Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Council Episode 5: Checkmate Review

*
Και να που ήρθε η ώρα η σεζόν του The Council να φτάσει στο τέλος της και να διαβάσετε και το The Council Episode 5: Checkmate Review μας.

Και να που ήρθε η ώρα η σεζόν του The Council να φτάσει στο τέλος της. Μετά από μια σειρά επιλογών, ο Louis de Richet πρέπει να δώσει ένα τέλος στην κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί για τον καθένα, και η Big Bad Wolf να αποδείξει πως έχει αυτό που χρειάζεται για να φέρει ένα -αν μη τι άλλο φιλόδοξο- εγχείρημα εις πέρας. Το πρόβλημα είναι φυσικά κατά πόσο τα καταφέρνει και αν η εμπειρία μέχρι στιγμής είναι οποιουδήποτε είδους ένδειξη, τα πράγματα δεν προμηνύονται ευοίωνα.


SPOILERS
Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές επιλογές που δίνουν διαφορετικές πορείες στο ταξίδι του πρωταγωνιστή, αλλά η γενική εικόνα έχει ως εξής. Ο Louis de Richet φτάνει στο νησί προς αναζήτηση της μητέρας του, και πολύ γρήγορα γίνεται μέρος μιας σκακιέρας (σ.σ.: see what I did there?) με τα πιόνια, όπως αποδεικνύεται, να έχουν στηθεί προσεκτικά εδώ και καιρό και το τρόπαιο να μην είναι άλλο από την έκβαση των σημαντικότερων γεγονότων στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτή η παρτίδα είναι μια από πολλές και, όπως αποκαλύπτεται, η ανθρωπότητα πρακτικά κυβερνάται από δαίμονες, με τους τελευταίους να αποφασίζουν για καθετί σημαντικό και με αυτόν τον τρόπο να διαμορφώνουν οι ίδιοι τον κόσμο γύρω τους, σύμφωνα με τα θέλω και τα πιστεύω τους. Ο Louis μαθαίνει πως ο ίδιος είναι δαίμονας, και μετά από βομβαρδισμό πληροφοριών, πρέπει πολύ γρήγορα να αποφασίσει σε ποιανού το πλευρό είναι και πώς ο ίδιος θα χειριστεί τις νεοαποκτηθείσες δυνάμεις του.
SPOILERS

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα επεισόδια, το Checkmate έχει το πλεονέκτημα ότι πίσω του υπάρχει ήδη μια «στρωμένη» ιστορία, με όποιον τρόπο κι αν εξελίχθηκε αυτή στα προηγούμενα επεισόδια. Θα έπρεπε η αφήγηση να είναι σαφώς πιο στρωτή και χωρίς ασυνέχειες, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει. Η γενικότερη εντύπωση που αφήνει το τελευταίο επεισόδιο του The Council είναι ότι η ομάδα ανάπτυξης πρέπει να βρισκόταν σε πολύ μεγάλη πίεση για να τελειώσει το επεισόδιο το συντομότερο δυνατόν. Ή αυτό ή τελικά «δάγκωσε» πολύ περισσότερο απ’ ότι μπορούσε να «μασήσει» και εν τέλει δεν μπορούσε να βρει τρόπο να «μαζέψει» την ιστορία. Κι αυτό γιατί σε έναν βαθμό μπορούν να συγχωρεθούν τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία συνεχίζουν ακάθεκτα, αλλά δεν μπορεί να συγχωρεθεί η ασυνέχεια της ιστορίας και το πώς οι χαρακτήρες, αντί να αποκτούν ολοένα και περισσότερο βάθος, μέχρι το τέλος του επεισοδίου βγαίνουν «ξύλινοι» χωρίς το παραμικρό βάθος και ενδιαφέρον.



Παράλληλα οι φόβοι όσων επένδυσαν στην ιστορία επαληθεύτηκαν, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του καστ αποδεικνύεται τίποτε περισσότερο από διακόσμηση, χωρίς κανένα απολύτως λόγο ύπαρξης, κάτι που ο ίδιος ο τίτλος επιβεβαιώνει, αφού κυριολεκτικά τους ξεχνάει παντελώς, μέχρι να τους θυμηθεί στον επίλογο, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα ενδιαφέρον και λόγος για το τι μπορεί να τους συνέβη. Όπως προαναφέρθηκε, βέβαια, ο τεχνικός τομέας δε βοηθάει ιδιαίτερα, με τα προβλήματα να συνεχίζονται ακάθεκτα, καταστρέφοντας κυριολεκτικά την οποιαδήποτε σύνδεση θα μπορούσε να είναι δυνατή σε αυτό το σημείο. Χαρακτήρες που μένουν σε στάση Τ, clipping, βλέμματα στο κενό, κακό frame rate και γενικότερα ό,τι περνάει από το χέρι του τεχνικού τομέα για να χαλάσει την εμπειρία είναι στο μενού. Όχι ότι η γραφή βοηθάει ιδιαίτερα, με τους διαλόγους να αλλάζουν ύφος και θέμα σε χρόνο μηδέν και ταυτόχρονα την ερμηνεία να είναι πλέον χαρακτηριστικά κακή (σε σχέση με τις μέχρι πρότινος τις λίγες εκλάμψεις μετριότητας μέχρι) και να κάνει το όλο αποτέλεσμα από κακό μέχρι αστείο.



Ευτυχώς οι γρίφοι σώζουν (;) την κατάσταση -ή τα προσχήματα- και αποτελούν ίσως το μοναδικό φωτεινό σημείο της όλης εμπειρίας, με πραγματικά έξυπνα στοιχεία και αναγκάζοντας τους παίκτες να δώσουν σημασία στις λεπτομέρειες και να θυμηθούν καταστάσεις και στοιχεία των χαρακτήρων που έχουν γνωρίσει μέχρι στιγμής. Βέβαια, για όσους έχουν υπομονή μέχρι αυτό το σημείο.



Όλα τα παραπάνω δε σχηματίζουν και την πιο κολακευτική εικόνα για το τελευταίο επεισόδιο του The Council και η αλήθεια είναι πως ο επίλογος θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ πιο προσεγμένος, και γενικά…καλύτερος. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί η Big Bad Wolf είχε κάτι πολύ έξυπνο, αλλά δεν κατάφερε να το διαμορφώσει όπως του άξιζε και έπρεπε μέχρι τέλους, με το Checkmate να  είναι η καλύτερη απόδειξη ακριβώς αυτού. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*