Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Just Dance 2018 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Paris

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό, αλλά και εύκολο, είναι για την Ubisoft να χωρέσει το Just Dance 2018 οπουδήποτε, αρκεί να αντιληφθείτε πως, και φέτος, υπάρχουν εκδόσεις για Wii, PS3 και Xbox 360. Δεν είναι και μακριά η σκέψη πως για να είναι εφικτή τέτοια εξάπλωση, δεν γίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά στο φετινό Just Dance. Μετά από 10 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της σειράς, το ότι η υπόθεση αυτή είναι σχεδόν αυτόματα εύστοχη δεν είναι καν έκπληξη.



Αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο είναι πως η Ubisoft πειράζει λίγο τη συνταγή, χωρίς να φέρνει τα πάνω κάτω. Έτσι κι αλλιώς το μεγαλύτερο ατού της σειράς είναι οι πολύχρωμες χορογραφίες, ατομικές, ομαδικές ή απλά παρανοϊκές, με την, κυρίως pop, μουσική να είναι αφορμή για κινησιολογικές σκανδαλιές, που απαιτούν την ύπαρξη κάμερας (PS Camera ή Kinect) ή smartphone στο χέρι με την επίσημη εφαρμογή να τρέχει ή, στην περίπτωση του Nintendo Switch, ένα και δύο Joy-Cons. Η ακρίβεια στην ανίχνευση των κινήσεων του παίκτη-χορευτή ούτε είναι ούτε υπάρχει λόγος να είναι ιδιαίτερη, αφού το Just Dance 2018 είναι ξεκάθαρα ένας τίτλος που επιτρέπει καλές επιδόσεις, εξασφάλιση αστεριών και mojo, που με τη σειρά τους φέρνουν πρόσβαση σε avatars, εναλλακτικές χορογραφίες κ.ά. Και για να μην υπάρχει απορία, προστίθεται και ο χαρακτηρισμός “Super” μεταξύ των “Good” και “Perfect” για να υπάρχει μια ακόμη καλή κουβέντα να σας λέει το παιχνίδι. Η πραγματική επίδοση έχει τόση αξία όσο και μια παρέα από φωνάρες, χωρίς ποτά, σε karaoke. Και μιας και είπαμε για ποτά. Βασική προσθήκη στο Just Dance 2018 είναι το Kids Mode. Εδώ βρίσκουμε μουσικά κομμάτια διαλεγμένα για τις μικρότερες ηλικίες αλλά και σημαντικά απλοποιημένες χορογραφίες που μπορούν να ακολουθήσουν και μικρά παιδιά. Επιπλέον, εδώ αλλάζουν και οι χαρακτηρισμοί της επίδοσης, με τη χειρότερη να συνοδεύεται από το επιφώνημα “Haha”. Το Kids Mode είναι και η πιο ουσιώδης προσθήκη για φέτος, ικανή να κάνει το Just Dance χρήσιμο και για εκείνους που προτιμούν τη ζάχαρη από το οινόπνευμα, παρέα με γονείς και φίλους φανταζόμαστε.



Κατά μία έννοια νέο είναι και το Dance Lap αλλά, στην πραγματικότητα παίρνει τη θέση του Just Dance Machine που είδαμε πέρυσι. Τότε οι παίκτες περνούσαν από στιλ σε στιλ, με παρανοϊκές συχνά επιλογές, για να μαζέψουν την ενέργεια που χρειαζόταν ένα διαστημόπλοιο για να μας αδειάσει τη γωνιά ή για να γλιτώσει απλά από εμάς. Στο Dance Lab η παράνοια παραμένει. Η διαφορά είναι πως υπάρχουν πιο συγκεκριμένες θεματικές στις χορογραφίες, που βασίζονται σε ζώα και επαγγέλματα, στιλ που εννοείται ότι αναμειγνύονται για ακόμη περισσότερη πλάκα. Τα κλασικά modes δεν έχουν πάει πουθενά πάντως. Στο Sweat μπορείτε να προσποιείστε ότι η μέτρηση θερμίδων είναι σωστή και να ασκείστε (χτυπιέστε;) λίγο παραπάνω. Στο World Dance Floor έρχεστε, ως συνήθως, αντιμέτωποι με άλλους, γιατί η ντροπή δεν γνωρίζει σύνορα. Λίγη Shakira, λίγος Ed Sheeran, μια ιδέα από Lady Gaga, Katy Perry και Hatsune Miku, μεταξύ άλλων, δίνουν το γενικό μουσικό στίγμα του παιχνιδιού, οι κουφές χορογραφίες και δη οι ομαδικές, κάνουν τα υπόλοιπα.



Άρα είναι ώρα να πούμε δυο λόγια για το Just Dance Unlimited, την υπηρεσία της Ubisoft, που απαιτεί μηνιαία ή ετήσια συνδρομή μετά την τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο που ξεκινά αυτόματα με τη χρήση του παιχνιδιού. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει εκατοντάδες άλλα μουσικά κομμάτια, άρα και χορογραφίες, κυρίως από προηγούμενες εκδόσεις του Just Dance. Το παιχνίδι από μόνο του έχει περίπου 40 κομμάτια, αλλά όλοι μπορούν να πάρουν γεύση από τα 300 στο σύνολο. Μέχρι να τελειώσει η περίοδος χάριτος βέβαια. Τότε βλέπουμε κομμάτια που εμφανίζονται στο μενού να μη διατίθενται πλέον και εννοείται πως το σύστημα φροντίζει να μας θυμίζει ότι όλα είναι καλύτερα με μια συνδρομή. Θα προτιμούσαμε να μπορούμε να αγοράζουμε τα κομμάτια, αλλά ούτε καν που πιστεύουμε ότι έχει νόημα αυτή η προτίμησή μας. Υπάρχει όμως η εξής διαφωνία. Όσοι ακολουθούν με μια κάποια πίστη τη σειρά, έχουν ήδη πληρώσει για τα περισσότερα τραγούδια της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε νεότερες εκδόσεις, οπότε καλούνται να τα χρεωθούν εκ νέου, πληρώνοντας συνδρομή. Ο φανατικός του Just Dance -υφίσταται η έννοια, δεν μπορεί- πρέπει να δίνει σχεδόν 90 ευρώ το χρόνο για νέο τίτλο και πρόσβαση σε κομμάτια.



Το ότι η Ubisoft επιμένει να ακολουθεί αυτήν τη λογική αλλά και να αρνείται να μετατρέψει το Just Dance γενικά σε συνδρομητική υπηρεσία, ειδικά από τη στιγμή που το gameplay δεν εξελίσσεται στην πραγματικότητα με το πέρασμα του χρόνου, είναι κάτι που κατανοούμε μεν από τη σκοπιά της και, ταυτόχρονα, αδυνατούμε να το δεχτούμε. Και η αλήθεια είναι πως αν δούμε το Just Dance 2018 ως κάτι ξεχωριστό από την υπηρεσία Just Dance Unlimited, δεν καλύπτει αρκετά μουσικά γούστα, ούτε και κάνει κάτι πραγματικά διαφορετικό φέτος. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το Kids Mode θα κάνει τα μικρά να κοιμούνται νωρίτερα
  • Οι ομαδικές χορογραφίες εξακολουθούν να κερδίζουν εντυπώσεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ως συνήθως, ελάχιστη η εξέλιξη
  • Περιορίζεται πάρα πολύ σε πολύ νέα κομμάτια και ελάχιστα είδη μουσικής
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*