** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Puyo Puyo Tetris Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Sonic Team

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  SEGA

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Enarxis

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Puyo Puyo Tetris Review
Σε γενικές γραμμές, όταν ένας τίτλος έρχεται στη Δύση τρία χρόνια μετά από την κυκλοφορία του στην Ιαπωνία, δεν έχουμε και την καλύτερη διάθεση. Από την άλλη, η σκέψη της Sonic Team να συνδυάσει το Puyo Puyo, που δεν βλέπουμε συχνά στα μέρη μας, σίγουρα όχι στην κλασικότερη μορφή του ή με την αρχική του ονομασία, με το Tetris, ποσότητα γνωστή σίγουρα, μπορεί κάλλιστα να είναι η καλύτερη απόφαση της ομάδας αυτής τις τελευταίες δεκαετίες. Διότι, μια φορά, το όνομά της δεν το τιμά. Ο συνδυασμός όμως είναι τόσο σατανικός και ταιριάζει τόσο στην ιδιαίτερη φύση του Nintendo Switch (στη Δύση ο τίτλος διατίθεται και για PlayStation 4) που είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τις χειρότερες σκέψεις στην άκρη.Ο τίτλος έχει σίγουρα κάτι για όλους, αφού αφήνει τον παίκτη να παίξει Puyo Puyo, Tetris ή και τα δύο μαζί. Το λογικό είναι να χρειαστεί αφού καθετί έχει την ιδιαιτερότητά του. Το Tetris είναι ταχύτερο με προτεραιότητες που είναι γνωστές στον καθέναν. Στο Puyo Puyo τα πράγματα κινούνται πιο αργά. Αντί για γραμμές, τουλάχιστον τέσσερις χαριτωμένες φούσκες πρέπει να εφάπτονται για να “σκάσουν”. Η τοποθέτηση των πάντων πρέπει να γίνεται με τρόπο που να ευνοεί τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, πολύ περισσότερο από ότι στο Tetris. Για πολλούς αυτή θα είναι η πρώτη επαφή με το Puyo Puyo. Αλλά και για τα δυο παιχνίδια υπάρχουν tutorials που παρουσιάζουν αρκετές τεχνικές που απαιτούνται ουσιαστικά το παιχνίδι. Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του επιπέδου δυσκολίας, όπως θα διαπιστώσει κανείς παίζοντας solo ή στρεφόμενος στο…story mode.
Το Tetris είναι ταχύτερο με προτεραιότητες που είναι γνωστές στον καθέναν. Στο Puyo Puyo τα πράγματα κινούνται πιο αργά.
Προφανώς και δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με την ίδια την ιστορία, αφού δεν είναι τίποτα παραπάνω από πολύχρωμα cut-scenes με εξίσου “πολύχρωμους” χαρακτήρες και διαλόγους. Ωστόσο χωρίζεται σε αρκετά κεφάλαια, των καθένα εκ των οποίων έχει 10 περίπου επίπεδα. Καταλήγουμε λοιπόν με 100 επίπεδα πάνω-κάτω που βάζουν τον παίκτη να περάσει από τα πάντα σχεδόν: σύντομες δοκιμασίες με έμφαση στην ταχύτητα, σύντομους γρίφους, κανονικές παρτίδες, παρτίδες κόντρα στην τεχνητή νοημοσύνη (που δεν χαρίζεται από ένα σημείο κι έπειτα) κ.λπ. Μπορεί η πλοκή να είναι αστεία, η χρησιμότητα του story mode, ως το πρώτο πεδίο μάχης μετά τα tutorials είναι σημαντική.Και μετά από αυτό, είμαστε ακόμη στην αρχή. Διότι στο VS έως 4 παίκτες σε local ή online multiplayer μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με τον καθένα να διαλέγει αν θα αγωνιστεί παίζοντας Tetris ή Puyo Puyo. Η πορεία του κάθε παίκτη οδηγεί σε επιθέσεις κατά του άλλου και χαμένος είναι εκείνος που θα καταλήξει με άδεια μπάρα ενέργειας. Στο Swap η δράση περνά από Tetris σε Puyo Puyo και τούμπαλιν, για κάθε παίκτη, κάθε μισό λεπτό περίπου. Η τόσο συχνή αλλαγή ρυθμού δημιουργεί εντάσεις και αναγκάζει τον καθένα να αλλάζει τρόπο σκέψης κάθε τρεις και λίγο, χωρίς να τον προστατεύει η εξειδίκευσή του στο ένα ή στο άλλο παιχνίδι.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • TechPriestXS
  • Πολύ ενδιαφέρον παιχνιδάκι και ταιριάζει πολύ με το switch.

Puyo Puyo Tetris Review - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity