* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Sebastien Loeb Rally Evo Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Milestone

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Namco Bandai Entertainment

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  BNE Hellas

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Sebastien Loeb Rally Evo Review
Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η νοοτροπία «σούπερ μάρκετ», μέσω της οποίας μία εταιρεία βγάζει σε μικρό χρονικό διάστημα πολλούς τίτλους με ίδια θεματική και χαρακτηριστικά, δεν κάνει καλό πρώτα από άλλα στην ίδια τη φήμη της εταιρείας. Και είναι πια καιρός η Milestone να το καταλάβει καλά αυτό εάν θέλει να συνεχίσει να επιβιώνει αποτελεσματικά στο χώρο. Μέσα στο τελευταίο έτος ένας παρατηρητής μπορεί να δει τα Ride, MotoGP αλλά και τον παρόντα τίτλο. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους η Milestone κυκλοφόρησε τρία racing games, δύο για μηχανές και ένα για ράλι και όλα αυτά την πρώτη χρονιά που έχασε τα δικαιώματα για το WRC. Ε πώς είναι δυνατόν κάποιος που έχει δει και τους τρεις τίτλους να μην έχει τη σαφή εικόνα ότι η Milestone το έχει κουράσει και μάλιστα πολύ; Και το αντικείμενο και το εαυτό της.


Με αυτά τα τέρατα θα τρέξετε στα pike events. Δεν στρίβουν ούτε με αίτηση.

Βέβαια εδώ η Milestone εκπλήσσει και θετικά και αρνητικά. Η ιταλική εταιρεία μετά την απώλεια, όπως προείπαμε, του licence του WRC, δεν έχασε χρόνο και πήρε τα δικαιώματα από τον απόλυτο κυρίαρχο του πρωταθλήματος για μια μεγάλη σειρά ετών, τον Σεμπάστιαν Λεμπ. Έτσι, και χωρίς τα συν και τα πλην του επίσημου προϊόντος, έφτασε να πετύχει κάποια πράγματα -στα οποία επιδείκνυε παραδειγματική αστοχία στο παρελθόν- με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο και να καταστρέψει κάποια άλλα που ήταν τα σήματα κατατεθέντα του ταλέντου της. Αρχικά είναι σαφές ότι ο αρκετός χρόνος που έμεινε ο τίτλος στην ανάπτυξη έκανε καλό σε ότι έχει να κάνει με την απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια και τη διόρθωση λαθών που ταλανίζουν την πλειοψηφία των τίτλων της εταιρείας. Έτσι ο σχεδιασμός των πιστών και των επιμέρους ράλι είναι εξαιρετικός με την κάθε στροφή να έχει εντελώς άλλη αίσθηση από την προηγούμενη, το όποιο κοινό να είναι πιο ζωντανό και για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια το περιβάλλον πέρα από το αυτοκίνητο να είναι όμορφο και να παρουσιάζει ενδιαφέρον.


Κάθε στροφή έχει τη δική της ξεχωριστή αίσθηση, αλλά η συμπεριφορά του αυτοκινήτου δεν βοηθά.

Εντυπωσιακή είναι επίσης η προσήλωση, η ποικιλία και η αφθονία με την οποία παρέχονται απλόχερα στον παίκτη γεγονότα που σχετίζονται άμεσα με το μεγάλο οδηγό που κοσμεί τον τίτλο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει ένα ολόκληρο mode όπου μπορείτε να διαλέξετε να ασχοληθείτε -άμεσα, χωρίς ανάγκη για ξεκλείδωμα- με οτιδήποτε θελήσετε, από την αρχή της καριέρας του ως τα pike events με τα οποία καταπιάνεται τώρα. Και το θετικό είναι ότι η κάθε εμπειρία είναι διαφορετική μιας και σε έναν τίτλο που υποθετικά θα έπρεπε να καταδυναστεύεται από τη Citroen, η Milestone φρόντισε έξυπνα το Career mode να περιέχει σχεδόν τα πάντα για το συγκεκριμένο κομμάτι του μηχανοκίνητου  αθλητισμού, επιλέγοντας εξαιρετικά αυτοκίνητα από όλο το ιστορικό φάσμα του WRC και από άλλες κατηγορίες αυτοκινήτων.
Η εταιρεία ανάπτυξης επιχείρησε να πετύχει κάποιο ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στο simulation και το arcade και όπως όλοι οι υπόλοιποι που στο παρελθόν επιχείρησαν κάτι ανάλογο, κατέληξε σε λάθος.
Ωραία λοιπόν. Και τι πήγε στραβά; Το ότι δυστυχώς το μοντέλο οδήγησης και φυσικής είναι αποτυχημένο από όποια πλευρά και να το εξετάσει κανείς. Προφανώς η εταιρεία ανάπτυξης επιχείρησε να πετύχει κάποιο ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στο simulation και το arcade και όπως όλοι οι υπόλοιποι που στο παρελθόν επιχείρησαν κάτι ανάλογο, κατέληξε σε λάθος. Τα μικρότερα αυτοκίνητα έχουν την αίσθηση ότι δεν πατάνε στο δρόμο αλλά είναι καρυδότσουφλα σε ανεμοθύελλα, ενώ τα πιο μεγάλα, βαριά και γρήγορα δίνουν στον οδηγό την αίσθηση μαούνας με δεμένο τιμόνι σε ορμητικό ποτάμι.


Η αγαπημένη Citroen του Loeb.

Έτσι η διασκέδαση, η όρεξη να ασχοληθείτε με το όμορφο περιεχόμενο πάει στράφι, ενώ η επιμονή της Milestone να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μοντέλο rewind καταστρέφει την όποια χρησιμότητά του, μιας και αντί να βοηθάει εκνευρίζει τον παίκτη. Τα είχαμε πει και στο review του Ride: το rewind ή πρέπει να παρέχεται απλόχερα ή να λείπει τελείως. Τις μεσοβέζικες λύσεις δεν τις αγάπησε κανείς. Να σημειωθεί επίσης ότι όσοι από εσάς τυχόν έχετε τιμονιέρα (εμείς το δοκιμάσαμε με εκείνη της Hori για το PlayStation 4) θα αντιμετωπίσετε αρκετά προβλήματα μιας και είναι σαφές ότι ο τίτλος είναι optimized για το DualShock 4 και όχι για κάτι παραπάνω. Σε άλλα νέα, το multiplayer του τίτλου πάσχει από τη μόνιμη ασθένεια των racing της Milestone (αν και τελευταία παρατηρείται και αλλού): δεν έχει αρκετό κόσμο στους servers.Είναι γεγονός ότι πάντα η Milestone έδινε τα καλύτερα δείγματά της στους δύο και όχι στους τέσσερις τροχούς. Παρόλα αυτά και ενώ διορθώνει χρόνια προβλήματά της, πάει και καταστρέφει το μοντέλο οδήγησης και ειδικά της φυσικής που το είχε φέρει με τα χρόνια σε ένα πολύ καλό και επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι ο τίτλος χάνει τη δυνατότητα να μείνει στην ιστορία ως ένα «επώνυμο» προϊόν που θα αφήσει εποχή όπως έκανε η σειρά Colin McRae και το -θρυλικό πια- Richard Burns Rally. Κρίμα για το πολύ πλούσιο υπόλοιπο περιεχόμενο.
 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
 • Πολύ πλούσιο περιεχόμενο, πραγματική ωδή στον μεγάλο Σεμπάστιαν Λεμπ
 • Εκτενές ρόστερ αυτοκινήτων
 • Εξαιρετικός σχεδιασμός στις πίστες που ξεφεύγει από τα τετριμμένα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
 • Μοντέλο οδήγησης και φυσικής χωρίς ισορροπία και λογική
 • Κακό σύστημα rewind
 • Multiplayer με ελάχιστο κόσμο
19 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • nfs_maniac
  • Πραγματικά απογοήτευση... Ουτε το demo δεν μπόρεσα να παίξω, η συμπεριφορά των οχημάτων δεν είναι και η καλύτερη, δεν υπήρχε στροφή που να μην γνώριζα τις μπαριέρες...(ίσως να φταίει που την ίδια περίοδο έπαιζα και το wrc 5, και να ειχα συνηθίσει άλλον χειρισμό). Πλέον αναμένουμε το Dirt, που δείχνει κλάσεις ανώτερο

  • mariodm22
  • Απο τα χειροτερα Rally που εχω παιξει ποτε , οχι οτι το WRC 5 τα παει καλυτερα . Δεν παιζεται !!! Απορω πως ο κοσμοςσ εδωσε 50αρη για αυτο το παιχνιδι αφου επαιξε το Demo πρωτα ... Γραφικα αθλια , πιστες αθλιες , Mechanics και Physics δεν υπηρχαν !!!
   Που ειναι οι ΕΠΟΧΑΡΕΣ Colin Mcray / Dirt ???
   Λυπαμαι αλλα θα στα πω με συμπαθιο ... Βαζεις 5 στο Need for speed ( 7 ανετα γιατι το αξιζε ) γιατι δεν σου αρεσε το σεναριο και εδω βαζεις ξανα 5 ? Μαλλον σε ολα 5 βαζεις . Εδω ενα 2 ειναι οτι πρεπει !!!

  • SilentPoet
  • Πήγα και το αγόρασα γιατί ο Loeb είναι ο αγαπημένος μου και βλαστημάω ακόμα. Όχι 5, ούτε 3 δεν θα του έβαζα. Απαράδεκτο

  • Blackstorm
  • @mariodm22 Εσύ καλέ μου άνθρωπε κατάλαβες ότι το Need for Speed πήρε 5 για το σενάριο; Διότι το απόλυτο έγκλημά του ήταν το always online και για αυτό πήρε 5, μαζί με το αδύναμό του single player σε ποικιλία και επιλογές. Το λέω 12 χρόνια, θα το πω άλλη μία φορά. Το τι βαθμό πιστεύει ο καθένας από εμάς ότι αξίζει ένας τίτλος δεν έχει να κάνει με τον βαθμό που πρέπει να του βάλει ένας (στο μέτρο του εφικτού) αντικειμενικός κριτικός. Για παράδειγμα εμένα (ως χρήστη και gamer) με απογοήτευσε πιο πολύ το NFS από ότι ο Loeb. Διότι από εκεί οι απαιτήσεις ήταν περισσότερες. Εδώ η δόλια η Milestone τόσα ξέρει τόσα κάνει. Διαχρονικά ο μεγαλύτερος βαθμός που έχω βάλει σε τίτλο της ήταν το 7 όταν ήμουν στο Authority.
   @SilentPoet Καταλαβαίνω την οργή σου. Κοίτα το Loeb Experience δεν είναι κακό ως περιεχόμενο. Αλλά το ρημάδι δεν στρίβει.

   Αναγνωρίζω ότι πιθανώς να σήκωνε και πιο κάτω το Loeb. Δεν του το έβαλα γιατί έπρεπε να αναγνωριστεί η προσπάθεια σε τομείς που συνήθως η Milesotne τα έκανε μαντάρα.

  • mariodm22
  • @Blackstorm Οταν ο κοσμος διαβαζει ενα Site και ενημερωνεται και μεσα απο αυτο , μπαινει στην διαδικασια να αντιλιφθει καποια πραγματα γιατι περα απο τα gameplay που θα δεις στο youtube θες και μια πιο αναλυτικη αποψη πανω στο αντικειμενο . Τοτε δεν χρειαζεται να κανεις Review !!! Και φυσικα μετραει ο βαθμος !!! Τι ειναι αυτα που λες ... Οταν Βαζεις 5 και το χαντακωσες στο Need for speed που ηταν πολυ καλο παιχνιδι γιατι ειχε πολυ drift που στο κατω κατω της γραφης Need for Speed αγοραζω για να Driftαρω και το online οπου δεν εχει Pause (μικρο το κακο , αμα θες ξυσε το αυτι σου πριν τον αγωνα ) και στο κακιστο παιχιδι Sebastian Loeb βαζεις παλι 5 , οπου ειναι ενα Rally Που δεν παιζεται ... Τι να τα κανω τα γραφικα οταν το παιχνιδι δεν παιζεται ???
   Μονο και μονο που ο χειρισμος του ειναι για πεταμα το 5 ειναι απαραδεκτο !!! Και ειναι απαραδεκτο γιατι ο κοινος ραλακιας θα το παρει θα παιξει 5 λεπτα , θα δει οτι πεταξε τα λεφτα του και μετα θα το βαψει μπλε και θα το πεταξει στην θαλασσα !!!

   Οταν εγω βλεπω 5 ή 6 θα παω να το αγορασω . Οταν δω 3 δεν θα το αγορασω . Τωρα αν εσυ αναγκαζεσαι να γραψεις οτι ειναι καλο εκει τι να πω ....

  • Viper71
  • Ωραιο και "ΤΙΜΙΟ" REVIEW!!!

   Εγω παντως παροτι ΑΝΤΙΠΑΘΩ THN MILESTONE το συγκεκριμενο παιχνιδι ελεω περιεχομενου με εχει αφησει περισσοτερο ικανοποιημενο από οποιονδηποτε τιτλο της, και το παιχνιδι μια χαρα παιζει, ARCADE συμπεριφορα? ARCADE ναι!!! εαν θελω να νοιωσω την κ@υλα της αγωνιστικης οδηγησης δεν το περιμενω μεσα απο μια οθονη και μια τιμονιερα....ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Π Α Ι Χ Ν Ι Δ Ι Α.....και ΟΧΙ δεν κλαιω τα 69 ευρω για την day1 αγορα που εκανα, όπως τα εχω κλαψει πχ με το WRC 5 και το τελευταιο NFS και ΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ που είναι optimized για το ds4!!!! γιατι είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ.....

  • mariodm22
  • Καλα ρε fanboys παιξτε το πρωτα και μετα καντε dislike !!!

  • DeKoftis
  • Αντιπαθεις τη milestone? Εχεις παιξει καλυτερο bike sim στις κονσολες? Ενα ειναι καλυτερο. Κι αυτη ιταλικη εταιρια. Μονο στο pc. MotoGP απο την Piboso λεγεται. Ειναι τοσο ρεαλιστικο που κατανταει αηδια. Ασχετο αλλα επρεπε να ειπωθει.

   Ωστοσο στα ραλακια με αυτοκινητα, η κακομοιρα η milestone δε το εχει. Δε παλευονται. Τωρα θα πεις... "ποιο παλευεται?".
   Κανενα. Το assetto corsa ερχεται απο δρομο καλο. Αλλα δεν εχει κυκλοφορησει ακομα στις κονσολες. Το μονο που αξιζει.
   Αλλα θες και τιμονιερα καινουρια. Γιατι η ροφιανα η Sony δεν υποστηριζει τις παλιοτερες. Ενα 200αρι παραπανω εξοδα για μενα.

  • Blackstorm
  • @mariodm22. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συζητήσω άλλο μαζί σου. Καλή καρδιά, άποψή μου άποψη σου. Όσο για το αν χαντάκωσα το NFS έχεις δίκιο, εμένα περίμενε ο τίτλος της EA για να μην πουλήσει. Που δεν πούλησε btw.

  • Viper71
  • @DeKoftis δεν αναφερθηκα στα παιχνίδια με μηχανες, μιλαω καθαρα για τα παιχνίδια ραλλυ.

   @ Blackstorm ετσι ακριβως!!

  • mariodm22
  • @Viper71 Στο Sebastian Loeb 7 δεν εχει βαλει ο καλυτερος Rally Gamer + Youtuber και βαζεις εσυ . Εισαι για γελια !!! Παιξε πρωτα το παιχνιδι και μετα τα λεμε ... Διαφορετικα εισαι Fanboy της καταστασης .

   @Blackstorm Καλη καρδια και σε πολλα συμφωνω μαζι σου ... Αλλα σε καποια θεματα δινεις ενα boost το οποιο θεωρω οτι ειναι κακο για τους αγοραστες γιατι πιστεψε με πολλοι απο εδω μεσα μπαινουν για πραγματικη ενημερωση περα απο τον χαβαλε κα ιτους διαγωνισμους . Στην αρχη δεν ηθελα να αγορασω το Need for speed απο το 5 που εβαλες αλλα επειδη με εψησαν ατομα που επισης διαβαζουν το Site το αγορασα και το αποτελεσμα ηταν οτι εμεινα σε αρκετα μεγαλο βαθμο ικανοποιημενος . Ολα αυτα γιατι πρωτα θα μπω enternity και μετα θα ασχοληθω με το Youtube .

   Aπο τοτε μου εκατσε στραβα το review που εκανες με το need for speed και θεωρω πως αντι να βαλεις το σεναριο στα αρνητικα θα μπορουσες να βαλεις πως το γκαραζ εχεις 5 μονο θεσεις . Αν το ηξερα απο την αρχη αυτο θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα ... Το Always Online ειναι κατι απλο μπροστα στις 5 θεσεις και να στο θεσω διαφορετικα οταν βγει DLC που θα εχει και αλλα αμαξια θα μπαινεις στην διαδικασια να σβηνεις να αγοραζεις να παιζεις για να σβηνεις και να ξανα αγοραζεις ...
   Οπως εδω με το Sebstian loeb για μενα θεωρω πως το 5 ειναι δυσκολο για τον απλο ραλιστα . Ξερω ατομα που το αγορασαν,( το επαιξα και ο ιδιος φυσικα γυρω στις 9 ωρες δεν γιναταν παραπανω μπας και καταφερω να κανω κατι αξιολογο στο παιχνιδι ) και ηταν απογοητευση η κατασταη ... Οπως ανεφερες και εσυ την μαγιλη προτοση ¨ Αλλά το ρημάδι δεν στρίβει. ¨ Aυτο τα λεει ολα

  • Viper71
  • @mariodm22 με λες φανμποι επειδή μου αρεσει το SEB Rally σοβαρολογείς τωρα?...ρε παραπτωμα (googlαρε τη λεξη γιατι είμαι σιγουρος ότι δεν ξερεις καν τη σημασια της) η καθε βαθμολογια είναι υποκειμενικη, (ξαναgooglαρε τη λεξη γιατι είμαι σιγουρος ότι και αυτης δεν ξερεις τη σημασια της) οποτε και 7 και 8 και 10 και 2 θα βαλω σε οποιο παιχνιδι μου αρεσει ή δεν μου αρεσει, εσυ αγορινα μου αληθεια το επαιξες και 9 ωρες? πιο πολλες πιθανότητες δινω να ειδες βιντεο στον "καλυτερος Rally Gamer + Youtuber" τον οποιο μνημονεύεις και αφου αυτος το χαντακωσε ΣΧΗΜΑΤΙΣΕς και εσυ την ιδια αποψη...αντε λοιπον παιξτο πρωτα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και μετα εκφερεις (και αλλη αγνωστη λεξη ετσι?) αποψη...

  • mariodm22
  • @VIper71

   1) Δεν χρειαζεται να κανω επιδειξη γνωσεων και λεξιλογιου { φιλε μου δεν θα γραψω γιατι δεν εισαι , αγορινα μου επισης δεν θα γραψω γιατι δεν εισαι αλλα θα το αφησω σκετο γιατι εχω επιπεδο ( Googlaαρε να δεις τι σημαινει αλλα και την ετυμολογια της ) και μορφωση ( Ξανα Googlαρε ή ανοιξε μπαμπινιωτη αμα σου κανει κεφι) } γιατι ομιλω απταιστα 4 ξενες γλωσσες και αμα βαλεις και την ελληνικη τις κανω 5 .

   2) Αδιαφορο το τι πιστευεις γιατι πραγματικα αδιαφορω

   3) Μακαρι να μπορουσα αλλαξω την βαθμολογια που εδωσα στο παιχνιδι απο 2 σε 0.5

   4) Τεταρτο δεν χρειαζεται γιατι σπαταλω τσαμπα το σαλιο μου { τροπος του λεγειν ( Googlαρε και αυτο αν δεν βαριεσαι ) }

  • Viper71
  • Για το demo εχεις δικιο και εγω όταν το επαιξα ουτε 3 λεπτα δεν το αντεξα, εάν όμως ασχοληθείς μαζι του πιστεψε με, είναι πολύ καλυτερο και ξεχωριζει από τις υπολοιπες "πατατες" που μας εχει σερβιρει η MILESTONE.

  • Blackstorm
  • @Viper71 Πάντως μπράβο για την υπομονή σου. Εγώ άντεξα για όσο έκανα το review

  • Viper71
  • XAXAXAXAXA οντως και εγω απορω μαζι μου!! κοιτα, μεχρι να ερθει το καινουριο DIRT δεν υπαρχει κατι αλλο αξιολογο απο το χωρο των αγωνων rally, οποτε αναγκαστικα και μη ασχολουμαι με το λιγοτερο χειροτερο απο οτι υπαρχει, απο την αλλη, σημερα παραλαμβανω συλλεκτικη DIVISION οποτε οτι επαιξα επαιξα!!!

Ημερομηνία για το Soma στο Xbox One

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity