Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

The Last Guardian Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Sony (SCE)

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Sony (SCE)

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Sony

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
The Last Guardian Review
Στεκόμαστε, ως μικρό αγόρι που μιλά μια φανταστική γλώσσα, στην άκρη μιας σπασμένης σκάλας, στα πέριξ ενός πύργου, εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. Δεν γίνεται να κατεβούμε όπως ανεβήκαμε. Πιο κάτω είναι το Trico, ένα πλάσμα με πέλματα πτηνού, κορμί γάτας, πούπουλα αντί για τρίχωμα, φωτεινά τιρκουάζ κέρατα, μουσούδα που συνδυάζει στοιχεία ποντικού και σκύλου, παχιά ουρά που μπορεί να εκτοξεύσει πυρά εκεί που “δείχνουμε” με τον στιλπνό καθρέπτη που έχουμε μαζί μας. Κοιτάει ψηλά, εμάς, περιμένει. Φωνάζει. Είναι ο μόνος τρόπος να μας καλέσει να πέσουμε στο κενό, υποσχόμενο ότι θα μας πιάσει εγκαίρως. Θυμόμαστε ότι το βρήκαμε τραυματισμένο, πεινασμένο και αλυσοδεμένο. Βοηθήσαμε. Το σώσαμε. Στην αρχή δεν μας εμπιστευόταν, αλλά τα καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ. Θυμόμαστε ότι, μια φορά, αγναντεύαμε τον ορίζοντα από την άκρη ενός γκρεμού και το Trico έκλαιγε. Ανησυχούσε μήπως πέσουμε. Πιστέψαμε στο Trico. Κάναμε το άλμα.

Μας έσωσε.Τίποτα από αυτά δεν ήταν cut-scene. Με ελάχιστες εξαιρέσεις στη δεκάωρη με δωδεκάωρη περίπου διάρκεια του παιχνιδιού, τα cut-scenes αποφεύγονται. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ του Trico και του αγοριού στηρίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη του τεράστιου πλάσματος, το δεσμό που αναπτύσσουν οι δύο μοναχικοί αυτοί χαρακτήρες και γενικές μόνο υποδείξεις, όπως τη γενική κατεύθυνση στην οποία προτιμούμε να κατευθυνθεί ο φιλικός προς εμάς γίγαντας. Αφού δείξουμε, τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο. Το Trico θα κοιτάξει πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά, παρατηρώντας το χώρο και το σημείο στο οποίο δείξαμε. Προσπαθεί να υπολογίσει αν υπάρχει εφικτή διαδρομή. Αν όχι, γκρινιάζει για να πάρουμε το μήνυμα. Αν ναι, περιμένει να ανεβούμε πάνω του, αν δεν στρογγυλοκάτσει κάτω για να μας διευκολύνει, και ύστερα ξεκινά την πορεία. Κάνει μια σειρά από άλματα και κινήσεις, ό,τι έχει υπολογίσει, εμείς δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει σκεφτεί. Καμιά φορά μπορεί να έχει σκεφτεί και λίγο λάθος. Βέβαια, ποια είναι η τελευταία φορά που δείξατε προορισμό σε μια γάτα και συγκινήθηκε ειλικρινά για την ενέργεια που σπαταλήσατε για την κίνηση του χεριού; Ακόμη και αν/όταν αποτυγχάνει το AI, δεν είναι σαφές αν πρόκειται για αποτυχία του, αν δείξαμε εμείς σημείο στο οποίο δεν υπάρχει ελπίδα να φτάσουμε χωρίς να σκοτωθούμε ή απλά…είναι ώρα φαγητού.Νηστικό Trico δεν χορεύει και η μοναδική τροφή που δέχεται είναι μικρά βαρέλια που δείχνουν να σφραγίζουν μέσα τους παλλόμενο γαλάζιο φως. Η εξασφάλισή τους είναι μέρος μόλις των γρίφων του παιχνιδιού, οι οποίοι βασίζονται σταθερά στην προσπέλαση των μοναδικά σχεδιασμένων χώρων, από την αρχή του ταξιδιού στο έδαφος, μέχρι τον υψηλότερο πύργο που γλύφει τα σύννεφα. Χωρίς ποτέ να επισημαίνονται με πειράγματα του φωτισμού και των textures τα σημεία αλληλεπίδρασης, χρειάζεται σωστή επισκόπηση του χώρου, ανάπτυξη θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής τους. Η μάχη είναι μονάχα εξαίρεση και δουλειά του Trico. Το αγόρι είναι πρακτικά ανήμπορο. Δεν μπορεί παρά να αποφύγει τα χειρότερα και να φροντίσει να ανοίξει το δρόμο, μια πύλη, κάτι, για να έρθει ο πύργος από πούπουλα και να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
 
The Last Guardian Review - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity