
Αυτή τη φορά, ο Pac-Man ξεφεύγει από το καθιερωμένο δισδιάστατο περιβάλλον που τον έχουμε συνηθίσει και ξεπηδά μέσα από την τηλεοπτική σειρά με τρισδιάστατη υπόσταση. Έχουμε, λοιπόν, την ελευθερία να κινηθούμε προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να σώσουμε τον κόσμο ή μάλλον… τους κόσμους από τον κακό Λόρδο Betrayus και τους… «αόρατους» ακολούθους του. Μάλιστα, στις περιπέτειές μας έχουμε για παρέα αρκετά φιλικά φαντασματάκια που μας βοηθούν στο σκοπό μας, σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε για τις… τεταμένες σχέσεις του Pac-Man με τα φαντάσματα. Το σενάριο είναι απλά μια αφορμή για… κυνήγι, καθώς είναι τελείως αδιάφορο και ασύνδετο. Ακόμα και οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων «μυρίζουν» αγγαρεία. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο τίτλος στοχεύει αποκλειστικά και μόνο σε παίκτες νεαρής ηλικίας που δε θα δώσουν προσοχή στην ιστορία, παρά μόνο θα ευχαριστηθούν την εμπειρία να ελέγχουν τον αγαπημένο τους ήρωα. Την ίδια εντύπωση αφήνουν και οι πίστες του παιχνιδιού που φωνάζουν «έλλειψη φαντασίας» από μακριά. Απλές, καθόλου σύνθετες, γεμάτες άλματα, με μοναδική πρόκληση τις πλατφόρμες που εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα να γίνονται επαναλαμβανόμενες από τα πρώτα λεπτά ενασχόλησής μας με τον τίτλο.

Εκτός από αυτό, όμως, η Bandai Namco κάνει ένα τεράστιο «φάουλ» όσον αφορά τις ζωές που έχει ο χαρακτήρας μας. Σε αντίθεση με παρόμοια παιχνίδια, εδώ το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει και να βρεθούμε χωρίς διαθέσιμες ζωές πολύ γρήγορα. Αν κάποιο φάντασμα μας σκοτώσει, μεταφερόμαστε πίσω στο τελευταίο checkpoint, το οποίο μπορεί να βρίσκεται πολύ μακριά, ενώ όλη η πρόοδό μας μέχρι το σημείο που χάσαμε, χάνεται μαζί μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που πραγματοποιώντας ένα άλμα, η κάμερα που μας ακολουθεί αλλάζει κατεύθυνση από μόνη της, με αποτέλεσμα να μη φαίνεται που θα προσγειωθούμε, να βρεθούμε εκτός παιχνιδιού και να αναγκαστούμε να ξαναπαίξουμε όλη την πίστα μέχρι να φτάσουμε στο ίδιο σημείο. Και όταν σε ένα 3D platform η κάμερα έχει προβλήματα, μόνο και μόνο αυτό αρκεί για να καταστρέψει όλη τη διασκέδαση που μπορεί να προσφέρει ο τίτλος. Από εκεί και πέρα, στα θετικά κατατάσσεται το γεγονός πως στο ταξίδι μας θα συναντήσουμε πολλά και διαφορετικά φρουτάκια, με το καθένα να μας δίνει και μοναδικές ικανότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν φρουτάκια που μας επιτρέπουν να πετάμε φωτιές ή πάγο, ακόμα και να γινόμαστε άτρωτοι στα χτυπήματα των εχθρών, δίνοντάς μας πλεονέκτημα απέναντι στα διαφορετικά φαντασματάκια.

Επίσης, μπορεί τα τοπία που συναντάμε να είναι πανομοιότυπα και να πασχίζουν από έλλειψη φαντασίας, παρόλα αυτά η σχεδιαστική ομάδα της Namco κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύχρωμο και ζωηρό περιβάλλον, όπως ακριβώς και στην τηλεοπτική σειρά. Επιπροσθέτως, υπάρχει ξεχωριστό mode που υποστηρίζει μέχρι και τέσσερις παίκτες, όπου μεταφερόμαστε αρχικά στον κλασσικό Pac-Man λαβύρινθο, όμως αυτή τη φορά με κάμερα πρώτου προσώπου και στο… αντίπαλο στρατόπεδο, προσπαθώντας να μαζέψουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε. Αν, λοιπόν, το spilt-screen δε σας ζαλίζει, καλέστε τους φίλους σας για μια αρκετά διασκεδαστική εμπειρία. Όλα τα παραπάνω θετικά στοιχεία που «κρύβει» ο τίτλος έρχεται να μηδενίσει το voice over των πρωταγωνιστών. Όχι μόνο δε συμμετέχουν οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές στους στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, αλλά έχουμε να κάνουμε με παντελώς αδιάφορες φωνές και κουραστικούς διαλόγους που πραγματικά αφαιρούν ό,τι θετικό έχει να μας προσφέρει το παιχνίδι.
Συνοψίζοντας, οι απαιτήσεις των παικτών από έναν τίτλο βασισμένο σε animated τηλεοπτική σειρά είναι ελάχιστες και το Pac-Man and the Ghostly Adventures δεν φτάνει καν σε αυτές. Ναι μεν απευθύνεται σε παίκτες νεαρής ηλικίας, αλλά η προβληματική κάμερα και τα επαναλαμβανόμενα επίπεδα θα κουράσουν ακόμα και αυτούς. Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες προτάσεις στο ίδιο είδος που θα σας προσφέρουν καλύτερη και περισσότερη διασκέδαση.
To review έγινε πάνω στην έκδοση για το Xbox 360
Οι fans του PlayStation ψάχνονται μανιωδώς γύρω από το PS5 jailbreak μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις




Πιστεύω πως αν βγει σε next gen κονσόλες θα πάρει τα πάνω του.... :D
κάτι σαν το gummy bear μου έκανε.....
πάντως είχε ωραία χρώματα αλλά μπορεί όντως να έχει αρκετά προβληματάκια.....
Easy 1000G