Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Marvel's Spider-Man: Turf Wars Review

*
Αν το πρώτο μέρος του The City That Never Sleeps DLC του Marvel’s Spider-Man ήταν λίγο παράξενο ως πρώτο μέρος μιας ακόμη αυτοτελούς ιστορίας για το παιχνίδι, το Turf Wars, η δεύτερη πράξη ουσιαστικά, είναι ακόμη πιο περίεργη περίπτωση, ακριβώς επειδή αντιπροσωπεύει τη μέση της ιστορίας αυτής. Σαφώς και υπάρχει σύνδεση, με το Turf Wars να ξεκινά από εκεί που αφήσαμε τα πράγματα στο The Heist, το προηγούμενο μέρος της ιστορίας, αλλά εύκολα πιστεύει κανείς ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει πάρει είδηση κάποιος τι έχει προηγηθεί. Γεγονός που φυσικά αποτελεί ταυτόχρονα σχόλιο για το πόσο καλά δομημένη φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής η ιστορία που θα κλείσει με το A Silver Lining, το τρίτο και τελευταίο μέρος της.



Ο Hammerhead δεν εμφανίστηκε και πολύ την προηγούμενη φορά, αυτήν τη δόση έχει κεντρικότερο ρόλο και φυσικά συνεχίζονται οι οδομαχίες με την ελπίδα να βρεθεί νέα ισορροπία δυνάμεων στον υπόκοσμο και να πάρει τα ηνία του η οικογένεια Maggia. Ο Hammerhead δεν χαρακτηρίζεται από υπερδυνάμεις, όχι όσο από το παραμορφωμένο του μέτωπο και την μεταλλική πλάκα που κρύβει αυτό αλλά και τη στερεοτυπική του φιλοδοξία για επικράτηση. Στην πραγματικότητα το περιεχόμενο που αναφέρεται άμεσα στην εξέλιξη της ιστορίας είναι ακόμη λιγότερο αυτήν τη φορά, ενώ εννοείται πως επιστρέφει η Screwball, πάντα ενοχλητική (εσκεμμένα τουλάχιστον) και έτοιμη να βάλει τον Spider-Man να μπλέξει σε νέες δοκιμασίες προς τέρψη του ανάλογα αναίσθητου κοινού της. Οι μάχες σε βάσεις υπάρχουν κανονικά, μόνο που εδώ λέγονται Hammerhead Fronts, ακολουθούν τη συνταγή «κακός χαμός» αλλά, τουλάχιστον, κάνουν την ιστορία της Yuri Watanabe, που είδαμε και στο βασικό campaign, να προχωρά, να κινείται μάλλον προς ενδιαφέρουσα κατεύθυνση, αλλά βιαστικά και με τελείωμα που ακυρώνει μέρος της τόλμης που φαίνεται αρχικά να τη χαρακτηρίζει. Τρεις είναι οι νέες στολές, δεν φέρνουν νέες δυνατότητες, κάτι που ίσχυε και στο The Heist, ενώ προστίθεται κι ένας ακόμη εχθρός, με jet pack, ασπίδα και τη δυνατότητα να δυσχεραίνει την κίνηση του Spider-Man.



Οι μάχες από την αρχή μέχρι το τέλος ακολουθούν και συνεχίζουν την προβληματική συνταγή που κρατά από την κλιμάκωση του βασικού campaign. Δηλαδή φροντίζουν να ρίχνουν περισσότερος εχθρούς-σφουγγάρια στο διάβα του παίκτη, χωρίς ιδιαίτερα φαντασία πέραν αυτής της άμυαλης τεχνικής. Σίγουρα το σύστημα μάχης εξακολουθεί να είναι καλό, οπότε κάπως έτσι διασώζονται οι εντυπώσεις σε κάποιο βαθμό, εξακολουθούμε να μην αντιλαμβανόμαστε όμως τη χρησιμότητα, αν και δεχόμαστε την πρακτικότητα, αυτής της τακτικής. Συν τοις άλλοις το Turf Wars είναι επίσης ξεχωριστή υπόθεση στο μενού, με τη δική του επιλογή ξέχωρα από το campaign και το πρώτο DLC. Υποθέταμε πως, τουλάχιστον, τα DLC θα κατέληγαν να συνδέονται οργανικά, αλλά τελικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οπότε οι αποστολές του καθενός μένουν εκεί και μόνο οτιδήποτε έχει να κάνει με συλλογή αντικειμένων αντιμετωπίζεται ως κάτι οικουμενικό. Αυτό σημαίνει βέβαια πως έχουμε στη διάθεσή μας το γνωστό ευμεγέθη χάρτη που, στο πλαίσιο του επεισοδίου, μένει σε μεγάλο βαθμό άδειος. Αν δεν ήταν τόσο συγκλονιστική απόλαυση η πλοήγηση, ο καθένας θα το έπαιρνε πιο προσωπικά το ζήτημα. Το πάρει δεν το πάρει όμως, παραμένει περίεργη επιλογή.



Με τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα δεν περιμένουμε, πλέον, μεγάλα πράγματα από το τρίτο DLC που είναι προ των πυλών αλλά η αλήθεια είναι ότι προτιμούμε να διαψευστούμε. Αν μη τι άλλο θέλουμε ακόμη και η τελευταία ανάμνηση που μπορεί να αφήνει στον παίκτη το παιχνίδι να είναι καθαρά θετική. Θα δούμε. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κάτι πάει να γίνει (μάλλον) με την ιστορία
  • Η αίσθηση χειρισμού του Spider-Man δεν παλιώνει με τίποτα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ακόμη μικρότερη ιστορία
  • Βιαστική αφήγηση και μετάπτωση χαρακτήρων
  • Έτσι όπως κλιμακώνεται η μάχη, κοντεύουμε να πιστέψουμε ότι είμαστε σε Horde Mode
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*