Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

No Man’s Sky Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Hello Games

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Hello Games

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Sony

 • PEGI

  7+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το ότι πολλοί διψούν για μια γεύση από το No Man’s Sky της Hello Games είναι γεγονός. Το ότι για κανέναν δεν είναι ευχάριστη η διαδικασία της κριτικής σε έναν τίτλο σαν και αυτό μάλλον είναι άλλο ένα δεδομένο. Η Hello Games κάνει το άλμα από το ανάλαφρο αλλά καλό Joe Danger και σκέφτεται σε άλλη κλίμακα. Το No Man’s Sky είναι το παιχνίδι των 18 πεντακισεκατομμυρίων πλανητών. Η μαθηματικός υπερτύπος που χρησιμοποιείται από την ομάδα αναλαμβάνει τη δημιουργία του σύμπαντος, ανακατεύοντας κάθε φορά γεωλογικά και γενετικά τραπουλόχαρτα και δημιουργώντας έτσι πρακτικά άπειρους συνδυασμούς τοπίων, χλωρίδας, πανίδας και κλιματολογικών συνθηκών. Η κλίμακα της δημιουργίας, ακόμη και ως ιδέα, εντυπωσιάζει αναπόφευκτα και αποτελεί προφανές εξελικτικό βήμα ως προς τι μπορεί να περιμένει κανείς από τυχαία δημιουργημένους κόσμους για τους οποίους ακούμε τόσα και τόσα και από τους οποίους απογοητευόμαστε αρκετά συχνά. Δεν είναι η κλίμακα η ίδια όμως που κάνει το αποτέλεσμα να ξεχωρίζει όσο η ομορφιά που περνά μπροστά από τα μάτια του αποσβολωμένου κοσμοναύτη, μιας και αυτή είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί τελικά, πόσο μάλλον να αποτυπωθεί σε μαθηματικές εξισώσεις.


Η εξόρυξη γίνεται με το Multi Tool, το ίδιο και η μάχη. Αναβαθμίζεται με όσα εξαρτήματα μπορούν να χωρέσουν στα διαθέσιμα slots, μεταξύ των οποίων εξαρτημάτων υπάρχουν και συνέργειες, όπως συμβαίνει γενικότερα και με το exosuit και το σκάφος.

Υδάτινοι κόσμοι με βυθούς που περιμένουν να εξερευνηθούν, παραδεισένιοι προορισμοί με εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και το ιδανικό κλίμα, πλανήτες ζωσμένοι στον πάγο, πλανήτες που χρησιμοποιούν την τροπική τους εικόνα ως δόλωμα, πριν περιβάλλουν τον ταξιδιώτη με μονίμως υπερβολικές δόσεις ραδιενέργειας. Πλανήτες που επιτίθενται καταφανώς στον παίκτη, έστω παθητικά, φροντίζουν αρκετές φορές να προσφέρουν και θύλακες θαλπωρής για να ανανεωθούν και τα αποθέματα ενέργειας της στολής του χαρακτήρα, που τον κρατά ζωντανό, για πόσο κανείς δεν ξέρει πριν την προσγείωση, για όσο μπορεί. Βάλτε και πως ακόμη και ένας πλανήτης δεν εξερευνάται καθόλου εύκολα ακόμη και με τη βοήθεια του διαστημοπλοίου σας και καταλαβαίνετε πως, όπως και στο σύμπαν, έτσι κι εδώ ο εξερευνητής δεν είναι παρά ένας κόκκος άμμου αφημένος στο γοητευτικό μα αφιλόξενο άπειρο. Η διαχείριση της όποιας περιβαλλοντικής απειλής είναι ένα κομμάτι του παζλ. Στόχος είναι πάντα η συγκέντρωση πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση αντικειμένων, την αναπλήρωση ενέργειας και καυσίμων, τη φόρτιση της προστατευτικής στολής, την τροφοδοσία του hyperdrive που κάνει την κάλυψη διαπλανητικών αποστάσεων παιχνίδι. Ενέργεια χρειάζονται παντός είδους όπλα, εργαλεία, προσωπικά ή για το σκάφος. Επομένως κάθε φυτό, κάθε πέτρωμα, κάθε κρυσταλλικός σχηματισμός μπορεί να είναι χρήσιμος αφού αποδίδει άνθρακα, πλουτώνιο ή οτιδήποτε άλλο.Η εξόρυξη γίνεται με το Multi Tool, το ίδιο και η μάχη. Αναβαθμίζεται με όσα εξαρτήματα μπορούν να χωρέσουν στα διαθέσιμα slots, μεταξύ των οποίων εξαρτημάτων υπάρχουν και συνέργειες, όπως συμβαίνει γενικότερα και με το exosuit και το σκάφος. Μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά και κατά το γούστο του καθενός, αρκεί να υπάρχει υπομονή. Όχι απλά για τη συλλογή πόρων αλλά και για την τυχαία ανακάλυψη σχεδίων για αναβαθμίσεις και, ακόμη χειρότερα, επεκτάσεις στον αριθμό των slots. Σκάφη και multi tools με καλύτερες προοπτικές μπορούν να αγοραστούν πάντως, όπως και διάφορες βελτιώσεις. Οπότε ακόμη και φαινομενικά αχρείαστοι πόροι έχουν το ρόλο τους, αφού πωλούνται στην αγορά και εξασφαλίζουν επιπλέον χρήματα. Όπως και να έχει όμως, η μάχη με τα όρια του inventory είναι δεδομένη. Είναι σίγουρο ότι αν είναι να μείνει στο μυαλό μια πρόταση ύστερα από ώρες ενασχόλησης με τον τίτλο, είναι εκείνη που μας ανακοινώνει κάθε τόσο ότι γέμισε το inventory. Το οποίο είναι ξεχωριστό σε σκάφος, στολή και όπλο, ακόμη και όταν όλα είναι δίπλα δίπλα και διαλέγεται το επόμενο πράγμα που έχει νόημα να πουλήσετε για να βγουν τα προς το ζην.
Δεν είναι η κλίμακα η ίδια όμως που κάνει το αποτέλεσμα να ξεχωρίζει όσο η ομορφιά που περνά μπροστά από τα μάτια του αποσβολωμένου κοσμοναύτη
Η μάχη αυτή εκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα, αφού ο χειρισμός στην οθόνη του inverntory κάθε άλλο παρά ιδανικός είναι, και καταλήγει να έχει σημασία αυτό γιατί είναι σίγουρο ότι κάθε τόσο θα κάνετε βουτιά στον αποθηκευτικό σας χώρο για την όποια διαχείριση. Το χειρότερο και συνάμα αδιανόητο, είναι πως όταν ένα φυτό, ένα ζώο, ένα πέτρωμα καταχωριστεί ως ανακάλυψη, μπορείτε να αλλάξετε το όνομά του και να το δημοσιοποιήσετε για να βγάλετε χρήματα (το ίδιο ισχύει και για κάθε μεμονωμένο πλανήτη που επισκέπτεστε πριν από οποιονδήποτε άλλον), αλλά μην περιμένετε να δείτε σημείωση με το τι στοιχείο αποδίδει. Αν θέλετε να θυμηθείτε τι υπάρχει (και τι δεν υπάρχει) σε έναν πλανήτη από τον οποίο ξαναπεράσατε, καλό είναι να έχετε κρατήσει καλές σημειώσεις ή να έχετε γράψει το στοιχείο που αποδίδει κάτι στην ονομασία που του δίνετε. Η αναζήτηση από μνήμης ή στην τύχη όταν ψάχνετε κάτι πολύ συγκεκριμένο για αναγκαία αναβάθμιση του σκάφους, δεν είναι αστεία υπόθεση. Κι εδώ που τα λέμε, ποιος κρατά ψηφιακών αρχείο ειδών και ορυκτών και αποτυγχάνει πλήρως να καταγράψει τι ωφέλιμο εξάγεται από κάθε είδος;
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • PORTAL
  • Εγω βλεπω μερικες ομοιοτητες με το Driveclub. Αγγλικη ομαδα αναπτυξης, ομορφο, πολυ hype, πολλες υποσχεσεις, αλλα και πολλα προβληματα και απογοητευση. Μακαρι να ακολουθησει και την πορεια του Driveclub κατοπιν κυκλοφοριας, δηλαδη πολλα patches και updates ωστε να γινει καλυτερο το παιχνιδι.

  • yaponvezos
  • Αρκεί να μην την ακολουθήσει και πολύ πιστά και κλείσει η εταιρεία. Διότι οι άνθρωποι έχουν κότσια, δεν μπορώ να πω.

  • apollyon
  • Κλασσική early access παπαριά, που υπό νορμάλ συνθήκες θα κόστιζε ένα δεκάρικο στο steam, αλλά έβαλε το χεράκι της η Sony, το hype-άρισαν στο θεό και τελικά παρέδωσαν μια μισοτελειωμένη, βαρετή αηδία με απαράδεκτη τιμή. Έφαγε refund πιο γρήγορα και απ'τον Μπολτ.
   Btw o Sean Murray είναι επάξιος διάδοχος του Molyneux.

  • Roronoa
  • http://i.imgur.com/dQh2hoq.png


   Y.Γ: Ξερω, μπορεις και στο psn :P

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!