Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Crew: Wild Run Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Reflections

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Ubisoft

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Φαίνεται πως στο πλαίσιο της λαίλαπας “τα κάνουμε όλα online και multiplayer” οι κατά τον κόσμο publishers έχουν πεισθεί ότι τα always online racing είναι μια πάντα μια επιλογή. Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως και αυτό είναι -όπως και στο Need for Speed- βασικότερο πρόβλημα τόσο του The Crew, όσο και του -σίγουρα βελτιωμένου- expansion, Wild Run. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Το The Crew κυκλοφόρησε πέρσι τον Νοέμβρη με όχι και τόσο καλή υποδοχή, κυρίως από τους παίκτες, μιας και η κριτική μάλλον απέτυχε να βρει άμεσα τα αρκετά προβλήματά του. Ποια ήταν αυτά; Ένας μάλλον παρωχημένος τεχνικός τομέας, με πάρα πολλά προβλήματα στη γραφική απεικόνιση, από πτώση του frame rate και jaggies, anti-aliasing από άλλες εποχές.


Monster Trucks: ίσως το καλύτερο κομμάτι του τίτλου.

Ουσιαστικά επρόκειτο ένα cross-gen πείραμα, όπως και αρκετοί άλλοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν στο μεταίχμιο ανάμεσα στις δύο γενιές, το οποίο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, όλες οι αμαρτίες και τα λάθη του always online racing ήταν αυτούσια εκεί. Με το παραμικρό πρόβλημα, είτε των servers είτε του ίδιου του χρήστη δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το προϊόν, ενώ φυσικά υπήρχε -ακόμη και στην αρχή- μεγάλη έλλειψη παικτών αλλά και απροθυμία των υπαρχόντων να ασχοληθούν με το όποιο online component. Εν ολίγοις ό,τι έπαθε και το Need for Speed ένα χρόνο μετά. Όπως είναι φυσικό τα παράπονα ήταν πολλά και έπρεπε να αντιμετωπιστούν.
Σεναριακά είμαστε σαφώς καλύτερα από το αίσχος του Need for Speed, αλλά και πάλι ο χαρακτηρισμός “αδιάφορο”, είναι ο πλέον κατάλληλος για το σενάριο.
Έτσι κυκλοφόρησε το Wild Run expansion, το οποίο είναι η αλήθεια βελτίωσε τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς και σωστοί, την -εξαιρετική- βελτίωση του τεχνικού τομέα την απολαμβάνουν και όσοι δεν αγοράσουν το Wild Run μέσω του patch που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο, ταυτόχρονα με το expansion, στέλνοντας πρακτικά στον Καιάδα την αρχική έκδοση. Αυτό που δεν παίρνουν βέβαια είναι τα έξτρα χαρακτηριστικά και οχήματα. Το The Crew σεναριακά περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός ανθρώπου που αφού είδε τον αδερφό του να εκτελείται από κάποιον που πήρε τα ηνία της συμμορίας του, βρέθηκε στη φυλακή, λόγω διεφθαρμένων αστυνομικών, ως φονιάς του αδελφού του. Κάποια στιγμή όμως εμφανίζεται μία αστυνομικός, η οποία του δίνει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση και να ξεσκεπάσει τους κακούς. Σεναριακά είμαστε σαφώς καλύτερα από το αίσχος του Need for Speed, αλλά και πάλι ο χαρακτηρισμός “αδιάφορο”, είναι ο πλέον κατάλληλος για το σενάριο. Από εκεί και πέρα το άλλο μεγάλο πρόβλημα του The Crew ήταν (και είναι και στο Wild Run) το μάλλον υπερβολικά «ελαφρύ» μοντέλο οδήγησης. Τα οχήματα δεν έχουν κανένα βάρος και περισσότερο αιωρούνται παρά πατούν πάνω στο δρόμο. Σαφώς και κάτι τέτοιο κάνει πιο εύκολο το drift και τον εντυπωσιασμό, αλλά και πάλι…


Τα Freedrive Challenges θα σας τραβήξουν για λίγο το ενδιαφέρον.

Από εκεί και πέρα ο παίκτης έχει στη διάθεσή του όλες τις ΗΠΑ (σε σαφώς μειωμένης κλίμακας έκδοση) ώστε να εντρυφήσει στους αγώνες και τα events που έχει να του προσφέρει ο τίτλος. Σε επίπεδο νέων προσθηκών το Wild Run εισαγάγει τα Monster Trucks και τις μοτοσικλέτες. Τα πρώτα είναι μάλλον, αυτή τη στιγμή, ίσως ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο τίτλος, μιας και ο εντυπωσιασμός που προσφέρουν μαζί με τα καλά σχεδιασμένα events που τα αξιοποιούν βοηθούν πολύ. Επίσης είναι η μόνη περίπτωση που πραγματικά απολαύσαμε το free roaming, σκορπώντας φυσικά την καταστροφή. Οι μοτοσικλέτες, αν και δεν είναι κακή η υλοποίησή τους, πάσχουν από τη γνωστή ασθένεια των τίτλων που περιλαμβάνουν και τετράτροχα και δίτροχα: ο χειρισμός-συμπεριφορά τους τείνει να θυμίζει περισσότερο αυτοκίνητο και αυτό φυσικά δεν είναι καλό. Επιπλέον το expansion πρόσθεσε και την αλλαγή καιρού, μιας και το αρχικό παιχνίδι είχε πάντα…ήλιο. Η αλήθεια είναι ότι έχει εισαχθεί σε πολύ μικρές δόσεις, επιτυχημένα μεν αλλά εξαιρετικά περιορισμένα δε. Γενικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη βελτίωση του τεχνικού τομέα, ενώ η κατάσταση είναι σαφέστατα καλύτερη, τα επίπεδα του τίτλου δύσκολα πλησιάζουν την εξαιρετική ποιότητα των Need for Speed ή Driveclub, πόσο μάλλον των κορυφαίων Forza.


Τα καιρικά φαινόμενα προστέθηκαν, αλλά όχι σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα.

Σε έναν always online τίτλο που έχει τραγική έλλειψη παικτών που να ασχολούνται με το…online, το Wild Run έρχεται τουλάχιστον να προσθέσει το Summit, ένα mode που ουσιαστικά έχει να κάνει με μηνιαίες προκλήσεις, σε events που περισσότερο έχουν να κάνουν με τον εντυπωσιασμό παρά με τον ανταγωνισμό και το οποίο σε επίπεδο διασκέδασης είναι μάλλον το πιο δυνατό σημείο του τίτλου. Από εκεί και πέρα τα Freedrives, events που εμφανίζονται και ενεργοποιούνται σχεδόν όπου και να πάτε, ενώ δεν ενοχλεί, δεν είναι ότι προσφέρει πάντοτε και κάτι ιδιαίτερο.Ένα χρόνο μετά, το Wild Run έρχεται να δώσει στο The Crew αυτά που πιθανόν να ήθελαν να δώσουν οι δημιουργοί του κατά το αρχικό launch. Δυστυχώς όμως ο χρόνος έχει προλάβει να είναι αμείλικτος, κάνοντας τον ανταγωνισμό ήδη πολύ καλύτερο σε όλα τα επίπεδα που χαρακτηρίζουν ένα racing, ενώ η ιδέα always online στα racing πρέπει κάποια στιγμή να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τη μηχανή πάγου για Εσκιμώους.


 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
 • Σαφέστατα βελτιωμένος τεχνικός τομέας σε σχέση με το κακό πρωτότυπο
 • Τα Monster Trucks είναι πραγματικά διασκεδαστικά
 • Το Summit είναι αρκετά ενδιαφέρον
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
 • Always online χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα μιας και οι παίκτες επιλέγουν να το αγνοούν
 • Μετριότατο μοντέλο οδήγησης, αυτοκίνητα δίχως βάρος
 • Παρωχημένο και ήδη πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

  • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
  • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • SilentPoet
  • Νομίζω εξαρχής ήταν μέτρια αυτή η προσπάθεια από πλευράς Ubisoft και είναι κρίμα γιατί το στούντιο δεν είναι κακό. Μακάρι τουλάχιστον να ξαναβγάλουν κανένα Driver!

  • Viper71
  • Σωστοτατο REVIEW, απο εκει και περα....μαπα και πεταμενα λεφτα ηταν το πρωτο, μαπα,αλλα ευτυχως χωρις πεταμενα λεφτα απο μερους μου και αυτό!!!! πολύ κριμα για μια εταιρεια με το κυρος(?) της Ubisoft, δυστυχως ακομα μια αρπαχτη...

  • Blackstorm
  • Ρε παιδιά τι να πω. Αυτό που με πείραξε πιο πολύ όμως ήταν ότι πιο αδιάφορο παιχνίδι, πραγματικά πεθαίνεις.

  • achilleas1983
  • Λιγο υπερβολικο βρισκω το βαθμο 5 ειναι σα να λες και να στο χαρισουν μη το παρεις.Ενταξει δε ειναι και απο τα καλυτερα παιχνιδια αλλα ουτε και τοσο χαλια ισως πριν που οντως ηταν σαν ps3 game αλλα μετα το patch ειναι αρκετα καλο.

  • yaponvezos
  • @achilleas1983

   Αν το συμπέρασμα ήταν αυτό που λες (δηλαδή το δεν το παίρνω που να μου το χαρίζουν) δεν θα έπαιρνε ούτε 5.

  • achilleas1983
  • Απλα βρισκω υπερβολικο να δινονται τοσο χαμηλοι βαθμοι γενικοτερα.Βλεπω και σε site του εξωτερικου να δινουν με μεγαλη ευκολια κατι 5αρια ενω τα παιχνιδια σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν ειναι και χαλια.

  • Blackstorm
  • @achilleas1983 Στη δική μου κλίμακα το 5 είναι μέτριο. Επίσης στην κλίμακα των ελληνικών πανεπιστημίων, με 5 περνάς το μάθημα. Το ότι κάποιοι έχουν εξευτελίσει σε Ελλάδα και εξωτερικό την έννοια της βαθμολογίας και της κριτικής, δεν με αφορά προσωπικά :-).

   Εάν δεν θα το έπαιρνα και να μου το χάριζαν θα του έβαζα τέσσερα και κάτω. Έχω βάλει και 3 και κάτω.

  • achilleas1983
  • Μη το παιρνεις προσωπικα απλα τυχαινει να εχω την αποψη οτι δε πρεπει να ειναι τοσο αυστηρες οι βαθμολογιες

  • Blackstorm
  • Στο δικό μου review κάνεις το σχόλιο, πώς να το πάρω :-). Και επιμένω. Η κοινή λογική και πρακτική λέει ότι όταν κάτι είναι μέτριο, παίρνει τον βαθμό που είναι στη μέση.

  • equation
  • kai poly tou evale o anthrwpos... an h odhghsh einai opws sto release... to paixnidi einia gia pe-ta-ma!

   to noikiasa kai to epestrepsa thn idia mera meta apo 2 wres... san na odhgas tsimentolitho me rodes

*