Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Monster Hunter Rise Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Monster Hunter Rise
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.monsterhunter.com/rise/us/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

    9

    ENTERNITY SCORE
*
Η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 26 Μαρτίου. Αξίζει άραγε να ασχοληθεί κάποιος με το Monster Hunter Rise, ειδικά εάν δεν είχε ποτέ επαφή με τη συγκεκριμένη σειρά; Η απάντηση μέσα από το αναλυτικό review του Γιώργου Γιολδάση.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγοι μήνες από την επίσημη ανακοίνωση του Monster Hunter Rise τον Σεπτέμβριο του 2020. Σε εκείνο το Nintendo Direct Mini οι προσδοκίες ήταν μικρές αλλά η Nintendo κατάφερε να εντυπωσιάσει, σε συνεργασία με την Capcom, ανακοινώνοντας δύο νέα παιχνίδια της δημοφιλούς σειράς και μάλιστα αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Ο χρόνος έχει την τάση να περνάει γρήγορα και έφτασε επιτέλους η μέρα για να παίξετε το πρώτο παιχνίδι του υβριδικού συστήματος που κάνει χρήση της μηχανής γραφικών RE Engine. Τι είναι όμως η σειρά Monster Hunter; Αξίζει άραγε να ασχοληθεί κάποιος με τον νέο τίτλο εάν δεν είχε ποτέ επαφή με το συγκεκριμένο franchise ή με το είδος γενικότερα; Το μόνο βέβαιο είναι πως το Monster Hunter Rise απευθύνεται τόσο στους νέους, με απλά στον χειρισμό όπλα, όσο και στους βετεράνους κυνηγούς τεράτων, με τα πιο πολύπλοκα αλλά ήδη γνωστά όπλα της σειράς.




Πρόκειται για ένα action-RPG το οποίο λαμβάνει χώρα στο χωριό Kamura, ενός γαλήνιου μέρους που είναι γνωστό για το tatara steel. Αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός νέου κυνηγού που του έχει ανατεθεί να σκοτώνει ή να παγιδεύει τέρατα για να κρατήσει ασφαλές το χωριό, κάνοντας χρήση διάφορων όπλων και εργαλείων. Το πρώτο καθήκον σας θα είναι να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα, επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και το όνομά του. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία με επιλογές σχήματος προσώπου, χρώματος ματιών, χρώματος δέρματος, σχήματος μύτης, στόματος, μαλλιών και πολλών ακόμα χαρακτηριστικών. Συντροφιά σε αυτή την περιπέτεια θα έχετε τα Palamutes, που είναι ήδη σκύλων αλλά και τα αιλουροειδή Palicoes, των οποίων μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε την εξωτερική τους εμφάνιση. Τα Palamutes είναι πολύ χρήσιμοι σύντροφοι, αφού μπορούν να συγχρονίζουν τις επιθέσεις με εκείνες του κύριου χαρακτήρα, ενώ του επιτρέπουν να τα καβαλήσει για πιο γρήγορη περιήγηση στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ζώα δεν κουράζονται όσο είστε στην πλάτη τους, σε αντίθεση με τον πρωταγωνιστή που του μειώνεται η μπάρα stamina όσο τρέχει. Επί πλέον, όσο βρίσκεστε πάνω σε αυτά τα ζώα μπορείτε να συνεχίζετε να κάνετε κανονική χρήση αντικειμένων, όπως για παράδειγμα να γεμίζετε την μπάρα ενέργειας ή ακόμα και να ακονίσετε το όπλο σας. Όσο για τα Palicoes είναι πολύ χρήσιμα στη μάχη αφού στήνουν διάφορες παγίδες για τα τέρατα, ενώ μπορούν να θεραπεύουν τον κυνηγό από διάφορες καταστάσεις ή ακόμα και να γεμίσουν την ενέργειά του. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι στο single player mode μπορείτε να έχετε μαζί σας έως και δύο buddies, ενώ στο multiplayer μόνο έναν εκ των δύο. Όσο μάχεστε παρέα με αυτά τα ζώα τόσο αυξάνεται το level τους. Επί πλέον, υπάρχει η δυνατότητα να ενοικιάσετε και άλλα τέτοια ζώα και να τα στείλετε είτε για εκπαίδευση, είτε για κυνήγι αντικειμένων από τέρατα, είτε για τη συλλογή βοτάνων.



Το χωριό έχει διάφορες χρήσιμες εγκαταστάσεις για τον κυνηγό και στην αρχή του παιχνιδιού θα σας συνοδεύσει ένας από τους κατοίκους του για μία σύντομη περιήγηση. Σε δύο από αυτές, υπεύθυνες είναι οι δίδυμες συγχωριανές οι οποίες σας αναθέτουν τις κύριες αποστολές του παιχνιδιού. Η Hinoa μπορεί να σας αναθέσει τα Village Quests, τα οποία είναι διαθέσιμα για signle player mode, ενώ η Minoto σας αναθέτει τα Hub Quests, που ενδείκνυνται για multiplayer mode. Τα Hub Quests μπορούν να παιχτούν και από ένα μόνο παίκτη αλλά η δυσκολία είναι αυξημένη και δεν προτείνεται να ξεκινήσετε από αυτά, ειδικά στην αρχή της περιπέτειάς σας. H Capcom αναφέρει ότι η δυσκολία των Hub Quests προσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό παικτών που συμμετέχουν, με ένα παίκτη να ενεργοποιεί το easy ενώ οι 4 παίκτες το hard mode. Ο κύριος στόχος των αποστολών είναι η εξόντωση ενός μεγάλου τέρατος συνήθως, αλλά υπάρχουν και πιο απλές αποστολές, με συλλογή συγκεκριμένων αντικειμένων ή την εξόντωση μικρών απλών τεράτων. Η δυσκολία τους χαρακτηρίζεται από τα πόσα αστέρια εμφανίζονται δίπλα σε κάθε αποστολή, με τα περισσότερα να υποδηλώνουν μεγαλύτερη δυσκολία. Για να γίνουν διαθέσιμες εκείνες με μεγαλύτερη δυσκολία θα πρέπει να ολοκληρώσετε συγκεκριμένο αριθμό αποστολών της ίδιας κατηγορίας και με αυτό τον τρόπο εκτυλίσσεται και η ιστορία του παιχνιδιού. Για να μπορέσει να συνεχίσει η ιστορία απαιτείται ένας συνδυασμός των Village, Hub και Rampage Quests και με αυτό τον τρόπο αυξάνετε το rank του πρωταγωνιστή, γνωστό και ως HR. Όσο για τα Rampage Quests, πρόκειται για αποστολές που ανατίθενται είτε από τη Hinoa είτε από τη Minoto  και ο σκοπός σας είναι να αντιμετωπίσετε μία πολιορκία ενάντια στο χωριό από ορδές τεράτων. Οι χωρικοί έχουν εγκαταστήσει διάφορες κατασκευές για την υπεράσπιση του χωριού, όπως βαλλίστρες, βόμβες εδάφους ή ακόμα και μαχητές κυνηγούς. Κάθε φορά που ξεκινάτε μία τέτοια αποστολή τα όπλα σας βρίσκονται στο level 1, το οποίο αυξάνει όσο μάχεστε. Κατά τη διάρκεια της μάχης ξεκλειδώνουν και νέες, πιο εξελιγμένες εγκαταστάσεις με ακόμη μεγαλύτερο damage.



Πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας καλό θα είναι να ασχοληθείτε με τα Training Quests, τα οποία δίνουν πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες, όπως για τις κινήσεις του χαρακτήρα και πως θα εξοντώσετε ή θα αιχμαλωτίσετε ένα από τα τέρατα των αποστολών. Εκεί θα μάθετε και μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες, το Wyvern Riding, που σας δίνει τη δυνατότητα να καβαλήσετε ένα από τα τέρατα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες προϋποθέσεις για να τεθεί ένα τέρας σε αυτή την κατάσταση, όπως οι πολλαπλές επιθέσεις silkbind, που το αιχμαλωτίζουν ανάμεσα σε ιστούς μεταξιού και σας δίνουν την ευκαιρία να ανεβείτε πάνω στο ζώο. Όσο είστε στην πλάτη του τέρατος μπορείτε να του κάνετε αρκετά μεγάλο damage, συνήθως μεγαλύτερο από εκείνο με τη χρήση όπλου, αφού χρησιμοποιείτε τη δύναμή και τη μάζα του εναντίον του. Μπορείτε για παράδειγμα να το οδηγήσετε με μεγάλη ταχύτητα ενάντια σε έναν τοίχο η σε ένα μεγάλο αντικείμενο ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε ένα άλλο μεγάλο τέρας. Υπάρχει και μία μπάρα ενέργειας η οποία γεμίζει όσο επιτίθεστε και ξεκλειδώνει μία πολύ δυνατή επίθεση του ζώου, η οποία επιφέρει ιδιαίτερα μεγάλο damage. Θα δείτε αρκετά συχνά συγκρούσεις μεταξύ μεγάλων τεράτων μέσα σε μία περιοχή, ή μπορείτε ακόμα και να τις επιδιώξετε οδηγώντας το ένα τέρας στο άλλο.



Το κυνηγητό τεράτων μέσω αποστολών γίνεται μέσα σε πέντε όμορφους και μεγάλους κόσμους, τους Lava Caverns, Sandy Plains, Frost Islands, Flooded Forest και Shrine Ruins. Είναι μάλιστα ικανοποιητικά μεγάλοι, με διαφορετικές συνθήκες και φιλοξενούν διαφορετικά ήδη τεράτων ή μορφές ζωής. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ζεστή και ξηρή περιοχή θα εμφανίζονται και τα ανάλογα τέρατα που συνηθίζουν να ζουν σε τέτοιες συνθήκες. Ο σχεδιασμός της κάθε περιοχής είναι αρκετά πλούσιος και μπορείτε να ασχοληθείτε και με την εξερεύνηση, εκτός από το κυνήγι. Μπορείτε να βρείτε υλικά που θα σας χρησιμεύσουν στο crafting, με τη δημιουργία νέων όπλων, στολής και άλλων χρήσιμων αντικειμένων. Μπορείτε επίσης να συλλέξετε κάποια ιπτάμενα έντομα που αυξάνουν τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα για ορισμένη χρονική περίοδο. Εκτός από αυτά, υπάρχουν και τα αντικείμενα που πέφτουν από τα διάφορα μεγάλα τέρατα, τα οποία χρησιμεύουν στη σφυρηλάτηση όπλων και πανοπλίας κυρίως. Υπάρχει πληθώρα αντικειμένων με πολλές επιλογές σφυρηλάτησης όπλων και πανοπλίας για τον ίδιο τον χαρακτήρα ή για τους Palico και Palamute. Τα ήδη σφυρηλατημένα όπλα μπορούν ακόμα και να αναβαθμιστούν, χρησιμοποιώντας υλικά από διάφορα μέρη του σώματος των τεράτων. Το σύστημα crafting έχει τόσους πιθανούς συνδυασμούς για κάθε τύπο gamer, ο οποίος δύσκολα θα στερέψει από τις τόσες διάφορες επιλογές.



Ο κύριος χαρακτήρας έχει την απόλυτη ελευθερία σε έναν ανοιχτό 3D κόσμο και μπορεί να πάει όπου βλέπει το μάτι του. Μπορεί για παράδειγμα να σκαρφαλώσει στην κορυφή μίας μεγάλης πυραμίδας και να απολαύσει την υπέροχη θέα της πεδιάδας του Flooded Forest. Έχει μάλιστα την ικανότητα να τρέχει πάνω σε τοίχους, σαν τον Link του Zelda BOTW, με τη χρήση ενός Wirebug. Προσοχή βέβαια γιατί όσο τρέχετε πάνω σε τοίχους μειώνεται πολύ γρήγορα η μπάρα stamina και μπορεί να βρεθείτε στο έδαφος. Ωστόσο, οι λειτουργίες του Wirebug δε μένουν μόνο στην αναρρίχηση αλλά πρόκειται για ένα έντομο που συντροφεύει τον κύριο χαρακτήρα και τον βοηθάει ακόμα και στη μάχη, καθώς το κάθε ένα από τα 14 διαθέσιμα όπλα διαθέτει ειδικές επιθέσεις εντόμων. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται η μπάρα Wirebug Gauge, η οποία έχει δύο βαθμίδες, με την καθεμία να επιτρέπει μία μόνο χρήση. Έπειτα από αυτό η μπάρα γεμίζει με τον χρόνο και ξανά γίνεται διαθέσιμη εντός ολίγων δευτερολέπτων. Μπορείτε επίσης να συλλέξετε ένα επιπλέον Wirebug εντός της πίστας και να έχετε τρεις συνολικά χρήσεις, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Το συγκεκριμένο έντομο σας βοηθάει και στην εξερεύνηση της κάθε περιοχής αφού σας επιτρέπει να κινήστε στον αέρα, όπως η κίνηση του Spider-Man ανάμεσα στα κτήρια. Ένα αρνητικό που παρατηρείται στο gameplay είναι η πτώση του χαρακτήρα από μεγάλα ύψη, η οποία δε δημιουργεί κάποιο damage. Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό, στο μέτρο του εφικτού, κάτι τέτοιο δημιουργεί εντύπωση.



Το σύστημα μάχης είναι κλασικό ενός παιχνιδιού ρόλων και δράσης, με τις επιθέσεις, τις επιλογές και την κατανάλωση αντικειμένων να πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο. Δεν μπορείτε να παγώσετε τον χρόνο για να καταναλώσετε ένα αντικείμενο που θα σας βοηθήσει στη μάχη. Επομένως πρέπει να εξασκηθείτε, να οργανώσετε τα αντικείμενα του χαρακτήρα και να τα τοποθετήσετε στο γρήγορο menu, δηλαδή στο item bar ή στο custom radial menu. Καλό θα είναι να μάθετε και τα εικονίδια των βασικών αντικειμένων, όπως και ποια είναι η χρήση τους, για να ξέρετε τι καταναλώνετε χωρίς να διαβάσετε τον τίτλο του, αφού δε θα έχετε τον χρόνο να το κάνετε. Εδώ βέβαια σας διευκολύνουν οι σχεδιαστές του παιχνιδιού, αφού έχουν δώσει αρκετά χρώματα και σχήματα σε πολλά αντικείμενα για να τα διακρίνετε εύκολα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το custom radial menu έχει έως και 4 διαφορετικά shortcuts με 8 αντικείμενα το καθένα, τα οποία μπορείτε να τα επεξεργαστείτε και να τα προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για τη μάχη έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 14 διαφορετικά είδη όπλων, με ορισμένα από αυτά να είναι τα Great Sword, Long Sword, Dual Blades, Bow και Gunlance. Κάθε όπλο έχει διαφορετικό χειρισμό, με τις επιθέσεις να πραγματοποιούνται ακόμα και διαφορετικό συνδυασμό πλήκτρων. Ορισμένοι τύποι είναι αρκετά απλοί στη χρήση τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ευκολία, ακόμη και από τους πιο αρχάριους παίκτες. Υπάρχουν ωστόσο και τα πιο πολύπλοκα όπλα, που απαιτούν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να μάθετε να συνηθίσετε τη χρήση τους. Κάποια από αυτά έχουν μεγάλο βάρος και επιφέρουν μεγάλο damage αλλά σας κάνουν δυσκίνητο, ενώ άλλα είναι πιο ελαφριά και με λιγότερο ισχυρό χτύπημα. Κάποια από αυτά έχουν πλεονέκτημα ενάντια σε συγκεκριμένα τέρατα ή και μειονέκτημα. Θα δυσκολευτείτε να τα βάλετε με κάποιο τέρας που πετάει συχνά εάν δεν έχετε ανάλογο όπλο για να τα πετύχετε όσο βρίσκονται στον αέρα, όπως ένα Bow.



Σε γενικές γραμμές οι μάχες με τα μεγάλα τέρατα είναι αρκετά απολαυστικές και δεν κουράζουν καθόλου αφού το κάθε τέρας είναι μοναδικό, όπως οι κινήσεις του αλλά και οι επιθέσεις του. Κάποια τέρατα είναι γρήγορα, άλλα αργά, άλλα ίπτανται και κάποια πετούν φωτιές από το στόμα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία με διαφορετικά είδη αλλά και μεγέθη. Είναι μάλιστα αρκετά έξυπνα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, που κάνει τη μάχη πιο δύσκολη, πιο απαιτητική και αρκετά ενδιαφέρουσα. Υπάρχει περίπτωση να δουν τον πρωταγωνιστή να πλησιάζει και να μη δώσουν σημασία ή μπορεί ακόμη να παράγουν έναν βρυχηθμό, μετά τον οποίο αρχίζει η επίθεση. Το AI του τέρατος είναι τόσο αποτελεσματικό που μπορεί να σας χτυπήσει με την ουρά του εάν βρεθείτε από πίσω του, ή να σας κλωτσήσει με το πόδι αν κρυφτείτε από κάτω του, ή ακόμη και να δημιουργήσει πλάγιο χτύπημα αν βρεθείτε στο πλάι του. Δε θα είστε ασφαλής πουθενά εάν σας βάλει στο μάτι. Έχει τύχει να κρυφτεί ο χαρακτήρας πίσω από ένα μεγάλο βράχο και το τέρας να του επιτεθεί με τη μακριά του ουρά, πραγματοποιώντας κυκλική κίνηση. Το κάθε τέρας προσαρμόζει και τις επιθέσεις ανάλογα με την κατάσταση, όπως εάν χάσει την ουρά του θα εστιάσει σε επιθέσεις με το κεφάλι, τα φτερά ή τα πόδια του. Οι μάχες διαρκούν αρκετή ώρα αφού δεν υπάρχουν τα λεγόμενα υπερόπλα που πραγματοποιούν μεγάλο damage. Όση ώρα πολεμάτε ενάντια σε αυτά, θα μπορέσετε να μάθετε κάποιες από τις κινήσεις τους αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν τα έχετε δει ακόμη όλα, καθώς η ποικιλία των επιθέσεων αυτών των ζώων θα σας εντυπωσιάσει. Όσο μάχεστε ενάντια σε αυτά, τα κουράζετε και τα αποδυναμώνετε, έτσι ώστε εάν πέσουν σε κάποια από τις παγίδες σας, δε θα καταφέρουν να αποδράσουν. Με αυτόν τον τρόπο το κυνήγι λαμβάνει τέλος και η αποστολή επιτυχημένη. Το τέλος μίας επιτυχημένης αποστολής σας δίνει αντικείμενα που προέρχονται από το κύριο τέρας και χρησιμεύουν στη δημιουργία δυνατότερων όπλων ή εξοπλισμού. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί με ένα μόνο κυνήγι να καταφέρετε να σφυρηλατήσετε το επιθυμητό όπλο. Αυτός είναι και ο κύκλος λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, με την ολοκλήρωση αποστολών να ακολουθεί η συλλογή αντικειμένων, η σφυρηλάτηση νέων όπλων και η συμμετοχή σε πιο απαιτητικές αποστολές, υψηλότερου rank.



Οι κινήσεις του κυνηγού είναι αρκετές και ποικίλες, με αρκετά μεγάλη ελευθερία στη διάρκεια της μάχης. Θα τον δείτε να τρέχει και να γλιστράει κάτω από το σώμα ενός ψηλού ζώου για να του επιτεθεί  στην κοιλιακή χώρα. Θα αποφύγει επίσης ένα τεράστιο ζώο που έρχεται κατά πάνω του, εκτοξεύοντας μετάξι για να κρεμαστεί από το έντομο και να βρεθεί σε μεγαλύτερο ύψος, μακριά από την απειλή. Όσο επιτίθεται στα τέρατα τόσο μειώνεται και η αιχμηρότητα του κάθε όπλου, το όποιο θα σταματήσει να δημιουργεί damage από ένα σημείο και έπειτα. Ευτυχώς ο κυνηγός έχει πάντα μαζί του μία ακονόπετρα για να ακονίσει το όπλο του και να αυξήσει ξανά την αιχμηρότητά του. Διάφορα όπλα τον βοηθούν μάλιστα να σκαρφαλώσει ταχύτατα πάνω στο τέρας και να επιτύχει χτύπημα στο κεφάλι του, που είναι συνήθως το πιο τρωτό μέρος του. Το χτύπημα στο κεφάλι, ίσως να ζαλίσει το θήραμα και μπορεί να μείνει σε αυτή την αδρανή κατάσταση για λίγα δευτερόλεπτα. Στα πιο ψηλά και ογκώδη θηράματα θα μπορείτε μάλιστα να κρύβεστε ανάμεσα στα πόδια τους και να τους επιτίθεστε, ενώ εκείνα να κάνουν σβούρες για να βρουν από πού έρχονται τα χτυπήματα.



Στον οπτικό τομέα, πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια του Nintendo Switch, αν όχι το πιο εντυπωσιακό. Η Capcom κάνει χρήση της μηχανής γραφικών η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των σύγχρονων Resident Evil. Οι χαρακτήρες έχουν σχεδιαστεί με αρκετή λεπτομέρεια, είτε στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους είτε στην ενδυμασία τους. Μπορείτε να διακρίνετε πολύ εύκολα την πανοπλία που φέρει ο πρωταγωνιστής ή και τα όπλα του. Μπορείτε να διακρίνετε ακόμα και το πιτσίλισμα αίματος του κάθε ζώου ή και το δικό σας, το οποίο κάνει τη μάχη πιο ρεαλιστική. Όσο για την απόδοση, είναι σταθερή στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο ακόμα και στις πιο απαιτητικές μάχες. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν παρατηρούνται καθόλου frame drops, 'η τουλάχιστον δε γίνονται αισθητά με γυμνό μάτι. Οι χρόνοι φόρτωσης είναι επίσης ικανοποιητικοί, με την απαίτηση ελάχιστων δευτερόλεπτων για την εκκίνηση του λογισμικού ή την έναρξη αποστολής.



Η μουσική του παιχνιδιού είναι καθηλωτική και μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε από το πρώτο κιόλας λεπτό, με την υπέροχη μελωδία της εισαγωγής με ιαπωνικούς στίχους. Συνθέτης είναι ο Satoshi Hori, ο οποίος ήταν ο κύριος μουσικός του υπέροχου Resident Evil 7. Υπάρχουν διάφορα μουσικά κομμάτια, από τους γαλήνιους ήχους όσο βρίσκεστε στο χωριό μέχρι τους ήχους δράσης κατά τη διάρκεια της μάχης. Καλό θα είναι να έχετε τον ήχο συνεχώς ενεργό γιατί θα σας βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις και θα σας δημιουργήσει διάφορα συναισθήματα. Είναι μάλιστα τόσο σημαντικός, που σας μεταφέρει εκείνη την ώρα στη θέση του κυνηγού, κυρίως όταν κινδυνεύει από κάποιο τέρας που τον έχει αντιληφθεί. Θα νιώσετε έντονα το συναίσθημα του θηράματος που τον κυνηγάει ένα απειλητικό τέρας, ενώ εκείνη την ώρα θα παίζει ένας ήχος που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Όταν έχετε απομακρυνθεί αρκετά από το μεγάλο ζώο και όταν λάβει τέλος η απειλή, τη θέση της έντονης μουσικής θα πάρουν οι ήχοι της φύσης της κάθε περιοχής. Είναι μάλιστα αρκετά ρεαλιστικοί, αφού ο ίδιος ο Satoshi Hori δήλωσε πρόσφατα ότι επισκέφτηκαν εξωτερικούς χώρους για να ηχογραφήσουν τους συγκεκριμένους ήχους. Το ιαπωνικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο σε κάθε μουσικό κομμάτι, αφού ακούγονται παραδοσιακά όργανα της χώρας, όπως shakuhachi, shamisen, shinobue και φυσικά το koto. Θετικό το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια είναι ορχηστρικά, τα οποία δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα.



Το Monster Hunter Rise είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το Nintendo Switch και δείχνει πραγματικά υπέροχο είτε στην TV, είτε στην οθόνη της κονσόλας. Το πιο σημαντικό επίτευγμα του νέου τίτλου είναι ότι έχει καταφέρει να καλωσορίσει τους νέους παίκτες αλλά και να ικανοποιήσει τους βετεράνους της σειράς. Έχει υλικό για πολλές ώρες gameplay, οι οποίες περνούν πραγματικά ευχάριστα και σε αυτό βοηθάει η διαίρεση του παιχνιδιού σε αποστολές. Μπορεί οι αποστολές να έχουν μέγιστη διάρκεια 50 λεπτά, αλλά υπάρχει περίπτωση να διαρκέσουν και 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ικανός είναι ο κυνηγός. Η κυνηγετική περίοδος αρχίζει για τους κατόχους του Switch και καλό θα είναι να μην ξεχάσετε να καλέσετε τους φίλους σας για ομαδικά κυνήγια είτε local είτε online. Το online mode δοκιμάστηκε για 5 ώρες περίπου, καθώς δεν ήταν διαθέσιμοι οι servers της εταιρείας. Οι εντυπώσεις ήταν αρκετά θετικές και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα ούτε lags, με τις εντολές να εκτελούνταν άμεσα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα απολαύσετε ένα από τα όμορφα σύγχρονα RPG. 
GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη ελευθερία κινήσεων κατά τη διάρκεια της μάχης
  • Ο οπτικός τομέας δείχνει εξαιρετικός
  • Υψηλός δείκτης νοημοσύνης των τεράτων
  • Φιλικό για τους νέους gamers της σειράς
  • Μεγάλη ποικιλία τεράτων, αντικειμένων και εξοπλισμού
  • Πολλές επιλογές στο crafting
  • Υπέροχες μελωδίες
  • Σταθερό gaming σε online mode
  • Πολύ χρήσιμο tutorial όπως και το in-game manual
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μη ρεαλιστική η πτώση από μεγάλα ύψη
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*