Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Proun+ Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Joost van Dongen

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Joost van Dongen

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
O όρος Proun, αν και πρακτικά παραμένει αδιευκρίνιστος, επινοήθηκε από το Ρώσο σουπρεματιστή (σ.σ. καλλιτεχνικό ρεύμα) El Lissitzky για να περιγράψει τις αφηρημένες δημιουργίες του. Τα έργα του, παρόλο που απαρτίζονται από γραμμές και συνθέσεις απλοϊκών σχημάτων, πάντα κέντριζαν έντονα τις αισθήσεις λόγω αντισυμβατικής οπτικής και οξύμωρης γεωμετρίας. Το στίγμα του, ενάμιση αιώνα μετά τον θάνατο του, παραμένει ανεξίτηλο ακόμα και στις μέρες μας, ειδικά στο χώρο της αφίσας - μια αναζήτηση στο Google θα σας πείσει. Το Proun+ ουσιαστικά είναι ένας απλοϊκός τίτλος runner που χρησιμοποιεί για αγωνιστικές αρένες γεωμετρικές κατασκευές που αντλούν έμπνευση από τα έργα του Lissitzky και άλλων παρόμοιων καλλιτεχνών. Θα σας θυμίσει αρκετά το mobile game Unpossible, με ειδοποιό διαφορά ότι οι πίστες δεν δημιουργούνται τυχαία. Στο Proun+ ελέγχετε την περιστροφή μιας σφαίρας πάνω σε ράγα ενώ ξεπηδούν κατά πάνω σας με ιλιγγιώδη ταχύτητα εμπόδια και κομμάτια ψυχεδελικής τέχνης.



Η αισθητική του τίτλου είναι εξαιρετική και κυρίως πρωτότυπη, αφού πρακτικά αγωνίζεστε μέσα σε πίνακες σουρεαλιστικής τέχνης. Κάθε διαδρομή αποτελείται από συνονθύλευμα απλών γραμμών, σχημάτων και σπειροειδών τούνελ που εκτείνονται άτακτα στον καμβά σας - τα ζωντανά, έντονα χρώματα που ντύνουν τα σχέδια χαρίζουν ένα οπτικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα ευχάριστο στο μάτι. Σε αυτό βοηθά και η σωστή αίσθηση βάθους που αποδίδεται με ενεργοποιημένο το 3D - ευτυχώς χωρίς πτώσεις στο frame rate. Πέραν της εικαστικής ιδιαιτερότητας όμως  οι πίστες έχουν σωστή οριοθέτηση διαδρομής και ευνοούν το ξέφρενο gameplay, με πολύ στενά περάσματα και εμπόδια που απαιτούν γρήγορη αλλαγή προσανατολισμού - σε αντίθετη περίπτωση οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτές και τιμωρούνται με πολύτιμο χαμένο χρόνο.
Το Proun+ ουσιαστικά είναι ένας απλοϊκός τίτλος runner που χρησιμοποιεί για αγωνιστικές αρένες γεωμετρικές κατασκευές που αντλούν έμπνευση από τα έργα του Lissitzky και άλλων παρόμοιων καλλιτεχνών.
Τα πέντε ξεχωριστά επίπεδα δυσκολίας ανεβάζουν δραστικά την ταχύτητα του παιχνιδιού αλλά ακόμα και στο Relaxed, είναι απαραίτητη η απομνημόνευση της διαρρύθμισης των διαδρομών, καθώς τα περιθώρια αντίδρασής σας είναι ιδιαίτερα περιορισμένα σε τόσο μεγάλες ταχύτητες. Ευτυχώς ο χειρισμός είναι ακριβής και ανταποκρίνεται σωστά - φυσικά υποστηρίζεται και το γυροσκόπιο του 3DS ώστε να αλλάζετε κατεύθυνση γέρνοντας την κονσόλα ανάλογα. Η χρήση των συμβατικών controls πάντως αποτελεί τον προτεινόμενο τρόπο χειρισμού καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα σκουραίνουν αρκετά. Μπορείτε να κινήσετε τη σφαίρα μέσω των triggers, του αναλογικού ή ακόμα και του D-Pad και με τόσες επιλογές, σίγουρα θα βρείτε το ιδανικό σύστημα χειρισμού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.



Τα events εκτείνονται σε μια γκάμα 11 πιστών, αριθμός που εκ πρώτης όψεως ίσως να ακούγεται ικανοποιητικός - οι διαδρομές όμως έχουν μικρή έκταση και παρέχεται υπερβολικός αριθμός από events οπότε σύντομα θα επαναλαμβάνετε τα ίδια πράγματα στις ίδιες διαδρομές. Ατυχώς, η διαδοχή των events είναι γραμμική και πρέπει να έχετε κερδίσει τουλάχιστον ένα αστέρι σε μια διαδρομή προκειμένου να ξεκλειδώσετε την επόμενη. Επομένως σε περίπτωση που δυσκολευτείτε κάπου, πέφτετε σε τοίχο και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι…να βελτιωθείτε. Yπάρχει τουλάχιστον μια σχετική ποικιλία στα modes που παρέχονται: το Race που είναι ο τυπικός αγώνας ταχύτητας ενάντια σε 5 ακόμα ημιδιαφανείς σφαίρες, το Point Challenge όπου ορίζεται ένα καθορισμένο σύνολο πόντων που πρέπει να συγκεντρώσετε περνώντας ανάμεσα σε χρωματικές ζώνες που συναντάτε σε συγκεκριμένα σημεία, το Endless όπου τρέχετε μέχρι να συγκρουστείτε κάπου και τα Time Trials που δεν επιδέχονται περαιτέρω επεξηγήσεων. Δυστυχώς, πέραν ενός προβληματικού online leaderboard (εμφανίζονται μόνο οι 10 καλύτερες επιδόσεις) δεν υπάρχουν καθόλου δικτυακές δυνατότητες ή ημερήσια challenges, πόσο μάλλον κάποιο multiplayer mode. Παραμένει λοιπόν αμφιλεγόμενη υπόθεση το πόσο καιρό θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας ο τίτλος.



Το Proun+ χάνει πόντους μόνο λόγω ασθενούς δόμησης τελικά - η κεντρική ιδέα είναι εξαιρετικά πρωτότυπη και η αίσθηση της ταχύτητας σωστή. Είναι οφθαλμοφανές το πόσο πολύ θα επωφελούνταν ο τίτλος με περισσότερη ποικιλία και με μερικές ακόμα πίστες. Ακόμα και από αυτό το πρίσμα όμως, το Proun+ αξίζει την προσοχή σας λόγω του ιδιαίτερου του στιλ. Μεταξύ των δύο εκδόσεων όμως αδιαφιλονίκητος νικητής ανακηρύσσεται η έκδοση για iOS, τόσο λόγω τιμής, όσο και λόγω της γραφικής της υπεροχής.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Σωστή αίσθηση βάθους σε 3D απεικόνιση
  • Ξέφρενη ταχύτητα
  • Ιδιαίτερο στυλ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Επαναλαμβανόμενο gameplay
  • Δύσκαμπτο μενού
  • Μόλις 11 πίστες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*