Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hyper Jam Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Bit Dragon

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bit Dragon

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Hyper Jam
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://hyperjamgame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    9

    ENTERNITY SCORE
*
Σε ένα χώρο με πολλές επιλογές, το Hyper Jam ξεχωρίζει με εντυπωσιακό τρόπο. Διαβάστε το γιατί στο αναλυτικό μας review!

Υπάρχει μια διακριτή διαφορά μεταξύ του απλού και του ρηχού, ειδικά στο χώρο των indie games. Πολλές φορές, όταν κάτι παρουσιάζεται ως απλό, που θα προσφέρει συγκεκριμένη διασκέδαση στον παίκτη, καταλήγει τελικά όχι απλά να μην προσφέρει τίποτα, αλλά να μοιάζει άδειο και χωρίς έμπνευση, ειδικά μπροστά στην πληθώρα επιλογών που υπάρχει. Αυτήν τη διαφορά φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του studio της Bit Dragon όταν ανέπτυσσαν το νέο τους παιχνίδι. Το Hyper Jam είναι από την αρχή ευθύ ως προς το στόχο του. Είναι ένα top-down παιχνίδι μάχης σε αρένες, στο οποίο ο παίκτης καλείται να εξοντώσει τους 2 ή 3 εχθρούς και να πάρει τους περισσότερους βαθμούς, ώστε να είναι ο μεγάλος νικητής. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και όλοι ξέρουν πως εάν εκτελεστεί σωστά το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Και από την πρώτη ματιά, φαίνεται πως τα υλικά τουλάχιστον είναι πρώτης ποιότητας.



Από την αρχή το Hyper Jam κερδίζει στο στιλ. Τα έντονα φουτουριστικά χρώματα, σε αποχρώσεις του μοβ και του μπλε υπάρχουν σε κάθε γωνιά του παιχνιδιού, δίνουν μια αξιοζήλευτη φρεσκάδα, από τα βασικά μενού μέχρι τα loading screens. Επίσης, ο ίδιος σχεδιασμός, που παραπέμπει στην δεκαετία του 1980 διατηρώντας και μερικές σύγχρονες πινελιές, διατηρείται σε κάθε μια από τις περίπου 40 διαφορετικές αρένες που είναι διαθέσιμες. Η δουλειά που έχει γίνει σε όλες αυτές είναι προσεγμένη, με σημαντικές λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν την οποιαδήποτε αρένα από τις υπόλοιπες. Περνώντας στα λειτουργικά μέρη του παιχνιδιού, αρχίζουν να ξεδιπλώνονται όλα τα θετικά στοιχεία του τίτλου. Το gameplay είναι εντυπωσιακά λιτό, αλλά η ταχύτητα που χρειάζονται οι επιμέρους μάχες για να ολοκληρωθούν δεν επιτρέπει παραπάνω πολυπλοκότητα. Ο παίκτης, όπως κι οι αντίπαλοι του, έχει διαθέσιμα διάφορα όπλα, από σπαθιά μέχρι μπαζούκα, με την εκκίνηση της κάθε αναμέτρησης και η χρήση τους είναι περιορισμένη, επιτρέπονται μέχρι 5 χρήσεις κάθε φορά. Εάν χάσει, δεν υπάρχει άμεσο respawn, αλλά έχει στη διάθεση του ένα φονικό λέιζερ, με το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους παίκτες που έχουν επιβιώσει παραπάνω από εκείνον.



Μετά τον πρώτο γύρο υπάρχουν διαθέσιμα και διάφορα perks, τα οποία βοηθούν είτε στην επιθετική, είτε στην αμυντική ικανότητα του παίκτη. Αυτά μπορούν να εξελιχθούν, για παράδειγμα, το perk με τη δημιουργία ασπίδας για άμυνα, μπορεί να εξελιχθεί κι από τα 2 δευτερόλεπτα να φτάσει στα 10 σε διάρκεια. Συνολικά, το gameplay, μετά τους πρώτους 2-3 γύρους λειτουργεί σαν καλολαδωμένη μηχανή και πρακτικά δεν παρουσιάζει κανένα κενό. Φυσικά, εκτός από το local multiplayer, ο τίτλος διαθέτει και online κομμάτι, το οποίο μάλιστα υποστηρίζει και cross-play ανάμεσα στις κονσόλες και τους υπολογιστές. Το θέμα είναι ότι οι servers του παιχνιδιού ήταν μάλλον απροετοίμαστοι για την κυκλοφορία του με το matchmaking να είναι πολύ αργό και τα τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια των μαχών να είναι υπερβολικά πολλά. Όπου υπάρχει τόσο έντονο lagging και συστηματική αποτυχία σύνδεσης, τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα, ειδικά για έναν τίτλο που δύσκολα κανείς θα αντέξει να παίξει μόνος του.



Αντίθετα, σε πολύ υψηλό επίπεδο κυμαίνονται τα υπόλοιπα τεχνικά κομμάτια του τίτλου. Με τη βοήθεια της ξεχωριστής χρωματικής παλέτας και του πολύ ποιοτικού soundtrack, το Hyper Jam είναι μια μοναδική εμπειρία, που δύσκολα θα βρει κανείς όχι μόνο στο χώρο των indie αλλά και στο gaming γενικότερα. Σε συνδυασμό με την ικανότητα στην διατήρηση φρενήρη ρυθμού με ικανοποιητικό τρόπο, ο τίτλος είναι, στην κατηγορία των παιχνιδιών με μέγεθος λίγο πάνω από τα 800MB, ένα τεχνικό επίτευγμα.



Συνοπτικά, το Hyper Jam είναι μια σχετικά ολοκληρωμένη πρόταση. Η ποιότητά του ξεχειλίζει, καθώς η δουλειά που έγινε σε αυτό ήταν υποδειγματική και με προσοχή ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Εάν εξαιρεθούν τα, σίγουρα εκνευριστικά, προβλήματα με το online, η κυκλοφορία του αποτελεί έναν ακόμη θρίαμβο της απλότητας. Σε ένα χώρο με πολλές επιλογές, το Hyper Jam ξεχωρίζει με εντυπωσιακό τρόπο. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εντυπωσιακό εικαστικό αποτέλεσμα
  • Απροβλημάτιστο και άκρως διασκεδαστικό gameplay
  • Ασταμάτητη δράση με συνεχείς ανατροπές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Προβληματικό online
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*