Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Milestone

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Milestone

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://supercrossthegame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Η κριτική μας για το Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3, που -μέσα σε όλα- καταφέρνει να κερδίσει την προσοχή σας!

Όπως κι η πλειονότητα των τίτλων που έχουν να κάνουν με τους αγώνες μοτοσικλετών, έτσι κι η σειρά παιχνιδιών που βασίζεται στο πρωτάθλημα Monster Energy Supercross έχει δημιουργηθεί στο πολυπράγμον στούντιο της Milestone. Αυτήν τη φορά η ιταλική εταιρεία έδωσε στην αγορά την τρίτη εκδοχή της σειράς, με αρκετές υποσχέσεις που απευθύνονται κυρίως στους φανατικούς του αθλήματος. Πράγματι, κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ είτε με τη σειρά, είτε με το πρωτάθλημα, δύσκολα θα κατανοήσει το σκοπό και τις λειτουργίες του παιχνιδιού. Προτού καλά καλά τελειώσει το βίντεο εισαγωγής, ο παίκτης περνάει από ένα πολύ γρήγορο tutorial, από το οποίο μαθαίνει τους βασικούς χειρισμούς και μπαίνει σε έναν εντελώς καινούριο κόσμο. Μετά το πρώτο σοκ και αφού περάσουν μερικά λεπτά πλήρους αλλοφροσύνης, αρχίζουν να ξεπροβάλλουν και οι πρώτες ουσιαστικές πληροφορίες.




Ο κάθε παίκτης καλείται να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Supercross, όπου θα αντιμετωπίσει μια πληθώρα αντιπάλων σε λασπωμένη πίστα που έχει δημιουργηθεί σε κλειστό στάδιο. Για να το καταφέρει αυτό πρέπει να μείνει όρθιος στα διαδοχικά άλματα και να μπορέσει να περάσει όσους περισσότερους αντιπάλους γίνεται στους γύρους του κάθε αγώνα. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και κατανοητή, αλλά για κάποιο λόγο εδώ όλα φαίνονται πολύπλοκα. Μετά το αρχικό δράμα, έρχεται η στιγμή που ο παίκτης καλείται να δημιουργήσει το avatar του, την εικόνα δηλαδή που θα έχει ο χαρακτήρας του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πέραν του ότι όλα τα διαθέσιμα presets είναι από άσχημα έως τρομακτικά, δεν έχουν καμία αξία, καθώς σε όλα τα animation οι παίκτες φοράνε κράνος. Σαν να μην έφτανε αυτό, η όλη διαδικασία της δημιουργίας του avatar συνοδεύεται από πραγματικά τεράστιους χρόνους φόρτωσης. Το μόνο θετικό με όλην αυτήν τη διαδικασία, έρχεται με το τέλος της, καθώς αρχίζουν να γίνονται διαθέσιμα τα επιμέρους modes του παιχνιδιού.



Πέρα από τις κλασικές επιλογές για έναν αγώνα, ένα πλήρες πρωτάθλημα ή μια χρονομέτρηση στις 12 διαθέσιμες πίστες του πρωταθλήματος, ο παίκτης έχει φυσικά την επιλογή να ξεκινήσει την καριέρα του στο αντίστοιχο mode. Αυτό αποτελεί το βασικό κομμάτι του τίτλου, με τον παίκτη να πρέπει να ολοκληρώσει μία σειρά από δοκιμασίες, με την τελευταία από αυτές να ισοδυναμεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα οι δοκιμασίες αυτές είναι διαθέσιμες αυτόνομα, στο λεγόμενο challenge mode, εάν κάποιος θελήσει να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Γενικότερα, το career mode είναι πληρέστατο και θα κρατήσει με ευκολία τον παίκτη για αρκετή ώρα μπροστά στην την οθόνη του. Όμως το πιο ποιοτικό κομμάτι αφορά τον track editor. Σε αυτόν ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει τη δική του πίστα, με μια σειρά επιλογών για τη χάραξή της. Από τον αριθμό των στροφών, μέχρι την απόσταση ανάμεσα στα συνεχόμενα άλματα, υπάρχει η δυνατότητα για πραγματικά οποιαδήποτε προτίμηση του παίκτη. Κάθε αλλαγή στις λεπτομέρειες αποτυπώνεται εξαιρετικά στο τελικό αποτέλεσμα και φυσικά επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό την ενασχόληση με τον τίτλο.



Όμως, όσο πλήρες κι αν είναι ένα ρόστερ επιλογών, το ζήτημα με αυτό το είδος των games είναι η απόκριση στο χειρισμό του κάθε οχήματος. Και όπως μας έχουν συνηθίσει τελευταία, οι άνθρωποι της Milestone έδωσαν ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Κάθε κίνηση στο μοχλό μεταφέρεται στην οθόνη με ρεαλιστικό τρόπο, η αίσθηση της ταχύτητας είναι αψεγάδιαστη και σε συνδυασμό με την πολύ καλή φυσική, είναι απίθανο να μείνει κανείς ανικανοποίητος. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως, σε συνδυασμό με το πολύ ιδιαίτερο στιλ οδήγησης των μοτοσυκλετών που χρησιμοποιούνται σε αυτούς τους αγώνες, μιλάμε για ένα από τα καλύτερα μοντέλα χειρισμού που έχει δει αυτή η γενιά. Η εμπειρία γίνεται ακόμη καλύτερη εάν βάλουμε στην εξίσωση και τον οπτικοακουστικό τομέα. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά και αποκρίνονται απόλυτα στο περιβάλλον του παιχνιδιού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις λακούβες που σχηματίζονται από τις προσγειώσεις των μοτοσικλετών μετά από άλματα. Με το πέρασμα των γύρων αυτές φαίνονται και είναι πιο βαθιές, οι μοτοσικλέτες δυσκολεύονυται περισσότερο να επιταχύνουν και γίνεται αντιληπτό πως ο ρεαλισμός είναι ακόμη πιο πετυχημένος. Το μόνο αδύναμο σημείο σε αυτόν τον τομέα βέβαια προκύπτει όταν όλα πάνε στραβά κι ο παίκτης έχει κάποιο ατύχημα. Εκεί όλα φαίνεται να καταρρέουν, καθώς το μοντέλο ζημιάς είναι αχαρακτήριστο και τα animation των πτώσεων του αναβάτη μοιάζουν περισσότερο με πτώσεις χάρτινης κούκλας παρά ανθρώπου με οστά, μύες κι αρθρώσεις.



Αυτό που θα διχάσει τους παίκτες είναι το σύστημα της ΑΙ. Για τους σκληροπυρηνικούς αναμφίβολα το πολύ υψηλό επίπεδο δυσκολίας που υπάρχει θα δώσει ακόμη περισσότερη ρεαλιστική αίσθηση. Οι αντίπαλοι κλείνουν τους διαδρόμους για προσπέραση, σπρώχνουν και βγάζουν εκτός πορείας όποιον προσπαθήσει να τους περάσει και θα κάνουν την προσπάθεια για νίκη μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Για κάποιον αρχάριο όμως ή ακόμη και για κάποιον που θέλει απλώς να διασκεδάσει περνώντας λίγες ώρες στην κονσόλα ή τον υπολογιστή του, ας πούμε πως ο εν λόγω τίτλος δεν ενδείκνυται. Ακόμη και τα χαμηλότερα επίπεδα δυσκολίας απαιτούν μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης για να έρθει ένα απλώς καλό αποτέλεσμα. Για νίκη δεν συζητάμε καν. Φυσικά διατίθεται και παιχνίδι μέσω των servers του παιχνιδιού. Στην πίστα μπορούν να βρεθούν ακόμη και 12 διαφορετικοί αναβάτες χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ είναι διαθέσιμες και οι πίστες που έχουν σχεδιαστεί από τους παίκτες, αν και χρειάζεται πρώτα η έγκριση των δημιουργών. Εάν σκεφτεί κανείς πως στο online η δύσκολη τεχνητή νοημοσύνη αντικαθίσταται από κανονικούς ανθρώπους, τότε δίνεται η ευκαιρία σε όσους υπέφεραν να βρουν ένα καταφύγιο στο οποίο θα μπορούν να παίξουν χωρίς να εκνευριστούν.



Συνοπτικά, το 3o μέρος του Monster Energy Supercross απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους σκληροπυρηνικούς φαν του πρωταθλήματος. Ο ρεαλισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, είτε μιλάμε για το χειρισμό της μοτοσικλέτας, είτε για τα γραφικά, είτε ακόμη και για τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει. Για αυτούς, η αγορά του παιχνιδιού είναι αυτονόητη, καθώς δύσκολα θα βρουν κάτι καλύτερο στον τομέα αυτό. Όμως, είναι κρίμα που το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας που υπάρχει στον τίτλο δεν μπορούν να το απολαύσουν όσοι θέλουν να δουν και να μάθουν περισσότερα για αυτό το είδος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές και το χειρότερο είναι πως η απόρριψη αυτού του κοινού είναι έκδηλη από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της ενασχόλησης με το παιχνίδι. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Υψηλότατο επίπεδο ρεαλισμού σε όλους τους τομείς
  • Αψεγάδιαστο online κομμάτι
  • Πολύ καλός track editor
  • Πληθώρα modes και δοκιμασιών
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Εχθρική τεχνητή νοημοσύνη που ανεβάζει απότομα την δυσκολία
  • Ανύπαρκτο κι αστείο damage model
  • Δεν απευθύνεται σε αρχάριους ή casual παίκτες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*