Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Resident Evil 7: Banned Footage Vol. 1 Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Capcom

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Capcom

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, κανείς δεν άφηνε εαυτόν να ελπίσει ότι η ανανέωση του Resident Evil θα έβγαινε σε καλό. Είχε να θυμάται 10 χρόνια αποτυχίας άλλωστε, τόσα όσα και εκείνα της αρχικής επιτυχίας. Την ανακούφιση της επιτυχημένης μετάλλαξης διαδέχτηκε, αναμενόμενα, ο φόβος για το ποιόν του DLC. Το Banned Footage Vol. 1 είναι το πρώτο μέρος από τα τρία πακέτα DLC που καλύπτει και το Season Pass. Και το πρώτο DLC εμφανίστηκε μόλις μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, σαν να ήθελε η Capcom να κερδίσει λίγη γκρίνια, έτσι, για το καλό. Και η αλήθεια είναι πως η πρώτη “ένεση” περιεχομένου θα ήταν καλύτερο να περιλαμβάνεται στο βασικό παιχνίδι. Η φράση κλειδί είναι το “θα ήταν καλύτερο”. Διότι δείχνει ότι θα είχαμε κάποιο κέρδος. Και το banned Footage Vol. 1 δεν είναι η αποκάλυψη, είναι όμως, σίγουρα, κέρδος. Στο πακέτο βρίσκουμε δύο διαφορετικά tapes και ένα νέο mode. Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, τα βλέπουμε ως ένα tape και δύο modes, με ένα εκ των τελευταίων να μεταμφιέζεται σε tape.Εν αρχή ην το “Bedroom” λοιπόν. Σαν να λέμε escape room a la Resident Evil. Πρωταγωνιστεί ο Clancy, ο άτυχος εικονολήπτης στη θέση του οποίου βρισκόμαστε στο πρώτο tape του κανονικού παιχνιδιού αλλά και σε demo του. Είναι αιχμάλωτος της “μαμάς” Baker, της Marguerite δηλαδή, κλειδωμένος σε μια κρεβατοκάμαρα και δεμένος στο κρεβάτι. Η Marguerite βέβαια δεν έχει το σοδομισμό στο μυαλό της. Θέλει απλά να ταΐσει τον Clancy μια μερίδα μύκητα για να γίνει μέρος της “οικογενείας”. Το πιο εύκολο στον κόσμο είναι να ξεφύγει από τα δεσμά του στο κρεβάτι ο Clancy. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρει τρόπο να δραπετεύσει, άρα να καταφέρει να φτάσει το κλειδί που βλέπει μέσα από έναν τοίχο του δωματίου. Το πρόβλημα είναι ότι για να το καταφέρει αυτό πρέπει να ασχοληθεί με γρίφους, αλλά με τρόπο που δεν θα τραβήξει την προσοχή της Marguerite. Με λίγα λόγια, δεν πρέπει προκληθεί έντονος θόρυβος.
Το πρώτο DLC εμφανίστηκε μόλις μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, σαν να ήθελε η Capcom να κερδίσει λίγη γκρίνια, έτσι, για το καλό.

Όταν συμβαίνει αυτό, ο Clancy έχει 30 δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στο κρεβάτι, να δεθεί και να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα. 30 δευτερόλεπτα είναι πολλά για κάποιον που απλά πρέπει να επιστρέψει στο κρεβάτι, σωστά; Μόνο που, πριν την επιστροφή, πρέπει να επιστρέψουν όλα τα αντικείμενα στην αρχική τους θέση και κατάσταση. Μόλις γίνει λίγη φασαρία δηλαδή, ξεκινά ο πανικός και ακολουθούν τα παρακάλια να θυμόμαστε σωστά την αρχική κατάσταση του δωματίου και να γίνουν όλα εγκαίρως. Αν μας ξεφύγει κάτι ψιλό, η Marguerite μπορεί να ηρεμήσει με μια δικαιολογία εδώ κι εκεί. Αν όμως ξεφύγει κάτι εμφανές, αν είναι αυταπόδεικτο ότι κάτι σκαρώνουμε, η Marguerite ξεχειλίζει από θυμό και επιτίθεται, πριν μας αφήσει ξανά και κλειδώσει την πόρτα πίσω της. Το Bedroom είναι ξεκάθαρα το καλύτερο και το πιο “μια κι έξω” μέρος του συγκεκριμένου DLC και δεν θέλουμε να το χαλάσουμε αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες.


Η Marguerite δεν έχει το σοδομισμό στο μυαλό της. Θέλει απλά να ταΐσει τον Clancy μια μερίδα μύκητα για να γίνει μέρος της “οικογενείας”.

Το δεύτερο tape, ονόματι Nightmare, έρχεται ουσιαστικά να παίξει το ρόλο του Mercenaries Mode. Με τη διαφορά ότι πρωταγωνιστεί και πάλι ο Clancy που καλείται να επιβιώσει μέχρι το ξημέρωμα. Είναι κλειδωμένος στο υπόγειο, αναγκάζεται να κινείται μονίμως στους διαδρόμους και κάθε ώρα κλείνει με boss fight πριν ξεκινήσει το επόμενο, ακόμη ισχυρότερο κύμα. Τα βασικά αυτά γρανάζια του Nightmare και, ύστερα, του Night Terror, της ακόμη δυσκολότερης εκδοχής που προκύπτει με την ολοκλήρωση του πρώτου, μένουν καλολαδωμένα με scrap. Μηχανές που παράγουν scrap γεμίζουν τις τσέπες του πρωταγωνιστή και ξοδεύονται για όπλα, πυρομαχικά κ.λπ. Αργότερα, νέα δωμάτια οδηγούν σε περισσότερες μηχανές παραγωγής. scrap, άρα περισσότερες προμήθειες. Βέβαια κάθε επόμενη αγορά του ίδιου αντικειμένου, π.χ. κάθε επόμενη αγορά σφαιρών για συγκεκριμένο όπλο, είναι ακριβότερη από την προηγούμενη, για να αναγκάζεται ο παίκτης να χρησιμοποιεί διαφορετικό εξοπλισμό κατά διαστήματα, αντί να εστιάσει σε μια προσέγγιση και να επενδύσει σε αυτήν.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
 • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!