Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Indies στο μικροσκόπιο: SimAirport Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    LVGameDev LLC

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ultimate Games

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • SimAirport
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.simairport.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
H στήλη Indies στο μικροσκόπιο κάνει αυτήν την εβδομάδα στάση στο SimAirport. Αξίζει;

Έχετε βρεθεί ποτέ σε αεροδρόμιο και να σκέφτεστε, πόσο χάλια είναι όλα, πόσες λίγες τουαλέτες έχει, την ακρίβεια του καφέ (ΑΥΤΟ), τις τεράστιες ουρές; Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό: το SimAirport είναι εδώ για να φτιάξετε το αεροδρόμιο των ονείρων σας. Τώρα αν αυτό είναι εύκολη δουλειά, θα το δούμε παρακάτω. Σε επίπεδο ακρίβειας προσομοίωσης, ω ναι, τα πράγματα είναι εξαιρετικά προσεγμένα και άκρως λεπτομερή. Και επειδή η εταιρεία ανάπτυξης το καταλαβαίνει αυτό, προσφέρει εξαιρετικά tutorial για να καλύψει κάθε, μα κάθε βασική πτυχή του παιχνιδιού. Τώρα όμως, ξεκινάει το δύσκολο της ιστορίας. Μιλάμε για τόσο λεπτομερές παιχνίδι, που ακόμα και τα tutorial μπορούν να γονατίσουν και τον πιο δυνατό και υπομονετικό παίκτη.




Αν λατρεύεται το micro-management, τις μικρές διορθώσεις και μια ατελείωτη ποσότητα στατιστικών και δεδομένων, θα λατρέψετε το παιχνίδι, μιας και αυτά τα προσφέρει σε όλη τη γοητευτική δυσκολία τους. Βέβαια, το SimAirport σπρώχνει στα όριά τους και τους πιο απαιτητικούς μιας και πρέπει να επεκτείνετε το αεροδρόμιό σας, να φτιάξετε σωστά λογιστικά βιβλία σας, να αυξήσετε την ικανοποίηση των επιβατών, να προλάβετε κόσμο, να βελτιώσετε τις εγκαταστάσεις και φυσικά να προσελκύσετε τις σωστές και καλές αεροπορικές εταιρείες. Και αν πήρατε ανάσα, πάμε ξανά, είστε υπεύθυνοι και για τις αποσκευές, την ασφάλεια, τις ουρές, την έρευνα, τις προμήθειες και ακόμα περισσότερα που είναι ικανά να σας ζαλίσουν πριν παίξετε καν το παιχνίδι.



Στα θετικά είναι ότι όλο αυτό το απίστευτο σύνολο δεδομένων μπορεί να γίνει εύκολα διαχειρίσιμο μέσω ενός εξαιρετικά πρακτικού κι εύκολου στη χρήση του UI. Είναι απολύτως σαφές όσο παίζετε ότι ο τίτλος είναι φτιαγμένος για υπολογιστή και για πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά το SimAirport παίζετε και στο Xbox, με τα πολλά μενού του τίτλου να είναι κρυμμένες σε απλές στην πλοήγησή τους υποκατηγορίες. Είναι γεγονός ότι η καμπύλη εκμάθησης του τίτλου είναι απότομη και μπορεί στη διάρκεια της να χαθούν πολλοί παίκτες που δεν είναι φανατικοί του είδους. Αν σας αρέσουν οι προσομοιώσεις ή και τα αεροδρόμια, δώστε του μια ευκαιρία, είπαμε τα tutorials θα σας βοηθήσουν πολύ μιας και καλύπτουν κυριολεκτικά τα πάνα. Αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι ο τίτλος είναι και για λίγους και εξαιρετικά περίπλοκος.



Στόχος σας είναι η επέκταση του αεροδρομίου σας και η προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών, Η επέκταση αυτή μπορεί να γίνει με πάρα πολλούς τρόπους, τους οποίους αν αναλύσουμε από εδώ, το review θα βγει εξίσου περίπλοκο με τον τίτλο. Ο βασικότερος παράγοντας της εξίσωσης είναι, όπως παντού, η ικανοποίηση του πελάτη και εδώ των επιβατών. Για να το θέσουμε εξαιρετικά απλά και περιεκτικά. Είστε υπεύθυνοι για τα πάντα στο αεροδρόμιό σας. Οπότε χρειάζεται αφοσίωση με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Την μια θα ασχολείστε με το μήκος του διαδρόμου και την ασφάλεια στις πύλες και την άλλη θα πρέπει να ρυθμίσετε τη λειτουργία των WC και να ανοίξετε το επόμενο μοδάτο μαγαζί.



Όπως ίσως θα περιμένατε, το SimAirport κοιτάει το gameplay και σχεδόν καθόλου τα γραφικά του. Μιλάμε για στοιχειώδη γραφικά, σχεδόν μιας άλλης εποχής, που όμως χάρη στον σχεδιασμό τους, με το κάθε χρώμα να αναπαριστά κάποιο επίπεδο ικανοποίησης, την ομαδοποίηση των τομέων και άλλα έξυπνα τρικ, αντισταθμίζει τη απλοϊκότητα με την πρακτικότητα. Και πάλι αναμενόμενα, μιλάμε για ένα ήχοι που πολύ απλά είναι στοιχειώδη εφέ και κλασική μουσική ασανσέρ. Άλλα παράπονα πέρα από τη δυσκολία; Κάποιες περίεργες επιλογές στο mapping των πλήκτρων. Η επιλογή να μην κάνει τις βασικές λειτουργίες το Α ξενίζει πολύ, πόσο μάλλον όταν η επιλογή αυτή έχει πάει στις σκανδάλες και τα bumpers.



Είναι δεδομένο ότι ο τίτλος είναι για πολύ λίγους και ακόμα και αυτούς μπορεί να τους αποτρέψει με τη δυσκολία του και την απότομη καμπύλη εκμάθησής του. Ο περίπλοκος χειρισμός και ο αργός ρυθμός είναι επιπρόσθετοι αποτρεπτικοί παράγοντες, όσοι όμως έχουν την υπομονή και την αφοσίωση να τα ξεπεράσουν, θα βρουν ένα παιχνίδι που θα τους συναρπάσει, ακόμα και με γραφιά άλλης εποχής. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Λεπτομερής, μέχρι δακρύων προσομοίωση
  • Εξαιρετικό UI, όταν το μάθετε
  • Τutorial κυριολεκτικά για τα πάντα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απίστευτα δύσκολο κι απαιτητικό
  • Απλοϊκός τεχνικός τομέας
  • Θα αποθαρρύνει πάρα πολλούς
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*