Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Cuphead: The Delicious Last Course Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Studio MDHR

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    iam8bit

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Cuphead: The Delicious Last Course
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://cupheadgame.com/dlc.html FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Το Cuphead: The Delicious Last Course είναι ένας πολύ καλός λόγος να επιστρέψουμε σε ένα από τα παιχνίδια που, με τον τρόπο τους, άφησαν εποχή μέσα στην προηγούμενη δεκαετία.

Η Studio MDHR μας καλεί να επιστρέψουμε στο Cuphead με ένα expansion που έρχεται μισή δεκαετία μετά από το ίδιο το παιχνίδι. Ένα 2D run and gun game με animation που ήταν mainstream αρχικά στις Η.Π.Α. των ‘20s, σε συνδυασμό με σουρεαλισμό παλαιάς κοπής και soundtrack από το Jazz Age. Ταυτόχρονα, ένα αδυσώπητο παιχνίδι που εξαντλεί τα αντανακλαστικά και την υπομονή του παίκτη, τον οποίο εθίζει στη μοναδική, ενίοτε σκληρή, αλλά πάντοτε ικανοποιητική εμπειρία που προσφέρει.  Ο τίτλος που κέρδισε τις εντυπώσεις το 2017 με την υψηλή του δυσκολία και το συμπαθέστατο / γλυκύτατο παρουσιαστικό του, τώρα επιστρέφει με το The Delicious Last Course.




Στη νέα περιπέτεια του Cuphead και του Mugman παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η Ms. Chalice. Όλα ξεκινούν όταν η μυστήρια φίλη του δίδυμου προσφέρει στον Cuphead ένα μπισκότο – χρησιμοποιήσιμο αντικείμενο του παιχνιδιού, με το οποίο η Ms. Chalice επανέρχεται στην υλική της μορφή (και γίνεται playable). Μόνο που στην πορεία ο Cuphead παίρνει τη θέση της και γίνεται άυλος, σαν πνεύμα. Το κορίτσι τους εξηγεί πως ο σπουδαίος Chef Saltbaker μπορεί να φτιάξει ένα Wondertart, το υπέρτατο γλυκό που θα την επαναφέρει στην πραγματική της μορφή μια για πάντα. Αλλά για να καταστεί αυτό εφικτό, θα πρέπει να συλλεχθούν 5 υλικά.



Τα 5 υλικά της συνταγής του Wondertart συλλέγονται – φυσικά – από τα καινούργια bosses του παιχνιδιού. Στο σύνολό του το expansion περιέχει περισσότερα από 10 bosses, χωρίς να είναι όλα τους απαραίτητα για την ολοκλήρωση της βασικής ιστορίας. Ένα δευτερεύον mini-campaign διαδραματίζεται στο King’s Leap με οικοδεσπότη τον King of Games. Ο Βασιλιάς αποκαλύπτει την… σκακιέρα του, αφού όλα τα bosses που βρίσκουμε στα λημέρια του είναι εμπνευσμένα από το σκάκι. Όποιο κι αν είναι όμως το boss που αντιμετωπίζουμε στο επιπλέον περιεχόμενο του Cuphead, τα επίπεδα δυσκολίας εξακολουθούν να είναι απαιτητικά και σχεδόν κάθε λάθος κίνηση τιμωρείται.



Κάπου εδώ υπάρχει αισθητή διαφορά στο game design. Οι χορογραφίες και τα movesets  των bosses είναι πιο προσεγμένα και λεπτομερή, κάνοντάς τα να μοιάζουν (εκ πρώτης όψεως) δυσκολότερα από αυτό που είναι. Ύστερα από μερικές επαναλήψεις και τις επακόλουθες ήττες, η αλληλουχία των κινήσεών των bosses αποτυπώνεται στη μνήμη και το μοτίβο των κινήσεων που πρέπει να κάνουμε αρχίζει και παίρνει μορφή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο νέο νησί του παιχνιδιού, κάθε επανάληψη μας έβρισκε σε σημαντικά καλύτερη θέση, αποδεικνύοντας τη λειτουργικότητα της φόρμουλας του τίτλου. Έτσι βρήκαμε τους εαυτούς μας σε ένα μαγευτικά πολύχρωμο χάος, να προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε καθώς εχθροί μας επιτίθενται από παντού.



Η δράση συνδυάζεται ξανά με φρενήρεις μελωδίες jazz. Η χαρωπή διάθεση με την υπερένταση και τον πόνο είναι συστατικά που εμπεριέχονται και στο DLC του Cuphead. Αυτό σημαίνει πως κάθε χαρακτηριστικό που μας έκανε να αγαπήσουμε τον βασικό τίτλο δηλώνει και πάλι το παρόν, κάνοντάς μας να ζήσουμε για άλλη μια φορά λίγο από τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς.



Παραδοσιακές πίστες platforming δεν υπάρχουν. Στο βασικό παιχνίδι υπάρχουν, παρόλο που είναι περιορισμένες. Στην προκειμένη περίπτωση απουσιάζουν και μάλιστα ηχηρά, αφού το νέο σενάριο και τα καινούργια bosses του παιχνιδιού μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως ένα αρκετά μικρό expansion – ειδικά 5 χρόνια μετά. Για όσους όμως νιώσουν πως χρειάζονται περισσότερο, η Studio MDHR έχει προσθέσει ένα πολύ ενδιαφέρον μυστικό στο καινούργιο νησί του παιχνιδιού, το οποίο οδηγεί σε μια έξτρα πρόκληση. Πέραν τούτων, υπάρχουν τρία νέα όπλα, τρία νέα charms και ένας ακόμα playable χαρακτήρας (η Ms. Chalice) για περαιτέρω πειραματισμούς με τον τίτλο.



Το Cuphead: The Delicious Last Course είναι ένας πολύ καλός λόγος να επιστρέψουμε σε ένα από τα παιχνίδια που, με τον τρόπο τους, άφησαν εποχή μέσα στην προηγούμενη δεκαετία. Η εμπειρία που προσφέρει είναι γνώριμη, διαθέτοντας τη σπιρτάδα και τη μοναδικότητα του βασικού παιχνιδιού, ενώ παραδίδει μερικά από τα καλύτερα boss fights του. Από τον ανατριχιαστικό λαβύρινθο του Moonshine Mob στο πολικό ψύχος του Mortimer Freeze και από την ιπτάμενη μάχη με την Esther Winchester στο παραληρηματικό τελικό boss, όλα λειτουργούν στην εντέλεια με κάθε frame να έχει τη δική του σημασία. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ανώτερο game design και πιο εθιστικά boss fights
  • Παραπάνω από ένα storylines, μαζί με μια μυρωδιά από μυστήριο
  • Περισσότερα όπλα, charms και νέος playable χαρακτήρας
  • Περισσότερο… αυθεντικός Cuphead
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πολύ μικρό expansion – το νησί του είναι μικρότερο από κάθε νησί του βασικού παιχνιδιού και απαιτούνται μόλις 6 bosses για την ολοκλήρωσή του
  • Ούτε μια πίστα παραδοσιακού platforming
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*