Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Pac-Man Championship Edition 2 Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Bandai Namco

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Bandai Namco Entertainment

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  BNE Hellas

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η ιδέα για τον Pac-Man γεννήθηκε μέσα από μια pizza. Τουλάχιστον αυτό λέει ο αστικός θρύλος που λίγη σημασία έχει αν τελικά ευσταθεί ή όχι. Υπό διαφορετικές συνθήκες η ουσία θα βρισκόταν απλά στην pizza αλλά δυστυχώς αυτή πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Κάτι απόλυτα λογικό μιας και το Pac-Man Championship Edition 2 δεν επιτρέπει σε τίποτα και κανένα να του κλέψει τη λάμψη. Το πρώτο Pac-Man Championship Edition του 2007 έδειξε πόσο καλό μπορεί να είναι ένα ουσιώδες reboot, κρατώντας εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και τον εκσυγχρονισμό. Το μέγεθος της παραγωγής του μάλλον ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτήν την επιτυχία και τελικά το Pac-Man Championship Edition 2 καταφέρνει να βελτιώσει όλα όσα κουβαλά το κίτρινο στρογγυλό παμφάγο από τότε.Η κεντρική ιδέα παραμένει ίδια από το πρώτο Pac-Man στην ιστορία: Φάτε όλες τις τελίτσες σε κάθε λαβύρινθο και με την πρώτη ευκαιρία τα φαντάσματα που βρίσκονται εντός αυτού. Από εδώ και πέρα όμως ακόμα και το αρχικό Pac-Man Championship Edition μπορεί να χλωμιάσει από τη σύγκριση. Ο ρυθμός του Pac-Man Championship Edition 2 είναι τρελός, τα visuals βγαλμένα από παραισθησιογόνο χαπάκι και το soundtrack ό,τι πιο κοντινό στις υπέροχες μελωδίες της σειράς Ridge Racer. Τα πάντα γίνονται για το high score και τα αντανακλαστικά σας πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα για να το επιτύχετε. Ακόμα και εκτός λαβυρίνθου θα χρειαστεί να προσέξετε βέβαια μιας και το practice mode καταφέρνει να έχει 2 σκέλη, με το δεύτερο να είναι περίπου κρυφό ή τουλάχιστον αρκετά καλά κρυμμένο ώστε πολλοί να το παραβλέψουν αν κρίνουμε από το ποσοστό απόκτησης του αντίστοιχου trophy. Η περιπλάνηση εντός των λαβυρίνθων θα σας φέρει αντιμέτωπους με τα γνωστά φαντάσματα. Αυτήν τη φορά όμως είναι λίγο πιο διπλωματικά απ' ότι συνήθως. Αν τα τρακάρετε δεν θα συμβεί τίποτα. Αν όμως είστε αρκετά απρόσεκτος και πέσετε πάνω τους 2 φορές απανωτά, τότε αυτά νευριάζουν για λίγο και σας κυνηγούν. Τότε είναι θανατηφόρα, αυξάνουν το μέγεθος και την ταχύτητά τους, και πρέπει να τα αποφύγετε. Όσο βέβαια καταφέρνετε να τα αποφεύγετε και να περνάτε δίπλα ακριβώς από άλλα φαντάσματα που κοιμούνται στους διαδρόμους του επιπέδου, αυτά ξυπνούν και μετατρέπονται σε “ουρά” για τα κανονικά φαντάσματα. Μπορούν να υπάρξουν έως και τέσσερα τέτοια “φιδάκια” ανά επίπεδο και το κυνηγητό με αυτά, πέρα από πανικόβλητο οφθαλμόλουτρο, είναι και αρκετά δύσκολη υπόθεση. Για αυτό λοιπόν η στρογγυλή κίτρινη παμφαγομηχανή διαθέτει “bombs” που τηλεμεταφέρουν τον Pac-Man σε συγκεκριμένο σημείο του επιπέδου (ουσιαστικά στην αφετηρία) και τα φαντάσματα εκτός λαβυρίνθου για λίγο, αλλά και...φρένο για να αποφευχθούν αχρείαστες συγκρούσεις.


Η κεντρική ιδέα παραμένει ίδια από το πρώτο Pac-Man στην ιστορία: Φάτε όλες τις τελίτσες σε κάθε λαβύρινθο και με την πρώτη ευκαιρία τα φαντάσματα που βρίσκονται εντός αυτού.

Κάποια στιγμή όμως όλο αυτό το φαγοπότι φέρνει και την ώρα της μεγάλης “τελείας” που καταναλώνοντας τη, όλα τα φαντάσματα γίνονται ευάλωτα και έτοιμα προς βρώση. Αυτή δεν εμφανίζεται πάντα στο ίδιο σημείο και, όταν με το καλό τη φάτε, έχετε αρκετά δευτερόλεπτα για να καταβροχθίσετε και τα φαντάσματα. Στην ουσία μπορείτε να φάτε μόνο το πρώτο κάθε αλυσίδας φαντασμάτων και αυτό αρκεί για να την ξεκάνετε ολόκληρη. Ταυτόχρονα, όσο αυτά είναι ευάλωτα μπορείτε να δείτε τις πιθανές διαδρομές που ακολουθούν για να ξεφύγουν και να τους στήσετε ενέδρα. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του λαβυρίνθου και της συνολικής δυσκολίας, τα φαντάσματα ίσως έχουν πολλές εναλλακτικές αποφυγής, αλλά όσες και αν είναι αυτές, σίγουρα δεν εκτείνονται σε κάθε γωνιά του λαβυρίνθου. Και μαντέψτε ποιος τον έχει ολόκληρο διαθέσιμο για να στήσει καρτέρι. Η κατανάλωση και της τελευταίας αλυσίδας φαντασμάτων φέρνει τεράστιο score και trippy animation που δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Αφού φάτε όλα τα φαντάσματα (ή συλλέξετε κάποιο bonus item που εμφανίζεται εντός του επιπέδου) ο Pac-Man και οι αντίπαλοί του κάνουν ένα leap of faith μέσα που τους οδηγεί σε έτερο λαβύρινθο, με άλλη χάραξη, διαδρόμους κ.λπ., πάντα εντός των ορίων του ίδιου αγώνα. Δεν μένετε έτσι ποτέ για πολύ χρόνο σε ένα μόνο επίπεδο και η πιθανότητα να βαρεθείτε δεν υπάρχει μιας και δεν θα προλάβετε.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • john-data
  • Προτιμώ να φάω την pizza σε σχήμα pacman παρά να παίξω το game.

  • billbig
  • Θα έπρεπε να θες και τα δύο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!