Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hyrule Warriors: Age of Calamity - Pulse of the Ancients Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Omega Force

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Hyrule Warriors: Age of Calamity - Pulse of the Ancients
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.zelda.com/hyrule-warriors/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
To Hyrule Warriors: Age of Calamity - Pulse of the Ancients προσφέρει ακόμα περισσότερο βάθος στον τίτλο. Λεπτομέρειες στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Το Hyrule Warriors: Age of Calamity κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ όλοι περίμεναν μια ακόμα περιπέτεια Warriors, με τους ίδιους και τους ίδιους μηχανισμούς, η ομάδα ανάπτυξης έκανε την ευχάριστη έκπληξη προσθέτοντας στη γνωστή φόρμουλα στοιχεία από το άκρως επιτυχημένο The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Σκοπός του παρόντος δεν είναι να γίνει η οποιαδήποτε αναφορά στο gameplay του βασικού τίτλου. Αν θέλετε να ενημερωθείτε, μπορείτε πολύ απλά να διαβάσετε το αναλυτικό μας review*. Τα όσα παρατίθενται στη συνέχεια, γράφτηκαν με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου μέρους του expansion pass, που έχει τον τίτλο, Pulse of the Ancients.




Όπως πολύ πιθανό να έχετε αντιληφθεί, νέα σημεία ενδιαφέροντος προστίθενται στον ήδη γεμάτο χάρτη. Επιπλέον μάχες, νέες προσκλήσεις για βοήθεια μέσω της παροχής προμηθειών. Η εποχή που διανύει το βασίλειο της Hyrule είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και η οποιαδήποτε βοήθεια είναι, το λιγότερο, ευπρόσδεκτη και αναπτερώνει το ηθικό των κατοίκων. Με την ενεργοποίηση του περιεχομένου του DLC, οι παίκτες ενημερώνονται για τη νέα στολή που προστίθεται στην γκαρνταρόμπα του Link. Πλήρης, αποτελούμενη από τρία διαφορετικά μέρη. Εννοείται πως το νέο περιεχόμενο δεν είναι μόνο αυτό. Θα είχαν ξεσηκωθεί οι πάντες (και λογικό είναι), αν για περίπου €10 λάμβαναν μονάχα τα τρία αυτά αντικείμενα.



Η σημαντικότερη προσθήκη είναι το EX Royal Ancient Lab. Η Purah και ο Robbie συνεχίζουν τις έρευνές τους και αυτή τη φορά χρειάζονται τη βοήθεια των ηρώων της Hyrule. Νέες αποστολές, νέα υλικά αλλά και μια νέα δεντροειδής δομή που αναπαριστά τα επιτεύγματα των ερευνητών και πρέπει να ξεκλειδωθεί, είναι βέβαιο πως θα κρατήσουν τους παίκτες καθηλωμένους για αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη. Οι αποστολές που σχετίζονται  άμεσα με το εργαστήριο συνοδεύονται από την ένδειξη ΕΧ (δύσκολα διακρίνεται στην οθόνη του Lite) στον χάρτη και μόνο εύκολη δεν είναι η ολοκλήρωσή τους. Σε 1- 2 από αυτές το ελάχιστο προτεινόμενο level των χαρακτήρων είναι 85, προαπαιτούμενο για να μην χρειαστεί να επαναλάβετε ξανά και ξανά την προσπάθεια. Άρα, αν δεν βρίσκεστε εκεί θα απαιτηθεί, τι άλλο, grinding σε συνδυασμό με αρκετά χρήματα που θα ξοδευτούν για σκοπούς εκπαίδευσης και αναβάθμισης του εξοπλισμού. Εφόσον ολοκληρωθούν οι έρευνες, στη μάχη θα ριχτεί και ο Battle-Tested Guardian, ο έλεγχος του οποίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



Ας μας επιτραπεί να πούμε πως ο Link και η Zelda είναι από τους ευνοημένους του πρώτου DLC. Οι δυό τους θα μάθουν νέες κινήσεις και ταυτόχρονα, τον υπερασπιστή του βασιλείου τον περιμένει ένα νέο όπλο, το Guardian Flail, οι αναβαθμίσεις του οποίου περνάνε μέσα από το EX Royal Ancient Lab. Από την άλλη, η πριγκίπισσα θα αποκτήσει το Master Cycle. Σε αυτά προστίθεται και ένα νέο επίπεδο δυσκολίας, με τίτλο Apocalyptic. Από το όνομά του και μόνο, γίνεται άμεσα κατανοητό τι θα πρέπει να περιμένουν οι παίκτες. Επίσης, από τα πρώτα κιόλας λεπτά που θα ριχτείτε σε μάχες, μετά την προσθήκη του DLC, θα διαπιστώσετε πως η Omega Force, έχει "πειράξει" γενικώς το επίπεδο δυσκολίας. Συγκρούσεις που στο παρελθόν είχατε φέρει εις πέρας με χαρακτηριστική ευκολία, έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολες, ακόμα και στο πιο χαμηλό επίπεδο, ακόμα και με τα παντοδύναμα Divine Beasts. Το πιο εκνευριστικό απ' όλα είναι τα πολύ στενά περιθώρια, όπου υπάρχει περιορισμός χρόνου και θα σας αναγκάσουν να δείτε το ρολόι να μηδενίζεται πολύ πριν φτάσετε σε τελικές αναμετρήσεις. Η λύση, και εδώ, δεν είναι άλλη από το grinding, να φτάσουν οι χαρακτήρες στο ανώτερο επίπεδο, να βλέπουν τους πάντες αφ' υψηλού.



Το Hyrule Warriors: Age of Calamity δείχνει πραγματικά ατελείωτο, παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται το συναίσθημα, άντε να κάνουμε κι αυτό να προχωρήσουμε, να αλλάξει χρώμα ένα ακόμα σημάδι στον χάρτη. Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε την περιπέτεια, το Pulse of the Ancients όχι μόνο είναι μονόδρομος, αλλά, κυρίως, θα σας "αποζημιώσει" στο ακέραιο για τα χρήματα που θα ξοδέψετε. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αρκετό και ενδιαφέρον νέο περιεχόμενο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η γενική αύξηση του βαθμού δυσκολίας οδηγεί σε grinding
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*