Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

For Honor Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Ubisoft Montreal

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Ubisoft

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μήνες πριν, κλείνοντας το κείμενο των εντυπώσεών μας από τη closed alpha του For Honor, είχαμε μείνει ικανοποιημένοι. Μας είχε ενθουσιάσει το σύστημα μάχης που είχε δημιουργήσει η γαλλική εταιρεία και ανυπομονούσαμε να το δούμε, χωρίς περιορισμούς πια, με την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Ξεκαθαρίζοντας τα τυπικά, το single player δίνει το “παρών” αν και είναι, στην ουσία του, ένα μασκαρεμένο μεν, αρκετά ενδιαφέρον δε tutorial. Το σεναριακό μπουρδούκλωμα που τοποθετεί ως αντιπάλους Knights, Vikings και Samurai δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα, όμως μας δίνει την αφορμή να δοκιμάσουμε όλες τις κλάσεις του παιχνιδιού, έτσι ώστε να καταλήξουμε στην προτιμότερη επιλογή για το multiplayer. Ακόμα περισσότερο μας εκπαιδεύει και για την αντιμετώπιση των υπολοίπων κλάσεων, αλλά και τις ειδικές κινήσεις της καθεμίας. Κάθε είδος μαχητή έχει αρκετό βάθος και διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα, σε τέτοιο βαθμό που σίγουρα προτείνουμε την ενασχόληση με το campaign πριν την μετάβαση στις online αρένες.Αν θα θέλαμε να τα βάλουμε σε μια σειρά, θα λέγαμε ότι κάθε λαός εκπροσωπείται από τέσσερις διαφορετικούς μαχητές, με διαφορετικά υπέρ και κατά. Θεωρητικά τα τέσσερα είδη μοιάζουν, η πραγματικότητα όμως είναι ότι διαφέρουν αρκετά έτσι ώστε να υπάρχει λογική πίσω από την επιλογή του ενός ή του άλλου χαρακτήρα, δίνοντας έτσι νόημα ύπαρξης και στους δώδεκα συνολικά μαχητές. Οι διαφορές εκτείνονται στα όπλα που κρατούν, στον τρόπο που μάχονται, αλλά και στις ειδικές κινήσεις που αποκτούν κατά την εξέλιξή τους. Για παράδειγμα, ο Orochi είναι ο παίκτης με τις μακράν πιο γρήγορες αντεπιθέσεις, όμως χρειάζεται ουσιαστική γνώση και απόλυτη προσήλωση για να πετύχουμε σωστή άμυνα ή/και αποφυγή των κινήσεων των αντιπάλων όταν τον ελέγχουμε.
Το σεναριακό μπουρδούκλωμα που τοποθετεί ως αντιπάλους Knights, Vikings και Samurai δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα, όμως μας δίνει την αφορμή να δοκιμάσουμε όλες τις κλάσεις του παιχνιδιού, έτσι ώστε να καταλήξουμε στην προτιμότερη επιλογή για το multiplayer.
Η ποικιλία στους χαρακτήρες που προσφέρονται σε ένα brawler δεν σώζει την παρτίδα, βέβαια, αν δεν υπάρχει ένα σωστό σύστημα μάχης να τους προσφέρει την ευκαιρία να λάμψουν. Από την closed Alpha είχαμε καταλήξει ότι μάλλον ο πραγματικός πρωταγωνιστής του For Honor θα ήταν το σύστημα μάχης του και δεν διαψευστήκαμε στο τελικό προϊόν. Η μεγαλύτερη διαφορά του, αλλά και ο λόγος για τον οποίο το For Honor ανήκει περισσότερο στην κατηγορία των brawler παρά οπουδήποτε αλλού, είναι ο ενεργός τρόπος με τον οποίο αμυνόμαστε. Αντί το πάτημα ενός κουμπιού να μας κάνει άτρωτους, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να επιλέξουμε και την κατεύθυνση από την οποία αναμένουμε το χτύπημα, δεξιά, αριστερά ή πάνω. Η οποιαδήποτε επιλογή μας ουσιαστικά μας προστατεύει μόνο από την συγκεκριμένη πλευρά και μας αφήνει εκτεθειμένους στις υπόλοιπες.


Κάθε λαός εκπροσωπείται από τέσσερις διαφορετικούς μαχητές, με διαφορετικά υπέρ και κατά.

Πρόκειται για πολύ δουλεμένο σύστημα μάχης, απλό στη σύλληψη που όμως απαιτεί ύψιστη συγκέντρωση και αρκετό χρόνο για να αφομοιωθεί από τον παίκτη. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο με τη χρήση των parries που όταν εκτελεστούν στον σωστό χρόνο μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα κατά τα άλλα χαμένο match, δίνοντας στην πλευρά που είχε την υπομονή ένα σεβαστό πλεονέκτημα. Το αποτέλεσμα, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, στις οποίες θα σταθούμε λίγο παρακάτω, μπορεί να είναι ακόμα και κινηματογραφικού επιπέδου μάχες, ενώ η νίκη εναντίον ενός δύσκολου αντιπάλου αφήνει αίσθηση ικανοποίησης που διαρκεί. Τρία modes αποτελούν ουσιαστικά το online τμήμα του For Honor, με το καθένα να διαθέτει δυνατά και υστερούντα σημεία. Εν πρώτοις, το one on one deathmatch, σε περίπτωση που βρείτε αντίπαλο του ίδιου βεληνεκούς με εσάς, έχει τη δυναμική να προσφέρει εντυπωσιακές μάχες που θα μείνουν στη μνήμη σας για καιρό. Το αντίθετο ισχύει σε περίπτωση που πέσετε σε πολύ καλύτερο ή χειρότερο αντίπαλο, αφού η απογοήτευση ή η βαρεμάρα έρχονται εξίσου γρήγορα. Εκεί έρχεται το four on four deathmatch, που τοποθετεί δύο ομάδες τεσσάρων παικτών σε μια αρένα με σκοπό, τι άλλο, την εξόντωση της αντίπαλης ομάδας. Πρόκειται, κατά την άποψή μας, για το πιο αδύναμο mode από τα τρία, αφού το ganging up που συνήθως καταλήγει να γίνεται από τους παίκτες της μιας ομάδας ουσιαστικά ακυρώνει το σύστημα μάχης που έχει αναπτύξει η Ubisoft. Από την άλλη, προτιμήσεις είναι αυτές.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
 • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!