Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Rune Factory 4 Special Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Neverland

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Rune Factory 4 Special
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://runefactory4.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Το Rune Factory 4 Special HD remaster είναι γεγονός και επιτέλους διαθέσιμο στην Ευρώπη. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την κυκλοφορία του πρωτότυπου για το Nintendo 3DS (7 για την ακρίβεια) και η έκδοση που διατίθεται τώρα για PlayStation 4, Xbox One και PC είναι ήδη διαθέσιμη για το Nintendo Switch δύο χρόνια τώρα. Αυτό το remaster του τελευταίου παιχνιδιού της Neverland, προτού δηλώσει πτώχευση, έχαιρε ευνοϊκότερων συνθηκών στην περίπτωση του Nintendo Switch μια και επρόκειτο εξ’ αρχής για παιχνίδι φορητού συστήματος με την υποστήριξη touch controls. Στην περίπτωση των υπόλοιπων last-gen κονσόλων και του PC τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και, μόλις σας εξηγήσουμε τους λόγους μάλλον θα επιδιώξετε να παίξετε διαφορετική έκδοσή του.



Ώστε να βγάλουμε από τη μέση τα βασικά θα πρέπει να μιλήσουμε για το πόσο “remaster” είναι το συγκεκριμένο remaster. Το Rune Factory 4 Special προσθέτει HD γραφικά στο 3DS original, διατηρώντας σχεδόν οτιδήποτε άλλο αυτούσιο. Εκτός από την αφαίρεση σημαντικών bugs (που σταθεροποίησε άψογα το παιχνίδι), η έκδοση Special περιέχει το Newlywed Mode, το επίπεδο δυσκολίας Hell, επιπρόσθετα cut-scenes και δύο DLCs (Another Episode και Swimsuit Day). Θα λέγαμε πως έχουμε πολύ περισσότερο να κάνουμε με port παρά με remaster, αφού ακόμα και οι προσθήκες που περιέχονται δεν είναι αρκετές για να προσφέρουν κάτι πραγματικά καινούργιο στη συνολική εμπειρία. Αντίθετα, στην περίπτωση του Newlywed Mode όπου μπορούμε να παίξουμε ένα επεισόδιο μικρότερο της μιας ώρας ως ο… σύντροφός μας στο κανονικό παιχνίδι για να τον γνωρίσουμε καλύτερα, τα πράγματα παίρνουν μια απότομη στροφή προς το αδιάφορο και το ανιαρό.



Η πλοκή του παιχνιδιού παίζει δεύτερο ρόλο, με τον χαρακτήρα μας να προσγειώνεται στην πόλη Selphia και να χάνει τη μνήμη του. Εκεί τον θεωρούν λανθασμένα μέλος της βασιλικής οικογένειας που ήρθε να τους βοηθήσει. Έτσι αναλαμβάνουμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους της πόλης ολοκληρώνοντας αποστολές, να καλλιεργήσουμε τρόφιμα στη φάρμα του και να σκοτώσουμε τέρατα που βρίσκουμε γύρω από την πόλη και στα dungeons. Αν και ο τίτλος αναφέρεται συχνά ως farming RPG, το χαρακτηριστικό της φάρμας δεν είναι κάτι που θα απασχολήσει τον παίκτη δίχως τη θέλησή του. Μπορεί ως μηχανισμός να είναι απλός και εύκολος στη χρήση, όμως ως χαρακτηριστικό φέρει πολύ μικρότερη βαρύτητα από το αντίστοιχο του Story of Seasons – Harvest Moon (το Rune Factory είναι spinoff του) που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο σε αυτό. Μοιάζει έτσι σαν μια φθηνή έκδοση κανονικού farming simulator εφαρμοσμένη στην RPG φόρμουλα του Rune Factory, που ακόμα και αν δε χρησιμοποιηθεί δεν θα έχει καμία επίπτωση στη ροή του παιχνιδιού.

Οι μάχες μπορούν να είναι διασκεδαστικές, αλλά όχι πάντα. Ολοκληρώνοντας πολλές από αυτές θα δούμε το επίπεδο του χαρακτήρα μας να ανεβαίνει κατακόρυφα, όμως το σύστημα μάχης δεν εμβαθύνει ποτέ πέρα από το να μας δώσει απλοϊκά combos που συνδυάζουν dodges με απλές επιθέσεις. Ορισμένες ώρες ενασχόλησης με το παιχνίδι αρκούν για την πλήρη εξοικείωσή μας με τα dungeons και με την παράταξη των τεράτων που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα τους, οπότε στο μεγαλύτερο μέρος του το παιχνίδι μπορεί να είναι αρκετά εύκολο – ανάλογα φυσικά με την εμπειρία του κάθε παίκτη. Οι μάχες με τα bosses είναι αισθητά πιο ζόρικες, δίχως να γίνονται αφόρητες.



Όπως αναφέραμε και νωρίτερα η πλοκή του Rune Factory 4 δεν έχει ουσιαστικό ρόλο στο παιχνίδι. Οι διάλογοι εκμεταλλεύονται τον βασικό κορμό ώστε να μεγαλώσουν τη διάρκεια του παιχνιδιού σε τέτοιο βαθμό που μερικές φορές η παράβλεψή τους γίνεται αναπόφευκτη. Οι προσωπικότητές του δεν μπορούν να επιδείξουν το επιθυμητό βάθος και το γεγονός ότι μπορούμε να παντρέψουμε (στην κυριολεξία) τον χαρακτήρα μας με κάποιον εργένη ή κάποια εργένισσα καταλήγει περισσότερο αστείο παρά ενδιαφέρον. Δίνεται παρόλα αυτά έτσι η δυνατότητα παιχνιδιού ενός επιπλέον επεισοδίου με το Newlywed Mode, όπου ανακαλύπτουμε από πρώτο χέρι ποιον παντρεύτηκε ο χαρακτήρας μας στο βασικό παιχνίδι. Η έξτρα ώρα που αποκομίζουμε από αυτό όμως είναι μάλλον άδικος χρόνος μια και παίζουμε ένα soft re-skin του κανονικού παιχνιδιού με διαφορετικούς χαρακτήρες.



Το Rune Factory 4 Special φέρνει στα νεότερα συστήματα έναν τίτλο που πρωτο-κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012 και η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να ταιριάξει το ίδιο καλά στη σημερινή εποχή. Το βασικότερο όλων είναι ότι σχεδιάστηκε για φορητές συσκευές. Τόσο στην περίπτωση του Nintendo 3DS, όσο και στου Nintendo Switch υπήρχε touch control. Η έκδοσή του για κονσόλες PlayStation, Xbox και  PC υπολείπεται σε αυτό, ενώ η συνολική εμπειρία του παιχνιδιού αποδεικνύει περίτρανα πως είναι καλύτερο να το απολαύσει κανείς σε φορητή κονσόλα. Μπορεί να είναι μια καλή περίπτωση για fans της σειράς που δεν είχαν την ευκαιρία να το παίξουν στο παρελθόν, όμως το ξεπερασμένο στυλ του θα εξακολουθεί να είναι έκδηλο κατά τη διάρκεια του gameplay. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ένα χρήσιμο port για fans της σειράς που δεν έχουν δοκιμάσει τον τίτλο, και μάλιστα σε HD
  • Απλό σύστημα farming, δίχως απαιτήσεις από τον παίκτη
  • Σύστημα μάχης πολύ εύκολο στη χρήση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν ταιριάζει καλά στα σημερινά συστήματα και προορίζεται για παιχνίδι σε φορητές κονσόλες
  • Η ιστορία του είναι αδιάφορη και οι διάλογοί του είναι πολύ συχνά εξαντλητικοί
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*