Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MotoGP 19 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Milestone

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • MotoGP 19
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://motogpvideogame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    8

    ENTERNITY SCORE
*
H Milestone δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη της και αυτό φαίνεται από το πρώτο δευτερόλεπτο ενασχόλησης με το MotoGP 19.

H έβδομη κυκλοφορία του επίσημου παιχνιδιού του πρωταθλήματος MotoGP από την Milestone έρχεται με την υπόσχεση ότι αποτελεί το καλύτερο παιχνίδι της σειράς, με αρκετές προσθήκες και ποιοτικές διαφορές σε όλα τα επίπεδα. Επειδή όμως η ιταλική εταιρεία κι οι υποσχέσεις έχουν άσχημο παρελθόν, μέχρι και την τελευταία στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα. Όμως, η ποιότητα που απέδωσε ο προηγούμενος τίτλος της Milestone, το Ride 3, παρά τα προβλήματά του, είχε καταστήσει σαφές πως η εταιρεία μαθαίνει από τα λάθη της και προσπαθεί να τα βελτιώσει. Κι αυτό φαίνεται από το πρώτο δευτερόλεπτο ενασχόλησης με το MotoGP 19.




Κάθε μενού είναι όμορφα χρωματισμένο, με τα επίσημα χρώματα και τα γραφικά του πρωταθλήματος, τα γνωστά παρατράγουδα με την επιλογή δυσκολίας και ρυθμίσεων άπαξ και δια παντός από την πρώτη φορά έχουν μείνει στο παρελθόν, ενώ τον παίκτη συντροφεύει ένα αρκετά διανθισμένο με πολλές διαφορετικές προτάσεις soundtrack. Τα καλά δεν σταματάνε εκεί όμως, αφού ήδη από την αρχή του παιχνιδιού παρουσιάζεται κι ένα απλό και κατατοπιστικό tutorial, που αναδεικνύει όλες τις βασικές αλλαγές του τίτλου. Ο παίκτης, πέρα από τις κλασικές επιλογές, δηλαδή να κάνει ένα γρήγορο αγώνα, ένα ολόκληρο grand prix κι ένα πρωτάθλημα με όλες τις μοτοσυκλέτες και τους αναβάτες του MotoGP ή να ξεκινήσει καριέρα προσπαθώντας να ανελιχθεί στην κλίμακα των 4 διαθέσιμων κατηγοριών, έχει πλέον και τη δοκιμασία της ολοκλήρωσης μερικών ιστορικών σεναρίων. Πιο συγκεκριμένα, αναλαμβάνει τη θέση ενός μεγάλου αναβάτη -όπως ο Valentino Rossi, o Waine Rainey ή ο Marc Marquez- και προσπαθεί να μπει στη σέλα τους και να πραγματοποιήσει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του αθλήματος. Ανάλογα με την πραγματοποίησή τους, λαμβάνει ως έπαθλα μοτοσυκλέτες κι οδηγούς από κάθε εποχή. Η προσθήκη αυτή, σε συνδυασμό με το ούτως ή άλλως τεράστια διάρκεια της καριέρας, διευρύνει το χρόνο ενασχόλησης και δίνει μια ακόμη άκρως ποιοτική πηγή παιχνιδιού με ανταπόδοση που θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο. Εάν βάλουμε στην κουβέντα και το απροβλημάτιστο multiplayer, ο τίτλος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει μια τεράστια γκάμα που είναι δυσεύρετη ακόμη και στα πιο διαφημισμένα racing games.



Εδώ και χρόνια το μεγαλύτερο πρόβλημα των τίτλων της Milestone ηταν ο χειρισμός. Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να προσαρμοστεί η απόκριση των 2 διαφορετικών φρένων που έχουν οι μοτοσυκλέτες στο χειριστήριο, όμως η δουλειά που έχει γίνει στον τίτλο, παρότι δεν είναι ιδανική, είναι κατά πολλά επίπεδα καλύτερη από τις προηγούμενες προσπάθειες. Το MotoGP ‘19 διατηρεί μάλιστα και φέτος τα δυνατά σημεία των προκατόχων του, όπως το κατευθυνόμενο στήσιμο της μηχανής, που λύνει τα περισσότερα προβλήματα, ενώ οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες λειτουργούν, για άλλη μια φορά, αψεγάδιαστα. Συνοπτικά, το γενικό gameplay είναι αρκετά καλό και σίγουρα δεν θα προβληματίσει ούτε τον πιο αρχάριο. Αυτό που ίσως χρειάζεται διαχείριση, τόσο από τον παίκτη, όσο κι από την εταιρεία, είναι το AI του τίτλου. Η εταιρεία φέτος παρουσίασε το νέο Neural AI, που προσαρμόζεται τόσο στον τρόπο οδήγησης και την επιθετικότητα του παίκτη όσο και στους χρόνους τους οποίους κάνει, διαμορφώνοντας αντίστοιχα τις κινήσεις και τους χρόνους των αντιπάλων του μέσα στην πίστα. Το κακό είναι ότι μέχρι να γίνει η προσαρμογή έχουν περάσει πάρα πολλοί αγώνες και η ανταγωνιστικότητα, ειδικά στο mode της καριέρας, αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς το εκάστοτε πρωτάθλημα τελειώνει προτού καλά-καλά αρχίσει.



Όχι ιδανικό είναι το αποτέλεσμα και στον τεχνικό τομέα. Παρότι η ροή που υπάρχει είναι καλή, χωρίς κολλήματα και πτώσεις στο frame rate, υπάρχουν μερικά bugs που βγάζουν μάτι. Παρότι πρόκειται για λαθάκια που περισσότερο πονοκεφαλιάζουν τον παίκτη παρά αλλοιώνουν την όλη εμπειρία, το να βλέπουμε 15 αναβάτες να έχουν τον ίδιο χρόνο στην κατάταξη των δοκιμών, μάλλον προκαλεί γέλιο κι όχι εκνευρισμό. Ταυτόχρονα, όμως, η εκπληκτική ποιότητα που υπάρχει στους ήχους των κινητήρων είναι ικανή να διαγράψει κάθε τέτοιο πρόβλημα. Κάθε μηχανή έχει το δικό της ήχο, ο οποίος προσαρμόζεται απόλυτα στις κινήσεις του παίκτη, των αντιπάλων του, των καιρικών συνθηκών και της φθοράς της μηχανής. Δεν θα είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι το αποτέλεσμα είναι μάλλον το κορυφαίο αυτήν τη στιγμή στο χώρο, καθώς είναι μάλλον αδύνατο να βγει άλλος τίτλος που θα συνδυάζει τέτοια ποικιλία και ποιότητα σε αυτόν τον τομέα.



Με βάση τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως η υπόσχεση της Milestone για ένα σαφώς βελτιωμένο τίτλο εκπληρώθηκε επιτυχώς και με το παραπάνω. Για τους fans του αθλήματος η αγορά πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ειδικά με την παρουσία των ιστορικών δοκιμασιών, ενώ οι αλλαγές που έγιναν μπορούν να προσεγγίσουν όσους θελήσουν να τεστάρουν τις ικανότητές τους. Άλλωστε, τo MotoGP ‘19 είναι με εκκωφαντική διαφορά ο καλύτερος τίτλος της σειράς κι αποτελεί μια από τις πληρέστερες προτάσεις που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στη γεμάτη αγορά των παιχνιδιών racing. 
EDITOR’S CHOICE

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Γεμάτο παιχνίδι, με πολλές εστίες ενασχόλησης και απόλυτο highlight τα historical challenges
  • Εκπληκτική δουλειά στον ηχητικό τομέα, με κάθε μοτοσυκλέτα να έχει τον δικό της ήχο
  • Αισθητά βελτιωμένος χειρισμός
  • Όμορφο κι εύχρηστο UI
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αρκετά μικρά γελοία bugs
  • Προβληματικό AI
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*