Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

 

The Sims 4

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Maxis Software

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  EA

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Καθαρίστε τις αυλές σας, ανακαινίστε τα σπίτια σας και στείλτε τα παιδιά σας στο σχολείο...το Sims 4 είναι εδώ! Ο νέος τίτλος της  EA Games  δουλεμένος και ανεπτυγμένος από την «μαμά» του τίτλου Maxis, από τις 5 Σεπτεμβρίου έκανε την εμφάνισή του στους υπολογιστές μας, υποσχόμενος άφθονες ώρες παιχνιδιού. Ως μέρος της κλασικής σειράς, το Sims 4 παραμένει λαμπρός συνεχιστής του είδους προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση και απόλαυση στην ψηφιοποιημένη ζωή που μας έχει συνηθίσει, με νέο υλικό, ατμόσφαιρα και διάθεση.

The Sims 4 Image 01

Όπως ακριβώς έχουμε δει στους τίτλους της σειράς, έτσι και στο εν λόγω game, οι παίκτες καλούνται να δημιουργήσουν τους προσωπικούς τους Sims και να ζήσουν τις προκλήσεις και τις μοναδικές τους ιστορίες, σε μία άλλη προσομοίωση ζωής, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σκοπό πέραν της διασκέδασης σε ένα open world sandbox. Έτσι από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκινά η δράση, οι παίκτες ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν τους δικούς τους χαρακτήρες μέσα από την πλέον εύχρηστη λειτουργία του Make-A-Sim. Ο καθένας μπορεί λοιπόν να δημιουργήσει από έναν μέχρι έξι διαφορετικούς Sims, εντάσσοντάς τους μέσα σε μία οικογένεια διαμορφώνοντας από την πρώτη στιγμή τις φιλικές ή συγγενικές μεταξύ τους σχέσεις. Ύστερα από αυτό, οι παίκτες αναλαμβάνουν δράση, τοποθετώντας τους Sims τους μέσα σε μία κατοικία ξεκινώντας από κει την ιστορία και ξεδιπλώνοντας ένα μοναδικό σενάριο, το οποίο ορίζουν, ελέγχοντας τις δράσεις τους, απ’ το να λαμβάνουν τροφή μέχρι το διάβασμα, βάζοντάς τους να συνομιλήσουν με άλλους Sims μέσα στο παιχνίδι και επηρεάζοντάς τους συναισθηματικά μέσα στο γνωστό κλίμα που οι τίτλοι Sims προσφέρουν με φόντο μία αμερικανικού τύπου suburbia.

The Sims 4 Image 02

Ωστόσο, στο Sims 4 οι παίκτες έρχονται σε επαφή με διάφορα νέα χαρακτηριστικά που προσδίδουν ενδιαφέρον τόσο στο gameplay όσο και στο replayability του παιχνιδιού, διότι πλέον οι Sims έχουν το δικαίωμα να... νιώθουν και να εκφράζονται μέσα από τα συναισθήματά (Emotions) τους και τις πράξεις που ολοκληρώνουν (Moodlets). Αισθήματα όπως χαρά, θυμός, αποφασιστικότητα, απογοήτευση, κόπωση, ενεργητικότητα προσφέρουν ξεχωριστές αντιδράσεις με τις οποίες οι Sims θα ζήσουν μέσα στο παιχνίδι με βάση το χαρακτήρα (Traits) τους. Οι «καλοφαγάδες» Sims θα νιώσουν χαρά καθώς γεύονται το αγαπημένο τους φαγητό τη στιγμή που άλλοι θα το άφηναν απαρατήρητο, ενώ οι θυμωμένοι Sims επιδίδονται με μεγαλύτερη ευκολία στα σπορ προκειμένου να εκτονώσουν την οργή τους και από την άλλη οι γεμάτοι ενεργητικότητα Sims δεν πρόκειται να εμφανίσουν ίχνος κούρασης αν δεν καθαρίσουν κάθε γωνιά του σπιτιού τους.

The Sims 4 Image 03

Και με αυτή την καινοτομία σε αυτό τον τίτλο, φαίνεται ότι η EA Games έδωσε βάση στους fans της, καθώς έχει προχωρήσει σε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές εκείνων των προβλημάτων των προηγούμενων τίτλων διασφαλίζοντας τόσο την ποιότητα της εμπειρίας όσο και τη σταθερή ροή της ιστορίας. Τα loading screens έχουν περιοριστεί τόσο σε αριθμό όσο και σε διάρκεια, αφού ο τίτλος φορτώνει πλέον τα απολύτως απαραίτητα στο κτίριο που βρίσκεται ο παίκτης (πχ. σπίτι, μπαρ, γυμναστήριο) και όχι σε ολόκληρη την πόλη.
Ο καθένας μπορεί λοιπόν να δημιουργήσει από έναν μέχρι έξι διαφορετικούς Sims, εντάσσοντάς τους μέσα σε μία οικογένεια διαμορφώνοντας από την πρώτη στιγμή τις φιλικές ή συγγενικές μεταξύ τους σχέσεις.
Στο ίδιο ακριβώς ύφος, τα πάρτι και τα σημαντικά γεγονότα (γάμοι και γενέθλια) έχουν αποκτήσει χαρακτήρα οργανωμένης «αποστολής», καθότι για να τελεστούν πρέπει να τα οργανώσει ο Sim μέσω τηλεφώνου. Ακόμη και στο επόμενο «καρέ», ο παίκτης συνεχίζει μέσα στη γιορτή, ενώ πρέπει να διεκπεραιώσει  ένα σύνολο από αποστολές, που αν ολοκληρωθούν θα στέψουν την εκδήλωση με επιτυχία. Άξια μνείας όμως είναι και η εμφάνιση των ταυτόχρονων δραστηριοτήτων, καθώς πλέον ο καθε Sim μπορεί να τελεί δύο διαφορετικές δράσεις απρόσκοπτα. Οι Sims μπορούν πλέον να τρέφονται και να βλέπουν τηλεόραση, να χορεύουν και να συζητάνε ή ακόμα να διαβάζουν και να ακούν μουσική.

The Sims 4 Image 04

Στο θέμα της δημιουργίας τόσο των Sims όσο και των κατοικιών, το Sims 4 προσφέρει πολλές επιλογές, ενώ οι fans του τίτλου θα διαπιστώσουν μία περιορισμένη γκάμα σε επιλογές χρωματικής παλέτας και επιλογών σε ρουχισμό και αξεσουάρ. Παρόλα αυτά, το Sims 4 καινοτομεί στο σύστημα δημιουργίας του καθότι με μία drag and drop λειτουργία προσφέρει ταχύτητα απομακρύνοντας το «βραχνά» των αμέτρητων μπαρών και sliders. Πλέον, με το σύρσιμο του ποντικιού μπορεί ο παίκτης να μεγαλώσει ένα δωμάτιο στο σπίτι του Sim του χωρίς πρόβλημα, ενώ ακόμη και στη δημιουργία του μπορεί να αυξομειώσει τα σωματικά του χαρακτηριστικά, χωρίς κούραση και «φλυαρία». Στα γραφικά, το Sims 4 προσφέρει μία εξαιρετική δουλειά καθώς είναι σαφώς αναβαθμισμένα και πιο αποδοτικά, καθότι έχουν μειωθεί κατά πολύ τα loading screens και οι ολιγόλεπτες παύσεις. Κάτι τέτοιο κάνει το παιχνίδι να «τρέχει» ταχύτατα και με άνεση διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον στην πραγματική δράση του παιχνιδιού. Όλα αυτά όμως πλαισιώνονται από τις πραγματικά υψηλές απαιτήσεις του, οι οποίες παρόλο που είναι… τρομακτικές δεν είναι και αντιπροσωπευτικές, καθότι το παιχνίδι μπορεί να αναπαραχθεί πολύ καλά και σε ένα μέτριων δυνατοτήτων υπολογιστή.

The Sims 4 Image 05

To interface του παιχνιδιού είναι καλομελετημένα «λακωνικό» εστιάζοντας στις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες, ενώ διαθέτει παράλληλα μία πληθώρα παραθύρων για τους micro-managers του είδους, τα οποία πλέον διαθέτουν και έξυπνα hotkeys που με τον καιρό αποδεικνύονται χρησιμότατα. Η κάμερα πλέον έχει αναστραφεί επιστρέφοντας στην εποχή του Sims 2, όπου πλέον προσφέρει καλό zooming και εύχρηστες λειτουργίες  χωρίς περαιτέρω δυσκολίες. Ακόμη και από τη social πλευρά, το Sims 4 δεν μένει πίσω. Αν είναι ο παίκτης συνδεδεμένος στο Internet, έχει δικαίωμα να μεταφορτώσει στη γειτονιά του εκείνα τα σπίτια και τους Sims που τον ενδιαφέρουν, ενώ αν θελήσει, μπορεί να διαθέσει τους Sims που έφτιαξε και σε άλλους παίκτες ανά τον κόσμο! Αυτή τη στιγμή ο τίτλος κυκλοφορεί για PC και σύντομα θα είναι διαθέσιμος και σε Mac, ενώ δεν υπάρχει ακόμα ενεργό πλάνο για μεταφορά σε συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας.Εν κατακλείδι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Sims 4 είναι μία ευχάριστη αναβάθμιση του προηγούμενου τίτλου όχι τόσο στο θέμα γραφικών όσο στο ζήτημα του gameplay. Με ιδιαίτερα καινοτόμα χαρακτηριστικά και δεδομένων των μετρίων του απαιτήσεων θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «συνέχεια» του Sims 3, ενώ απευθύνεται σε όλη την οικογένεια λόγω της ευκολίας του και για όλες τις ηλικίες. Ένας must-have τίτλος για τους λάτρεις του είδους, που παρόλο της «τσιμπημένης» τιμής του θα το εκτιμήσουν και σίγουρα θα το απολαύσουν στο έπακρο.
 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
 • Αναβαθμισμένα γραφικά
 • Πιο στρωτό gameplay
 • Ταχύτερη «in the action» εμπειρία
 • Αναβαθμισμένο interface
 • Περισσότερο in-game περιεχόμενο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
 • Σχετικά υψηλή τιμή αγοράς
 • Περιορισμένες επιλογές σε αντικείμενα και στοιχεία στο “creating” κομμάτι
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • paul_13
  • Έχει κουράσει λίγο η σειρά Sims

  • jack124
  • Πολύ καλό review !! οκ μπορεί να έχει κουράσει λίγο αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τι άλλο θα προσθέσουν
   Επίσης εμένα προσωπικά δεν με πείραξε και ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πισίνες μέχρι τώρα τουλάχιστον ;)

  • NickosL227
  • Μετα το sims 3 νομιζω εχω ορεξη να σκοτωσω τη ζωη μου και στο 4 :D

  • Cookies
  • Μαρεσει το ποσο ευκολο ειναι να κανεις sexy κορμαρα σε μια ωρα κοιλιακοι ,ποντικια οχι σαν το γυμναστηριο που σου λενε τουλαχιστων 1 μηνα

  • stereoteo
  • ποτε δεν μου αρεσε αυτη η σειρα..

  • teopanta1
  • μεγαλη απογοητευση και τους θυμαμαι στην ea στην e3 με ποσο θερμη ελεγαν οτι ειναι οτι καλυτερο εχει βγει στην σειρα παιχνιδια μαρκετινγκ αλλη μια φορα βεβαια οσοι τσιμπισαν τσιμπισαν

  • jack124
  • @teopanta1

   Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ καλό και δεν έχει τα προβλήματα που είχε το 3 όπως το lag αν κάποιος δεν έχει παίξει κανένα sims πιστεύω αξίζει και με το παραπάνω να το πάρει φυσικά να του αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια

  • stelioszax
  • αρκετα μας καψατε κυριοι στην ea μασ κουρασε ι σειρα σας πια...nice graphics though

  • Ernesto
  • Ακομα και το 3 ειχε κουρασει. Για μενα το 8 σαν βαθμος ειναι πολυ. Ειναι ενα παιχνιδι που συνεχως επαναλαμβανεται με λιγοτερες επιλογες καθε φορα για να βγουν σε DLC αργοτερα

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity