Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Just Cause 3: Sky Fortress Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Avalanche Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Just Cause 3: Sky Fortress
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://justcause.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Λίγους μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του Just Cause 3, η Square Enix διέθεσε το πρώτο μέρος του expansion του παιχνιδιού με τον τίτλο "Air, Land & Sea", το οποίο, όπως γίνεται αντιληπτό από την επωνυμία του, έχει να κάνει με το κομμάτι που αφορά το "Air". Για να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, το Sky Fortress, πέρα από τις έξτρα αποστολές, προσφέρει και σειρά αναβαθμίσεων, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα του ήρωα των παιχνιδιών της σειράς, Rico Rodriguez, να ίπταται. Μέσα από μια παρουσίαση στατικών εικόνων, σε αντίθεση δηλαδή με τα cut-scenes του βασικού μέρους του παιχνιδιού, γίνεται κατανοητό στον παίκτη πως η εταιρεία eDEN, που ασχολείται με την εξόρυξη ορυκτών πόρων, προσπαθεί να εξορύξει από τα εδάφη των νησιών του Medici το πολύτιμο Bavarium. Το συγκεκριμένο στοιχείο, βοηθά στην ανάπτυξη όπλων και πυρομαχικών και η eDEN θέλει να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα κοιτάσματα που υπάρχουν στην περιοχή.


Το Sky Fortress, πέρα από τις έξτρα αποστολές, προσφέρει και σειρά αναβαθμίσεων, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα του ήρωα των παιχνιδιών της σειράς, Rico Rodriguez, να ίπταται.

Η εταιρεία μάλιστα, για να προστατεύσει αυτή την εξόρυξη, έχει στείλει στο Medici τη ναυαρχίδα της, ένα τεράστιο σκάφος, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να πετάει πάνω από τους χώρους στους οποίους τα ρομπότ της προσπαθούν να εξάγουν το πολύτιμο ορυκτό. Στις 2 περίπου ώρες που κρατάει η μάχη μεταξύ του Rico και των ρομπότ της eDEN, η δράση είναι ασταμάτητη, αλλά από ένα σημείο και μετά επαναλαμβανόμενη. Εάν κάποιος περίμενε πως η Avalanche θα δοκίμαζε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις αποστολές του κυρίως μέρους του παιχνιδιού, τότε θα απογοητευτεί πλήρως, καθώς και οι νέες κινούνται στο ίδιο μοτίβο, ενώ η υπόθεση που διαδραματίζεται είναι αδιάφορη, ειδικά αν ασχοληθείτε μετά το πέρας του βασικού story. Πέρα όμως από το κομμάτι της ιστορίας, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι αναβαθμίσεις που φέρνει το Sky Fortress. Πλέον, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ένα jet pack, με το οποίο μπορεί να πετάει on-the-go, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιήσει το tethering rope για να πάρει ώθηση, μειώνοντας σε τεράστιο βαθμό το χρόνο μετακίνησης στο χάρτη του παιχνιδιού. Φυσικά, μένοντας στο κλίμα της σειράς Just Cause, το jet pack έρχεται εφοδιασμένο με machine gun και εκτοξευτή πυραύλων, τα οποία, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όπλα που κουβαλάει ο Rico, έρχονται με ατελείωτα πολεμοφόδια, ενισχύοντας έτσι λίγο ακόμη την ήδη έντονη διασκέδαση.



Από την άλλη, η υλοποίηση της χρήσης του jet pack δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Για κάποιον ακατανόητο λόγο η απογείωση γίνεται πάντα προς το βορρά, κάτι που είναι αρκετά εκνευριστικό, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο παίκτης δεν θέλει να κινηθεί προς τα εκεί, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια μιας μάχης αυτό το bug θα προκαλεί το θάνατο του χαρακτήρα και την επανεκκίνηση της αποστολής. Ακόμη, η χρήση του jet pack δυσχεραίνεται από την αδυναμία του παίκτη να αλλάξει κατεύθυνση, καθώς αυτό γίνεται με τη χρήση ενός "αερόφρενου" το οποίο όμως έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η όποια ορμή υπάρχει.
Πλέον, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ένα jet pack, με το οποίο μπορεί να πετάει on-the-go, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιήσει το tethering rope.
Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι κάθε ενεργοποίηση του jet pack στέλνει τον παίκτη να κοιτά πάλι προς τον βορρά, γίνεται προφανές πως η χρήση του στις όποιες μάχες καθίσταται ανυπόφορη. Ο ερχομός του jet pack σημαίνει και την προσθήκη τεσσάτων challenges, με τα οποία μπορεί να αναβαθμιστεί. Σε αυτόν τον τομέα η Avalanche φαίνεται πως άκουσε τα παράπονα των παικτών, καθώς η ολοκλήρωση των επιμέρους δοκιμασιών δίνει τα gears που χρειάζονται, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται στο υπόλοιπο παιχνίδι. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να χρησιμοποιήσει drones για να ανιχνεύει τον χώρο στον οποίο θέλει να κινηθεί στην πορεία του παιχνιδιού. Μπορεί να είναι αρκετά απλοϊκό, αλλά τουλάχιστον είναι απροβλημάτιστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθεια, ειδικά στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας.



Συνοπτικά, το Sky Fortress δεν ξεφεύγει από τη μετριότητα. Η προσθήκη του jet pack είναι εξαιρετική για τις μετακινήσεις και ο παίκτης γλιτώνει αρκετό χρόνο παιχνιδιού, ενώ η κάθε ευκαιρία για επιστροφή στο πανέμορφο Medici είναι ευπρόσδεκτη. Από την άλλη τα αρκετά προβλήματα που παρουσιάζονται και η μικρή και σχετικά βαρετή ιστορία, δεν προσφέρουν τα όσα θα περίμενε κανείς.


 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η προσθήκη του jet pack βοηθάει πάρα πολύ στις μετακινήσεις και γλιτώνει πολύ χρόνο
  • Τα Drones θα βοηθήσουν όσους παίζουν σε υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Βαρετή ιστορία, με παρόμοιες αποστολές και σύντομη διάρκεια
  • Προβλήματα στη χρήση του jet pack, ειδικά στις μάχες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*