Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Legend Of Zelda: BotW - The Master Trials Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αν δοκίμαζε οποιοσδήποτε άλλος το πλάνο που έχει η Nintendo για το DLC του The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild, θα γινόταν κακός χαμός. Σκεφτείτε το για λίγο. Νέο περιεχόμενο έρχεται σε δύο δόσεις, είναι προφανές ότι το δεύτερο μέρος θα έχει την περισσότερη ουσία ως περιεχόμενο και η αγορά Season Pass είναι μονόδρομος, ξεχωριστά δεν πωλείται τίποτα. Βέβαια με τα πολύ καλά παραδείγματα DLC στα Mario Kart 8 και Hyrule Warriors, σε συνδυασμό με την ποιότητα του The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild, αφήνει χώρο για θετική προκατάληψη, που ελπίζουμε φυσικά να βγει σε καλό. Και το ελπίζουμε γιατί το The Master Trials, το πρώτο από τα δύο DLC που καλύπτει το season pass είναι περισσότερο potpourri μηχανισμών και περιεχομένου και μέρος του συνόλου θα ήταν λογικότερο να διατίθεται στο πλαίσιο κάποιου update με πρακτικές προσθήκες. Ταυτόχρονα βέβαια, το The Master Trials DLC περιλαμβάνει μεγάλες συγκινήσεις για όσους απλά δεν χορταίνουν την εξερεύνηση των ζωντανών μηχανισμών που σκαρφίστηκε η Nintendo για τη νέα εποχή της σειράς.



Αν υπάρχει ένας ένοχος για ελαφρότητα στο The Master Trials DLC, αυτός είναι τα επιπλέον αντικείμενα και πανοπλίες. Οι πανοπλίες και οι μάσκες διότι, πέρα από fan service, φέρνουν τροποποιήσεις σε ιδιότητες που είτε περιορίζονται σε χιούμορ είτε σε ιδιότητες που προσφέρονται και από άλλα σετ, συνήθως και σε καλύτερο επίπεδο, ειδικά αν έχει αφιερώσει κάποιος ώρες και ώρες στο παιχνίδι. Λαμπρή εξαίρεση στο συγκεκριμένο φαινόμενο είναι το Korok Mask. Προφανώς δεν είναι όλοι αρκετά ψυχοπαθείς ώστε να προσπαθήσουν να βρουν και τα 900 Korok seeds, αλλά κι εκείνοι που δεν έχουν κάνει τάμα κάπου, θα εκτιμήσουν το Korok Mask που πάλλεται όταν είναι κοντά σε Seed ο παίκτης. Όποιος και αν είναι ο στόχος, τουλάχιστον η μάσκα αυτή είναι όντως χρήσιμη. Χρήσιμο μέχρι κάποιο σημείο είναι και το Travel Medallion που επιτρέπει στον παίκτη να ορίσει, όπου θέλει, ένα σημείο τηλεμεταφοράς. Έχει νόημα όταν ξέρει ότι θα επιστρέφει συχνά σε κάποια περιοχή και μπορεί να το αλλάξει όταν αλλάξουν και οι προτεραιότητες. Η λειτουργία Hero’s Path από την άλλη καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα πιο χρήσιμη αλλά και πιο αμαρτία να χρεώνεται. Το παιχνίδι αποθηκεύει την πορεία των τελευταίων 200 ωρών, την οποία μπορεί να προβάλει στο χάρτη και έτσι να ξεχωρίσει ο παίκτης ευκολότερα ποια σημεία του χάρτη τού έχουν ξεφύγει. Είναι μια παρέμβαση επιπέδου quality of life που πραγματικά δεν βλέπουμε το λόγο να δένεται με DLC, πόσο μάλλον με season pass.



Ο ωφέλιμος πυρήνας του The Master Trials DLC βέβαια βρίσκεται αλλού. Πείτε το Hard Mode, πείτε το Second Quest, η Nintendo το λέει Master Mode αυτήν τη φορά. Προσθέτει ένα save slot ειδικά για αυτό (και το δεύτερο slot θα ήταν λογικό να παρέχεται δωρεάν πάντως) και δεν αστειεύεται, ούτε και είναι προχειροδουλειά, κι ας είναι σίγουρο ότι ένα υποσύνολο των παικτών θα του αφιερώσει χρόνο στα σοβαρά. Όλοι οι αντίπαλοι ανεβαίνουν κατηγορία, πράγμα που φαίνεται και από το χρώμα τους, αλλάζει η τοποθέτησή τους, προστίθενται κι άλλοι, ενώ οι τοξότες που εκτοξεύσουν elemental arrows από αιωρούμενες πλατφόρμες δίνουν και παίρνουν. Αυτά σημαίνουν και πρόσβαση σε καλύτερα όπλα από νωρίς βέβαια, εννοείται όμως ότι με stealth της προκοπής γίνεται δουλειά μόνο. Διότι, μέσα σε όλα, όλοι οι εχθροί βλέπουν μακρύτερα και σας εντοπίζουν γρηγορότερα.
Το Trial Of The Sword όμως είναι εκείνο που θα τραβήξει την προσοχή των περισσοτέρων. Θυμάστε εκείνο το μακρινό νησάκι που φτάσατε πετώντας, νομίζοντας ότι ανακαλύψατε κάτι και ξεκίνησε quest που σας άφηνε γυμνούς για να βγάλετε άκρη με ό,τι βρείτε; Αυτή είναι η βασική ιδέα στο Trial Of The Sword, με διαφορετική δομή και μια συναισθηματικά και πρακτικά σημαντικότερη ανταμοιβή: την ενίσχυση της δύναμης του Master Sword. Για αυτό και δεν μπορεί να ξεκινήσετε το Trial αν δεν έχετε ήδη στην κατοχή σας το Master Sword, το οποίο και τοποθετείτε στη θέση του για να ξεκινήσει το ενδιαφέρον μαρτύριο.



Τα επίπεδα είναι 45, με checkpoint ανά 15. Σε καθένα από τα checkpoints εξασφαλίζονται και 10 attack points επιπλέον για το Master Sword. Στο τέλος το Master Sword καταλήγει με την ισχύ που υπό άλλες συνθήκες έχει μόνο κόντρα σε spawns του Ganon. Κάθε πεντάδα έχει τη θεματική της, συνήθως με βάση κάποιο element, και η επιτυχία της όλης ιδέας είναι ότι αναγκάζει τον παίκτη να σκεφτεί και να πράξει διαφορετικά από ό,τι έχει μάθει από το ίδιο το παιχνίδι, με γνωστά εργαλεία, έστω και αν δεν είναι αυτά για τα οποία τόσο κόπιασε (χάνονται και τα Divine Powers). Θα περάσετε ώρα στο κρύο χωρίς ιδιαίτερη προστασία, ώρα στον αέρα προσπαθώντας να πετύχετε τα πάντα με το τόξο και πολλά ακόμη, ελπίζοντας να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο ανάπαυλας. Όπου πρέπει να μαζέψετε ό,τι χρήσιμο βρείτε και να εφαρμόσετε τις καλύτερες δυνατές συνταγές με βάση τα υλικά που έχετε στη διάθεσή σας για να έχετε μια ελπίδα παραπάνω για τον επόμενο γύρο, την επόμενη δοκιμασία. Στο ταξίδι αυτό θα στρέφεστε συχνότερα στις δυνάμεις του Shkeikah Slate, που μπορούν να προσφέρουν λύσεις χωρίς να καταναλώσετε ή να φθείρετε κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο, απόδειξη φυσικά ότι, θέλετε δεν θέλετε, θα μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε διαφορετικά για χάρη του Master Sword.



Αν τα βάλουμε όλα κάτω, το The Master Trials DLC είναι ραβασάκι για τους πιο σκληροπυρηνικούς του franchise και του συγκεκριμένου τίτλου, σίγουρα όχι για εκείνους που ελπίζουν σε κάποια περίπου συνέχεια ή νέο dungeon. Αυτά μένουν, κατά τα λεγόμενα της Nintendo, για το δεύτερο DLC που καλύπτει το Season Pass, για το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε υπομονή. Σε αυτό το πρώτο βήμα η Nintendo δεν τεμπελιάζει μεν, αλλά, όσο να ‘ναι, παίζει και λίγο επικίνδυνα. Θα το δεχτούμε. Για την ώρα. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το Trial Of The Sword
  • Το Master Mode δεν είναι για όλους, αλλά σίγουρα δεν ήταν και προχειροδουλειά για την Nintendo
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποιες καθαρά λειτουργικές προσθήκες έπρεπε να διατίθενται δωρεάν σε όλους
  • Τα περισσότερα νέα αντικείμενα είναι αδιάφορα πέραν του fan service
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*