Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Oddworld: Soulstorm Enhanced Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Oddworld Inhabitants

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microids

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Oddworld: Soulstorm
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.oddworld.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
*
Το Oddworld: Soulstorm Enhanced Edition έφτασε λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της κανονικής έκδοσης και μοιάζει σαν ευκαιρία να βελτιωθεί η εμπειρία σε καίρια σημεία για όσους είχαν αγοράσει το απλό παιχνίδι. Για τους υπόλοιπους που περίμεναν καρτερικά σε πτώση τιμών και bugfixes, η ενισχυμένη έκδοση ενδεχομένως να τους επιβραβεύσει για την υπομονή τους.



Η Enhanced Edition προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να χειριστούν τον Abe στην καλύτερη κατάστασή του. Ειδικά για τους κατόχους Xbox που δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι στη κονσόλα τους τον Απρίλιο, αυτή η κυκλοφορία αναμένεται να κλείσει την χρονιά με έναν ιδιαίτερα αξιόλογο τρόπο. Στο Oddworld: Soulstorm Enhanced Edition έχουν διορθωθεί και αναβαθμιστεί κάποια καίρια σημεία με τα οποία πάλευαν τις πρώτες εβδομάδες αρκετοί κάτοχοι του βασικού τίτλου, από την άλλη κάποια πραγματάκια μείνανε (δυστυχώς) ως έχει.



Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι αυτή η έκδοση προσφέρεται σαν δωρεάν upgrade για τους κατόχους του Oddworld: Soulstorm, κάτι που ίσως ωθήσει τον κόσμο να το ξαναδεί ως παιχνίδι ή να ολοκληρώσει κάποια trophies που έμειναν στη μέση. Η αλήθεια είναι, ότι ο χειρισμός και το A.I. των Mudokons αποτελούν τα βασικά selling points της Enhanced Edition, μιας και εδώ πέρα φαίνεται η δουλειά που έπεσε τους τελευταίους μήνες. Με εξαίρεση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με το οριζόντιο πήδημα όταν κρεμόμαστε από κάπου, όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν πολύ στρωτά και ομαλά.  Σε συνδυασμό μάλιστα με την καλύτερη αντίδραση των φυλακισμένων Mudokons στις εντολές μας αλλά και στη γενικότερη ανταπόκρισή της A.I., οι χρήστες που παράτησαν στη μέση κάποια απαιτητικά achievements εξαιτίας του χειρισμού, του A.I. ή κάποιων bugs, θα έχουν τώρα την ευκαιρία να ξαναπιάσουν το χειριστήριο με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.



Εκτός από κάποια μικρά bugs με τον ήχο στα σημεία που ο Abe πάει να πέσει ή όταν γίνονται πολλές εκρήξεις μαζεμένες, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα άλλο που να μας ενόχλησε ή να μας χάλασε την ροή. Κάποια frame drops τα προσέξαμε, αλλά ήταν ελάχιστα σε μία κατά τα άλλα ομαλότατη εμπειρία στο Xbox Series X που υποστηρίζει και ένα απροβλημάτιστο Quick Resume. Βέβαια, αυτό δε θα έπρεπε να το σχολιάζουμε ως κάποιο μεγάλο επίτευγμα, μιας και το Oddworld: Soulstorm Enhanced Edition δεν παρουσιάζει κάτι το τόσο εντυπωσιακό, απαιτητικό ή οπτικά ανώτερο σε σχέση με αυτά που είδαμε τον Απρίλιο. Προφανώς και τεχνικά έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις και γι’ αυτό δε συναντήσαμε bugs ή άλλα σοβαρότερα προβλήματα, αλλά την φράση “Optimized for Series X” την έχουμε δει σε άλλους τίτλους να διαφημίζεται με αποτελεσματικότερο τρόπο. Πρόκειται για ένα όμορφο παιχνίδι που τρέχει στα 1080p και στα 60fps, αλλά μέχρι εκεί.



Το κόλλημα με τα checkpoints που αποθηκεύουν το παιχνίδι σε περίεργα σημεία συνεχίζεται δυστυχώς. Κάποια checkpoints βρίσκονται σε περίεργα σημεία που δεν βολεύουν και σε συνδυασμό με το σύστημα με το οποίο λειτουργούν, νιώσαμε σε κάποιες στιγμές όπου πεθάναμε πάνω από 20 φορές στο ίδιο σημείο, να μη θέλουμε να ξαναψάξουμε κάδο ή ντουλάπι για loot για αρκετό καιρό. Το Oddworld: Soulstorm Enhanced Edition στηρίζεται τόσο πολύ στο trial & error ως λογική και κουλτούρα στο gameplay του, που πραγματικά αναρωτιόμαστε γιατί δεν διορθώνουν τα σημεία όπου ο αυτοματοποιημένος τρόπος αποθήκευσης έχει τοποθετηθεί κάπως άτσαλα, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουμε κάποιες κινήσεις ξανά και ξανά.



Πέρα από τις βελτιώσεις, οι κάτοχοι συστημάτων Xbox θα μπορούν να απολαύσουν ως επιπλέον περιεχόμενο το Vykkers Labs, διάφορες πίστες υπό την μορφή time trials τα οποία προφανώς και αποτελούνται από απαιτητικό και ιδιαίτερα δύσκολο level design. Δεν πρόκειται για κάτι το εξαιρετικά βαθύ ή με ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά ίσως να είμαστε και επηρεασμένοι, επειδή βαθιά μέσα μας θα θέλαμε να δούμε τους Vykkers σε μορφή 2.9D . Οι κάτοχοι των PlayStation και PC θα μπορούν να ασχοληθούν με το Toby's Escape αντί για το Vykkers Labs, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ένα είδους platform exclusivity με τα διαφορετικά challenge game modes.



Τα επιπρόσθετα challenges είναι προφανώς καλοδεχούμενα για ένα κοινό που αρέσκεται στην δυσκολία που προσφέρει το Oddworld: Soulstorm γενικότερα, αλλά η πραγματική δύναμη της  Enhanced Edition βρίσκεται στην αναβάθμιση της Α.Ι. και στις βελτιώσεις σε gameplay και σε τεχνικά ζητήματα. Θα θέλαμε να δούμε αυτή τη δύναμη και στον οπτικοακουστικό τομέα, αλλά αυτό ίσως να μας το φυλάνε οι devs για τα επόμενα επεισόδια του Abe και της φυλής τους. Άλλωστε δε πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από την δυσκολία του τίτλου, το gameplay και τον οπτικοακουστικό τομέα, κρύβεται μία ιστορία και μία ατμόσφαιρα που μας έχουν ψήσει περισσότερο από ποτέ να δούμε τη συνέχεια αυτού του ιδιαίτερου και άκρως ενδιαφέροντος franchise. Η Oddworld Inhabitants δημιούργησε και εξέλιξε μια εξαιρετική βάση σ’ ό,τι αφορά το σενάριο του Oddworld και με την Enhanced Edition θα μπορέσει να εκτιμηθεί όλο αυτό το σεναριακό οικοδόμημα ακόμη περισσότερο από τους λάτρεις του είδους στη μέχρι σήμερα πιο ομαλή και διασκεδαστική μορφή του τίτλου. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το παιχνίδι κυλάει καλύτερα
  • Αναβαθμισμένη Α.Ι. που δε μας σπάει πλέον τα νεύρα
  • Εξτρά περιεχόμενο υπό την μορφή challenges
  • Προσφέρεται ως free upgrade για τους κατόχους της απλής έκδοσης, αλλά και για την έκδοση μέσω PS Plus!
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν υπάρχει κάποια εντυπωσιακή οπτικοακουστική αναβάθμιση
  • Kάποια checkpoints παραμένουν άβολα ως προς την τοποθέτησή τους
  • Κάποια μικρά bugs με τον ήχο
  • Το Vykkers Labs σου βγάζει μία αίσθηση ότι προστέθηκε απλά για να υπάρχει κάτι εξτρά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • deathwalker
    • Δυστιχως μετα απο το τελευταιο update που πηρε το παιχνιδι εχει διαπιστωσει διαφορεσ και πολλα bugs. κατα τα αλλα σαν λατρης της σειρας μου ξυπναει πολυ ομορφες μνημεσ απο την 10ετια των 90ς

      • LORDSNAKE
      • Συμφωνώ απόλυτα......
        Κρίμα που ένα τόσο ιστορικό Franchise όπως είναι το Oddworld, ταλαιπωρείται ακόμα από τόσα πολλά Bugs!

*