Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Detective Pikachu Returns Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Creatures Inc.

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Detective Pikachu Returns έρχεται στο Nintendo Switch επτά χρόνια μετά το Detective Pikachu που κυκλοφόρησε για το Nintendo 3DS, όμως τα γεγονότα τους απέχουν μόλις δύο έτη. Ο νεαρός Tim Goodman και ο διάσημος detective Pikachu συνεχίζουν να υπηρετούν τους πολίτες και τα Pokemon της Rhyme City. Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος Howard Myers αποφασίζει να τους βραβεύσει, σε μια τελετή που πραγματοποιείται σε δημόσιο χώρο. Όμως, ένα μαινόμενο Corviknight διακόπτει τη διαδικασία και κλέβει το καπέλο του detective Pikachu, ο οποίος δεν θα ησυχάσει αν δεν το πάρει πίσω. Έχοντας το σημείο αυτό ως αφετηρία, αρχίζει η εξοικείωση των παικτών με τους, απλοϊκούς και εύκολα κατανοητούς από όλους, μηχανισμούς του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα, θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας, που ουσιαστικά ξεκινάει με την κλοπή μιας πολύτιμης πέτρας, μιας υπόθεσης φαινομενικά απλής για τους δύο πρωταγωνιστές, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν τι προεκτάσεις θα είχε. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση για τον πατέρα του Tim, Harry Goodman, που συνεχίζει να αγνοείται και οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν θα τον δούνε ξανά σε αυτή τη ζωή.



Η λέξη "detective" στον τίτλο περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τι πρέπει να περιμένει κανείς από το gameplay, μαζί όμως με κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Συνεχείς- σε σημείο που μερικές φορές φαντάζουν υπερβολικά ατελείωτες- συζητήσεις με Pokemon και ανθρώπους, αναζήτηση στοιχείων που σε καμία περίπτωση δεν θα δυσκολευτεί κάποιος να τα συλλέξει, μετακινήσεις- χρονοβόρες δυστυχώς ακόμα και από όροφο σε όροφο του ίδιου κτιρίου και συζητήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών για να καταλάβουν τι έχει συμβεί και πως θα προχωρήσουν με τις έρευνές τους. Ο Tim και ο PIkachu συνεννοούνται άψογα μεταξύ τους, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο, όμως ο πρώτος δεν έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με άλλα Pokemon. Τη δουλειά αυτή αναλαμβάνει ο δαιμόνιος detective που λατρεύει τον καφέ, ο οποίος πολύ συχνά έχει τον ρόλο του διερμηνέα.  Στην εξίσωση, προστίθενται και μια σειρά από γρίφοι, χαμηλής έως ανύπαρκτής δυσκολίας, ελάχιστα quick time events και υποτυπώδεις μηχανισμοί stealth, ίσα για να "σπάει η ρουτίνα" με λίγη δράση. Μόλις συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία και έχουν γίνει οι απαιτούμενες ερωτήσεις, σειρά παίρνει η αφαιρετική σκέψη, που για κάθε υπόθεση χωρίζεται σε διαφορετικά στάδια και τελικά οδηγεί στη διαλεύκανσή της.



Για να γίνει λίγο πιο ζωντανός ο κόσμος, έχουν προστεθεί μια σειρά από side quests, εντελώς προαιρετικά, με ανταμοιβή την ηθική ικανοποίηση ότι όλα τα Pokemon ή οι άνθρωποι είτε έλαβαν αυτό που ποθούσαν, είτε εξυπηρέτησαν απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο προστέθηκαν στο παιχνίδι. Ευτυχώς, δεν είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν τον παίκτη να αποκλίνει για πολλή ώρα από την κύρια αποστολή του, όμως περιλαμβάνουν αρκετές επαναλαμβανόμενες διαδρομές, σε στυλ πινγκ- πονγκ, που προστίθενται στην ίδια διαδικασία του main campaign, με συνέπεια να γίνεται συχνά έντονο το αίσθημα της επαναληψιμότητας και να χάνεται το ενδιαφέρον.



Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν voice overs σε όλο το παιχνίδι, παρά μόνο στα cutscenes, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα μείον, γιατί "χαλάει" την ομοιομορφία. Βεβαίως, αν υπήρχαν ομιλίες σε όλους τους διαλόγους, θα ήταν υψηλότερο το κόστος ανάπτυξης, θα απαιτούνταν περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, όμως θα έφερνε το παιχνίδι πιο κοντά στη μοντέρνα εποχή. Βεβαίως, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και από εκεί και πέρα το κοινό είναι αυτό που κρίνει και αποφασίζει αν θα αγοράσει. Συνεχίζοντας με τα του ηχητικού τομέα, η μουσική του τίτλου που παίζει συνεχώς στο background δεν έχει να προσφέρει το παραμικρό. Ακόμα και αν απενεργοποιηθεί, δεν θα γίνει αντιληπτό πως κάτι λείπει, άρα χάνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν την ένταση που πρέπει οι διαφορετικές στιγμές. Όσο για τα γραφικά, ναι μεν έχουμε δει καλύτερα σε παιχνίδια της Nintendo, όμως είναι προσεγμένα και το ίδιο συμβαίνει με τα μοντέλα των χαρακτήρων και τα animations.



Τι θα σας προσφέρει το Detective Pikatsu Returns; Μια χαλαρωτική περιπέτεια, προσβάσιμη από όλους, με σενάριο που έχει αρκετές ανατροπές για να διατηρείται το ενδιαφέρον των παικτών και χαρακτήρες με προσωπικότητα, μιας και το gameplay θα είναι απλά διεκπεραιωτικό για την πλειοψηφία. Touch controls θα μπορούσαν να υπάρχουν, αλλά καλύτερα να μην ανοίξουμε τη μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο η Nintendo έχει εκμεταλλευτεί στα δικά τις παιχνίδια τις τεχνολογίες που ενσωματώνει στις κονσόλες της. Τέλος, αν εξετάσει κάποιος το παιχνίδι σφαιρικά, δεν είναι κακό. Όμως δεν έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή σε σημεία κλειδιά, με αποτέλεσμα να μειονεκτεί εκεί που δεν θα έπρεπε. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ενδιαφέρον σενάριο με ανατροπές
  • Χαλαρωτική περιπέτεια προσβάσιμη από όλους
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Διεκπαιρεωτικό gameplay
  • Συζητήσεις που φαντάζουν ατελείωτες
  • Δυσκολία μηδέν
  • Μουσική για σίγαση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*