Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Titanfall 2 Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Respawn Games

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  EA

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  BNE Hellas

 • PEGI

  16+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Titanfall 2
  • 16+ pegi 16+
   • 8.5 RATING
    ΧΡΗΣΤΩΝ (2)
   • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
  ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.titanfall.com/ FOLLOWERS 7 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
 • EDITOR’S CHOICE

  9

  ENTERNITY SCORE
*
Η βιομηχανία των videogames πλέον, καλώς ή κακώς, εκτιμά περισσότερο τα sequels από τις ολοκληρωτικά καινούριες δουλειές. Βλέπετε, ο Master Chief είναι ένας και μοναδικός, το ίδιο και ο Nathan Drake, γεγονός που καθιστά σαφώς πιο εύκολο για τις εταιρείες, να “χτίσουν” νούμερα πωλήσεων σε μια υπάρχουσα βάση χρηστών, από το να δημιουργήσουν νέα με κάποιον καινούριο πρωταγωνιστή. Και ενώ η συνεχής αναζήτηση περισσότερου χρήματος έχει δημιουργήσει τη μόδα των ετήσιων sequel, με μικρές αλλαγές και απειροελάχιστες βελτιώσεις, έρχεται το Titanfall 2 να μας αποδείξει ότι υπάρχουν ακόμα sequel που δικαιολογούν τον όρο. Και αν κάτι φαίνεται από τη πρώτη ματιά, είναι ότι η Respawn Entertainment έλαβε σοβαρά υπόψιν την κριτική του κοινού και αποφάσισε να δώσει όλα αυτά που έλειπαν από το πρώτο μέρος.Το story mode δίνει δυναμικά το “παρών”, με την ιστορία του Jack Cooper να έχει αρχή, μέση και τέλος, χωρίς να ξεφεύγει σε διάρκεια από τα γνωστά πρότυπα που έχουν θέσει οι σειρές Call Of Duty και Battlefield. Όμως εδώ εκτιμούμε τη στρωτή ροή, με την κλίμακα στις μάχες να μεγαλώνει όλο και περισσότερο φτάνοντας προς το τέλος, αλλά και με σωστά τοποθετημένα διαλείμματα από τις μάχες για να απολαύσουμε την απίστευτη αμεσότητα του χειρισμού σε επίπεδα που θα δοκιμάσουν τις ικανότητές μας στο platforming, εκπαιδεύοντάς μας παράλληλα για αυτό που θα ακολουθήσει στο multiplayer.
Τα επίπεδα του multiplayer, χωρίς να έχουν χάσει την τάση προς το vertical gameplay που είχαμε απολαύσει στο πρώτο παιχνίδι, είναι πλέον πιο ανοικτά, επιτρέποντας περισσότερη τακτική στη προσέγγιση της μάχης.
Αν θα θέλαμε κάτι παραπάνω, θα ήταν ίσως μεγαλύτερη διάρκεια, μιας και οι επτά ώρες μας έπεσαν λίγο...λίγες, πιο αξιομνημόνευτα bosses και μεγαλύτερη εμβάθυνση στον κόσμο του Titanfall. Ειδικότερα σε ένα επίπεδο προς το μέσο του campaign, υπήρχε η ευκαιρία και ο μηχανισμός να μάθουμε πολλά περισσότερα, όμως καλύτερα να μην σας το χαλάσουμε λέγοντας κάτι παραπάνω. Το σίγουρο είναι πως, συνολικά, το campaign ικανοποιεί και σε κανένα σημείο του δεν μοιάζει πρόχειρο και φτηνό, να προστέθηκε στον τίτλο απλά για να μπει. Επίσης, χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα, το AI των αντιπάλων δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα...έξυπνο, οπότε οι βετεράνοι καλό θα είναι να δοκιμάσουν απευθείας τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Ελπίζουμε η Respawn Entertainment να συνεχίσει το ίδιο δυνατά και να δούμε ακόμα πιο ολοκληρωμένο campaign mode σε μελλοντικoύς τίτλους.


Το story mode δίνει δυναμικά το “παρών”, με την ιστορία του Jack Cooper να έχει αρχή, μέση και τέλος, χωρίς να ξεφεύγει σε διάρκεια από τα γνωστά πρότυπα που έχουν θέσει οι σειρές Call Of Duty και Battlefield

Το ζουμί όμως του Titanfall ήταν το multiplayer και εκεί έχουμε εξίσου σοβαρή αντιμετώπιση από την ομάδα ανάπτυξης. Τα modes είναι περισσότερα σε σχέση με τον πρώτο τίτλο, ο ρυθμός συνεχίζει να είναι καταιγιστικός, ενώ οι νέοι Titans είναι το ίδιο ισχυροί επιθετικά, αλλά αρκετά πιο ευάλωτοι αμυντικά, κάτι που επηρεάζει συνεχώς τις ισορροπίες μεταξύ των ομάδων. Ακόμα και αν ο Titan μας δεν έρθει όταν οι αντίπαλοι έχουν εξοπλιστεί, υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουμε την ομάδα μας να επικρατήσει, με τη χρήση του εκπληκτικού σε ακρίβεια χειρισμού αλλά και προσθηκών όπως το grappling hook. Χρησιμοποιώντας το τελευταίο, μπορούμε να σκαρφαλώσουμε πάνω σε αντίπαλο Titan, και να του αφαιρέσουμε ολόκληρη μπάρα ενέργειας αποσπώντας μια μπαταρία την ώρα που μάχεται. Αν είμαστε αρκετά ικανοί και γρήγοροι, μπορούμε ακόμα και να τη μεταφέρουμε σε Titan της δικής μας ομάδας. Τα επίπεδα του multiplayer, χωρίς να έχουν χάσει την τάση προς το vertical gameplay που είχαμε απολαύσει στο πρώτο παιχνίδι, είναι πλέον πιο ανοικτά, επιτρέποντας περισσότερη τακτική στη προσέγγιση της μάχης, προσφέροντας και ένα μικρό χρονικό παράθυρο στους παίκτες μετά από κάθε respawn να σκεφτούν προς τα πού θα είναι τακτικά σωστό να κινηθούν, ανάλογα και με το εκάστοτε mode. Από τα modes, ξεχωρίσαμε το, καινούριο, Bounty Hunter, στο οποίο τα kills εξασφαλίζουν χρήματα, που πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εναποθέτουμε σε τράπεζες σε διαφορετικά μέρη του επιπέδου, με την πρώτη ομάδα που θα συγκεντρώνει $5000 να αναδεικνύεται ως νικήτρια.
Συμπληρώνοντας ώρες στις ψηφιακές αρένες του Titanfall 2, μάθαμε τόσο τη σωστή χρήση των έξι διαφορετικών Titans που υπάρχουν στο multiplayer, αλλά και τους σωστούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε τον καθένα. Τα perks που παρέχονται είναι αρκετά σε αριθμό, ενώ κατορθώνουν να δίνουν την αίσθηση της προόδου στα όπλα και τους Titans που χρησιμοποιούμε περισσότερο, χωρίς ωστόσο να μας ενισχύουν σε υπερβολικό ρυθμό. Αντίθετα, αυτό που θα ενισχύσει περισσότερο τις ικανότητες κάποιου παίκτη στο Titanfall 2 είναι η εκμετάλλευση και σωστή εκμάθηση του μοντέλου χειρισμού που σχεδίασε η Respawn Entertainment. Πρόκειται για ένα από τα αμεσότερα μοντέλα χειρισμού που έχουμε δει σε online FPS, όπου οποιαδήποτε κίνηση θέλει να κάνει ο παίκτης έρχεται αβίαστα, σχεδόν φυσιολογικά. Πιο χαρακτηριστική εξ αυτών παραμένει το wall running, που επιβάλλεται να γίνει δεύτερη φύση του παίκτη, αφού, εκτός της πρόσβασης σε υψηλότερα σημεία, αυξάνει και την ταχύτητα του χαρακτήρα.Ειδικής μνείας χρήζει και ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού, ο οποίος χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη εκδοχή της ιστορικής Source Engine. Στο φρενήρη ρυθμό που θέλει να κρατάει το Titanfall 2 θα ήταν καταστροφικό να υπήρχαν frame-drops, κάτι που ευτυχώς δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση, παρά το χαμό που επικρατεί επί της οθόνης. Η ποιότητα σε particle effects, φωτισμούς και σκιάσεις βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα και δεν θα προβληματίσει κανέναν, αν και σίγουρα δεν πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό τεχνικά shooter που έχετε δει τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, οι servers είναι σταθερότατοι, ενώ καλοδεχούμενη είναι η ενημέρωση στο κεντρικό μενού για το σε ποιο server έχουμε συνδεθεί, αλλά και με τι ping.Αν για κάτι πρέπει να παραπονεθούμε, αυτό δεν είναι άλλο από το χρονικό παράθυρο της κυκλοφορίας του Titanfall 2, το οποίο -ατυχώς κατά το γράφοντα- ορίστηκε μεταξύ των Battlefield 1 και Call Of Duty: Infinite Warfare, επηρεάζοντας πιθανώς τις πωλήσεις του τον πρώτο καιρό. Ως τίτλος πρόκειται για τον ορισμό του σωστού sequel, το οποίο έχει κρατήσει όλα τα θετικά στοιχεία του πρώτου μέρους, έχει αναπτύξει τα περισσότερα από αυτά αλλά έχει και προσθήκες που έλαμπαν διά της απουσίας τους. Και αν γκρινιάζουμε για τη μικρή διάρκεια του campaign, το multiplayer αποζημιώνει και με το παραπάνω, τόσο με την ποιότητα όσο και με τη μακροβιότητά του. Αξίζουν δε συγχαρητήρια στη Respawn Entertainment, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι οποιοδήποτε επιπλέον περιεχόμενο θα διατεθεί άνευ χρέωσης σε όλους ανεξαιρέτως, βοηθώντας τη μακροβιότητα στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως, αλλά και διασφαλίζοντας ότι το κοινό του παιχνιδιού δεν θα χωριστεί μεταξύ κατόχων season pass και μη. Μια τέτοια κίνηση εν έτει 2016 από μόνη της είναι άξια λόγου, όμως, όταν συνδυάζεται και με την απτή ποιότητα και πληρότητα που χαρακτηρίζει το Titanfall 2, αξίζει σίγουρα τη στήριξη όλων.


 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
 • Πολύ καλό campaign mode
 • Διατηρείται το μοντέλο χειρισμού που ξεχώρισε το πρώτο μέρος
 • Σταθερός τεχνικός τομέας
 • Βελτιώσεις σε σχέση με το πρώτο μέρος
 • Δωρεάν νέο περιεχόμενο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
 • Φτωχό AI στο campaign
 • Όχι και τόσο εντυπωσιακό τεχνικά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

  • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
  • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Scott_Pilgrim
  • Είναι το μόνο fps από τα τρία που βγήκαν που θα έδινα τα λεφτά μου, αλλά όχι τώρα. Με δελέασε η πτώση τιμής στα 40 αλλά θα περιμένω. Χαίρομαι που έχει πολύ δυνατό campgain. Για το multi ήμουν σίγουρος από την beta που έπαιξα...

  • platonxii
  • @Scott_Pilgrim Πράγματι, πολύ άδικη αντιμετώπιση της Respawn Entertainment από την Electronic Arts σε αυτό το θέμα. Και το χειρότερο είναι ότι μετά θα βγαίνουν οι διάφοροι υπεύθυνοι και θα ανακοινώνουν ότι το παιχνίδι δεν πούλησε.

   Μακάρι να το σώσει η πτώση τιμής.

  • Athanasios2104
  • ανάμεσα σε COD17, BF1 και TF2, TF2. Κρίμα που η ΕΑ το χαντάκωσε, γιατί η πολιτική των δωρεάν DLC πρέπει να επιβραβεύεται..

  • valkongr
  • Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση τρέλα με το TF2. Είναι σαν το πρώτο το οποίο μετά από ελάχιστους μήνες πέθανε. Δεν δίνει τίποτα παραπάνω

*