Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Vicarious Visions

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Activision

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.tonyhawkthegame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το Tony Hawk's Pro Skater franchise κάνει δυναμική επιστροφή με το Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 και ένα game που πρέπει να βάλετε στη συλλογή σας!

Η σειρά Tony Hawk έκανε την εμφάνισή της αρκετά χρόνια πίσω, το 1999 με το Tony Hawk’s Pro Skater να αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο της γνωστής σειράς extreme sports. Το Tony Hawk’s franchise γνώρισε μεγάλη επιτυχία και είδε άλλες 9 συνέχειες, με την τελευταία να κυκλοφορεί και στις κονσόλες τρέχουσας γενιάς (Tony Hawk’s Pro Skater 5). Η πτώση στην απήχηση που είδε η σειρά με την πάροδο των χρόνων και οι όχι τόσο καλές κυκλοφορίες μετά και το εξαιρετικό American Wasteland, ώθησαν την Activision στην επανακυκλοφορία των δυο πρώτων παιχνιδιών που έκαναν γνωστή τη σειρά υπό την μορφή ενός remake με τον τίτλο Tony Hawk’s Pro Skater 1+2. Η Vicarious Visions, γνωστή πλέον για το ταλέντο της να φέρνει τίτλους του παρελθόντος στη νέα γενιά, αναλαμβάνει τα ηνία από την Neversoft.




Το Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 έρχεται διατηρώντας όλα τα καλά στοιχεία που έκαναν τους τίτλους της Neversoft αγαπημένους από το κοινό και ανέδειξαν το Tony Hawk ως το απόλυτο skating videogame. Στον πυρήνα τους τα δυο παιχνίδια έχουν ως στόχο την εκπλήρωση διαφόρων challenges και φυσικά το απόλυτο mastering του ελέγχου του χαρακτήρα μας. Εκεί βρίσκεται και όλη η διασκέδαση των δυο παιχνιδιών, η επανάληψη των πάρκων και η επίτευξη των στόχων που αυτά θέτουν στον παίκτη μέσα από την εμπειρία που αποκτά. Το campaign του παιχνιδιού συμπεριλαμβάνει όλα τα πάρκα των δυο αρχικών games, 18 στο σύνολο, και φέρνει όλες τις παλαιές δυνατότητες όπως αυτή της δημιουργίας χαρακτήρα καθώς και του δικού μας πάρκου. Φυσικά, συμπεριλαμβάνει και μια αρκετά καλοφτιαγμένη λειτουργία πολλαπλών παικτών, όπου μας βάζει αντιμέτωπους με άλλους και με στόχο την συγκέντρωση όσων περισσότερων βαθμών είναι δυνατόν, τόσο σε τοπικό όσο και σε online περιβάλλον. Το περιεχόμενο των δυο τίτλων είναι διαθέσιμο ως μέρος ενός μεγάλου παιχνιδιού και δεν χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές οντότητες, όπως έχουμε συνηθίσει σε άλλες τέτοιες μεταφορές του παρελθόντος.



Ένα από τα ωραιότερα στοιχεία των δυο παιχνιδιών είναι ότι προσφέρουν κάτι παραπάνω από μια εμπειρία skating. Κάθε πάρκο είναι στημένο σαν ένα τεράστιο puzzle, όπου ο παίκτης πρέπει να αποκρυπτογραφήσει για να καταφέρει να μαζέψει όλα τα collectibles, να βρει τον πιο γρήγορο δρόμο για τις κρυφές κασέτες και ταυτόχρονα να μαζέψει όσους περισσότερους πόντους μπορεί, συνδυάζοντας ταυτόχρονα όλες τις σωστές κινήσεις του χαρακτήρα. Η σειρά φέρνει με τον δικό της τρόπο μια φρέσκια νότα στο platforming είδος των 3D παιχνιδιών. Ο παίκτης ξεκλειδώνει με κάθε combo και κάθε challenge και κερδίζει χρήματα και πόντους εμπειρίας και έχει τη δυνατότητα να αγοράσει νέες σανίδες για τους χαρακτήρες του καθώς και να ξεκλειδώσει -μέσα από μια μεγάλη γκάμα- παλαιούς και νέους skateboarders. Κάθε χαρακτήρας μπορεί να διαμορφωθεί όπως θέλουμε, αφού επιλέξουμε μέσα από μια μεγάλη γκάμα κινήσεων που θα μπορεί να εκτελεί.



Τα πάρκα έχουν μεταφερθεί αυτούσια από τα δυο πρωτότυπα games και δείχνουν υπέροχα στην τωρινή γενιά και ενώ οπτικά δεν είναι τα καλύτερα γραφικά που έχουμε δει ποτέ, το στούντιο έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να διατηρήσει την αίσθηση των πρωτότυπων. Τα physics συνολικά έχουν βελτιωθεί και οι χαρακτήρες κινούνται με φυσικότητα στο χώρο. Ο χειρισμός του παιχνιδιού δεν είναι ο πιο ακριβής και ενδεχομένως στην αρχή να φανεί λίγο απότομος ο τρόπος με τον όποιο στρίβει η κάμερα. Θέλει αρκετή επανάληψη για να φτάσει ο παίκτης στον απόλυτο έλεγχο, όμως στη συνέχεια θα βρει αρκετές επιλογές βοηθειών, όπως αυτόματη ισορροπία και συνεχόμενα γεμάτη special μπάρα που αυξάνει τους πόντους των combo μας ανεξαρτήτως σφαλμάτων. Η Vicarious Visions και η Activision έφεραν μετάφεραν και τα soundtracks των δυο παιχνιδιών και επιπλέον έβαλαν και νέα που ταιριάζουν στο κλίμα της εποχής καθώς και την κουλτούρα του skateboarding.



Το Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 είναι μια εξαιρετική μεταφορά δυο αγαπημένων τίτλων της σειράς στην τρέχουσα γενιά που σίγουρα θα κάνει παλαιούς να θυμηθούν τα νεανικά τους χρόνια και τους πιο νέους να αγαπήσουν ένα ξεχασμένο είδος παιχνιδιών. Ένα είδος, δε, που έχει στην καρδιά του ως στόχο την αγνή και καθαρή διασκέδαση μέσα από ένα προσβάσιμο για όλους παιχνίδι που δεν ζητάει πολλά, υπόσχεται όμως αρκετές ώρες διασκέδασης. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλή δουλειά στον οπτικό τομέα
  • Πλούσιο περιεχόμενο σε πάρκα και δοκιμασίες
  • Εξαιρετικό gameplay
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ο χειρισμός είναι λίγο απότομος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • CrashOkami
    • Ωραίος Νίκο! Δεν έχω σταματήσει να παίζω από όταν βγήκε. Είναι φανταστικό το πώς έπιασε πάτο με το THPS5 και μετά έκανε τέτοιο comeback. Δεν μαθαίνουν όλοι εύκολα, και δη με ένα είδος που θεωρείται niche. Εξαιρετική δουλειά στο remaster.

*