Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Super Mario Maker 3DS Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Nintendo

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Nintendo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένα έτος από την κυκλοφορία του Super Mario Maker για το Wii U και αν ακόμα δεν το έχετε αποκτήσει, σας κατακεραυνώνουμε με τρισχαριτωμένο Lakitu. Αν επιζήσετε αυτού, υπάρχει μια δικαιολογία που μπορεί να σας σώσει και αυτή είναι η κυκλοφορία του Super Mario Maker for Nintendo 3DS. Ο τίτλος της Nintendo υπόκειται σε zipping για να χωρέσει στη φορητή κονσόλα και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα σας πούμε τα ίδια πράγματα 2 φορές. Οι 2 τίτλοι έχουν πάρα πολλά κοινά, οπότε ένα φρεσκάρισμα στο review μας για την έκδοση Wii U σίγουρα θα βοηθήσει. Το τι τελικά συμβαίνει στην έκδοση του 3DS είναι κάτι που χρειάζεται ανάλυση. Παρόλη τη μεγάλη διαφορά ιπποδύναμης ανάμεσα στα 2 συστήματα, η “ψυχή” του Super Mario Maker μένει αρτιμελής, με τον level editor να μην κάνει καμία έκπτωση ουσίας. Ακόμα και η αρκετά μικρότερη οθόνη αφής δεν είναι αρκετή για να δημιουργήσει πρόβλημα ενώ το νέο tutorial κάνει σωστή δουλειά. Υπάρχουν μικροκαθυστερήσεις σε σχέση με την έκδοση Wii U σε συγκεκριμένες ενέργειες, π.χ. αλλαγή art style ή εναλλαγή ανάμεσα σε play και create. Αυτές οι ενέργειες στο Wii U ήταν απόλυτα άμεσες ενώ εδώ έχουμε μια μικρή καθυστέρηση.Σίγουρα όχι κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα. Στην ίδια περίπτωση κατατάσσεται και το μικρό μαύρο πλαίσιο που δίνει το “παρών” στην πάνω οθόνη του 3DS είτε όταν παίζετε, είτε όταν δημιουργείτε ένα επίπεδο. Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό εμφανίζεται λόγω της διαφοράς του 3D panel της κονσόλας όσον αφορά στο aspect ratio (15:9) ή αν ο περιορισμός έρχεται από τη δύναμη του συστήματος, αλλά αυτό το έξτρα περιθώριο υπάρχει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Παρόλη τη μεγάλη διαφορά ιπποδύναμης ανάμεσα στα 2 συστήματα, η “ψυχή” του Super Mario Maker μένει αρτιμελές, με τον level editor να μην κάνει καμία έκπτωση ουσίας.
Το ότι εμφανίζεται όταν είστε εντός επιπέδου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μας προδιαθέτει πάντως για το δεύτερο. Πέραν όμως του να στέκεται στο ύψος του με βάση το παρελθόν, το Super Mario Maker for Nintendo 3DS φέρνει τα δικά του αποκλειστικά καλούδια, όπως το Super Mario Challenge. Μια σειρά από πάρα πολλά επίπεδα κατασκευασμένα από την ίδια τη Nintendo σας υποδέχονται σε 18 κόσμους για να τα ολοκληρώσετε. Η κλιμάκωσή τους όσον αφορά στη δυσκολία είναι αρκετά καλή και κάθε ένα που ολοκληρώνετε αποθηκεύεται στο Coursebot ώστε να το δείτε μετά με την ησυχία σας και μέσω του editor.Η απλή ολοκλήρωση είναι το πιο απλό κομμάτι της υπόθεσης, μιας και το κάθε level διαθέτει και 2 achievements που προσφέρουν επιπλέον πρόκληση. Ολοκληρώστε λοιπόν το τάδε επίπεδο έχοντας μαζέψει όλα τα coins, ή με συγκεκριμένο χρόνο να απομένει στο χρονόμετρο, ή ακόμα και με συγκεκριμένο power up στα χέρια σας. Η ολοκλήρωση όλων αυτών των achievements ξεκλειδώνει νέα επίπεδα ενώ σε ατομικό επίπεδο είναι το τελευταίο εμπόδιο για να μπορέσετε να τα κάνετε edit και να τα κρατήσετε στη συλλογή σας. Παίζοντας μάλιστα το Super Mario Challenge θα καταφέρετε να ξεκλειδώσετε τα περισσότερα εργαλεία του editor, κάνοντας τη συλλογή των tools πιο συμβατική διαδικασία σε σχέση με την έκδοση του Wii U.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • blackmore
  • Έχω την έκδοση του Wii U, και μου άρεσε τόσο πολύ που σκεφτόμουν να το πάρω και για το 3ds, ευτυχώς για εμένα, ένας φίλος το αγόρασε για 3ds (δυστυχώς για το φίλο μου) και μου το έδωσε για να το δω, άλλαξα κατευθείαν γνώμη, στo πρώτο λεπτό, γιατί η οθόνη του 3ds είναι πολύ μικρή και ξενέρωσα έτσι όπως το είδα (δεν ξέρω πως θα είναι στο xl), όπως και ο φίλος μου το πούλησε μετά από μια εβδομάδα, γιατί δεν είχε επιλογή όπως στο Wii u να ανεβάζεις τις πίστες που φτιάχνεις.

   Όποιος σκέφτεται να το πάρει για το 3ds, καλύτερα να το δουν πρώτα από κάποιον που το έχει ή σε κάποιο κατάστημα ή αν υπάρχει demo, και μετά να το αγοράσου, γιατί πιστεύω πως θα ξενερώσουν πολλά άτομα με την έκδοση του 3ds.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!