Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Dreamloop Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Dreamloop Games

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax κατάφερε εξαρχής κάτι ιδιαίτερο: να μην μπορούμε με τίποτα να θυμηθούμε την ονομασία του όσες φορές και αν το προσπαθήσαμε. Αυτό βέβαια μάλλον του βγαίνει σε καλό μιας και μπορεί να του βγήκε το όνομα, αλλά το μάτι μένει σταθερά στη θέση του. Το ένα μάτι κιόλας δεν είναι αρκετό για να παρακολουθήσετε όλα όσα συμβαίνουν στην οθόνη σας, οπότε ανοίξτε καλά και τα δύο και δώστε προσοχή (σ.α.: trolling στον αρχισυντάκτη Βασίλη;). Το Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax ξεκινά με μια ιστορία χωρίς ιδιαίτερη σημασία και με τον αέρα παλιού δισδιάστατου shoot 'em up. Το ανθρωπόμορφο ιπτάμενο ρομποτάκι σας θα διασχίσει άπειρες εκτάσεις διαστήματος με σκοπό να διαλύσει οτιδήποτε βρεθεί μπροστά του. Τα 10 επίπεδα του campaign (που χωρίζονται σε μικρότερες ζώνες) φαντάζουν λίγα, αλλά είναι μόνο η αρχή. Το πώς ακριβώς θα κινηθείτε σε αυτά είναι ταυτόχρονα αυτονόητο και καθόλου αναμενόμενο. Το αυτονόητο της όλης υπόθεσης είναι η κατεύθυνση μιας και κινείστε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Από εκεί και πέρα όμως όλα θέλουν λίγο-πολύ σκέψη. Ο τίτλος διαθέτει 9 (!) επίπεδα δυσκολίας όπου πολλά αλλάζουν, αλλά για αρχή το πιο λογικό είναι να κινηθείτε στο επίπεδο Normal. Παρόλο το επικό στριμωξίδι από τις άπειρες σφαίρες και projectiles (δικά σας και των αντιπάλων) η δράση σπάνια γίνεται δύσκολη για τα μάτια αφού δεν “μπουκώνει” ποτέ η οθόνη σας και καταλαβαίνετε τι συμβαίνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.



Η ουσία του Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax βρίσκεται στο high score και το ασταμάτητο οφθαλμόλουτρο. Και τα δύο επιτυγχάνονται με άνεση και παρόλο που ο σχεδιασμός των μηχανών, αντιπάλων κ.λπ. δεν είναι πραγματικά αξιομνημόνευτος, το θέαμα είναι πάντα εξαιρετικό είτε για τον παίκτη, είτε για το θεατή. Το ιδιαίτερα ευχάριστο είναι πως σε κάθε ένα από τα επίπεδα του Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax θα βρείτε διαφορετικούς αντιπάλους, με πολλά διαφορετικά attack patterns, ιδιότητες, τρόπους επίθεσης, ταχύτητα, αντοχή κ.λπ. Κάθε επίπεδο γίνεται έτσι κυριολεκτικά μοναδικό και, το κυριότερο, απαιτεί διαφορετική προσέγγιση από τον παίκτη. Σε αυτή βέβαια παίζει ρόλο και ο ρομποτικός χαρακτήρας που θα διαλέξετε, καθώς και ο οπλισμός του.


Το ανθρωπόμορφο ιπτάμενο ρομποτάκι σας θα διασχίσει άπειρες εκτάσεις διαστήματος με σκοπό να διαλύσει οτιδήποτε βρεθεί μπροστά του. Τα 10 επίπεδα του campaign (που χωρίζονται σε μικρότερες ζώνες) φαντάζουν λίγα, αλλά είναι μόνο η αρχή.

Κάθε ένα από τα 5 διαθέσιμα ρομπότ διαθέτει δικό του super move, special attack, melee attack (για τις πολύ δύσκολες στιγμές) και δικαίωμα χρήσης 2 όπλων (ένα για κανονικές και ένα για πιο βαριές επιθέσεις). Και τα 2 μπορούν να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα εφόσον το θελήσετε. Αυτή είναι η αυτονόητη αναγκαιότητα. Όλα τα όπλα είναι διαθέσιμα από την αρχή χωρίς κλειδώματα ή περιορισμούς, έρχονται σε μεγάλη ποικιλία, με πολλές διαφορετικές ιδιότητες και συμπεριφορές, επιτρέποντας και επιβάλλοντας τον πειραματισμό για τις πολλές διαφορετικές καταστάσεις των επιπέδων που αναφέραμε. Μας έτυχε περίπτωση που υπαρχηγός δεν εξουδετερωνόταν με τίποτα και μόλις κάναμε απλά αλλαγή οπλισμού τον καθαρίσαμε με χαρακτηριστική άνεση. Αυτό συνέβη γιατί αλλάξαμε από φλογοβόλο με τεράστια δύναμη αλλά ελάχιστο range, σε περίπου sniper rifle με πολύ γρήγορες ριπές, μικρό damage αλλά πολύ συχνά critical hits.
Αυτό το πλεονέκτημα πάντως γίνεται ακόμα πιο εμφανές σε local co-op, όπου έως και 4 παίκτες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα στο ίδιο επίπεδο. Με τις τόσες πολλές επιλογές για να φέρετε τη μάχη στα μέτρα σας, μια καλή παρέα μπορεί άνετα να συνεργαστεί με διαφορετικά loadouts ώστε να υπάρχει πάντα ένας κατάλληλος παίκτης για κάθε είδος αντιπάλου ή απειλής που θα εμφανιστεί μπροστά σας. Και όταν ο πανικός σταματά για λίγο, είναι ώρα για upgrades. Κάθε επίπεδο αποτελείται από 3 ζώνες και στο τέλος καθεμιάς λαμβάνετε και ένα power up. Μετά το boss κάθε επιπέδου μπορείτε να αγοράσετε αρκετά περισσότερα, με το score σας να λειτουργεί ουσιαστικά ως νόμισμα για την αγορά. Αυτές οι βελτιώσεις αφορούν ασπίδες, ενέργεια, οπλισμό, επιπλέον ιδιότητες και ό,τι άλλο φανταστείτε. Όλη σας η πρόοδος σε αυτά σάς ακολουθεί καθόλη τη διάρκεια του campaign, ασχέτως με το ποιο robot διαλέγετε σε κάθε αποστολή. Για να μπορέσετε να τα αποκτήσετε όλα το New Game + είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί. Αν μάλιστα εκτός του local co-op υπήρχε επιλογή και για online αναμετρήσεις θα λυνόντουσαν πολύ περισσότερα χέρια. Είναι λογικό το τοπικό multiplayer να θεωρείται η καλύτερη λύση, αλλά η επιλογή και για online σχεδόν δεν θα στοίχιζε κάτι παραπάνω.


Κάθε επίπεδο αποτελείται από 3 ζώνες και στο τέλος καθεμιάς λαμβάνετε και ένα power up. Μετά το boss κάθε επιπέδου μπορείτε να αγοράσετε αρκετά περισσότερα, με το score σας να λειτουργεί ουσιαστικά ως νόμισμα για την αγορά.

Αν πάντως κάτι σας χαλάει στην ισορροπία όλων των παραπάνω, μπορείτε να φέρετε τα πάντα στα μέτρα σας όσον αφορά στη δυσκολία (η μάλλον πρόκληση) του campaign. Πέρα από τα 9 προαναφερθέντα επίπεδα δυσκολίας, υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξετε και ένα δικό σας. Και εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε κυριολεκτικά το οτιδήποτε. Από τη δυσκολία των αντιπάλων, το πλήθος αυτών και την ταχύτητά των ριπών σας, μέχρι το friendly fire και πόσα pixels μπορεί να σας “χαρίζει” ο τίτλος για κάθε αντίπαλη ριπή. Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε πως σε Normal χτυπήματα δέχεται στην ουσία μόνο ο κορμός και τα χέρια του ρομπότ σας, με τα πόδια να μένουν πάντα στο απυρόβλητο. Ε, αν θέλετε να έχετε και αυτόν τον μπελά στο κεφάλι σας, μπορείτε με εκνευριστική ακρίβεια pixel. Όταν το campaign τελειώσει, υπάρχουν και επιπλέον modes. Στην ουσία μιλάμε για σειρά από challenges, survival modes, boss rush modes κ.λπ. Εδώ δεν σας ακολουθεί η πρόοδός σας από το campaign αλλά συχνά οι καταστάσεις είναι πιο ενδιαφέρουσες και ακόμα πιο δύσκολες. Θα αναφέρουμε απλά πως υπάρχει ως boss χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θέλετε κι άλλα;



Το Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax κάνει ελάχιστα νέα πράγματα αλλά με ό,τι και αν καταπιαστεί το κάνει εξαιρετικά, καταλήγοντας σε ένα πολύ καλό σύνολο. Τεράστιο replayability, φιλικό προς την παρέα του καναπέ για τιτάνιο θέαμα, ξέφρενη αλλά σκεπτόμενη και απαιτητική δράση που καταφέρνει να μη δείξει σχεδόν καθόλου σημάδια επανάληψης, ουσιαστικά ανύπαρκτη ανακύκλωση αντιπάλων, αρκετό περιεχόμενο και άπειρο customization. Το local co-op πραγματικά είναι η ιδανική επιλογή για πολλούς παίκτες, αν και αντίστοιχη επιλογή για online θα ήταν πολύ εύκολο να υπάρχει και δυστυχώς δεν μας κάνει τη χάρη. Καταλήγει έτσι ως μια εξαιρετική μικρή κυκλοφορία που αφήνει περιθώριο για ελάχιστα παράπονα και που ευτυχώς δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά. Σε αυτό άλλωστε οφείλουμε τρία μοναδικά boss fights: Κοτρόνα, το παιδί της κοτρόνας που παίρνει εκδίκηση και disco ball. Σχεδόν κατάφερε να περάσει το Paper Mario: Color Splash με το boss μπριζόλα. Σχεδόν. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ξέφρενη δράση που απαιτεί και λίγη σκέψη
  • Απαραίτητος ο πειραματισμός για κάθε επίπεδο
  • Επικό customization
  • Αυτονόητο replayability
  • Boss fight με ντισκομπάλα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αδιάφορο εικαστικό
  • Έλλειψη online multiplayer
  • Εεεεμμμμ…
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*