Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hearthstone: Rise of Shadows Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αξίζει να ασχοληθείτε με το Hearthstone: Rise of Shadows; Η απάντηση στο αναλυτικό μας review.

To Rise of Shadows έχει μπει για τα καλά στις ζωές των παικτών του Hearthstone και μετά από αρκετές εβδομάδες μπορούμε να ισχυριστούμε πλέον με σιγουριά ότι πρόκειται για άλλο ένα πολύ καλό expansion. Παρ’ ότι τα προηγούμενα expansions μάς είχαν αφήσει όλα θετικές εντυπώσεις, το Rise of Shadows έρχεται να φρεσκάρει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι, κυρίως μέσα από το να αφήσει στην άκρη το παρελθόν. Όπως συνηθίζουν τέτοιου είδους expansions, πέρα από το λανσάρισμα πολλών νέων καρτών, κάποιες παλιές κάρτες αφαιρούνται από το rotation του standard game mode. Στην προκειμένη περίπτωση, κάρτες όπως ο Baku, The Mooneater και ο Genn Greymane κουνάνε μαντήλι και κάνουν χώρο σε καινούριες κάρτες και νέες τακτικές. Η αφαίρεση τόσο σημαντικών καρτών πάντα φέρνει ανακατατάξεις, τα nerfs συγκεκριμένων καρτών πάντα θα εκνευρίζουν κάποιους παίκτες και θα χαροποιούν κάποιους άλλους, αλλά σε ένα παιχνίδι με κάρτες που μετράει ήδη αρκετά χρόνια, αυτές οι κινήσεις είναι απαραίτητες. Και όταν γίνονται σωστά, όπως στο φετινό Rise of Shadows, τα πράγματα μπορούν να οδηγηθούν μόνο σε καλύτερα μονοπάτια για το Hearthstone γενικότερα.




Το ότι κάποια classes ενδεχομένως να είδαν τις δυνάμεις τους να συρρικνώνονται, αυτό ήταν γνωστό από τις πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με τις κάρτες που θα συνταξιοδοτηθούν και τις αλλαγές στα στατιστικά κάποιων άλλων καρτών. Όσοι από εσάς δεν αντέχατε να βλέπετε Odd Paladin, θα βρίσκεστε ήδη σε κατάσταση ηδονής, επειδή μπορείτε και παίρνετε το αίμα σας πίσω από το συγκεκριμένο class. Οι αλλαγές από άποψη στρατηγικής και μηχανισμών είναι τρεις. Τα Lackeys είναι κάρτες που αποτελούνται από 1/1 minions, τα οποία όμως έχουν εξαιρετικά Battlecry effects. Στην περίπτωση του Warrior π.χ. ένα Lackey προστίθεται στο χέρι του παίκτη μέσω της κάρτας Raise the Morale. Τα Lackeys μπορεί να έχουν χαμηλό κόστος και ακόμη πιο χαμηλά στατιστικά, αλλά με τα Battlecries μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω σ’ ένα γύρο (ή να βοηθήσουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τα Rogue decks που έχουν στη σύνθεσή τους τον Heistbaron Togwaggle). Tα Twinspells είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Με το που χρησιμοποιήσει ο παίκτης ένα τέτοιο spell, του δίνεται μία κόπια του εν λόγω spell card, απλά προφανώς χωρίς να έχει πάλι το attribute του Twinspell, αλλιώς θα μιλούσαμε για μία κάρτα που θα μπορούσε να castάρει ο παίκτης σε κάθε γύρο χωρίς σταματημό. Σε αυτήν την περίπτωση καρτών, κάθε class έχει το δικό του Twinspell και το κόστος και ο αντίκτυπος της εκάστοτε κάρτας διαφέρει αρκετά. Ο μηχανισμός είναι απλός, αλλά πάντα θέλει και λίγη παραπάνω σκέψη για το πώς θα ρίξει ο παίκτης την κάρτα στην αρένα και το κατά πόσο αξίζει φυσικά να τη συμπεριλάβει στη γενικότερη στρατηγική του. Για έναν Druid π.χ. το να χρησιμοποιεί το Unleash the Beast με κόστος 6 και να μπορεί στον επόμενο γύρο να το ξαναχρησιμοποιήσει φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά το να ρίξετεε δυο φορές την εν λόγω κάρτα στην αρένα κοστίζει συνολικά 12 mana. Oπότε, ενώ ο παίκτης είναι έτοιμος να κάνει επιλογές που φαίνονται ξεκάθαρες εκ πρώτης, θα πρέπει να ξανασκεφτεί το κατά πόσο χωράει στο deck του μία τέτοια κίνηση και να κάνει τη σωστή επιλογή έχοντας στο μυαλό του κάτι μακροπρόθεσμο.



Τέλος, την τριάδα των νέων μηχανισμών συμπληρώνουν τα Scheme Cards, τα οποία είναι ίσως οι λιγότερο συνταρακτικές κάρτες, μιας και έχουμε ξαναδεί κάρτες των οποίων τα attributes γίνονται πιο ισχυρά με κάθε γύρο που περνάει η εκάστοτε κάρτα στο χέρι του παίκτη. Στην αρχή δεν γεμίζουν το μάτι, όπως στη περίπτωση του Togwaggle’s Scheme, αλλά κάποια στιγμή θα έχετε μια κάρτα στο χέρι, η οποία αντί για μία κόπια θα βάλει στο deck του παίκτη έξι ή εννέα κόπιες ενός minion που επέλεξε ο ίδιος από το board. Φτάνει βέβαια να έχει φτιάξει ένα deck, το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα να «περιμένει» για τόσους πολλούς γύρους μέχρι να ρίξει «ενισχυμένη» κάρτα στον αγώνα. Μέσα σε όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν εντυπωσιακές κάρτες legendary, με κάρτες όπως οι Arch-Villain Rafaam και Archivist Elysianna να προσφέρουν ολική μετατροπή του deck. Γενικότερα μπορούμε να πούμε ότι δόθηκε έμφαση στο να υπάρχει ένας καλός ρυθμός, πλουραλισμός ως προς τη δημιουργία νέων decks, χωρίς να λείπουν όμως και κάποιες ισχυρές παρουσίες. Φυσικά και δεν έχουν εξαλειφθεί τα mainstream decks που εγγυώνται γρήγορη άνοδο στο γενικότερο ladder, αλλά πρόκειται για μια άκρως ισορροπημένη δουλειά σε επίπεδο expansion για τέτοιου είδους παιχνίδια. Σε ότι αφορά στο art style και την «ιστορία», μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για την ίσως πιο αδιάφορη δουλειά, έχοντας το λεγόμενο E.V.I.L. League στο προσκήνιο. Ουσιαστικά βλέπουμε μια ομάδα εχθρικών χαρακτήρων να έχει βάλει σκοπό να ρίξει τη θρυλική και μαγική πόλη του Dalaran, με την όλη ιστορία να παίζει μονάχα ρόλο στο νέο solo adventure με τίτλο «The Dalaran Heist». To single player mode αποτελείται από πέντε κεφάλαια, με το πρώτο να είναι το μοναδικό free-to-play. Τα υπόλοιπα πρέπει να ξεκλειδωθούν με 6,99 ευρώ ή με 700 gold για το κάθε κεφάλαιο. Υπάρχει και επιλογή να ξεκλειδώσετε ολόκληρο το solo adventure με 19,99 ευρώ.



Τα πέντε boss fights που συναντάει κανείς σε κάθε κεφάλαιο είναι διασκεδαστικά και με την ολοκλήρωση ενός wing ο παίκτης κερδίζει τρία πακέτα Rise of Shadows. Όποιος ολοκληρώσει και τα πέντε wings κερδίζει συνολικά 16 πακέτα και ένα Golden Classic Pack. Οι πιο hardcore παίκτες μπορούν να βάλουν σκοπό να ολοκληρώσουν όλες τις μάχες σε normal αλλά και heroic ώστε να πάρουν κάποια έξτρα δωράκια. Το The Dalaran Heist συνεχίζει ουσιαστικά αυτό που ξεκίνησε το Rise of Shadows γενικότερα ως expansion. Προσεγμένο, γρήγορο και με μπόλικό και ουσιαστικό περιεχόμενο. O παίκτης μπορεί να παίξει με εννέα διαφορετικούς heroes (τους λεγόμενους Defenders of Dalaran που δημιουργήθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο mode) ξεκινώντας με δέκα τυχαίες κάρτες ως deck. Μετά από κάθε boss fight, ο παίκτης επιλέγει ανάμεσα σε τρία νέα card packs, ενώ αργότερα το deck εμπλουτίζεται με ειδικά passive buffs και τρομερά treasure cards. Μέσα σ’ όλα υπάρχει και το friendly encounter όπου ο παίκτης μπορεί να δουλέψει στο deck του με προσθήκες και αφαιρέσεις διαφόρων καρτών, δίνοντας ακόμη περισσότερες επιλογές. Μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν και τα Twists, μια παρουσία στο board η οποία μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Παραδείγματος χάριν, στο πρώτο κεφάλαιο βλέπουμε το Cache of Cash από την πλευρά του εκάστοτε boss, ένα 0/3 minion το οποίο, αν καταστραφεί, δίνει από δύο coins σε παίκτη και boss. Μικρή διαφορά, η οποία όμως μπορεί να κάνει πιο διασκεδαστικό το ρυθμό του παιχνιδιού.



Και νομίζουμε ότι το Rise of Shadows έκανε αυτό ακριβώς στο Hearthstone. Το έκανε πιο διασκεδαστικό, καταφέρνοντας μάλιστα να το ξεσκουριάσει σ’ ότι αφορά το gameplay του. Φαίνεται ότι οι developers είχαν ξεκάθαρο πλάνο, αλλά και όρεξη για ουσιαστικό περιεχόμενο, αφού ακόμη και το single player mode προσφέρει αρκετό υλικό για να δικαιολογήσει ως ένα βαθμό τις τσιμπημένες τιμές του. Είναι από τις λίγες φορές που οι developers ξέρουν και τι να βάλουν στο παιχνίδι, αλλά και τι πρέπει να αφαιρεθεί ώστε να ξεκολλήσει από κάποια βαρίδια του παρελθόντος. Για όσους είχαν κάνει ένα διάλειμμα από το Hearthstone ή ενδεχομένως είχαν κουραστεί, το συγκεκριμένο expansion αποτελεί έναν εξαίρετο λόγο για να ξεκινήσει κανείς ξανά με τη τρέλα των καρτών.

Διάβασε τώρα τα καλύτερα παιχνίδια για android

 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Απλό, διασκεδαστικό gameplay με εστιασμένες αλλαγές
  • To Hearthstone ακολουθεί πιο ασφαλή κατεύθυνση προσφέροντας πιο κοντρολαρισμένο παιχνίδι
  • Γεμάτο, ωραίο single player mode
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάπως αδιάφορο card design και backstory
  • Οι τιμές παραμένουν τσιμπημένες, πρόκειται για ακριβό σπορ (ειδικά για νέους παίκτες)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*