Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Yo-Kai Watch 2 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Level-5

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Yo-kai Watch 2
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://yo-kai.nintendo.com/yw2/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Σε ό,τι έχει να κάνει με το Yo-Kai Watch, η Level-5 τρέχει και δεν φτάνει. Από το ξεκίνημα του franchise το 2013, τότε που κάποιοι βιάστηκαν να το βαφτίσουν Pokémon killer, έχουν κυκλοφορήσει τρία παιχνίδια από την βασική σειρά στο Nintendo 3DS -ναι, τρία, κι ας ήρθε από Ευρώπη μεριά φέτος το δεύτερο-, μερικά spin-offs με τα περισσότερα να είναι διαθέσιμα σε iOS και Android, τρεις ταινίες, anime, μερικά manga και άπειρο merch. Το δεύτερο μέρος της σειράς RPG έρχεται μάλιστα σε δύο εκδόσεις (Bony Spirits και Fleshy Souls) που δεν διαφέρουν σε τίποτα περισσότερο από ορισμένα αποκλειστικά Yo-Kai σε κάθε μια από αυτές για το εκλεκτό friendzone του παίκτη.



Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι συμπαθητικός και διευρύνεται συνεχώς προσθέτοντας αποστολές καθώς και περισσότερα Yo-Kai και χαρακτήρες που ωθούν την ιστορία μέσα από ατελείωτες συζητήσεις. Έχουμε δει και ομορφότερα και πιο καλοσχεδιασμένα μέρη σε ανάλογου τύπου τίτλους, αλλά το όλο kid-friendly αίσθημα που κυριαρχεί - φιλικοί τύποι στο πάρκο, μουσική ανάμεσα σ’ αυτή των Pokemon και το νανούρισμα, απλοϊκά για την εποχή γραφικά - αναπληρώνει κάπως τα όποια αρνητικά ή, καλύτερα, ελλείψεις του περιβάλλοντος. Στους χώρους του παιχνιδιού υπάρχουν και αρκετά άτομα που χρειάζονται βοήθεια, για τα οποία κάνουμε “χάρες”, side-quests δηλαδή, και μαζεύουμε χρήματα ή XP για τα Yo-Kai μας. Ο χάρτης στην κάτω οθόνη του συστήματος βοηθάει αρκετά με το να δείχνει σχεδόν συνέχεια πού πρέπει να πάμε μετά, αλλά και όλες τις διαθέσιμες “χάρες” για ολοκλήρωση. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έχουμε την εμφάνιση δύο μυστήριων Yo-kai που μοιάζουν με τις τερατώδεις μορφές των Statler και Waldorf από το Muppet Show. Αυτά σβήνουν τη μνήμη του παίκτη (και των Yo-Kai του), αφήνοντας τον χωρίς το Yo-kai Watch που του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να δει τα πλασματάκια. Η ανάκτηση του ρολογιού, ή ενός ρολογιού τέλος πάντων, καθώς και η εύρεση των φίλων του γίνεται πολύ γρήγορα και αδέξια, με το παιχνίδι να προσπαθεί να πείσει τον παίκτη ότι κατάφερε κάτι σημαντικό. Αυτό βέβαια συνεχίζει να γίνεται μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού, με μοναδικές φυσικά εξαιρέσεις, οι οποίες είναι κάποιες από τις μάχες (κυρίως με bosses) που μπορεί όντως να προσφέρουν κάποια πρόκληση. Όσο για τις αποστολές-κεφάλαια του παιχνιδιού, κατά κύριο λόγο κουράζουν, επαναλαμβάνονται και δείχνουν ανησυχητική έλλειψη έμπνευσης.



Η έλλειψη πρόκλησης στις μάχες ήταν θέμα από προηγουμένως βέβαια, αφού στην ουσία ο παίκτης μπορούσε να κερδίσει μάχες χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Κάτι τέτοιο προκύπτει και εδώ, μιας και σε κάθε μάχη παρατίθενται τα Yo-Kai του παίκτη και αρχίζουν μαζικές επιθέσεις, έστω τις στοιχειώδεις. Το κάτι παραπάνω μπορεί να γίνει με το ξεχωριστό soultimate move του κάθε Yo-kai, που ενεργοποιείται όταν γεμίσει το soul meter και ολοκληρωθεί κάποιο mini-game (τα mini-games αυτά διαρκούν από δύο έως και πέντε δευτερόλεπτα το πολύ). Στις δύσκολες λοιπόν μάχες, ο παίκτης έχει την ελευθερία να χρησιμοποιήσει λίγη στρατηγική ως προς το ποια Yo-Kai βρίσκονται στη μάχη και ποια αντικείμενα θα χρησιμοποιήσει. Στην περίπτωση που κάποιο εχθρικό Yo-kai “στοιχειώσει” αυτά του παίκτη, υπάρχει η διαδικασία purify, ένα ακόμα mini-game με το οποίο απεγκλωβίζονται τα τερατάκια από ένα γυάλινο κελί ή από μια περίεργη μοβ ομίχλη. Ευπρόσδεκτη προσθήκη είναι οι online μάχες. Εκτός αυτών, οι παίκτες μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους Yo-Kai medals και να συνεργαστούν στο Blasters Mode, όπου ο καθένας παίζει ως ένα Yo-Kai από τη συλλογή του σε τέσσερις διαφορετικές αποστολές. Εδώ μάλιστα τα Yo-kai χωρίζονται σε τέσσερα διαφορετικά classes - fighters, healers, tanks, rangers- πράγμα που δίνει λίγο περισσότερο βάθος στη φύση τους. Το συγκεκριμένο είναι ίσως και το δυνατότερο χαρτί του τίτλου, μιας και προσφέρει έναν υπολογίσιμο αριθμό ωρών παιχνιδιού και ταυτόχρονα δυναμώνει ακόμη περισσότερο τα Yo-Kai για τις κανονικές μάχες στο βασικό παιχνίδι και τις online αναμετρήσεις.



Τα Yo-Kai μπορεί να ξεχωρίζουν από τα Pokémon (κι άλλος συσχετισμός, όχι άδικα όμως) στο ότι μιλάνε και έχουν δικό τους χαρακτήρα που αποφασίζει την ίδια τους την ύπαρξη και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ή με τους ανθρώπους. Όμως η ιστορία που τα περιβάλλει είναι επιφανειακή, κινείται εκ του ασφαλούς και με αυστηρή καθοδήγηση του παίκτη παρόλο που υπάρχουν ορισμένες ελευθερίες ως προς το τι θα γίνει πρώτα ή ποια μέρη θα επισκεφτεί. Το παιχνίδι είναι λίγο, παρά τις 15 ώρες που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της γεμάτης χιούμορ ιστορίας του - κάτι που βρίσκουμε και στις ταινίες και στο anime. Χρειάζεται κάτι δυνατό και καινούριο άμεσα, κάτι που ίσως ανακαλύψουμε όταν με το καλό έρθει το τρίτο μέρος και στην Ευρώπη. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χιούμορ και καλή διάθεση
  • Χαριτωμένος κόσμος για ψάξιμο
  • Διαδικτυακές μάχες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σχεδόν παθητική εμπειρία
  • Κακό σύστημα μάχης - ξανά
  • Ανέμπνευστες αποστολές
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*