Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Going Under Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Aggro Crab

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Team 17

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τι εντυπώσεις αφήνει το Going Under της Aggro Crab; Διαβάστε την απάντηση στο review του Νικήτα Καβουκλή.

H Jackie Fiasco (δεν είναι τυχαίο το όνομα) είναι η νέα υπάλληλος της Cubicle, μιας εταιρείας που κάνει παραδόσεις μέσω drones (Amazon;) και βασικό της προϊόν είναι το αναψυκτικό Fizzle. Όνειρό της να δουλέψει στο τμήμα marketing, όμως από τα πρώτα κιόλας λεπτά της νέας της καριέρας, θα καταλάβει πως το να καθίσει στην καρέκλα που επιθυμεί θα είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία. Όπως την ενημερώνει το αφεντικό, αρχικό της καθήκον είναι να καθαρίσει τα υπόγεια της Cubicle από τα απομεινάρια παλαιότερων startups. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παλέψει με υπάρξεις που έχουν βρικολακιάσει, πρώην υπαλλήλους των startups. Αρχικά, δίχως όπλα, δίχως ιδιαίτερες δυνάμεις, παρά μόνο εκείνη των χεριών της, η Jackie μπαίνει στην τσουλήθρα και κατευθύνεται σε άγνωστα βάθη. Η εκάστοτε αποστολή της ολοκληρώνεται μόνο εφόσον βγει σώα και αβλαβής από τη μάχη με το αντίστοιχο boss.




Το Going Under είναι ένα randomly generated dungeon crawler. Κάτι που σημαίνει ότι αν χρειαστεί να ξεκινήσετε ένα επίπεδο από την αρχή, η διάταξή του θα είναι τελείως διαφορετική. Αυτό είναι θετικό, μιας και αν επιλέξετε να παίξετε με τις αρχικές ρυθμίσεις δυσκολίας, θα χάσετε ξανά και ξανά, οπότε, το στοιχείο random αποτελεί έναν βασικό παράγοντα που θα κάνει την ανία λόγω επανάληψης να μείνει μακριά. Βεβαίως, η ομάδα ανάπτυξης προειδοποιεί από την αρχή τους παίκτες ότι το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να τους παιδέψει στον μέγιστο βαθμό. Από την άλλη, δεν παραλείπει να προσφέρει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, όχι απλά για να μετριάσουν, αλλά για να φέρουν τον πήχη της πρόκλησης στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Κίνηση που δεν αποκλείεται να φέρει το Going Under αγκαλιά με το νέο βραβείο “Innovation of Accessibility” που θα απονεμηθεί φέτος για πρώτη φορά στα The Game Awards 2020. Η Jackie θα χρησιμοποιήσει για όπλο οτιδήποτε βρει μπροστά της, από σπαθιά και κοντάρια, έως γλάστρες, υπολογιστές, ηλεκτρικές κιθάρες, αξίνες, τόξα και πολλά άλλα, όλα σχετικά με την εκάστοτε startup που προσπαθεί να εκκαθαρίσει. Κάποια από αυτά είναι πολύ απλά στο χειρισμό τους και κάποια (ευτυχώς λίγα) θα σας παιδέψουν, κάνοντάς σας να χτυπάτε στον αέρα, δίνοντας ταυτόχρονα πλεονέκτημα στους αντιπάλους, που στιγμιαία θα σας βρίσκουν εκτεθειμένους. Όλα όμως είναι φθαρτά και προσοχή γιατί πολύ εύκολα μπορεί να βρεθείτε να παλεύετε με γυμνά χέρια. Το AI των εχθρών είναι σε υψηλό επίπεδο. Άλλοι πεζοί, άλλοι μέσα σε οχήματα, άλλοι φτερωτοί. Με το που θα σας αντιληφθούν θα κάνουν τα πάντα για να κόψουν την προσπάθειάς σας, φέρνοντάς σας ξανά στη γραμμή της αφετηρίας. Η τακτική του dodge and attack θα σας φανεί πολύ χρήσιμη, όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, μιας και δεν αποκλείεται να πέσετε σε θανατηφόρες παγίδες.



Στο τέλος κάθε προσπάθειας, είτε επιτυχημένης, είτε αποτυχημένης θα έχετε αποκτήσει χρήματα και εμπειρία που θα εξαργυρώσετε για να αποκτήσετε perks που θα σας διευκολύνουν τη ζωή, όπως για παράδειγμα να αφήνετε βόμβες έπειτα από κάθε κίνηση dodge, να έχετε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας όταν εκτοξεύετε αντικείμενα προς τους εχθρούς, να παραμένει η πρωταγωνίστρια αόρατη για περισσότερη ώρα μετά από κάθε εχθρικό χτύπημα και δεκάδες άλλα που θα ανακαλύψετε στην πορεία. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πόσο τα παραπάνω μπορούν να αλλάξουν το στυλ του gameplay. Αυτά οι ειδικές ικανότητες υπάρχουν και διάσπαρτες στα επίπεδα και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι θα πρέπει να σας τύχουν περισσότερες από μία φορά προκειμένου να τα κάνετε για πάντα δικά σας. Μεγάλη είναι και η ποικιλία των power-ups που θα βρείτε μπροστά σας. Από στιγμιαία, όμως μια δόση καφέ που ανεβάζει για λίγα δευτερόλεπτα την ενέργεια της Jackie, μέχρι σάντουιτς και διάφορά άλλα εδέσματα και ποτά που προσθέτουν (μέχρι να τους χάσει) πόντους στη ζημιά που μπορεί να δεχτεί από τους εχθρούς. Αρκετά απαιτούν χρήματα που αφήνουν πίσω τους οι βρικολακιασμένες υπάρξεις που στέλνονται για αιώνια ανάπαυση και πωλούνται αποκλειστικά σε ειδικά καταστήματα. Όμως το αρνητικό του random στοιχείου είναι πως θα υπάρξουν πολλές φορές που θα συναντήσετε τέτοιο κατάστημα στην αρχή της προσπάθειάς σας, όταν δεν θα έχετε συγκεντρώσει παρά ελάχιστα χρήματα.



Η Cubicle είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Κάθε φορά που επιστρέφετε στα γραφεία της, δεν βρίσκεστε απλά στον ίδιο χώρο για να μπείτε και πάλι σε μια από τις τσουλήθρες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, θα μάθετε νεότερα για την πορεία σας προς τη θέση που ονειρεύεστε στο τμήμα marketing, θα συνομιλήσετε με τους υπόλοιπους υπαλλήλους που πολλές φορές θα σας προσφέρουν πολύτιμές πληροφορίες, θα λάβετε μέρος σε πάρτι και κυρίως θα σας ανατίθενται συγκεκριμένες αποστολές. Για παράδειγμα να σπάσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό laptops, να σκοτώσετε συγκεκριμένο αριθμό αντιπάλων με συγκεκριμένο τρόπο κλπ. Ικανοποιώντας τέτοια αιτήματα θα αυξάνεται το δέσιμο ανάμεσα στη Jackie και το υπόλοιπο προσωπικό και κάποιοι από αυτούς θα μπορούν να οριστούν ως μέντορές της. Σε κάθε προσπάθεια μπορεί να οριστεί ένας, μέσω ειδικών μηχανημάτων που υπάρχουν δίπλα στις τσουλήθρες. Οι μέντορες δεν είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά σημαντικοί βοηθοί στην προσπάθεια εκκαθάρισης των παλαιών startups. Άλλος θα αφήνει σε τυχαία σημεία κουτιά από αναψυκτικά Fizzle που προκαλούν σοβαρότατες παρενέργειες στους εχθρούς, άλλος θα προσφέρει στην ηρωίδα την πιστωτική του κάρτα για να αγοράζει φτηνότερα τα powerups και γενικά θα παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, βάζοντας όχι απλά το δικό τους λιθαράκι, αλλά έναν βράχο στον αγώνα για μια επιτυχημένη καριέρα.



Ο αισθητικός τομέας είναι ακόμα ένας λόγος που κάνει ελκυστική την ενασχόληση με το Going Under. Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πάρα πολλά και ο συνδυασμός τους τέτοιος που παρά τους βρικολακιασμένους που περιφέρονται παντού, η όλη εμπειρία είναι ευχάριστη και δύσκολα θα θέλετε να αφήσετε το χειριστήριο. Επίσης, το σενάριο και οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και θα πρέπει να ετοιμαστείτε για ένα σκηνικό απόλυτης παρωδίας, όπου για χάρη της καριέρας θυσιάζονται τα πάντα. Είτε αυτό λέγεται αξιοπρέπεια, είτε διαπροσωπικές σχέσεις, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν αποκλείεται κιόλας να αρχίσετε τις παρομοιώσεις με τον εαυτό σας.



Παρά το πολύ μικρό μέγεθος που καταλαμβάνει στο δίσκο το Going Under, ο κόσμος που κρύβει είναι δυσανάλογα πλούσιος. Πραγματικά, η Devolver Digital κάνει την ευχάριστη έκπληξη και παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν χαρακτηρίζεται από κάποια καινοτομία, έχει κατορθώσει να χρησιμοποιήσει όλα τα στοιχεία με τρόπο μαεστρικό. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε από το πρώτο έως και το τελευταίο του δευτερόλεπτο. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολλές επιλογές καθορισμού του βαθμού δυσκολίας
  • Μεγάλη ποικιλία powerups
  • Πολύ μεγάλη γκάμα όπλων
  • Υψηλής ποιότητας ΑΙ
  • Μηδενική αίσθηση επανάληψης
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η χρήση κάποιων όπλων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα
  • Μικρο-θέματα με τον σχεδιασμό των επιπέδων λόγω του random στοιχείου
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*