ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και έχει χαβαλέ αν δεν το πάρει κάποιος για να τελειώσει σε μια μέρα αλλά πάρει το χρόνο του και ψάξει το χάρτη θα το βρει και πολύ ενδιαφέρον.σίγουρα θα γίνει αγορά απλά θα περιμένω να πέσει η τιμή του πρώτα.

  • aplwsninja
  • Παιχνιδαρα!!!! Ειχα λιωσει το 3 και οταν βρω καλη ευκαιρια το τσιμπησα!

  • AnimaPura
  • Παιχνίδαρος και reviwραρος από τον μεσιέ Καλκάνη!

  • tak96
  • Δεν χανεται η παιχνιδαρα!

  • GiannisRethymno
  • To 3 το απολαμβάνω ακόμη νομίζω θα μου αρέσει και αυτό.
   Ωραίος ο Καλκάνης...

  • Raphael
  • To 3 μου φάνηκε καλύτερο μα και αυτό έχει πολλά ωραία συστατικά! απλά δεν μου άρεσε η ιστορία πολύ πρόχειρη. όπως και το 3 δηλαδή μα τεσπα. :P

  • mariodm22
  • Αφου διαβασα το review και ειδα καποια βιντεακια μου αφησαν πολυ καλη εντυπωση και το τσιμπησα για Pc και οχι για Ps4 . Το παιχνιδι εχει καλο Story και gameplay , γραφικα κλπ . Multiplayer δεν εχω δοκιμασει ακομα , θα τελειωσω πρωτα το offline γιατι ειναι εθιστικο .
   Εγω θα προσθεσω ενα αρνητικο και ενα θετικο ( το οποιο αφορα Pc μονο ) :
   1) Το παιζω με xbox 360 controller κυριως μιας και το βαζω στην τηλεοραση και ο χειρισμος των οχηματων δεν μου αρεσει καθολου και με δυσκολευει αρκετα . Η αληθεια ειναι πως περιμενα το γκαζι και το φρενο με RT και LT αντιστοιχα
   2) Aκομα και στα Low το παιχνιδι δειχνει φανταστικο οποτε καποιος ο οποιος δεν εχει high end Pc θα το ευχαριστηθει αρκετα

  • Alpasar
  • ωραίο review.το παιχνίδι ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, θα το τιμησω

  • bill_dep
  • Παιχνιδαρα μεγαλη, δεν ειναι του 10 οπως ηταν το 3, αλλα ειναι του 9.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!