Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Purple Lamp Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    THQ Nordic

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://cosmicshake.thqnordic.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Ο Μπομπ Σφουγγαράκης επιστρέφει σε νέες περιπέτειες με το SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake, χαρίζοντας μπόλικη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους. Περισσότερα στο review του Enternity.gr.

Το SpongeBob SquarePants αποτελεί ένα φαινόμενο στην ποπ κουλτούρα, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές μέσα από εκατοντάδες τηλεοπτικά επεισόδια και ταινίες, με τον μύθο του Τετραγωνοπαντελονή να παραμένει στο προσκήνιο μέχρι και σήμερα. Φυσικά, ο SpongeBob δεν απουσιάζει και από άλλες μορφές ψυχαγωγίας, με τα video games να μην αποτελούν εξαίρεση. Η πιο πρόσφατη προσθήκη από το διάσημο καρτούν του Nickelodeon, ήταν το SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated από την Purple Lamp και THQ Nordic, ανοίγοντας τους ορίζοντες για νέες περιπέτειες. Πιστή στις υποσχέσεις της, η THQ Nordic θα φέρει ένα εξολοκλήρου νέο τίτλο και δεν είναι άλλος από το SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake.




Η πλοκή ξεκινάει με τους SpongeBob και Patrick να απολαμβάνουν τη μέρα τους, στο Glove World. Οι δύο πρωταγωνιστές θα συναντήσουν μια πλανόδια μάντισσα, την Madame Kassandra που θα τους προσφέρει ένα μπουκαλάκι με μαγικό bubble soap, που μπορεί να πραγματοποιήσει τις ευχές όποιου το χρησιμοποιήσει. Ο SpongeBob δεν θα χάσει την ευκαιρία και θα το χρησιμοποιήσει, μετατρέποντας τους φίλους του σε διάφορους χαρακτήρες. Όπως είναι αναμενόμενο, θα το παρακάνει και μαζί με την απερισκεψία του θα δημιουργηθεί ένα χάος στο βυθό του Μπικίνι. Διάφορα portals θα ανοίξουν και θα τραβήξουν μέσα την πόλη και τους κατοίκους της. Πλέον, η μοίρα όλου του βυθού είναι στα χέρια του.



Ο SpongeBob θα ταξιδέψει στα Wishworlds, με στόχο να εντοπίσει τους φίλους του και να τους επαναφέρει πίσω στο βυθό του Μπικίνι. Ως περιοχές, τα Wishworlds είναι σχεδιασμένα, με βάση τις ευχές που έχει πραγματοποιήσει ο SpongeBob. Από την άγρια δύση, ένα κινηματογραφικό σετ για την επόμενη ταινία καράτε, μέχρι και την μυστική βιβλιοθήκη από το όνειρο του Γκάρι, του σαλιγκαριού. Το μεγάλο ατού των Wishworlds δεν είναι μόνο η αναπαράσταση μιας τυπικής θεματολογίας, αλλά η μεταφορά όλου του σύμπαντος της τηλεοπτικής σειράς, σε ένα αχαλίνωτο fan service. Κάθε στιγμή από τα πιο διάσημα επεισόδια και memes που έχουν κατακτήσει το διαδίκτυο, κάνουν την εμφάνιση τους με κάθε ευκαιρία στο παιχνίδι, δημιουργώντας για το SpongeBob SquarePants το δικό του Multiverse of Madness.



Η THQ Nordic και η Purple Lamp γνωρίζουν πολύ καλά την αγάπη των fans του SpongeBob SquarePants και φαίνεται από τον τρόπο που σέβονται και αξιοποιούν το franchise. Σε ένα παιχνίδι του SpongeBob SquarePants, δεν θα έπρεπε να απουσιάζει το original cast των ηθοποιών και φυσικά στο Cosmic Share οι αγαπημένοι Tom Kenny (SpongeBob), Bill Fagerbakke (Patrick Star) και Clancy Brown (Mr. Krabs) δίνουν το “παρών” μαζί με το υπόλοιπο cast της σειράς. Η εμπειρία που προσφέρει το Cosmic Shake από πλευράς ιστορίας, είναι σχεδιασμένη με τρόπο που θα μπορούσε να αποτελεί μια κινηματογραφική μεταφορά ή μια σειρά επεισοδίων, προσφέροντας μπόλικο χιούμορ μέσα από σουρεάλιστικές καταστάσεις.



Το gameplay διατηρείται στο μοτίβο που ήδη γνωρίζουμε από άλλου τίτλους, όπως το SpongeBob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated και άλλα 3D platformers. Σίγουρα για καλό, ώστε να προσφέρει μια οικεία εμπειρία στους παίκτες, αλλά καθώς μιλάμε για ένα νέο παιχνίδι θα μπορούσε να διαφέρει σημαντικά από τους προκατόχους του. Αυτό γίνεται αρκετά εμφανές από πολλά αντικείμενα και από τους εχθρούς που υπήρχαν στο Battle for Bikini Bottom, με τους εχθρούς να είναι απλά μια μάζα από ζελέ, με τα μοντέλα και το μοτίβο επιθέσεων να είναι ίδια. Από τους εχθρούς που θα συναντήσουμε στο παιχνίδι, την εμφάνιση τους θα κάνουν και νέα είδη, η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί διαφορετική στρατηγική.



Παρόλα αυτά το gameplay δεν απογοητεύει, προσφέρει αρκετή διασκέδαση μέσα από τα platformer puzzles και τους αντιπάλους που ο SpongeBob θα πρέπει να κατατροπώσει. Κατά τη διάρκεια κάθε μάχης, ο πρωταγωνιστής μπορεί να κάνει απλές επιθέσεις melee, να ρίξει σαπουνόφουσκες για stun, dashes για αποφυγή επιθέσεων ή εναέριες επιθέσεις, καθώς και επιθέσεις ka-ra-te, με αρκετούς από τους μηχανισμούς να αξιοποιούνται και στα platforming puzzles. Το θετικό είναι πως η ανταπόκριση στις εντολές χειρισμού και στον προσανατολισμό της κάμερας είναι άμεση κάτι που προσφέρει άνεση και ελευθερία κινήσεων.



Για τα platforming puzzles, ο SpongeBob διαθέτει ένα grappling hook, ένα κουτί από pizza ως glider και μια φουσκωτή σανίδα, ενώ παράλληλα δεν απουσιάζει η γλώσσα του SpongeBob ως slide.  H διασκέδαση επεκτείνεται μέσα από διάφορα mini games και side quests από διάφορους χαρακτήρες. Διάφορα mini games όπως δοκιμασίες, αγώνες με άλογα και η συλλογή αντικειμένων που ζητούν οι NPCs, αποτελούν μικρά σημεία που θα εμπλουτίσουν την εμπειρία της κυρίως ιστορίας. Με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους τους, οι παίκτες θα λάβουν ζελέ που αποτελεί είδος νομίσματος, χρυσά κέρματα, σπάτουλες και εσώρουχα για να αυξήσουν το την ενέργειάς τους. Το ζελέ και τα χρυσά νομίσματα έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Με αυτά οι παίκτες θα ξεκλειδώσουν διάφορες αμφιέσεις για τον SpongeBob, ωστόσο η βασική χρήση του ζελέ ως νόμισμα περιορίζεται μόνο σε αυτό, χωρίς να υπάρχει η επιλογή οι παίκτες να αναβαθμίσουν κάποιο skill.



Για τις ανάγκες του review, το SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake δοκιμάστηκε σε Xbox Series S, με ανάλυση 1080p και 120hz. Αν και ο τίτλος κυκλοφορεί σε συστήματα προηγούμενης γενιάς, η επιλογή του Xbox Series S βοήθησε αρκετά ώστε να έχουμε μια καλύτερη εμπειρία σε κονσόλα. Η Purple Lamp έχει κάνει μια ικανοποιητική δουλειά στο τεχνικό κομμάτι, προσφέροντας έναν όμορφα σχεδιασμένο περιβάλλον, με χαρακτήρες που του δίνουν ζωή. Αντίστοιχα, και το frame rate βαδίζει στα ίδια επίπεδα, με την ροή να διατηρείται απροβλημάτιστα.



Στο αποτέλεσμα που πρόσφερε η Purple Lamp υπήρξαν ορισμένα ψεγάδια. Ο τίτλος ήταν διαθέσιμος για review αρκετές μέρες πριν την κυκλοφορία του και λογικά η ομάδα ανάπτυξης γνώριζε τα πιθανά πρόβλημα. Παίζοντας εμφανίστηκαν μερικά bugs στα μοντέλα ή σε αντικείμενα του χώρου, που ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για να επηρεάσουν αρνητικά την εμπειρία. Το πιο “συχνό”, ως πρόβλημα ήταν στα jelly orbs που δεν συλλέγονται άμεσα όταν ο παίκτης κινείται πάνω τους, απαιτώντας μια δεύτερη προσπάθεια.



Το SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake αποτελεί μια διασκεδαστική πρόταση για μικρούς και μεγάλους, που αγαπούν την τηλεοπτική σειρά του Nickelodeon. Σε συνολικά επτά ώρες, οι παίκτες θα βιώσουν μια ξεκαρδιστική ιστορία, με τους SpongeBob και Patrιck που η Purple Lamp έχει επιμεληθεί με ταλέντο και αγάπη προς την κληρονομιά του αγαπημένου ήρωα. Αν αγαπήσατε το Battle for Bikini Bottom – Rehydrated, το SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake είναι σίγουρο πως θα το λατρέψετε. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Διασκεδαστικό gameplay
  • Μπόλικο fan service και χιούμορ
  • Η συμμετοχή του original cast
  • Τα mini games και τα side quests επεκτείνουν την εμπειρία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Στο ίδιο μοτίβο με προηγούμενους τίτλους
  • Μικρά θέματα στον τεχνικό τομέα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*