Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

For Honor: Marching Fire Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Montreal

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του For Honor, η Ubisoft κυκλοφορεί το For Honor: Marching Fire expansion, το οποίο φέρνει, ουσιαστικά, νέο clan με τέσσερις νέους ήρωες και δύο εντελώς νέα modes, προκειμένου να ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού για τον τίτλο. Για καλή του τύχη, τα χαρακτηριστικά που έκαναν το gameplay του For Honor εθιστικό, εύκολο να το παιχτεί αλλά δύσκολο να τιθασευτεί είναι ακόμα εδώ. Η μάχη είναι ακριβώς όπως τη θυμόμαστε, με τις τρεις στάσεις μάχης να παίζουν το σημαντικότερο ρόλο για πετυχημένες επιθέσεις και αμυντικές κινήσεις αντίστοιχα, ενώ πάντα οι παίκτες μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους με καλά συγχρονισμένα σπρωξίματα και guard breaks.



Το Marching Fire DLC προσθέτει τέσσερις νέους ήρωες από την ανατολική πλευρά του πλανήτη, τους Tiandi, Jiang Jun, Nuxia και Shaolin. Και οι τέσσερις προσφέρουν διαφορετικά συστατικά στην πετυχημένη συνταγή του For Honor, κατορθώνοντας έτσι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας για την εκμάθησή τους. Υπακούοντας πιστά στους μηχανισμούς του αρχικού παιχνιδιού, ο Tiandi είναι ο πιο απλός χαρακτήρας κατά τη χρήση, η δύναμη του οποίου και η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του βρίσκονται στις άμεσες επιθέσεις μετά από επιτυχείς αποφυγές. Ξεχωρίσαμε επίσης τις ειδικές ικανότητες της Nuxia, που με τα unblockable attacks μπορεί να πετύχει μια επίθεση ακόμα και στις πιο βαριές άμυνες. Ο Shaolin αποτελεί και το δυσκολότερο χαρακτήρα να μάθει κάποιος, καθώς οι κινήσεις του απαιτούν μια ρυθμικότητα για να πετύχουν, όμως είναι σίγουρα ικανός για μεγάλη ζημιά, ενώ ο Jiang Jun είναι ένας βαρύς μαχητής που δεν διαφέρει και ιδιαίτερα από τους υπόλοιπους που έχουμε ήδη συνηθίσει στον τίτλο της Ubisoft. Όμως, αν κάτι αποτελεί την ουσιαστικότερη προσθήκη του Marching Fire, αυτό δεν είναι άλλο από το Breach mode. Πρόκειται για ένα απείρως διασκεδαστικό PvP Mode, όπου δύο ομάδες τεσσάρων παικτών συγκρούονται μεταξύ τους, ως πολιορκητές εναντίον πολιορκημένων. Ο στόχος για τους πρώτους είναι σαφής, να εφορμήσουν στο κάστρο και να κερδίσουν έναν NPC που δρα ως αρχηγός των αμυνόμενων. Οι δεύτεροι δε έχουν το χρονόμετρο με το μέρος τους, αφού αν ο χρόνος του match τελειώσει και οι επιτιθέμενοι δεν έχουν κατακτήσει το κάστρο, η νίκη πάει στους αμυνόμενους. Οι επιτιθέμενοι έχουν συγκεκριμένο αριθμό respawns, αλλά και ο πολιορκητικός κριός που τους συνοδεύει ενδέχεται να καταστραφεί, γεγονός που, αν συμβεί, πάλι δίνει τη νίκη στους αμυνόμενους. Ακόμα και αν μας θυμίζει άλλα παιχνίδια, είναι ο τρόπος που έχει αποδοθεί εδώ, ο οποίος σε συνδυασμό με το στιβαρό σύστημα μάχης του For Honor και τις ισορροπίες με τις οποίες έχουν σχεδιαστεί οι κλάσεις των μαχητών που κάνει κάθε αναμέτρηση ξεχωριστή και κάθε παίκτη σημαντικό στην ομάδα.



Μια άλλη προσθήκη, για πιο ανάλαφρο παιχνίδι, είναι αυτή του Arcade Mode. Πρόκειται για PvE Mode, με τους παίκτες να αντιμετωπίζουν, μόνοι τους μα και σε ομάδα έως και τεσσάρων κύματα εχθρών με διαφορετικά perks κάθε φορά, όπως τη δυνατότητα να αναπληρώνουν την ενέργειά τους. Είναι αναζωογονητικό το γεγονός ότι σε αυτήν την περίπτωση οι μάχες δεν ντύνονται με κάποιο σενάριο, που δεν ήταν έτσι και αλλιώς το δυνατό στοιχείο του For Honor, αφού ήταν ανέμπνευστο και ελαφρώς βαρετό, ακόμα και αφού είχαμε αφιερώσει αρκετό χρόνο στον τίτλο. Μια ακόμη αλλαγή που είδαμε στο Marching Fire είναι ο τρόπος που ο εξοπλισμός επηρεάζει τα χαρακτηριστικά των μαχητών. Αντί το κάθε αντικείμενο να επηρεάζει τα στατιστικά του παίκτη, πλέον λειτουργεί ως perk, παρέχοντας, παραδείγματος χάριν, αυξημένη ζημιά στις επιθέσεις. Συνεπώς είναι πιο εύκολο να καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερα και διαφορετικά αντικείμενα, ανάλογα πάντα βέβαια και με την κλάση που έχουμε επιλέξει.



Προς τιμήν δε της Ubisoft, τα περισσότερα από τα έξτρα χαρακτηριστικά του For Honor δεν περιλαμβάνονται απλά στο Marching Fire DLC, αλλά έχουν έρθει ως δωρεάν update για τον αρχικό τίτλο. Συγκεκριμένα, αν αυτή τη στιγμή εγκαταστήσετε την πρώτη έκδοση σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και Breach Mode θα μπορέσετε να παίξετε, αλλά και να ξεκλειδώσετε τους νέους ήρωες με in-game currency. Το μόνο που θα σας λείπει είναι το arcade mode, αλλά και η άμεση διάθεση των νέων ηρώων, ελλείψεις που δεν είναι και τόσο ζωτικής σημασίας. Αυτό όμως στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι η υποδειγματική χρήση της προσέγγισης game-as-a-service που, ως έννοια, κάποιες φορές αντιλαμβανόμαστε τόσο αρνητικά στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Ακόμα και αν η περίπτωση του For Honor δεν ήταν η πρώτη (λέγε με Rainbow Six: Siege), δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο γεγονός ότι το παιχνίδι εξελίσσεται δεκαοκτώ μήνες μετά τη κυκλοφορία του, αποκτά επιπλέον περιεχόμενο και σέβεται τους παίκτες που θα επενδύσουν τον χρόνο τους σε αυτό.



Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι τελικά η συνταγή του επιτυχημένου fighter δεν αλλοιώνεται, αντίθετα βελτιώνεται, ειδικότερα με την προσθήκη των νέων ηρώων και το πολύ εθιστικό Breach Mode. Αυτό που σίγουρα δεν κάνει είναι να καινοτομεί όσο θα έπρεπε για να αποτελέσει δέλεαρ για νέους παίκτες, οι οποίοι ενδεχομένως θα είχαν απορρίψει τον αρχικό τίτλο ως μη ταιριαστό για αυτούς. Αυτοί δεν θα βρουν κάτι παραπάνω σε σχέση με τον αρχικό τίτλο για να τους τραβήξει. Όσοι όμως είχατε περάσει καλά τότε, δεν έχετε κανένα λόγο να μην του ρίξετε μια ακόμα ματιά. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τα καλά στοιχεία του πρωτότυπου παιχνιδιού υπάρχουν και εδώ αναλλοίωτα
  • Νέα και ενδιαφέροντα game modes
  • Ο νέος τρόπος χρήσης του εξοπλισμού δίνει περισσότερο νόημα στην ύπαρξή του
  • Υποδειγματική υποστήριξη από τη Ubisoft
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Οι προσθήκες δεν επαρκούν για να κερδίσουν κάποιον που δεν του άρεσε ο αρχικός τίτλος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*