Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Resident Evil Revelations 2 Episode 4: Metamorphosis Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Με τη διάθεση του Resident Evil Revelations 2 υπό μορφή επεισοδίων, η Capcom είχε την ευκαιρία να πειραματιστεί ως ένα επίπεδο και να προσπαθήσει να συνδυάσει πολλά από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τη σειρά από τις απαρχές της μέχρι και σήμερα, θέλοντας να ικανοποιήσει τόσο εκείνους που ζητούσαν να επιστρέψει η σειρά στο survival horror όσο κι εκείνους που αγκάλιασαν τον action προσανατολισμό που πήρε από το Resident Evil 4 κι έπειτα. Ο συνδυασμός δράσης κι επιβίωσης έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα δύο πρώτα επεισόδια, ενώ στο Episode 3 είδαμε και την αναπάντεχη επιστροφή των γρίφων που απουσίαζαν από τις κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων, γεγονός που δείχνει τη διάθεση των δημιουργών να «ακούσουν» τους οπαδούς της σειράς και -αν και με μεγάλη καθυστέρηση- να υλοποιήσουν την επιθυμία αυτή.


Η διάρκεια του campaign στο τέταρτο επεισόδιο είναι η μικρότερη όλων, αλλά η ένταση που προσφέρει αποζημιώνει τον παίκτη.

Για το Enternity, το τρίτο επεισόδιο ήταν η ουσιαστική κορύφωση του Revelations 2, η οποία ουσιαστικά έθεσε τον πήχη των προσδοκιών στο μέγιστο για το τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο. Το Episode 4: Metamorphosis ξεκινάει με ένα δυναμικό campaign της Claire στο οποίο οι εχθροί μένουν κυριολεκτικά στο περιθώριο αφού ο κύριος εχθρός είναι ο χρόνος και οι δύο ηρωίδες θα χρειαστεί να δραπετεύσουν από τον πύργο της Overseer, ο οποίος πρόκειται να καταστραφεί σε μερικά μόνο λεπτά! Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν καθώς και οι ελάχιστοι εχθροί που θα κάνουν την εμφάνισή τους, έχουν ως σκοπό να αγχώσουν τους παίκτες, οδηγώντας τους σε συχνό trial and error. Η διάρκεια του εν λόγω campaign είναι η μικρότερη όλων αλλά η ένταση που προσφέρει αποζημιώνει τον παίκτη.



Αν αυτό δεν αρκεί, το αμέσως επόμενο campaign με τον Barry και τη Natalia είναι το μεγαλύτερο όλων προσφέροντας έντονες εναλλαγές μεταξύ δράσης, εξερεύνησης, δοκιμασιών καθώς και μία εξαιρετική μάχη με την Overseer που ακολουθείται από ένα επίσης εξαιρετικό φινάλε, ειδικά αν ο παίκτης καταφέρει να δει τον καλό τερματισμό.
Το Episode 4: Metamorphosis ξεκινάει με ένα δυναμικό campaign της Claire στο οποίο οι εχθροί μένουν κυριολεκτικά στο περιθώριο αφού ο κύριος εχθρός είναι ο χρόνος και οι δύο ηρωίδες θα χρειαστεί να δραπετεύσουν από τον πύργο της Overseer
Το campaign του Barry χαρακτηρίζεται από τις πιο ατμοσφαιρικές τοποθεσίες που είδαμε στο Revelations 2, ενώ και οι εγκαταστάσεις της Overseer θυμίζουν ύποπτα την έπαυλη από το πρώτο Resident Evil, κάτι που για μία ακόμη φορά θα επηρεάσει και θα αναστατώσει ευχάριστα τους νοσταλγούς. Ευτυχώς, υπάρχει ποικιλία στα μουσικά θέματα όχι όμως και στους εχθρούς οι οποίοι ανακυκλώνονται επικίνδυνα…


Με το τέταρτο μέρος του, το Resident Evil: Revelations 2 κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκτός των προαναφερθέντων, ο Barry και η Natalia έχουν κοινό εχθρό με την Claire και τη Moira: το χρόνο. Αυτήν τη φορά όμως, ο χρόνος δεν έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι ήρωες αλλά με το πώς θα επιλέξουν να τον χρησιμοποιήσουν, αφού ένα σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων είναι παγιδευμένο με τοξικά αέρια στα οποία δυστυχώς θα εκτεθούν. Συνεπώς θα είναι αναγκαίο να βρίσκουν ανοίγματα καθώς και υπερυψωμένα σημεία για να ανανεώσουν γρήγορα το οξυγόνο τους αλλιώς ο θάνατος δε θα αργήσει να έρθει. Αν εξαιρέσουμε κάποια σημαντικά κενά (και ανακρίβειες) όσον αφορά στην υπόθεση που παρέμειναν ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου επεισοδίου, το Revelations 2 κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παραδίδοντας ένα εξαιρετικό sequel, καλύπτοντας σημαντικά τις προσδοκίες μας.



Εδώ ολοκληρώνεται η αποσπασματική παρουσία της παραγωγής και θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο με τη συνολική κριτική του Enternity και τη βαθμολογία του τίτλου.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Έντονο και ατμοσφαιρικό
  • Ποικιλία στις τοποθεσίες
  • Δύο εκ διαμέτρου αντίθετα campaigns
  • Εξαιρετικό φινάλε στο good ending
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Επιτηδευμένα κύματα εχθρών στο campaign του Barry
  • Εκ νέου ανακύκλωση ίδιων εχθρών
  • Πολύ trial and error
  • Σημαντικά κενά στην ιστορία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*