Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Street Fighter V: Arcade Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Street Fighter V: Arcade Edition
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://streetfighter.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Η αρχική έκδοση του Street Fighter V κατάφερε να διακριθεί ως το πιο αμφιλεγόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της σειράς. Παρότι πληρούσε τις προϋποθέσεις για να κερδίσει επάξια υψηλή θέση μέσα στα καλύτερα fighting games της τρέχουσας γενιάς, υπέπεσε σε σφάλματα που του στέρησαν όλη τη λάμψη που είχε ανάγκη για να ξεχωρίσει. Έχοντας ως αντίπαλο δέος τον ανταγωνισμό αλλά και το ίδιο του το παρελθόν της σειράς Street Fighter, το Street Fighter V κατάφερε να διχάσει τους οπαδούς του κι αυτό ήταν κάτι που η Capcom δεν ήθελε. Με τεράστιες ελλείψεις (το βασικό Story Mode απουσίαζε, δεν υπήρχε καν Single Player Mode, το roster ήταν πενιχρό) και έμφαση μόνο στο online mode, το Street Fighter V ήταν το όνειρο του ανταγωνιστικού παίκτη και ο εφιάλτης των υπολοίπων. Παρόλο που στην πορεία διατέθηκε δωρεάν update που ουσιαστικά πρόσθετε το κύριο Story Mode στο menu επιλογών, η παραγωγή φαινόταν ακόμη ανολοκλήρωτη.



Ημιτελές και ελλιπές, το νέο, τότε, πόνημα της Capcom φαινόταν καταδικασμένο να χάσει τη μάχη της αντοχής στο χρόνο ενώ, παράλληλα, οι όχι και τόσο ικανοποιητικές πωλήσεις χειροτέρευαν την κατάσταση για το μέλλον του τίτλου. Τώρα όμως, 2 χρόνια μετά το χλιαρό ξεκίνημα, το Arcade Edition του Street Fighter V είναι γεγονός κι έρχεται να δώσει ανάσα ζωής στον ταλαιπωρημένο τίτλο και να γίνει αυτό που έπρεπε να είχαμε εξ αρχής: ένα πληρέστατο και ολοκληρωμένο Street Fighter για όλους τους παίκτες που αγαπούν τα fighting games. Τα καλά νέα είναι ότι όσοι έχουν ήδη αγοράσει την πρώτη έκδοση, δε θα χρειαστεί να δώσουν επιπλέον χρήματα καθώς θα λάβουν δωρεάν update (περί τα 25 GB!) που θα αναβαθμίζει την απλή έκδοση σε Arcade Edition. Ωστόσο, αν κάποιος προβεί σε αγορά της νέας έκδοσης θα λάβει δωρεάν τα Season Pass 1 και 2 που ξεκλειδώνουν από την αρχή τους Alex, Guile, Balrog, Ibuki, Juri, Urien, Akuma, Kolin, Ed, Abigail, Menat και Zeku, και μάλιστα πακέτο με το battle costume του καθενός. Μαζί με το Arcade Edition γίνεται διαθέσιμο (επί πληρωμή) και το Season Pass 3 που θα προσθέσει 5 ακόμη χαρακτήρες ξεκινώντας με την Sakura, ενώ στην πορεία θα διατεθούν και οι Blanka, Falke, Cody, G και Sagat, ανεβάζοντας έτσι το roster στους 34 μαχητές. Εντυπωσιακός αριθμός αν συγκριθεί με το εξαιρετικά μικρό roster της πρώτης έκδοσης, που αριθμούσε μόλις 16 χαρακτήρες.



Επιπλέον, προστίθενται και όλες οι έξτρα πίστες. Ως συνήθως, για να αποκτηθούν όλα αυτά δωρεάν πρέπει οι παίκτες να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο ποσό σε fight money, είτε μέσω daily challenges, είτε παλεύοντας online. Τα fight money αποκτιούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, γεγονός που θυμίζει πολύ τα…freemium games που δυσκολεύουν τη ζωή των παικτών, αναγκάζοντάς τους τελικά να αγοράσουν περιεχόμενο με πραγματικά χρήματα. Οι προσθήκες, όμως, δε σταματούν εκεί.
Η μεγάλη επιστροφή του Arcade Mode είναι ίσως η πιο αναμενόμενη προσθήκη για τους λάτρεις του offline περιεχομένου. Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια της σειράς, η Capcom δούλεψε λίγο παραπάνω το εν λόγω mode και το χρωμάτισε με ισχυρή νοσταλγική απόχρωση. Ξεκινώντας κάποιος το Arcade Mode, βρίσκεται μπροστά σε πληθώρα θεματικών επιλογών. Εκτός από την κλασική διαδρομή του Street Fighter V, μπορεί να επιλέξει να παίξει το Arcade Mode έχοντας ως γνώμονα το πρώτο Street Fighter, το Street Fighter II, το Street Fighter III, το Street Fighter IV καθώς και την έκδοση Alpha της σειράς. Η οθόνη επιλογής χαρακτήρα και το μουσικό θέμα αλλάζει και ταξιδεύει τον παίκτη πίσω στο χρόνο, αλλά με τον οπτικό τομέα της τρέχουσας γενιάς. Το roster διαμορφώνεται ανάλογα με τη χρονική περίοδο που θα επιλέξει ο παίκτης, περιλαμβάνοντας εκπροσώπους που σχετίζονται με την αντίστοιχη περίοδο του κάθε κεφαλαίου της σειράς. Επιπροσθέτως, ανάλογα με τους αντιπάλους με τους οποίους θα επιλέξει να έρθει αντιμέτωπος ο παίκτης, ενδέχεται να οδηγηθεί σε ένα ξεχωριστό ending για τον αγαπημένο του χαρακτήρα. Τα endings κάθε χαρακτήρα που αφορούν στα παλαιότερα κεφάλαια της σειράς είναι ουσιαστικά διασκευασμένες εικόνες των original endings, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι, αφού φανερωθούν, προστίθενται στο gallery mode.



Ακόμη, η προσθήκη του Team Battle καθώς και το αναβαθμισμένο κι εμπλουτισμένο Training Mode γεμίζουν σημαντικά το κενό που άφηνε το περιεχόμενο της αρχικής έκδοσης και συνθέτουν ένα πληρέστατο menu επιλογών, το οποίο θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον με επιπλέον επιλογές που θα διατεθούν με δωρεάν update. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αλλαγές και οι προσθήκες και στον κεντρικό πυρήνα της παραγωγής: στο gameplay. Εκτός από το rebalancing που εφαρμόστηκε στους χαρακτήρες για να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένο το roster, καθώς και κάποιες αλλαγών στο command list, η προσθήκη δεύτερης κίνησης V-Trigger έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα του τίτλου και να ενισχύσει δυναμικά το οπλοστάσιο κάθε χαρακτήρα και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητά του στα χέρια των παικτών, οι οποίοι, πλέον, πριν το ξεκίνημα της μάχης, μπορούν να επιλέξουν την κίνηση που εκείνοι επιθυμούν ανάλογα με τον αντίπαλο που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Σίγουρα θα μας άρεσε να προστεθεί και δεύτερο Critical Art για κάθε χαρακτήρα αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, σωστά; Αν έχετε δυσκολία με τους όρους που αναφέρονται μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικότατο review του Enternity για την αρχική έκδοση του Street Fighter V πατώντας απλά εδώ.



Φαίνεται λοιπόν ότι η Capcom αφουγκράστηκε την όλη δυσαρέσκεια, τα σχόλια και τις απαιτήσεις των παικτών και με το Arcade Edition παρέδωσε ένα εξαιρετικό Street Fighter που μπορεί, πλέον, να προταθεί για αγορά από τους φίλους της κατηγορίας fighting. Πρόκειται ουσιαστικά για το Street Fighter V όπως θα έπρεπε εξ αρχής να είναι. Και με την άοκνη προσπάθεια και διάθεση της Capcom να υποστηρίξει στην πορεία τον τίτλο ακόμη περισσότερο, το μέλλον του Street Fighter V φαντάζει, επιτέλους, ευοίωνο. Rise Up! 
EDITOR’S CHOICE

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Δωρεάν διάθεση του update για όλους όσοι έχουν ήδη αγοράσει την αρχική έκδοση
  • Ανανεωμένο offline mode
  • Εξαιρετικό νοσταλγικό Arcade Mode
  • Νέες κινήσεις για τους χαρακτήρες
  • Προσεγμένο βάθος στο gameplay
  • Επιπλέον χαρακτήρες και πίστες που μεγιστοποιούν το αρχικά πενιχρό roster
  • Όμορφος οπτικοακουστικός τομέας
  • Πληθωρικό online mode
  • Όσες προσθήκες και αναβαθμίσεις θα γίνονται θα αφορούν σε μία και μοναδική αγορά του τίτλου και θα παρέχονται μέσω DLC, ενίοτε δωρεάν
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το ingame currency συνεχίζει να αμαυρώνει την ποιότητα του τίτλου
  • Υποχρεωτική σύνδεση στους servers για απόκτηση offline πόντων
  • Μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*