Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Dark Pictures Anthology: Little Hope Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Supermassive Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το σκοτάδι και η ομίχλη καλύπτουν τη νύχτα που θα περάσετε στο The Dark Pictures Anthology: Little Hope. Σε συνδυασμό με υπερφυσικές δυνάμεις, σας υπόσχονται μια περιπέτεια γεμάτη ένταση. Περισσότερα στο αναλυτικό review του Νικήτα Καβουκλή.

Βασική προϋπόθεση για να μπορέσετε να βιώσετε με το βέλτιστο τρόπο την εμπειρία του The Dark Pictures Anthology: Little Hope, είναι να σβήσετε τα φώτα και να βάλετε ακουστικά. Διαφορετικά, δίχως την ύπαρξη της κατάλληλης ατμόσφαιρας, χάνεται ένα μεγάλο μέρος από τα συναισθήματα που θα επιχειρήσει να σας προκαλέσει ο νέος τίτλος της Supermasive Games. Όλα ξεκινάνε μετά την ανατροπή ενός λεωφορείου. Μία παιδική φιγούρα εμφανίζεται ξαφνικά στη μέση του έρημου δρόμου, ο οδηγός κάνει τα πάντα για να την αποφύγει, όμως τελικά δεν μπορεί να διατηρήσει το όχημα στις τέσσερεις ρόδες. Κατά τα φαινόμενα, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει πάθε κάτι σοβαρό. Ένας καθηγητής κολλεγίου και τέσσερεις μαθητές του βρίσκονται στη μέση του πουθενά, με το σκοτάδι να γίνεται ακόμα πιο πυκνό λόγω της ομίχλης. Αφότου συνειδητοποιήσουν όσα προηγήθηκαν και πάρουν μερικές ανάσες, ξεκινάνε την πορεία τους για την πόλη Little Hope, όπου ελπίζουν να βρουν βοήθεια. Ταυτόχρονα, αναζητούν τον οδηγό, που μετά το ατύχημα αγνοείται η τύχη του.




Η πορεία των πέντε μόνο εύκολη δεν θα είναι. Αυτό που θα δοκιμαστεί περισσότερο είναι οι ψυχικές τους αντοχές. Δεν είναι και λίγο να βαδίζεις στο άγνωστο έχοντας λίγες έως ελάχιστες ελπίδες. Οι σχέσεις μεταξύ τους είτε θα βελτιωθούν, είτε όχι και αυτό θα εξαρτηθεί απόλυτα από τις αποφάσεις που θα πάρετε. Κάθε απάντηση που θα δοθεί σε οποιοδήποτε από τα μέλη της ομάδας έχει σημασία για τη συνέχεια. Ο παίκτης δεν είναι παθητικός δέκτης αλλά διαμορφώνει ενεργά την εξέλιξη του σεναρίου. Μία και μόνο κουβέντα μπορεί να ραγίσει το γυαλί. Θα επιλέξετε το μονοπάτι της λογικής ή εκείνο του συναισθήματος; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενωμένοι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και ουσιαστικά, αυτό που μετράει είναι να κατορθώσουν όλοι να βγάλουν τη νύχτα στα πόδια τους. Σα να μην έφταναν όλα, σκοτεινές δυνάμεις θα στοιχειώσουν τους πρωταγωνιστές. Σταδιακά, όσο εξερευνούν το περιβάλλον, θα αρχίσουν ένας, ένας να έχουν οράματα που θα τους μεταφέρουν τρεις αιώνες πίσω, στο 1692. Σε μια εποχή που οτιδήποτε δεν γινόταν κατανοητό αποδιδόταν σε σατανικές δυνάμεις και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατηγορούμενοι εσφαλμένα, για μαγεία και σχέσεις με τον άρχοντα της κόλασης. Όλα και όλοι θα δέσουν σιγά σιγά μεταξύ τους δημιουργώντας, προς όφελος του gameplay, μία αδιαίρετη πλοκή, παρά τα σχεδόν τριακόσια έτη διαφοράς ανάμεσα στα γεγονότα. Το πως επιτυγχάνεται αυτό, είναι κάτι που θα σας αφήσουμε να ανακαλύψετε οι ίδιοι.



Κάθε φορά ελέγχετε, δίχως να είναι δική σας επιλογή, έναν από τους χαρακτήρες. Αυτός είναι που αναλαμβάνει την καθοδήγηση της εκάστοτε ομάδας και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Η νύχτα είναι επικίνδυνη και ο θάνατος έχει κλεισμένο τουλάχιστο ένα ραντεβού με καθέναν από τους πρωταγωνιστές. Το αν θα μπορέσετε να ξεφύγετε, εξαρτάται από το εάν θα βρείτε τη στιγμή εκείνη τη συγκέντρωση να πατήσετε τη σωστή αλληλουχία πλήκτρων που εμφανίζονται στην οθόνη. Αν δεν έχετε ασχοληθεί με το Man of Medan, το πρώτο παιχνίδι της σειράς, αρχικά ίσως αισθανθείτε μπερδεμένοι, όμως σύντομα θα κατανοήσετε τι πρέπει να κάνετε. Το θετικό είναι πως υπάρχει άμεση απόκριση στις εντολές που δίνονται μέσω του controller, οπότε αποκλείονται καθυστερήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες. Το Little Hope κατορθώνει να δημιουργήσει συναισθήματα. Δεν φλερτάρει όμως τόσο με τον τρόμο, όσο με την ένταση. Θα υπάρξουν στιγμές που η προσπάθεια για επιβίωση, θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη, προσφέροντας ένα μοναδικό συναίσθημα ανακούφισης, σε περίπτωση που σταθείτε όρθιοι μετά τον αγώνα με τα αιμοβόρα τέρατα που, μοναδικό σκοπό έχουν να κόψουν το νήμα της ζωής σας. Η κατάλληλη προετοιμασία θα αποδειχτεί σημαντικός σύμμαχος. Θα γίνει κατανοητό ότι η εξερεύνηση κάθε σπιθαμής είναι απόλυτα σημαντική και ανταμείβει με πολλαπλούς τρόπους. Μπορεί από τη μία, να φέρει στο φως, απαραίτητα μέσα, από την άλλη προειδοποιήσεις για το τι πιθανό να συμβεί στο μέλλον. Το θετικό είναι ότι παραμένετε σε ένα video game, όσο και αν γίνεται προσπάθεια να σας βυθίσει στον κόσμο του. Έτσι έχετε ανά πάσα στιγμή την ευκαιρία, σε περίπτωση που αντιληφθείτε πως κάτι δεν πήγε καλά, να επαναλάβετε μία σκηνή, προσδοκώντας σε καλύτερο αποτέλεσμα.



Οι συζητήσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές θα οδηγήσουν στο ξεκλείδωμα των στοιχείων του χαρακτήρα τους. Και πάλι, ο τρόπος με τον οποίο θα «χτιστεί» η προσωπικότητά τους, έχει άμεση σχέση με τις επιλογές που θα κάνετε. Το αρνητικό είναι πως το παρελθόν του καθενός παραμένει σχεδόν στη σφαίρα του μυστηρίου, καθώς ελάχιστα γίνονται γνωστά για την προέλευση των πέντε. Σημαντικό είναι να δοκιμάζετε τα πάντα, δίχως να έχετε στο μυαλό σας να ακολουθείτε πάντα την ασφαλή οδό. Η ιστορία δεν ολοκληρώνεται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο και η περιέργειά σας θα πρέπει να είναι τέτοια που να σας ωθήσει να δείτε κάθε πιθανό τέλος. Η όλη παραγωγή κρίνεται ως αξιοπρεπής. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αρκετά καλές και η σκηνοθεσία έχει γίνει με τρόπο τέτοιο που οι παίκτες έχουν την προσμονή για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια, θέλοντας να φτάσουν στο τέλος δίχως να σηκωθούν από την καρέκλα. Υπάρχει όμως ένα μικρό θέμα με το ρυθμό και πιο συγκεκριμένα, η τελευταία 1,5 ώρα μέχρι να ξημερώσει δείχνει να περνάει κάπως βιαστικά. Ένας ακόμα τομέας που θα έπρεπε να προσεχθεί περισσότερο είναι οι σκηνή μετά τον θάνατο ενός από τα μέλη της ομάδας. Ενώ θα έπρεπε να είναι στιγμές συναισθηματικής κορύφωσης, πέρα από μερικές ατάκες, υπάρχουν μόνο ψήγματα πόνου. Ίσως επειδή ο καθένας έχει στο μυαλό του τον δικό του αγώνα να παραμείνει ζωντανός.



Τεχνικά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο παράπονο. Οι εναλλαγές της κάμερας ίσως οδηγήσουν σε αποπροσανατολισμό στο εσωτερικό κάποιων κτιρίων, όμως σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται πονοκέφαλος. Το λιτό τοπίο συμβάλει στη δημιουργία συναισθημάτων ερήμωσης και απομόνωσης, με τα ηχητικά εφέ να βοηθούν στην αύξηση των καρδιακών παλμών, όπου είναι απαραίτητο. Το The Dark Pictures Anthology: Little Hope φιλοδοξεί να σας κρατήσει καρφωμένους μπροστά από την οθόνη για περίπου τέσσερεις ώρες, με ανοιχτή κάθε φορά πρόσκληση για επανάληψη, εφόσον θέλετε να γίνετε μάρτυρες κάθε διαφορετικής έκβασης του σεναρίου. Αν μάλιστα έχετε παρέα για να παίξετε, θα βιώσετε την εμπειρία με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Εφόσον σας άρεσε το Man of Medan, τότε προχωρήστε ελεύθερα στο δεύτερο μέρος της ανθολογίας The Dark Pictures 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οι αποφάσεις των παικτών έχουν νόημα
  • Στιβαρό σενάριο
  • Στιγμές έντασης με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη
  • Η εξερεύνηση ανταμείβεται
  • Άμεση απόκριση στις εντολές μέσω του controller
  • Replayability
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ελάχιστες πληροφορίες για το παρελθόν των πρωταγωνιστών
  • Απουσία συναισθημάτων όταν πεθαίνει κάποιος
  • Βιασύνη να ολοκληρωθεί η ιστορία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*