Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LEGO City Undercover Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Traveller's Tales

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν υποσχέθηκε κάποιου είδους remaster. Το 2013, το LEGO City Undercover κυκλοφόρησε αποκλειστικά για Wii U. Για την ακρίβεια ήταν μια από τις λίγες, επαρκώς αναγνωρίσιμες αποκλειστικές παραγωγές τρίτων. Ο τίτλος επιστρέφει, σε PC, PS4, Switch και Xbox One αυτήν τη φορά, σπάζοντας την πρότερη αποκλειστικότητα αλλά και κεφάλια, καθώς προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι υποτίθεται ότι έχει νόημα να περιμένει κανείς από τις νέες εκδόσεις. Μπορεί να περιμένει λοιπόν ανάλυση 1080p και σταθερότερη απόδοση. Εκτός από την περίπτωση που εμφανιστεί δεύτερος παίκτης σε splitscreen. Δεύτερος παίκτης; Ποιος δεύτερος παίκτης. Στην πρωτότυπη εκδοχή του το LEGO City Undercover ήταν φτιαγμένο για έναν παίκτη. Και τώρα είναι φτιαγμένο για έναν παίκτη. Απλά μπορεί να εμφανιστεί και δεύτερος, με χρωματική μόνο διαφορά από τον πρωταγωνιστή. Κατά τα άλλα όπως δεν υπήρχε περιεχόμενο σχεδιασμένο για δύο την πρώτη φορά, δεν υπάρχει ούτε και τώρα. Επομένως η συμμετοχή δεύτερου παίκτη είναι τυπική και, σε ιδανικό σενάριο, υποστηρικτική. Τουλάχιστον ο φωτισμός είναι βελτιωμένος, το pop in συγκριτικά περιορισμένο, ενώ λειτουργίες που περιορίζονταν στο GamePad, όπως οι κλήσεις με video και ο χάρτης, ενσωματώνονται στη μία και μοναδική οθόνη με φυσικότητα που δείχνει πόσο αναγκαίο δεν ήταν το GamePad ακόμη και στην εκείνη τότε αποκλειστικότητα.



Αν ένα στοιχείο κάνει την επιστροφή του και επηρεάζει περισσότερο από όλα τα παραπάνω την εμπειρία, αυτό είναι οι αδιανόητοι χρόνοι φόρτωσης. Ναι, έχουν βελτιωθεί, όχι, η βελτίωση δεν είναι αρκετή. Στο Wii U ακόμη και η φόρτωση του παιχνιδιού μέχρι το μενού ήταν “εμπειρία”, ενώ εντός του παιχνιδιού, με κάθε είσοδο και έξοδο σε κτίριο να οδηγεί σε παρόμοια φόρτωση κι ας είναι διαφορετικός ο όγκος δεδομένων που φαίνεται να χρειάζεται κατά περίπτωση, η όλη διαδικασία ήταν μαρτύριο. Το μαρτύριο επιστρέφει. Μπορεί να μη χρειάζονται ένα έως δύο λεπτά κάθε φορά, αλλά ας πούμε ότι το πρώτο άκρο δεν το γλιτώνουμε και πάλι. Αυτό μαρτυρά, φυσικά, πως και επί Wii U το πρόβλημα δεν ήταν το hardware της Nintendo, όσο η κακοτεχνία που χαρακτηρίζει τη μηχανή. Η αναμονή ήταν βασανιστική τότε, τώρα εκτός από βασανιστική είναι και προσβλητική όμως. Πέρασαν 4 χρόνια, ο τίτλος φτάνει σε σημαντικά καλύτερο hardware, όποια περίπτωση κι αν εξετάσουμε, και αντί να αντιμετωπιστεί ουσιωδώς το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού, έχουμε να λέμε για τον καλύτερο φωτισμό.


Ο φωτισμός είναι βελτιωμένος, το pop in συγκριτικά περιορισμένο, ενώ λειτουργίες που περιορίζονταν στο GamePad, όπως οι κλήσεις με video και ο χάρτης, ενσωματώνονται στη μία και μοναδική οθόνη με φυσικότητα.

Και είναι κρίμα. Διότι το LEGO City Undercover είναι για τα LEGO games ό,τι και το LEGO Movie για τις ταινίες…LEGO. Αντί να περιορίζεται αναγκαστικά σε πνευματική ιδιοκτησία άλλων, μένει στο LEGO City, ολόκληρη σειρά παιχνιδιών της σουηδικής εταιρείας και διατηρεί άλλη ελευθερία έκφρασης. Είναι γεμάτο κλισέ και στερεότυπα που χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Τα voice overs των χαρακτήρων, βασικών και υποστηρικτικών είναι πολύ καλά, οι ατάκες δεν σταματούν ποτέ, ενώ αναφορές σε αστυνομικές ταινίες και σειρές, σε επιστημονική φαντασία και προσωπικότητας δεν τελειώνουν με τίποτα. Με ονόματα όπως Chase McCain και Rex Fury κανείς δεν αναρωτιέται ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός της υπόθεσης. Ο τελείως ανίκανος προϊστάμενος του τμήματος, το πιθανό “αμόρε” που λέγεται “Honey” και επιρροές από όλα τα cop και buddy movies του σύμπαντος γεμίζουν τα πάντα με one liners που θα εκτιμήσουν οι μεγαλύτεροι και καταστάσεις στις οποίες θα σταθούν οι μικρότεροι.



Στο LEGO City Undercover η δομή είναι λίγο πιο ανοιχτή από τους τυπικούς τίτλους LEGO, με διάφορες περιοχές οι οποίες αντλούν στοιχεία από διαφορετικές αμερικανικές πόλεις, άπλετο χώρο για μετακινήσεις με πάνω από 100 οχήματα και εκατοντάδες αμφιέσεις/επαγγέλματα που προσδίδουν και ανάλογες ικανότητες. Αστυνομικός που αποζητά εκδίκηση, πυροσβέστης ή διαρρήκτης, ο McCain δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν πτοείται με τίποτα όμως κι εμείς δεν μπορούμε παρά να διασκεδάσουμε. Το υπόλοιπο μενού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, είναι γνωστό. Συλλογή studs για Super Builds, εύρεση Golden Bricks, ενίοτε μια ιδέα grind για τα απαραίτητα studs πριν πάμε παραπέρα (κάτι που δεν συμβαίνει συνήθως σε τίτλους LEGO) και τα λοιπά γνωστά είναι εδώ. Ακόμη και το αιωνίως άχαρο plaforming. Εξυπακούεται ότι δεν έχουν ενσωματωθεί μηχανισμοί που έχουμε δει από το 2013 μέχρι σήμερα στη σειρά, αλλά καθόλου εντύπωση δεν μας κάνει κρίνοντας από τη θέρμη που δεν χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες μεταφορές.



Την πρώτη φορά που δοκιμάσαμε το LEGO City Undercover αισθανθήκαμε άσχημα. Διότι είχε το περιθώριο να ξεχωρίσει ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της σειράς, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν, τελευταία, επιτυχημένο το brand και στον κινηματογράφο. Αυτό κατέστη αδύνατο από τον τρόμο του loading screen. Και φαίνεται ότι κάποια πράγματα δεν λένε να αλλάξουν ούτε τέσσερα χρόνια αργότερα. Αν οπλιστείτε με υπομονή, το campaign θα σας φτιάχνει κάθε τόσο τη μέρα. Λένε ότι η καλή κωμωδία φέρνει δάκρυα όμως. Ισχύει κι εδώ. Αλλά όχι για το σωστό λόγο. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλή διαχείριση αναφορών και στερεοτύπων
  • Οι ατάκες έρχονται ρυθμό πολυβόλου
  • Τα main missions περιλαμβάνουν μερικά ωραία set pieces
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Έγιναν βελτιώσεις, όχι όμως οι εξυπνότερες
  • Τίποτα δεν θα έπρεπε να φορτώνει τόσο αργά, τόσο συχνά
  • Το co-op δεν δικαιολογεί την ύπαρξή του
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • yaponvezos
    • @Volga

      Άνετα. Άλλωστε το cartridge στο Switch είναι η πιο αργή πιθανή επιλογή που μπορείς να κάνεις. Μια SD της προκοπής είναι γρηγορότερη και εσωτερική μνήμη ακόμη γρηγορότερη.

      @clapiotis

      Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη για την αντίθεσή σου. Συμβαίνει. Αλλά δεν ξέρω και τι να σου πω διότι δεν εξηγείς και για ποιο λόγο διαφωνείς.

    • SuperNino
    • Για τα ευρώ που ζητάει 6 και πολύ του είναι το παιχνίδι πέρα από το βασικό σενάριο το οποίο το τερματιζεις γρήγορα μετά δεν προσφέρει τίποτα για να ασχοληθείς μαζί του

*