Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Immortals: Fenyx Rising A New God Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Quebec

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To Immortals: Fenyx Rising A New God είναι το νεότερο DLC του τίτλου. Αξίζει να επενδύσετε;

To Immortals: Fenyx Rising αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη πριν από δύο μήνες και, πόσο μάλλον από την Ubisoft, που τελευταία δεν την έχουμε συνηθίσει να παίρνει ρίσκα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μετά την θετική του υποδοχή από κοινό και κριτικούς λοιπόν, με χαρά ξεκινήσαμε τη δοκιμή του A New God DLC που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό για PlayStation 4, Xbox One, PC και Nintendo Switch. Το A New God συνεχίζει σεναριακά ακριβώς εκεί που σταμάτησε ο αρχικός τίτλος, μεταφέροντας όμως τον Fenyx στο Πάνθεον, έναν εντελώς διαφορετικό χάρτη, αφήνοντας στο περιθώριο τον κόσμο του κυρίως παιχνιδιού. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως καλό θα είναι οι παίκτες να έχουν ολοκληρώσει το κυρίως σενάριο του Immortals: Fenyx Rising, προκειμένου να ξεκινήσουν το DLC, μιας και πρόκειται για την συνέχεια και πιθανώς την κατάληξη της ιστορίας του Fenyx. Από την άλλη, δεν χρειάζεται και να αγχωθούν με το αν θα έχουν φτάσει στο μέγιστο επίπεδο όλες τις αναβαθμίσεις του πρωταγωνιστή, μιας και το DLC φροντίζει κατά την είσοδο των παικτών στο κόσμο του να τις ανεβάσει στα μέγιστα επίπεδα, κάτι προαπαιτούμενο, κατά κύριο λόγο για την επίλυση των γρίφων του A New God.




Το Πάνθεον, αν και σαφώς μικρότερο σε μέγεθος από τον αρχικό χάρτη, στην πρώτη επαφή φαίνεται εντυπωσιακό. Όσο προχωράμε όμως αντιλαμβανόμαστε πως αποτελεί απλά μια βάση πάνω στην οποία ο παίκτης καλείται να εντοπίσει και να ολοκληρώσει νέα challenges που του τίθενται από τους τέσσερις θεούς του αρχικού παιχνιδιού, Αθηνά, Ήφαιστο, Αφροδίτη και Άρη. Και η εξερεύνηση του δεν μας προξένησε τον ίδιο ενθουσιασμό με τον αρχικό τίτλο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων γρίφων βρίσκονται μέσα σε dungeons, ενώ ο σχεδιασμός τους βασίζεται στην εξέλιξη των μηχανισμών που γνωρίσαμε και στο αρχικό παιχνίδι. Η ποικιλία των γρίφων που παρέχεται είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και η δυσκολία κυμαίνεται από μέτρια μέχρι πραγματικά μεγάλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις το παιχνίδι καλεί τους παίκτες να συνδυάσουν πολλαπλές ικανότητες του Fenyx σε γνωστούς, ή και όχι, μηχανισμούς για να φτάσουν στη λύση τους, γεγονός που προσφέρει πραγματική διασκέδαση, αν και ενδέχεται να πονοκεφαλιάσει αρκετούς παίκτες.



Δεν είναι όμως όλα ρόδινα. Μία από τις σημαντικές επιτυχίες του Immortals: Fenyx Rising είναι η ισορροπία που διακατέχει το περιεχόμενό του. Το μέγεθος του χάρτη είναι τέτοιο ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ποικιλία στο περιβάλλον, μα όχι αχανές σε σημείο να δημιουργεί κενό χρόνο στις μετακινήσεις του Fenyx. Οι μηχανισμοί είναι αρκετοί σε αριθμό, όμως το παιχνίδι τους μαθαίνει στους παίκτες σταδιακά, χωρίς να τους πνίγει με πληροφορίες και δυνατότητες από τις οποίες θα χρειαστούν λίγες. Στο review του βασικού παιχνιδιού είχαμε μείνει εντυπωσιασμένοι με τον τρόπο που η Ubisoft πέτυχε την πολυπόθητη αυτή ισορροπία και, το πρώτο DLC του, με τίτλο A New God, ήρθε για να μας δώσει και πάλι κάτι να προβληματιστούμε. Βλέπετε στο A New God DLC η ισορροπία έχει χαθεί εντελώς. Το παιχνίδι προσφέρει απλόχερα έναν Fenyx στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και τον “χαραμίζει”, σχεδόν ολοκληρωτικά, στο να λύνει γρίφους. Σίγουρα πολλοί από αυτούς είναι ευρηματικοί, όμως άλλοι καταλήγουν αχρείαστα κουραστικοί και το γεγονός πως το παιχνίδι εστιάζει κυρίως εκεί, σημαίνει πως το Πάνθεον δεν έχει και πολλά μυστικά να ανακαλύψετε και πως εξίσου σπάνια θα σας εξιτάρουν οι πραγματικά λιγοστές μάχες που θα βρείτε στο συγκεκριμένο DLC. Αφήνουμε ένα μικρό παράθυρο αμφιβολίας, μήπως και όλο αυτό έχει γίνει εκ σχεδιασμού, με τη Ubisoft να έχει αποφασίσει πως το κάθε DLC θα έχει και διαφορετική κατεύθυνση ως προς τους μηχανισμούς.



Πέραν της χαμένης ισορροπίας του, οι γρίφοι που βασίζονται στο μοντέλο φυσικής μπορούν να καταλήξουν απίστευτα εκνευριστικοί, απαιτώντας ακρίβεια σε ενοχλητικό βαθμό προκειμένου να ολοκληρωθούν. Για παράδειγμα, ένας μηχανισμός που εισάγεται είναι η βολή μιας είτε μεταλλικής είτε ξύλινης μπάλας προς συγκεκριμένο στόχο, με συγκεκριμένη κίνηση του Fenyx, θυμίζοντας το γνωστό άθλημα του γκολφ. Στην προκειμένη. οι βολές που προσπαθούμε βρίσκουν το στόχο τους τις μισές φορές. Τις υπόλοιπες βρεθήκαμε να παλεύουμε για την απόλυτα σωστή ευθυγράμμιση του Fenyx, προκειμένου να πετύχουμε έναν στόχο που ξέραμε πολύ καλά που ήταν. Το ίδιο ισχύει και όταν προσπαθούμε να περάσουμε τεράστιους βράχους χιλιοστά πάνω ή κάτω από ακτίνες λέιζερ που σχηματίζουν τείχος μπροστά μας, προκειμένου να προχωρήσουμε. Μπορεί να ακούγεται σχετικά ασήμαντο, ενώ κάποιος θα μπορούσε να πει πως φταίει το μοντέλο του χειρισμού, όμως στον αρχικό τίτλο δεν αντιμετωπίσαμε κανένα τέτοιο θέμα με την ακρίβεια των κινήσεων του Fenyx.



Το A New God σίγουρα δεν αποτελεί μια προσθήκη “του ποδαριού”. Όσοι χάρηκαν το αρχικό παιχνίδι και ειδικότερα τους γρίφους του, σίγουρα θα διασκεδάσουν στις περίπου δεκαπέντε ώρες επιπλέον περιεχομένου που προσφέρει. Χάνει σε σχέση με τον αρχικό τίτλο ως προς την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Fenyx, ενώ σε κάποια σημεία είναι αχρείαστα δύσκολο και απαιτεί πολύ trial and error, όμως αυτά δεν στέκονται αρκετά για να ισοσκελίσουν, ούτε την έξυπνη σχεδίαση των γρίφων, ούτε την επιτυχία που σημείωσε το Immortals: Fenyx Rising. Σεναριακά καταλήγει τον Fenyx εκεί που υπαινίσσεται και το τέλος του αρχικού παιχνιδιού, κάτι απόλυτα θεμιτό μιας και τα επόμενα δύο DLC του Immortals θα έχουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές, σύμφωνα με την Ubisoft. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφο κλείσιμο της ιστορίας του Fenyx
  • Κάποιοι γρίφοι του είναι απίστευτα ευρηματικοί
  • Τα περισσότερα καλά στοιχεία του αρχικού τίτλου υπάρχουν και εδώ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποιοι γρίφοι που βασίζονται στο μοντέλο φυσικής είναι αχρείαστα κουραστικοί
  • Χάθηκε η ισορροπία που είχε ο αρχικός τίτλος
  • Το Πάνθεον, ο νέος κόσμος του παιχνιδιού, αν και εντυπωσιακός αρχικά, δεν έχει και πολλά να προσφέρει
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*