Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Momonga Pinball Adventures Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Paladin Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Paladin Studios

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Momonga Pinball Adventures
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.paladinstudios.com/momonga/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Έχετε νευριάσει ποτέ τόσο πολύ που είπατε στον εαυτό σας “θα γίνω μπαλάκι του pinball για να σας κοπανήσω όλους”; Επειδή μάλλον ξέρουμε την απάντηση, σας ενημερώνουμε πως ένας μικρός σκίουρος όχι μόνο το σκέφτηκε αλλά το έκανε και πράξη. Κάπως έτσι εισάγεστε στον κόσμο του Momonga Pinball Adventures όπου οι συγκρούσεις είναι πραγματικά απαραίτητες και η ιστορία, όσο και αν ελπίζει, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το Momonga Pinball Adventures ξεκίνησε τη ζωή του σε smartphones, κάτι απόλυτα εμφανές από την αρχική του οθόνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν διαθέτει πολύπλοκους μηχανισμούς και δεν είναι τέρας διαρκείας. Για την ακρίβεια, μπορείτε να το τελειώσετε σε μια μόλις καθισιά, χωρίς βέβαια να το ολοκληρώσετε 100%. Αλλά ας μην βιαζόμαστε και μας δαγκώσει κανένας σκίουρος που την είδε morph ball.



Ο τίτλος διαθέτει τους κλασικούς μηχανισμούς του pinball, αλλά εντελώς διαφορετική λογική στα ίδια τα levels. Έτσι οι σκανδάλες του χειριστηρίου σας ελέγχουν τα αντίστοιχα πτερύγια στην οθόνη για να χτυπήσετε την μπάλα τη στιγμή που πρέπει, ενώ πολλά αντικείμενα εντός του επιπέδου προσφέρουν βαθμούς εφόσον τα χτυπήσετε, μερικά καταστρέφονται για να ανοίξουν νέο δρόμο ή μονοπάτι, ενώ έχετε τρεις ζωές για κάθε επίπεδο. Δεν παίζετε όμως πάνω σε κλασικά τραπέζια αλλά σε ζούγκλες, ναούς και καταρράκτες, κάτι που οδηγεί σε πολύ διαφορετικό level design και objectives. Πάντα το high score είναι απόλυτη προτεραιότητα αλλά μπορεί να γίνει πιο ευχάριστη υπόθεση με μυστικά δωμάτια, στενάκια, καλντερίμια, κινούμενους στόχους, ακόμα και εχθρούς στο όλο σύνολο. Σε γενικές γραμμές τίποτα δεν θα σας δυσκολέψει πραγματικά, τουλάχιστον από αυτά που σας ζητούνται αρχικά, μιας και όλα εξακολουθούν να παραμένουν σε απλά και βατά λημέρια. Όμως με τη φυσική να είναι πειστική αλλά και επιτηδευμένα μακριά από τον απόλυτο ρεαλισμό, κάποιες φορές θα μαζεύετε πολύ εύκολα μερικά αστεράκια για επιπλέον πόντους που βρίσκονται κοντά σας και άλλες δεν θα μπορείτε με τίποτα να εισέλθετε σε μια τρύπα στον τοίχο που είναι εμφανές ότι σας χωράει αλλά είναι “μανίκι” να πετύχετε την κατάλληλη βολή. Η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη τις ελάχιστες φορές που πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποιον κανονικό αντίπαλο, πέφτοντας πάνω του με δύναμη. Μιας και ως κινούμενοι στόχοι είναι αρκετά μεγάλοι μπορείτε να τους χτυπήσετε με αρκετή ευκολία, ενώ μόνο το τελικό boss θέλει λίγη παραπάνω προσοχή δεδομένου ότι μπορεί να σας χτυπήσει και να αφαιρέσει κάποια από τις ζωές σας.



Όταν κάτι τέτοιο δεν σας παιδεύει, η ολοκλήρωση κάθε επιπέδου είναι ζήτημα μερικών λεπτών, αν και υπάρχουν πάντα συμπληρωματικά challenges. Το κακό είναι πως αυτά χρησιμοποιούνται ως τρόπος επιμήκυνσης της συνολικής διάρκειας, αφού μόνο ένα challenge είναι ενεργοποιημένο σε κάθε playthrough ενός επιπέδου και το ποιο θα είναι αυτό είναι προαποφασισμένο. Αν έτσι καταφέρετε να ολοκληρώσετε 2 ή παραπάνω challenges σε ένα μόνο run, θα μετρήσει μόνο αυτό που ο τίτλος θεωρούσε ενεργοποιημένο. Συνολικά, το Momonga Pinball Adventures διαθέτει μόλις εννέα επίπεδα, με τρία ακόμα να ενεργούν περισσότερο ως bonus levels για να σπάσει λίγο η μονοτονία. Το καταφέρνουν, όπως ακριβώς και το επίπεδο που σας ζητά να διαχειριστείτε 2 σκιουρόμπαλες ταυτόχρονα. Είναι όμως κρίμα οι ιδέες αυτών των επιπέδων (που μπορούμε να πούμε πως έχουν και κάτι από πολύ απλούς γρίφους) να χρησιμοποιούνται μόνο ως διαλείμματα και να μη γίνονται ουσιαστικό κομμάτι του συνόλου.



Κάπως έτσι το Momonga Pinball Adventures τελειώνει πριν καν το χειριστήριό σας χρειαστεί νέα φόρτιση. Το ότι γεννήθηκε σε φορητή πλατφόρμα, η μικρή του δυσκολία και η σχεδόν παιδική του αισθητική το κάνουν πιο κατάλληλο για μικρότερες ηλικίες. Βέβαια η τόσο μικρή διάρκεια κάνει τελικά κακό, ειδικά όταν συνδυάζεται με challenges κακών προτεραιοτήτων και φυσική που δεν αποφασίζει απόλυτα τι θέλει να κάνει. Ως απλό pinball game λειτουργεί. Για όλα τα υπόλοιπα που προσπαθεί, αλλού πετάει περήφανο σαν ιπτάμενος σκίουρος και σε άλλα κρύβει το κεφάλι του από ντροπή στο χώμα. Σαν ιπτάμενος σκίουρος που ξέμεινε από καύσιμα. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Συνολικά λειτουργικό
  • Κρυφά μονοπάτια, δωμάτια και συνολικά όμορφα διαφορετικό level design
  • Μένει μακριά από την απόλυτα κλασική συνταγή
  • Levels-σφηνάκια που απαλύνουν τη μονοτονία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ιδιαίτερα σύντομο
  • Λανθασμένος χειρισμός των challenges
  • Συνολικά μονότονο
  • Καλές ιδέες που εμφανίζονται ελάχιστα
  • Physics που παλεύουν με τον εαυτό τους
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*