Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

StarCraft 2: Nova Covert Ops - Mission Pack 2 Review

*
Το δεύτερο μέρος του μίνι campaign με πρωταγωνίστρια την Nova συνεχίζει να μην εντυπωσιάζει αλλά κάνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Κάπως πιο μαζεμένο, πιο συγκεκριμένο ως προς το τι θέλει να κάνει και να πει, το νέο Mission Pack είναι καλύτερο από το πρώτο, δίχως όμως να αποφεύγει τα ίδια λάθη. Η ιστορία συνεχίζεται δευτερόλεπτα μετά το τέλος του πρώτου μέρους με την Nova να βοηθά το νεαρό αυτοκράτορα Valerian Mengsk στη μάχη του ενάντια στους εσωτερικούς αντιπάλους της κυβέρνησής του. Αυτήν τη φορά το κεντρικό θέμα των αποστολών είναι η αμνησία της Nova και η προσπάθεια της να ανακτήσει τη μνήμη της. Παρότι το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπάρχουν βάσεις για κάτι καλό το storyline πάσχει από κλισέ και αχρείαστο δράμα ενώ φορές που δίνεται πάτημα για μια πιο "γκρίζα" ηθική προσέγγιση, οι ευκαιρίες χαραμίζονται.



Στα flashbacks που εμπλουτίζουν την αφήγηση, ο παίκτης βλέπει για πρώτη φορά μια πιο σκοτεινή πλευρά της Nova που είναι πρόθυμη να εκτελέσει ύποπτες ηθικά διαταγές δίχως να αντιρρήσεις αλλά το σενάριο δεν ασχολείται ποτέ με τις επιλογές της και τον αντίκτυπό τους στο χαρακτήρα της. Από την άλλη η μεγάλη ανατροπή στο τέλος της τελευταίας αποστολής έρχεται από το πουθενά και είναι μάλλον αδιάφορη χωρίς να προκαλεί αγωνία και ενθουσιασμό για τη συνέχεια της σειράς. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και στο τέλος του πρώτου mission pack, με τους developers να φαίνεται πως ζορίζονται να χώσουν cliffhangers ακόμη και αν όταν δεν εξυπηρετούν κάπου, απλά και μόνο επειδή μπορούν.
Η ιστορία συνεχίζεται δευτερόλεπτα μετά το τέλος του πρώτου μέρους με την Nova να βοηθά το νεαρό αυτοκράτορα Valerian Mengsk στη μάχη του ενάντια στους εσωτερικούς αντιπάλους της κυβέρνησής του.
Το roster που πλαισιώνει την Nova έχει αλλάξει ελάχιστα και παραμένει μικρό και κυρίως βοηθητικό έχοντας ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα μικρά cutscenes ανάμεσα στις αποστολές. Ο Matt Horner που είχε λάμψει στο πρώτο μέρος εμφανίζεται ελάχιστα και ο Valerian έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα έχοντας κυρίως ρόλο καταλύτη στα προβλήματα της Nova. Η θετικότερη προσθήκη στο cast είναι εκείνη του Highlord Alarak, του πιο αξιομνημόνευτου από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες στο Legacy of the Void. Ο John de Lancie είναι πάντα εκπληκτικός στην ερμηνεία του ως Alarak αλλά δυστυχώς ο χαρακτήρας του δεν έχει να προσφέρει και πολλά στην ιστορία αφού ο ρόλος του συμπεριλαμβάνεται  περισσότερο ως fan service και λιγότερο ως φυσιολογική επιλογή.


Οι τροποποιήσεις στα units επιστρέφουν με νέες προσθήκες, δίνοντας επιλογές για τον τρόπο που θέλει ο παίκτης να προσεγγίσει κάθε αποστολή.

Αυτό που κάνει καλά το δεύτερο mission pack είναι τα ίδια τα missions. Δυστυχώς solo stealth κομμάτια και φρέσκο καινοτόμο gameplay όπως ήταν η καταδίωξη με hoverbike του πρώτου πακέτου απουσιάζουν αλλά οι τρεις νέες αποστολές έχουν κάτι από την καλή μαγιά του Starcraft II. Η πρώτη αποστολή αναγκάζει τον παίκτη να υπερασπιστεί πολίτες από ένα ιπτάμενο υπερόπλο καταστρέφοντας τις βαριά προστατευόμενες πηγές ενέργειας του, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τη βάση του από Zerg. Τρέχοντας ενάντια στο χρόνο, ο παίκτης χρειάζεται να υπολογίσει σωστά πώς θα μετακινήσει το στρατό του μέσα στο χάρτη καθώς ο ρυθμός του παιχνιδιού όσο περνάει γίνεται και πιο γρήγορος. Στη δεύτερη αποστολή ο παίκτης καλείται να μαζέψει ένα συγκεκριμένο υλικό που θα βοηθήσει στην ανάκτηση της μνήμης της Nova. Ένας δεύτερος στρατός ανταγωνίζεται τον παίκτη στην εξόρυξη των πόρων ενώ ορδές από infested humans επιτίθενται και στα δύο στρατόπεδα δημιουργώντας μια περίεργη δυναμική, με συγκεκριμένα χρονικά παράθυρα για τη νίκη. Η τελευταία αποστολή είναι και η πιο διαδραστική καθώς με κάθε sub-objective που ολοκληρώνεται δίνεται η επιλογή για την ακύρωση κάποιου συγκεκριμένου unit του αντιπάλου. Υπάρχουν πολλαπλές διαδρομές για τη νίκη και διαφορετικά μονοπάτια στο χτίσιμο του στρατού του παίκτη ανάλογα με τα units που επέλεξε να ακυρώσει κάνοντας για αυτό και η αποστολή αυτή καταλήγει με το μεγαλύτερο replayability από οποιαδήποτε άλλη στα Nova Ops.



Οι τροποποιήσεις στα units επιστρέφουν με νέες προσθήκες, δίνοντας επιλογές για τον τρόπο που θέλει ο παίκτης να προσεγγίσει κάθε αποστολή. Νέο εξοπλισμό παίρνει και η Nova με τo νέο της σπαθί να ξεχωρίζει, καθώς μεταλλάσσει τελείως τον τρόπο με τον οποίο τη χειρίζεται ο παίκτης σε σχέση με τον αρχικό ρόλο της ως αόρατη sniper. Οι επιλογές στις αναβαθμίσεις αλλά και οι διαφορετικοί εξοπλισμοί της Nova έχουν τόσο ποικιλία όσο και μοναδικότητα δημιουργώντας ένα επιπλέον επίπεδο στο gameplay και παρουσιάζοντας ένα φρέσκο και πιο action play style που έχουμε χρόνια να δούμε σε Blizzard RTS.



Μπορεί γενικότερα να χάνει στην αφήγηση, κυρίως λόγω της μικρής του διάρκειας, αλλά το δεύτερο πακέτο του Nova Ops προσφέρει ένα πιο συμπαγές storyline. Οι αποστολές είναι αξιομνημόνευτες και πιο μεστές αλλά χωρίς το solo stealth του πρώτου πακέτου. Η Blizzard φαίνεται πως κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά τα Nova Covert Ops θυμίζουν περισσότερο υποκατάστατο για τους λάτρεις των campaign του Starcraft II παρά φυσική συνέχειά τους. Το τρίτο πακέτο είναι η τελευταία ευκαιρία της εταιρίας για να σώσει τη παρτίδα αλλά τα μέχρι στιγμής δείγματα δεν είναι και τα πιο ενθαρρυντικά.


 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αξιομνημόνευτες αποστολές
  • Ο John de Lancie ως Alarak
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Προβλέψιμο σενάριο
  • Απουσιάζουν solo τμήματα με τη Nova
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*