Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ENTERNITY    
        
** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Super Smash Bros Wii U

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Bandai Namco

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Nintendo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Nortec Multimedia

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η δίδυμη κυκλοφορία του Super Smash Bros σε 3DS και Wii U ήταν ένα γεγονός που δεν άφησε παραπονεμένο κανέναν από τους κατόχους των νεότερων κονσολών της Nintendo. Το συγκεκριμένο franchise δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο για παράδειγμα το Mario Kart ή η σειρά Mario Bros ούτε έχει τόσο συχνές κυκλοφορίες. Πρόκειται για το τέταρτο entry στη σειρά μετά από τα Super Smash Bros στο Ν64, Super Smash Bros Melle στο GameCube και Super Smash Bros Brawl στο Wii και φιλοδοξία της Nintendo είναι το συγκεκριμένο να δώσει επιτέλους ώθηση στις πωλήσεις του Wii U αλλά και να γεμίσει το σαλόνι σας τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Πως όμως μπορεί ένα παιχνίδι να γεμίσει ένα σαλόνι; Μα φυσικά μέσω του local multiplayer mode που διαθέτει το οποίο επεκτείνοντας τις δυνατότητες προηγούμενων παιχνιδιών επιτρέπει τη συμμετοχή έως και 8 παικτών ταυτόχρονα, μετατρέποντας κάθε αρένα σε πραγματικό πεδίο μάχης. Μάλιστα για να διευκολύνει τους βετεράνους του αθλήματος που δεν λένε να τα βάλουν κάτω, η Nintendo έσπευσε να κυκλοφορήσει έναν ειδικό adaptor ο οποίος επιτρέπει τη συνεργασία του Wii U με το κορυφαίο GameCube controller, ενώ έως τέσσερα από αυτά είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν  ταυτόχρονα. Πριν την ανάλυση των περιεχομένων του παιχνιδιού λίγα λόγια σχετικά με την πλοκή του…Δεν υπάρχει κανένα σενάριο στο Super Smash Bros, παρά μόνο ένας κανόνας. Δείρε για να μη σε δείρουν, με τον τελευταίο μαχητή πάνω στην αρένα να είναι αυτός ο οποίος τελικά κερδίζει τη μάχη. Αν και αυτό είναι κάτι το οποίο αλλάζει, νικητής δεν είναι αυτός ο οποίος θα δώσει τις περισσότερες, αλλά αυτός που θα κατορθώσει να βρεθεί τις λιγότερες φορές εκτός της αρένας, είτε από χτυπήματα αντιπάλων, είτε πέφτοντας, ακούσια ή εκούσια στο κενό. Μάλιστα το να βρεθεί κάποιος εκτός αρένας δίχως να έχει χτυπηθεί από αντίπαλο είναι κάτι που μπορεί και να τιμωρηθεί με αφαίρεση περισσότερων του ενός βαθμών και η χρήση της συγκεκριμένης ρύθμισης επαφίεται στις προτιμήσεις των παικτών. Το κομμάτι του roster είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το παιχνίδι. Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες από franchises της Nintendo και άλλα που δεν της ανήκουν δίνουν το παρόν, προσφέροντας μία πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών. Ο κάθε ένας χαρακτήρας έχει όχι μόνο τη δική του προσωπικότητα, αλλά και τους δικούς του συνδυασμούς κινήσεων.
Δείρε για να μη σε δείρουν, με τον τελευταίο μαχητή πάνω στην αρένα να είναι αυτός ο οποίος τελικά κερδίζει τη μάχη
Άλλος είναι ταχύτερος, άλλος είναι πιο δυνατός, άλλος είναι καλός στα εναέρια χτυπήματα και άλλος στις μάχες στο έδαφος, άλλος χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά κάποια από τα power ups, άλλος διαθέτει όπλα, κλπ. Το βέβαιο είναι πάντως ότι με το χρόνο και αρκετούς πειραματισμούς όλοι θα καταλήξουν στον ήρωα ή την ηρωίδα που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ που προτιμούν. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάει κανείς ότι το Smash Bros δεν είναι ένα παιχνίδι όπου τα χτυπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο ανεξέλεγκτα. Το αντίθετο μάλιστα, κάθε κίνηση, είτε αμυντική, είτε επιθετική θα πρέπει να είναι καλά μελετημένη. Ορισμένοι δεν έχουν διστάσει να δώσουν στον τίτλο τον χαρακτηρισμό strategy beat ‘em up και η αλήθεια είναι ότι δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Στην αρχή είναι διαθέσιμοι τριανταεπτά αθλητές, με δώδεκα ακόμα να ξεκλειδώνουν, μάλλον εύκολα, όσο περισσότερες μάχες κερδίζουν οι παίκτες. Μάλιστα για να προστεθεί στο ρόστερ ένας χαρακτήρας οι παίκτες θα πρέπει να τον νικήσουν σε μία μάχη η οποία θα εμφανιστεί σε τυχαία χρονική στιγμή, με την ένδειξη ότι υπάρχει ένας νέος challenger.Αν λοιπόν στους 49 προσθέσουμε το Mii αλλά και τις φιγούρες Amiibo τότε το τελικό ρόστερ κλείνει με 51 χαρακτήρες, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Όλοι έχουν συστηθεί κατά τους προηγούμενους μήνες που το παιχνίδι βρισκόταν σε διαδικασία ανάπτυξης και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, η αποκάλυψή τους γινόταν σταδιακά, έτσι ώστε το hype να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Αναλυτικά, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν αρχικά μεταξύ των εξής προσωπικοτήτων, Mario, Donkey Kong, Link, Samus, Yoshi, Kirby, Fox, Pikachu, Luigi, Captain Falcon, Peach, Bowser, Zelda, Sheik, Marth, Meta Knight, Pit, Zero Suit Shamus, Ike, Charizard, Diddy Kong, King Dedede, Pikmin & Olimar, Lucario, Toon Link, Villager, Wii Fit Trainer, Rosalina & Luma, Little Mac, Greninja, Robin, Lucina, Shulk, Sonic, Mega Man και Pac Man. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα υπάρχουν ακόμα δώδεκα ήρωες για τους οποίους δεν θα γίνει αναφορά, προς αποφυγή spoilers, ενώ όσοι αρέσκονται στη χρήση Amiibo figures θα πρέπει πρώτα να φτάσουν τους χαρακτήρες τους σε υψηλό επίπεδο εάν θέλουν να έχουν ελπίδες να μη βγουν νοκ άουτ στους αγώνες. Τα επίπεδα ή αρένες μάχης είναι ένα ακόμα σημείο όπου παρατηρείται συνωστισμός. Κάθε ήρωας που μετέχει στο παιχνίδι έχει το δικό του «σπίτι» και η Nintendo φρόντισε να τα αναπαραστήσει με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.
Κάθε ήρωας που μετέχει στο παιχνίδι έχει το δικό του «σπίτι» και η Nintendo φρόντισε να τα αναπαραστήσει με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες
Οι παίκτες μπορούν είτε να επιλέγουν την έδρα όπου θέλουν να αγωνιστούν είτε να αφήνουν το σύστημα να αποφασίζει για αυτούς μέσω της επιλογής Random, ενώ δεν είναι όλες οι πίστες κατάλληλες για όλα τα game modes με πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τα 8 players smashes όπου οι μικρές σε μέγεθος πίστες αποκλείονται, καθαρά λόγω του ότι ο συνωστισμός θα κατέστρεφε την ουσία του gameplay. Από τον κόσμο της Zelda έως τους ουρανούς όπου μάχονται οι ήρωες του Starfox, από το Mushroom Kingdom έως το γυμναστήριο της Wii Fit Trainer, από το Κολοσσαίο έως την κωμόπολη του Animal Crossing, από τη ζούγκλα που βασιλεύει ο Donkey Kong έως την Delfino Plaza, από την Pac Land έως το στάδιο όπου δίνουν αδυσώπητες μάχες τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα Pokemon, το βέβαιο είναι ότι ειδικά στην αρχή, πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες θα ρίχνουν και μερικές κλεφτές ματιές στα υπέροχα σχεδιασμένο περιβάλλον.


Ο Yoshi δε δίστασε ποτέ εναντίον οποιουδήποτε

Εκεί όπου κάποιος θα χρειαστεί κάποια εξοικείωση για να φτάσει σε σημείο να βρίσκει εύκολα το δρόμο του είναι τα game modes. Καταρχάς υπάρχει το κλασσικό Smash όπου οι παίκτες διαλέγουν τον αγαπημένο τους χαρακτήρα και έπειτα τον αριθμό των αντιπάλων τους, έως τρεις, όπως επίσης και αν πρόκειται για human players, ή για CPU controlled characters. Η διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να καθοριστεί μέσα από τις επιλογές του κλασσικού Smash, ενώ το ίδιο μπορεί να γίνει με τους κανόνες που αφορούν ποιος είναι ο περιορισμός για τη νίκη με τις επιλογές να είναι ο χρόνος, οπότε όποιος καταφέρει στη διάρκεια του αγώνα να πετύχει τα περισσότερα νοκ άουτ στέφεται νικητής, το stock ή οι λεγόμενες ζωές που καθορίζουν στα πόσα νοκ άουτ κερδίζει κάποιος και τέλος τα coins όπου νικητής είναι αυτός που θα μαζέψει τα περισσότερα νομίσματα την ώρα που διαρκεί η μάχη. Το εάν ισχύουν ή όχι τα customizations για τον κάθε χαρακτήρα είναι επίσης κάτι που περιέχεται στους κανόνες, όπως επίσης το εάν κάποιος ξεκινάει με handicap ή όχι, o βαθμός με τον οποίο καθορίζεται το πόσο εύκολα ή όχι οι ήρωες θα μπορούν να βρεθούν εκτός αρένας, αλλά και το εάν η επιλογή των stages θα πραγματοποιείται από τους παίκτες ή το σύστημα. Προχωρώντας παραπέρα στους κανόνες, υπάρχουν επιλογές σχετικά με το εάν θα υπάρχουν power ups ή όχι και το ποια θα είναι διαθέσιμα αλλά και για τον ρυθμό με τον οποίο αυτά θα εμφανίζονται στην οθόνη. Τέλος υπάρχουν ακόμα μερικοί κανόνες οι οποίοι προσθέτουν το τελικό λιθαράκι στη διαμόρφωση των μαχών όπως το εάν θα επιτρέπονται τα φίλια χτυπήματα, εάν θα εμφανίζεται το σκορ στην οθόνη, ακόμα και εάν θα είναι δυνατή η διαδικασία της χρήσης παύσης. Μιας και ο λόγος για παύση, εάν αυτή είναι ενεργοποιημένη τότε μόνο μπορεί κάποιος να κάνει Quit, αλλά θα πρέπει να διαθέτει δάχτυλα από λάστιχο καθώς πρέπει να πατήσει ταυτόχρονα τα πλήκτρα R, L, +, A.
To Special Smash τώρα, προσθέτει ορισμένες ανατρεπτικές επιλογές οι οποίες δίνουν επιπλέον δυνάμεις στους χαρακτήρες ικανές να τους μετατρέψουν σε φονικές μηχανές που διαλύουν τον οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους. Έτσι λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής μεγέθους με τις επιλογές να είναι mega και mini, εάν στο κεφάλι θα υπάρχει λουλούδι ή αυτιά λαγού, διάφορες επιλογές για την εμφάνισης και τις ιδιότητες του σώματος, επιλογές για την ταχύτητα των ηρώων και άλλα τα οποία θα ανακαλύψουν όσοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με το Super Smash Bros. Tip: Εάν θέλετε να διασκεδάσετε ξυλοφορτώνοντας ανελέητα οποιονδήποτε αντίπαλο επιλέξτε stamina rules και απλά δώστε στον Falco τη μέγιστη ταχύτητα. Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν θα μπορέσει να φύγει από τις «ψηλές» κλωτσιές του που λειτουργούν λες και μαγνητίζουν τους αντιπάλους. Τρίτο game mode το 8 player smash ή για να ακριβολογούμε, smash με τη συμμετοχή έως και 8 παικτών. Είναι ένα mode το οποίο για να το ευχαριστηθούν οι παίκτες, πέρα από την ύπαρξη της κατάλληλης παρέας θα πρέπει να υπάρχει και μεγάλου μεγέθους τηλεόραση. Δεν θα πρέπει να δοκιμάσει κάποιος να παίξει 8 player smash στην οθόνη του gamepad μιας και μάλλον θα εκνευριστεί από το γεγονός ότι δεν θα χαθεί πολύ εύκολά ανάμεσα σε έναν κυκεώνα από απλά και super hits. Είναι δίχως αμφιβολία το game mode που δυνητικά μπορεί να προσφέρει στους παίκτες τη μεγαλύτερη διασκέδαση και αποτελεί τη ναυαρχίδα του party gaming που λανσάρει η Nintendo. Σε όλα τα προαναφερόμενα modes υπάρχει η δυνατότητα για Team Battle, γεγονός που ανεβάζει τις πιθανότητες για νίκες.


Ο Fox εκτοξεύει τους αντιπάλους στον αέρα

Η επόμενη επιλογή που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι τα games and more. Εκεί καταρχάς βρίσκεται το Vault ή αλλιώς το θησαυροφυλάκιο του κάθε παίκτη. Εκεί μέσα βρίσκονται τα τρόπαια που έχει κάποιος κερδίσει, τα replays που έχουν αποθηκευτεί, το άλμπουμ των φωτογραφιών, τα in game movies, τα αναλυτικά στατιστικά και επιτεύγματα για κάθε χαρακτήρα όπου κάποιος μπορεί να δει ακόμα και πόση ώρα έχει κολυμπήσει στο νερό, διάφορα tips, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί δοκιμή του ήχου και τέλος υπάρχουν τα masterpieces, με τη Nintendo να δίνει τη δυνατότητα σε όλους να παίξουν ένα demo διάρκειας 2 έως 4 λεπτών από θρυλικά παιχνίδια του παρελθόντος, μέσα από τα οποία έχει παρθεί η θεματολογία του Smash Bros, όπως το Metroid, το Kid Ikarus, το Pac Man, το Donkey Kong, το Kirby Super Star και πολλά άλλα. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο album όπου για πρώτη φορά η Nintendo δίνει την ευκαιρία σε όσους διαθέτουν μία SD Card να αποθηκεύουν εικόνες του παιχνιδιού. Έτσι λοιπόν σε ορισμένα game modes μπορεί κάποιος να πατήσει παύση, να διαμορφώσει την προοπτική της φωτογραφίας που θέλει να τραβήξει και με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού αυτή να αποθηκευτεί στην κάρτα. Όπως δείχνουν τα πράγματα πρόκειται για ένα ακόμα βήμα της Nintendo στη νέα εποχή και μαζί με το image sharing σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που είναι διαθέσιμο μέσω του τελευταίου Wii U system update σηματοδοτούν μια στροφή της Nintendo προς την υιοθέτηση πραγμάτων τα οποία δεν είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσφατο παρελθόν.
Εάν θέλετε να διασκεδάσετε ξυλοφορτώνοντας ανελέητα οποιονδήποτε αντίπαλο επιλέξτε stamina rules και απλά δώστε στον Falco τη μέγιστη ταχύτητα.
Το Solo είναι το επόμενο μεγάλο κομμάτι του Games and More. Εκεί υπάρχουν το Classic Mode όπου οι παίκτες ορίζοντας αρχικά ένα ποσό, μάχονται εναντίον ομάδων αντιπάλων, τα events δηλαδή προκαθορισμένοι αγώνες με συγκεκριμένους αντιπάλους όπου αυτό που κάθε φορά διαφέρει είναι ο σκοπός που θα πρέπει να επιτευχθεί, το All Star Mode όπου οι παίκτες θα πρέπει να καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα από μια σειρά αγώνων εναντίον όλων των αντιπάλων, το Stadium που περιέχει τρία διαφορετικά mini games, με αγαπημένο αυτό όπου με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού του baseball θα πρέπει να στείλετε στη home base ένα σάκο του box και τα Special Orders, Master και Crazy όπου έναντι χρημάτων ή διαφόρων tickets που κερδίζονται κατά τη διάρκεια του gameplay οι παίκτες καλούνται να επιβιώσουν μέσα από μία σειρά αγώνων. Τα κίνητρα είναι μεγάλα και ένα από τα κύρια βραβεία είναι τα items που κερδίζονται και με τη χρήση των οποίων είναι δυνατό το customization των χαρακτήρων. Επίσης για όσους αναρωτιούνται που θα βρουν το Training Mode, αυτό δηλώνει το παρόν εντός του Solo. Έτσι λοιπόν δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουν όλοι διάφορες τεχνικές και να εμβαθύνουν στις κινήσεις του κάθε χαρακτήρα, μέχρι να καταλήξουν σε αυτόν που τους ταιριάζει καλύτερα. Στο μεγάλο αδερφό του Solo, το Group Mode υπάρχουν διαθέσιμα τα Classic, Events, All Star και Stadium modes, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο που περιγράφτηκε παραπάνω, μόνο που τώρα πρόκειται για ομαδικούς αγώνες.Επιπλέον, στο Games and More υπάρχει η δυνατότητα για Customization είτε των χαρακτήρων είτε για τη δημιουργία ενός Mii fighter και τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του. Όσο περισσότερα τρόπαια και items κερδίζονται στα διάφορα modes του Super Smash Bros, τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητες για customization των ηρώων. Έτσι κάποιος ο οποίος είναι αργός μπορεί να μετατραπεί σε γρήγορο σαν την αστραπή, κάποιος ο οποίος δεν είναι καλός στην άμυνα μπορεί να εφοδιαστεί με το κατάλληλο αντικείμενο και να απορροφάει λιγότερο damage και πολλά άλλα. Τα customizations διατίθενται σε δύο διαφορετικά επίπεδα, σε αυτό του εξοπλισμού που κουβαλάει κάθε χαρακτήρας και μπορεί να είναι έως τρία αντικείμενα και σε αυτό των επιθετικών του κινήσεων. Υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης έως 8 διαφορετικών παραλλαγών ενός χαρακτήρα και για να είναι δυνατή η χρήση τους θα πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή customizations on. Κλείνοντας το κεφάλαιο των Games and More δεν θα ήταν δυνατό να μη γίνει αναφορά στο stage builder, όπου όπως γίνεται αντιληπτό από την ονομασία οι παίκτες μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους επίπεδα χαράσσοντας γραμμές στην οθόνη του gamepad με τη βοήθεια του stylus ενώ αυτές οι πίστες είναι δυνατό να γίνουν απολύτως λειτουργικές με τη χρήση μιας μεγάλης γκάμας αντικειμένων που διατίθενται.
Υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης έως 8 διαφορετικών παραλλαγών ενός χαρακτήρα
Μια βασική επιλογή αφορά τις άκρες των γκρεμών από τις οποίες ίσως και να μην είναι δυνατό κάποιος να πιαστεί για να σωθεί, οπότε θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή όταν κάποιος παίζει εκτός έδρας, σε ένα stage που έχει σχεδιαστεί από αντίπαλο μιας και δεν ξέρει τι μπορεί να τον περιμένει. Το πιο αδιάφορο mode είναι το Smash Tour. Άραγε ποιος θα κάτσει τώρα να παίξει board games έστω και αν αυτά έχουν να κάνουν με τη θεματολογία του Smash Bros; Ελάχιστοι μάλλον. Πάντως για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν υπάρχουν τρία διαφορετικά μεγέθη ταμπλό, μικρό, μεσαίο και μεγάλο μέσω των οποίων μπορούν να επιδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητές τους στα board games και τα beat em up. Προσοχή μόνο το συγκεκριμένο mode είναι χρονοβόρο και δε συνίσταται σε βιαστικούς. Οπότε εάν δεν θέλετε σε κάποια νευρική έξαρση να πετάξετε το χειριστήριό σας στον τοίχο, καλό θα είναι να προτιμήσετε κάτι άλλο από την πλούσια γκάμα των όσων προσφέρει το παιχνίδι.


Πολύ άτυχος όποιος βρεθεί στο στόχαστρο του King Dedede

Το online mode αποτελεί το κομμάτι του παιχνιδιού όπου θα ξοδέψουν τις περισσότερες ώρες τους κυρίως όσοι από τους παίκτες δεν έχουν τη δυνατότητα για local multiplayer. Παρέχεται δυνατότητα παιχνιδιού είτε με φίλους όπου οι local players μπορεί να είναι είτε ένας, είτε περισσότεροι, όπως συμβαίνει στο Mario Kart 8, είτε με αγνώστους. Στη δεύτερη περίπτωση οι αγώνες μπορεί να είναι όπως λέγεται «φιλικοί», απλά για διασκέδαση, είτε για τη δόξα, στους οποίους μάλιστα απαγορεύεται η χρήση αντικειμένων. Το Conquest είναι κάτι το οποίο δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε είτε λόγω μη διαθεσιμότητας, είτε λόγω του ότι οι θέσεις ήταν συμπληρωμένες ήταν το Online Conquest όπου ένα themed set χαρακτήρων μάχεται για τη δόξα και την κυριαρχία. Τέλος εκτός από το να διαγωνίζονται οι παίκτες μπορούν να παρακολουθήσουν είτε ζωντανά, είτε σε επανάληψη αγώνες οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν και όσο περισσότερα ποντάρουν οι παίκτες για το ποιος θα είναι ο νικητής τόσο περισσότερα κερδίζουν, οπότε μιας και μιλάμε περί πορτοφολιών, σίγουρα η κάθε ευκαιρία φουσκώματός του είναι ευπρόσδεκτη.
Μιας και είναι η ώρα της αναφοράς στα χρήματα, ένας τρόπος για να ξοδευτούν αυτά και να πιάσουν τόπο τις περισσότερες φορές είναι το Trophy Rush, όπου έναντι συγκεκριμένων ποσών είναι δυνατή η εξαγορά χρόνου. Έπειτα ο ήρωας που θα επιλεγεί βρίσκεται σε μια αρένα όπου πέφτουν διάφορα καλούδια με την αρχή να κάνουν τεράστια ξύλινα κιβώτια. Όταν γεμίσει ένας μετρητής, τότε αρχίζουν και πέφτουν κουτιά με δώρα και εκεί είναι που θα πρέπει να σπάσετε όσα περισσότερα μπορείτε. Μόλις τελειώσει ο χρόνος που είχε αγοραστεί τότε αποκαλύπτονται τα κέρδη τα οποία είναι τρόπαια, χρήματα και custom parts για τη διαμόρφωση των χαρακτήρων. Οι δυνατότητες χειρισμού που παρέχονται είναι περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι που έχει έως τώρα κυκλοφορήσει για το Wii U και αυτό είναι κάτι το οποίο έγινε προκειμένου όχι μόνο να καλυφτούν οι απαιτήσεις όλων, αλλά και για να είναι δυνατή η δημιουργία parties 8 παικτών με σκοπό την απόλυτη διασκέδαση. Έτσι ο χειρισμός είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μέσω των Wii U gamepad, Wii Remote+ Nunchuk, Nintendo 3DS εφόσον σε αυτό υπάρχει το Smash Bros, Wii Remote+ Classic Pro Controller, Wii Pro Controller, Wii Remote και GameCube Controller. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα για συγχρονισμό 8 χειριστηρίων, ενώ ως τώρα σε όλα τα παιχνίδια υπήρχε δυνατότητα για έως και τέσσερα, κάτι που είναι ένας ακόμα νεωτερισμός που η Nintendo εισάγει με το Super Smash Bros.Το gameplay είναι όχι απλά το δυνατό, αλλά το παντοδύναμο στοιχείο του τίτλου. Οι χαρακτήρες μπορεί να μην έχουν πολλές κινήσεις στη διάθεσή τους όμως οι συνδυασμοί χαρακτηριστικών που είναι δυνατό να προκύψουν μέσω customization αλλάζουν ριζικά τα πράγματα. Η αύξηση της ταχύτητας για παράδειγμα επιδράει όχι μόνο στο ρυθμό με τον οποίο μετακινείται ο παίκτης αλλά και στο πόσο γρήγορα εξαπολύει τις επιθετικές του κινήσεις. Οπότε εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος τι εξέλιξη μπορεί να έχουν τα γρήγορα χτυπήματα του Kirby τα οποία ούτως η άλλως δίχως καμία παρέμβαση είναι δολοφονικά. Ασφαλώς το παιχνίδι ξεδιπλώνει τις αρετές του σε μάχες εναντίον human controlled αντιπάλων όπου δεν υπάρχει Αι και η επόμενη κίνηση του κάθε διαγωνιζόμενου δεν μπορεί να προβλεφτεί ποτέ.
Το online mode αποτελεί το κομμάτι του παιχνιδιού όπου θα ξοδέψουν τις περισσότερες ώρες τους κυρίως όσοι από τους παίκτες δεν έχουν τη δυνατότητα για local multiplayer
Από την άλλη στο single player κομμάτι ο ανταγωνισμός είναι σε υψηλά επίπεδα, η ΑΙ είναι πολύ προσεγμένη και όσο ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας τόσο αυξάνεται η ταχύτητα με την οποία οι παίκτες θα πρέπει εκτελούν τις κινήσεις τους. Ευτυχώς που τα χειριστήρια της Nintendo φημίζονται για την αντοχή τους και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος παράπλευρων απωλειών. Περνώντας στον τεχνικό τομέα και ξεκινώντας από τα γραφικά, όλα είναι προσεγμένα από την αρχή έως το τέλος. Τα μενού είναι στολισμένα με υπέροχα χρώματα, οι αρένες είναι σχεδιασμένες λεπτομερέστατα αποδίδοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους διάφορους κόσμους, οι χαρακτήρες μοιάζουν λες και είναι έτοιμοι να περάσουν στον πραγματικό κόσμο και το animation είναι απολύτως ομαλό. H ανάλυση είναι 1080p και ο ρυθμός ανανέωσης «κλειδωμένος» στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και έτσι η Nintendo δείχνει για μια ακόμα φορά τα δόντια του Wii U όταν αυτό πέσει στα χέρια των κατάλληλων προγραμματιστών. Η μουσική επένδυση έχει μάλλον προκύψει από σεμινάρια μουσικοθεραπείας για old school Nintendo fans. Λες και πρόκειται για ψηφιακό Juke Box, ο τίτλος περιλαμβάνει μια συλλογή μουσικών κομματιών που θα ζήλευαν ακόμα και οι διασημότεροι μουσουργοί.Ο αριθμός τους φτάνει τα 335 αριστουργήματα και ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να τα απολαύσει μέσω της λειτουργίας sound test, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις φωνές των χαρακτήρων. Σχετικά με την οθόνη του GamePad, δεν υπάρχει κάποια επιλογή όσον αφορά το ρόλο που πρόκειται να έχει στο παιχνίδι. Όταν πρόκειται για single player game τότε η δράση εκτυλίσσεται ταυτόχρονα σε αυτή και την τηλεόραση, ενώ όταν η δράση περνάει σε επίπεδο multiplayer σε αυτή απεικονίζονται οι μαχητές που λαβαίνουν μέρος στον αγώνα. Αρνητικό είναι το γεγονός ότι αν και οι επιλογές στα μενού είναι αρκετές τα touch controls απουσιάζουν παντελώς, πράγμα που δεν δικαιολογείται όταν πρόκειται για παιχνίδι της ίδιας της Nintendo. Το Super Smash Bros αποτελεί τη χαρά όλων όσων αρέσκονται στα party games. Με την ταυτόχρονη συμμετοχή έως και 8 χαρακτήρων στους αγώνες, το ενδιαφέρον εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ο συνδυασμός όλων αυτών των κόσμων και χαρακτήρων έχει πραγματοποιηθεί με αριστοτεχνικό τρόπο και σε κανένα σημείο δεν θα βρεθεί ακόμα και η παραμικρή σταυροβελονιά. Το απεριόριστο περιεχόμενο του τίτλου δικαιολογεί απόλυτα τα 15GB τα οποία θα καταλάβει στο σκληρό δίσκο όσων αποφασίσουν να αγοράσουν την ψηφιακή έκδοση τους παιχνιδιού. Ακόμα, οι νεωτερισμοί που περιέχει όπως η αποθήκευση εικόνων σε SD card και ο συγχρονισμός έως και 8 χειριστηρίων είναι γεγονότα που δείχνουν τη διάθεση της Nintendo να κάνει το επόμενο βήμα, τόσο στη διασκέδαση όσο και σε διαδικασίες image capture. Όσοι αναζητούν ακόμα τον άρχοντα των φετινών εορτών καλά θα κάνουν να σταματήσουν να κουράζονται. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι έτοιμο να κάτσει στο θρόνο του και απαντάει στο όνομα Super Smash Bros for Wii U.


 
EDITOR’S CHOICE

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
 • Πολύ μεγάλο ρόστερ
 • Άψογα σχεδιασμένες αρένες μάχης
 • Ανεξάντλητο περιεχόμενο
 • Μάχες με συμμετοχή έως 8 παικτών
 • Νεοτερισμοί που δίνουν άλλη διάσταση στον τίτλο
 • Μεγάλες δυνατότητες για customization των χαρακτήρων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
 • Μόνο ένας μικρός αριθμός από αρένες χρησιμοποιούνται στο Smash 8 παικτών
 • Απουσία touch controls από τα μενού
Διαβάστε πρώτοι όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook και στο Twitter
20 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Thomas_Th
  • Συγχαρητήρια! Καταπληκτικό και πληρέστατο review για έναν τίτλο που γράφει ιστορία στη βιομηχανία των video games!

   Για άλλη μια φορά.. "Wii U is for the Players"

  • vonzuchter
  • οκ μετα την επιτυχια του minecraft οτι και να αρεσει στο κοσμο το καταλαβαινω.... εμενα παντως ποτε δε με ξετρελανε αυτο το παιχνιδι. Ισως μετα απο 3-4 χρονια αμα εχει παιζει κατω απο 25 ευρω και παλι ισως.... Αν και οι smashbros-αδες μιλανε για το καλυτερο smashbrothers ever και παλι δε με ψηνουν να σκασω 70αρα...

  • GiannisRethymno
  • Ωραίος ο Νικήτας όπως πάντα.
   Αυτός ο τίτλος μαζί με mario kart και donkey kong με ψήνουν πολύ για το wiiu.
   Ελπίζω σε μείωση τιμής και κανά καλό πακέτο.

  • Dural
  • Το "Ανεξάντλητο περιεχόμενο" είναι πράγματι... ανεξάντλητο. Παρακολουθώ την σειρά από το πρώτο game στο N64 και μπορώ να πω ότι το φετινό είναι πράγματι το καλύτερο. Στο "Brawl" με χάλασαν κάποια πραγματάκια, αλλά φέτος στο Wii U έχει γίνει καταπληκτική δουλειά. Ελπίζω να μπορέσει να δημιουργήσει τον ίδιο "θρύλο" στο πέρασμα των χρόνων όπως το "Melee" το οποίο στηρίζεται ακόμη και τώρα σε μεγάλα τουρνουά.

   Συμφωνώ με τον Νικήτα ότι είναι ανεπίτρεπτο για nintendo-game να μην υλοποιεί τα touch controls του gamepad. Προφανώς και δεν θα ενοχλήσει κανέναν fan αυτή η απόφαση, αλλά χτυπάει ρε παιδί μου άσχημα στο μάτι. Όπως και να'χει, μιλάμε για κορυφαίο release, τρομερή παιχνιδάρα και must buy για όσους έχουν (ή σκέφτονται να πάρουν Wii U.

  • Kimi Raikkonen
  • Σίγουρη αγορά όταν πάρω Wii U. Ανυπομονώ πότε θα αρχίσω προπονήσεις..

  • rabbit
  • Λεβεντικο το review για την παιχνιδαρα αλλα παλι χωρις video review?Συνεχεια το ριχνετε το WII U ρε παιδες

  • Harkyn
  • Γιατι Θεε με αφησες να πουλησω το wii u??Γιατι??Σιγουρη αγορα οταν το ξαναπαρω καποια στιγμη!
   Ωραιο review Νικητα! :))

  • Gkalas
  • Το τι συμβαινει στα σπιτια μου μαζευομαστε δε λεγεται μαγκες.Το παιχνιδι ειναι καθαρα για να μαζευονται στο σπιτι φιλοι και να μη μενει τιποτα ορθιο.

  • Kefka09
  • Η εκδοση 3ds υπολειπεται αυτής του wii u και αν ναι κατα πόσο;

  • GooDShiveR
  • @Gkalas για πόσα σπίτια μιλάμε bro?? :-D

   Για ποιο λόγο δεν πηρε υποψηφιότητα για Game of the year αυτο το game ειναι λιγάκι περίεργο περιεργο ίσως επειδή "γέρνει" λιγάκι προς την beat em up του πλευρα αλλα σαν σύνολο είναι ότι πληρέστερο έχει κυκλοφορήσει έβααααα.

   Έχει ανακοινώσει καποιο πακέτο WiiU η Nortec για τα χριστούγεννα?

  • ehnikaras
  • Οι διαφορές ανάμεσα στις 2 εκδόσεις παρουσιάζονται στους 2 παρακάτω συνδέσμους

   http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-vs-super-smash-bros-wii-u-3ds

   http://www.ssbwiki.com/Cross-platform_comparison_of_Super_Smash_Bros._4

  • iankysyrath
  • bundle εμφανιστηκε σημερα στην Ισπανία!!Ακόμα δεν ξέρουμε για όλη την Ευρώπη...Λογικά θα χουμε κανα nintendo direct προ χριστουγεννων!vonzuchter...το minecraft ειναι μεταγενεστερο και δε βρισκω

  • iankysyrath
  • ευγε για το review by the way..πρεπει να ταν απο τα δυσκολοτερα reviews γιατι εχει τοσο υλικο που δε ξερεις απο που να το πιασεις!

  • 3nws1th5
  • Βάλτο το δεκάρι ρε Νικήτα. Νταξ και το 9,5 καλό είναι!!!

  • 3nws1th5
  • Βάλτο το δεκάρι ρε Νικήτα. Νταξ και το 9,5 καλό είναι!!!

  • nkav64
  • Πρώτα απ' όλα να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια.

   @iankysyrath, πράγματι είναι από τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Ευτυχώς στο Enternity δεν βιάζεται κανείς να ανέβουν τα reviews οπότε υπάρχει άπλετος χρόνος να διαμορφώσει κάποιος το κείμενο όπως πρέπει.

   @3nws1th5 το παιχνίδι θα πήγαινε για 10, αλλά η ίδια η Nintendo σε αναγκάζει να "κόψεις" κάτι με το γεγονός της μη υποστήριξης του gamepad όπως ακριβώς πρέπει σε δικό της παιχνίδι ;)

  • Viper71
  • Παρα πολύ καλο Review ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, το παιχνιδι (το πηρα με το bundle και την amiibo φιγουρα SAMUS), είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, ειχα καιρο να "κολλησω" με παιχνιδι, και τα καταφερε το συγκεκριμενο. Δυστυχως το Wii U το ειχα ξεγραψει, όμως ΕΥΤΥΧΩΣ "εξαιτιας" τη κορης μου :) το αγορασα (για Πρωτοχρονιατικο δωρο) και τελικα κολλησα εγω!!

  • MrDododi
  • Τέλειο review, must have για τους κατόχους Wii U! Πρόσφατα τσίμπησα την έκδοση με το Amiibo του Mario!

  • Arikos2010
  • Must have για όσους 'εχουν wii-u.Ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια για να παίξεις με την παρέα σου.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!