Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Mothergunship Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Grip Digital

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Grip Digital

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Mothergunship
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.mothergunship.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το Mothergunship είναι ένα roguelike RPG στο οποίο ο παίκτης καλείται να πολεμήσει τεράστιες αρμάδες από εξωγήινα mechs που έχουν καταλάβει τη Γη. Κάθε φορά που μπαίνει σε καθένα από τα διαστημόπλοιά τους, έχει να αντιμετωπίσει νέους εχθρούς που θα δοκιμάσουν κάθε αντοχή του. Αυτό είναι το προοίμιο που συντροφεύει την εισαγωγή του νέου τίτλου των Grip Digital και Terrible Posture Games, αλλά η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική και πολύ πιο ξεχωριστή απ’ ότι φαίνεται εξ αρχής. Παρότι η ιστορία είναι σαφής, εξωγήινοι έχουν καταλάβει τη Γη και ο παίκτης είναι η τελευταία ελπίδα διάσωσής της, η στελέχωση των επιμέρους levels του παιχνιδιού είναι αυτή που ξεχωρίζει.



Όπως και στην προηγούμενη συνεργασία των 2 studios, το εξαιρετικό Tower of Guns, κάθε διαστημόπλοιο που πρέπει να καταστραφεί, δηλαδή κάθε πίστα του παιχνιδιού, είναι κατασκευασμένο τυχαία από τον generator του παιχνιδιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε πίστα είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη και κάθε playthrough είναι ξεχωριστό για κάθε παίκτη. Σίγουρα, πάντως, παρά τη φαινομενικά χαοτική διαδικασία, η διαβάθμιση της δυσκολίας είναι εξαιρετική καθώς δεν υπάρχει στιγμή που να χάνεται ο (κατά τ’ άλλα φρενήρης) ρυθμός του παιχνιδιού. Τα αρνητικά σε αυτόν τον τομέα είναι ότι παρότι τα διαθέσιμα levels είναι πρακτικά ατελείωτα, μετά από τις πρώτες ώρες παιχνιδιού υπάρχει η αίσθηση επανάληψης, καθώς τόσο η ατμόσφαιρα κάθε διαστημοπλοίου, όσο και οι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν παραμένουν οι ίδιοι κάθε φορά. Επίσης, παρά τους σχετικά ευφυείς διαλόγους, το σενάριο του τίτλου δεν φτάνει στα υψηλά επίπεδα του gameplay, ενώ οι εχθροί, αν και πολλοί, δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στο σχεδιασμό τους.



Το δεύτερο μέρος όπου επικεντρώνεται η προσοχή του παιχνιδιού είναι το λεγόμενο gun crafting. Με λίγα λόγια, είτε με coins που συγκεντρώνει ο παίκτης και τα διαθέτει σε αγορές, είτε μέσω looting στο φινάλε κάθε διαδικασίας, μαζεύονται parts τα οποία σε ειδικά σημεία μπορούν να συνδυαστούν και να καταλήξουν στην κατασκευή ενός όπλου. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι ατελείωτα, όμως εδώ η δουλειά που έχει γίνει είναι απολύτως ολοκληρωμένη. Κάθε μέρος κάνει ακριβώς ό,τι περιγράφει και η αίσθηση είναι ακριβής ακόμη κι αν στο ένα χέρι υπάρχει ένα shotgun με έξτρα σφαίρες και στο άλλο ένα τετραπλό rocket launcher. Σε αυτό βοηθάει και το μεστό, αν κι όχι ιδιαίτερο, gameplay κατά τη διάρκεια των μαχών. Πάντως, δεν θα ήταν άσχημο εάν έλειπαν και μερικά extra parts, τα οποία ήταν ιδιαίτερα ακριβά για να αγοραστούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και χωρίς την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση του παίκτη. Από το παιχνίδι βέβαια δεν λείπει και το multiplayer, καθώς λίγες μέρες μετά την έναρξη της δοκιμής του τίτλου, προστέθηκε κι ένα online co-op mode, το οποίο δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές πιστών κι όπλων σε όσους το δοκιμάσουν, ενώ στις δοκιμές που έγιναν, το μόνο που παρατηρήθηκε ήταν οι εκτεταμένοι χρόνοι φόρτωσης που περισσότερο εκνευρίζουν παρά δυσχεραίνουν το παιχνίδι.



Ο τεχνικός τομέας είναι αρκετά ικανοποιητικός, με τις συνεχείς εκρήξεις και τη διαρκή αλλαγή των όσων γίνονται στην οθόνη να παραμένουν απροβλημάτιστα. Η επιλογή των ήχων και της μουσικής του παιχνιδιού, ειδικά στα αρχικά μενού, θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Από την άλλη, πολύ καλά επενδεδυμένο είναι το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με το soundtrack να ταιριάζει γάντι. Το Mothergunship συνεχίζει και βελτιώνεται σε σχέση με τον πνευματικό προκάτοχό του, με τους ανθρώπους των 2 ομάδων που βρίσκονται πίσω από τον τίτλο να έχουν παραδώσει ένα πολύ όμορφο και σε στιγμές εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι όποιες αστοχίες υπάρχουν δεν καταστρέφουν την εξόχως ικανοποιητική εμπειρία που προσφέρει ο τίτλος. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικός και ασταμάτητος ρυθμός με την απαιτούμενη διαβάθμιση δυσκολίας
  • Ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό gun crafting
  • Αξιοπρεπές gameplay κι άρτιος τεχνικός τομέας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το story θα μπορούσε να ήταν καλύτερο
  • Μετά από ένα σημείο, υπάρχει μια αίσθηση επανάληψης
  • Οι χρόνοι φόρτωσης είναι αρκετά μεγάλοι
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*