Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Heart and Slash Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    aheartfullofgames

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    pQube

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Heart & Slash
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://badlandindie.com/heartslash/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το Heart & Slash σάς μισεί. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το δείξει. Κάτι που είναι μάλλον περίεργο αν σκεφτούμε πως είναι τέκνο του Kickstarter, οπότε και η αγάπη του προς τον κόσμο θα έπρεπε να είναι δεδομένη. Δυστυχώς αυτό τελικά δεν ισχύει γιατί το Heart & Slash δεν μισεί μόνο εσάς, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό άλλωστε ξεκινά 100 χρόνια μετά το Robotolution, την εποχή που οι μηχανές μάς κήρυξαν τον πόλεμο, αφανίζοντάς μας μια και καλή. Εκεί ακριβώς ξεκινά και η ιστορία του σχεδόν άλαλου ρομποτικού μας ήρωα, ο οποίος βγαίνει απευθείας από τη γραμμή παραγωγής για να ακολουθήσει μια μεγαλειώδη πορεία. Όπως ίσως καταλάβατε ήδη από το όνομά του, το Heart & Slash είναι ένα hack 'n slash game. Η καρδούλα της ονομασίας συμβολίζει τη σχεδόν μόνιμη ένδειξη στην οθόνη του χαρακτήρα σας (η οποία οθόνη είναι το κεφάλι του) και κυρίως τη μονάδα μέτρησης των HP σας. Είναι σίγουρα αρκετά σημαντική η ύπαρξή τους για να δικαιολογείται η θέση τους στην ονομασία μιας και είναι ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Το γιατί θα το μάθετε λίγο παρακάτω.



Ξεκινώντας την πορεία σας, σας δίνοντας τρία όπλα/accessories. Κάθε ένα εξ αυτών είναι αναβαθμιζόμενο και με μεγάλη ποικιλία σε ιδιότητες, σχεδιασμό και παλαβομάρα. Ένα εναλλακτικό κεφάλι για παράδειγμα σας επιτρέπει να δείτε τα HP των αντιπάλων σας, ένα ζευγάρι καινούρια χέρια που όσο πιο δυνατά γίνονται τόσο μειώνουν την ταχύτητα του χαρακτήρα σας, είτε ακόμα ένα two-handed axe με δώρο τη δύναμη του κεραυνού. Στην πορεία θα βρείτε ακόμα περισσότερα και είναι στο χέρι σας αν θα τα κάνετε equip (συνολικά μπορείτε να κουβαλάτε 3 όπλα και 4 accessories ανά πάσα στιγμή) ή αν θα τα κάνετε recycle ώστε να τα μετατρέψετε σε hearts και να αυξήσετε λίγο τα HP σας. Καλό θα είναι σε κάθε πραγματική ευκαιρία να το κάνετε μιας και οι καρδούλες είναι ιδιαίτερα σπάνιο θέαμα και εύρημα.


Ξεκινώντας την πορεία σας, σας δίνοντας τρία όπλα/accessories. Κάθε ένα εξ αυτών είναι αναβαθμιζόμενο και με μεγάλη ποικιλία σε ιδιότητες, σχεδιασμό και παλαβομάρα.

Γιατί όμως τόση κάψα με αυτές; Γιατί το Hearts & Slash (ναι, εκείνο που σας μισεί) διαθέτει και permadeath. Οπότε με μια και μόνο ζωή πρέπει να φτάσετε μέχρι το τέλος. Ναι, ο τίτλος δεν είναι τέρας διαρκείας μιας και μιλάμε για μικρή παραγωγή. Αλλά μην ελπίζετε πως θα είναι κανένας ευγενικός μαζί σας από τους αντιπάλους που το AI σάς σερβίρει σε μεγάλες ποσότητες. Εδώ το Heart & Slash δείχνει από τι είναι φτιαγμένο και δεν είναι scrap metal. Τα τρία όπλα που διαθέτετε δεν μπορούν να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια ενός combo. Έχουν όμως αρκετές κινήσεις το κάθε ένα για να ξεπεράσετε δύσκολες καταστάσεις, ενώ οι διαφορετικές τους ιδιότητες τα κάνουν κατάλληλα για συγκεκριμένες περιστάσεις. Γενικά σπανίζουν τα όπλα μεγάλης εμβέλειας για να μη γίνουν τα πράγματα πολύ εύκολα. Μπορείτε όμως να αποκτήσετε set από πόδια-ελατήρια που σας δίνουν τεράστιο άλμα και να καταλήξετε ως φλεγόμενοι κομήτες με το καταπράσινο morning star που κραδαίνετε στην κεφάλα του οκτάποδου robot που σας έχει βάλει στο μάτι. Κάθε θάνατος ενός από κάθε πιθανό αντίπαλο, η ποικιλία των οποίων είναι σοβαρή και δεν σας αφήνει σε ιδιαίτερη ησυχία, φέρνει σε εσάς μικρά bolts που ενεργούν ως νόμισμα για upgrade. Έτσι, παρόλο που το Heart & Slash σάς προτρέπει να τελειώσετε το επίπεδο και όχι να διαλύσετε κάθε πατζαροκίνητη καροτομηχανή που θα βρείτε στο διάβα σας, το να ψάξετε παραπάνω τα καθόλου ευθύγραμμα και σεβαστά σε μέγεθος επίπεδά του είναι πάντα μια καλή σκέψη.
Τι σημαίνει όμως ο θάνατος στο Heart & Slash; Το παιχνίδι ξεκινά από την αρχή αλλά δεν χάνετε όλη σας την πρόοδο. Θα πετύχετε μικρές αλλαγές στη χάραξη του επιπέδου και NPCs που μπορεί να σας θυμούνται από την προηγούμενη φορά που παίξατε. Οποιοδήποτε όπλο ή upgrade ξεκλειδώσατε στο προηγούμενό σας playthrough είναι πολύ πιθανό να το βρείτε άμεσα μπροστά σας στη νέα σας προσπάθεια, αν και αυτά δίδονται κατά βάση τυχαία σε κάθε playthrough. Όχι όμως αρκετά τυχαία ώστε να αποφύγετε τη σταδιακά όλο και καλύτερη τοποθέτηση όπλων σε κάθε νέα σας απόπειρα, κάτι που στο επίπεδο που παλεύετε να τελειώσετε σας κάνει όλο και πιο δυνατό και, τελικά, ανάλογα πιο βατή την αναμέτρηση με το αναγκαίο boss. Υπάρχουν όμως και φορές που η τυχαία επιλογή εξοπλισμού θα σας αναγκάσει είτε να παραιτηθείτε νωρίς από ένα playthrough, μιας και ο εξοπλισμός σας είναι άχρηστος ενάντια τους αντιπάλους που έχετε πλέον μπροστά σας (μετά από κάθε game over αντιμετωπίζετε ακόμη πιο συχνά τους δυνατούς της παρέας), είτε θα το κάνει παιχνιδάκι. Είναι χαρακτηριστικό πως την πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε τον τίτλο το καταφέραμε χάρη στο main weapon που μας δόθηκε εξ αρχής μιας και ήταν πάρα πολύ δυνατό από νωρίς.



Συνολικά ο τίτλος δεν χαρίζεται. Οι μεγάλοι αριθμοί αντιπάλων που συναντάτε σε κάθε δωμάτιο ενός επιπέδου μπορούν να κάνουν σοβαρή ζημιά. Τα bosses από την άλλη μπορούν να σας βγάλουν από τη μέση με μονοψήφιο αριθμό χτυπημάτων, ακόμα και αν έχετε επενδύσει σοβαρά σε συλλογή hearts ακριβώς για να αντέξετε. Όμως η συνεχής προσφορά ολοένα και καλύτερου εξοπλισμού από τον τίτλο μετά από κάθε game over, κάνει τελικά αυτόν τον μικρό εφιάλτη που σας ταλαιπωρεί μια πολύ πιο εύκολη διαδικασία. Μέχρι να φτάσετε βέβαια στο επόμενο boss. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως η απόλυτη προσωποποίηση του trial and error.
Τι σημαίνει όμως ο θάνατος στο Heart & Slash; Το παιχνίδι ξεκινά από την αρχή αλλά δεν χάνετε όλη σας την πρόοδο.
Και η camera, παρόλο που είναι πλήρως ελεγχόμενη από τον παίκτη, βοηθάει αρκετά ώστε να μη δείτε κάτι σημαντικό τη στιγμή που πρέπει και να γίνει η αναμέτρησή σας ακόμα πιο θανατηφόρα. Θα πετύχετε και μερικές εναλλακτικές διαδρομές που οδηγούν σε προαιρετικό περιεχόμενο, όπως bosses και αρκετά άλλα που δεν θα αναφέρουμε για να μη σας το χαλάσουμε. Καλό θα είναι να μη βάλετε την εξερεύνηση σε δεύτερη μοίρα μιας και μόνο έτσι θα ανακαλύψετε τα συνολικά 135 όπλα και accessories. Απλά μετρήστε μετά από πόσα game over θα τα ανακαλύψετε όλα. Ο αριθμός τους θα είναι σίγουρα μεγάλος, αλλά η συνολική διάρκεια όλων αυτών των προσπαθειών ίσως όχι όσο μεγάλη περιμένετε.



Μεγάλο κομμάτι της γοητείας του Heart & Slash είναι τόσο η επιτηδευμένα χοντροκομμένη καλλιτεχνική του διεύθυνση, όσο και το ιδιαίτερα ταιριαστό soundtrack και αυτά ακριβώς τα στοιχεία μπορεί να σας ξεγελάσουν. Μην πέσετε όμως στην παγίδα. Το Heart & Slash είναι μικρό, χαριτωμένο, γλυκό και συνάμα σατανικό. Συνολικά πετυχαίνει το σκοπό του αν και η, μερικές φορές, άδικη επιλογή οπλισμού στην οποία καταλήγετε (άδικη είτε για εσάς είτε για το AI) τελικώς ζημιώνει αυτό που θέλει να προσφέρει ο τίτλος. Και η απλή πραγματικότητα είναι πως το permadeath είναι αυτό που καταφέρνει να δέσει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία σε κάτι καλό που προσφέρει σοβαρή πρόκληση. Για αυτό ακριβώς το λόγο το Heart & Slash σας μισεί. Και αν καταφέρετε εσείς να το ξεπεράσετε, θα υπάρχει πάντα η camera για να σας το θυμίζει. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Παρουσίαση, soundtrack και περίεργη αίσθηση retro
  • Βατά και λειτουργικά συστήματα μάχης και αναβαθμίσεων
  • Permadeath που δίνει νόημα σε κάθε τι
  • Μεγάλο εύρος αντιπάλων
  • Τόσα πολλά unlockables που το replayability γίνεται αυτονόητο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Προβληματική camera
  • Αυτόματη επιλογή οπλισμού/accessories που μπορεί να καταστρέψει εξ αρχής ένα playthrough
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*