Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LEGO Brawls Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Red Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Lego Brawls
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.legobrawlsgame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 3

    ENTERNITY SCORE
*
To LEGO Brawls αποτελεί ένα πολύ κακό παράδειγμα fighting game και είναι βέβαιο πως θα απογοητεύσει μεγάλη μερίδα fans που ενδεχομένως το περίμεναν.

Το 2022 είναι μια καλή χρονιά για τους fans των LEGO video games. Το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga της Traveller’s Tales που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο έθεσε νέα standards μεγέθους και ποιότητας για τους τίτλους του franchise. Λίγες μέρες μετά κυκλοφόρησε και το LEGO Builder’s Journey, ένα καλό, μα σύντομο puzzle game από τη Light Brick Studio. Τώρα, οι λάτρεις της σειράς έχουν στη διάθεσή τους το LEGO Brawls, ένα brawler που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019, αποκλειστικά στο Apple Arcade για φορητές συσκευές με λειτουργικό iOS. Το συγκεκριμένο port για κονσόλες και PC όμως δεν καταφέρνει να συμπεριληφθεί στις καλές στιγμές του brand για το έτος που διανύουμε. Aποτελεί ένα πολύ κακό παράδειγμα fighting game και είναι βέβαιο πως θα απογοητεύσει μεγάλη μερίδα fans που ενδεχομένως το περίμεναν.




Το σύστημα μάχης του LEGO Brawls στηρίζεται μόνο σε δύο πλήκτρα εντολών (πέραν των πλήκτρων κατεύθυνσης). Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού, από μόνοι τους, μπορούν να εκτελέσουν μόλις μια συγκεκριμένη επίθεση. Όμως, ειδικά κουτάκια, που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κάθε πίστα, δίνουν τη δυνατότητα χρήσης όπλων ή οχημάτων για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι η εκμηδένιση της ζωής κάθε αντιπάλου με επιθέσεις melee ή με τη ρίψη του εκτός πίστας. Μόνο που, στην πράξη, τα πράγματα δεν είναι όσο απλά ακούγονται. Ο χαρακτήρας μας δεν ανταποκρίνεται πάντα στις εντολές που του δίνουμε και, όταν το κάνει, πολλά από τα χτυπήματά του χάνουν τον στόχο τους ακόμα και όταν είναι ξεκάθαρο πως δε θα ‘πρεπε. Επίσης, πολλές φορές δυσκολευόμαστε να τον βρούμε ανάμεσα στους αντιπάλους μας, ειδικά όταν η κάμερα βρίσκεται μακριά από τη δράση, όπως συμβαίνει συνήθως στα brawls 8 ατόμων. Το χειρότερο ίσως όλων είναι το άθλιο επίπεδο δυσκολίας που διαμορφώνεται από το ρηχό AI των εχθρών μας, που μερικές φορές είναι πιο διασκεδαστικό να τους παρακολουθούμε να χάνουν από μόνοι τους.



Υπάρχουν δύο βασικά modes παιχνιδιού. Στο ένα από αυτά, διαμορφώνονται δύο ομάδες των 4 ατόμων με σκοπό την κατάληψη ενός συγκεκριμένου σημείου της πίστας, ενώ στο άλλο, 8 παίκτες αντιμάχονται όλων. Story ή arcade mode δεν υπάρχει, οπότε το περιεχόμενο του gameplay συμπληρώνεται με το local και το online multiplayer.  Εδώ υπάρχουν τα δύο προαναφερθέντα modes σε δημόσια lobbies και σε party games με κωδικούς πρόσκλησης που μοιράζονται από τον εκάστοτε host του ιδιωτικού lobby. Οι servers του τίτλου αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα όταν παίζουμε online, καθυστερώντας να βρουν παίκτες και πετώντας μας εκτός κατά τη διάρκεια ενός brawl. Βέβαια, το τελευταίο συνέβη μερικές φορές και ενώ παίζαμε offline, κάτι που σημαίνει πως ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού έχει πολύ μεγάλα θέματα για το πολύ μικρό του μέγεθος. Πάντως, το multiplayer κομμάτι του Lego Brawls είναι το ίδιο νερόβραστο με τη single-player εμπειρία του, κυρίως λόγω του πάμφτωχου συστήματος μάχης του τίτλου.



Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα brawl ή ένα party game, ο τίτλος μάς επιβραβεύει με το ξεκλείδωμα νέων αντικειμένων. Τα αντικείμενα αυτά είναι κομμάτια Lego που διαμορφώνουν τον δικό μας “πρωταθλητή” – χαρακτήρα και, στο σύνολό τους μπορούν να αποτελέσουν εκατομμύρια διαφορετικά builds. Πρόκειται για τη μοναδική επιβράβευση που μπορεί να προσφέρει ο τίτλος (συν-υπολογίζοντας το ίδιο του το gameplay), μια και μιλά απευθείας στον συλλέκτη που κρύβουμε βαθιά μέσα μας. Μόνο που αυτός ο θησαυρός του customization είναι εγκλωβισμένος πίσω από δεκάδες ώρες grinding. Δεκάδες ώρες σε ένα fighting game με ένα πλήκτρο επίθεσης, προβληματικό τεχνικό τομέα και AI που λαγοκοιμάται.



Οι πίστες του είναι πολύ ουδέτερες, δίχως κάποια ξεκάθαρη αναφορά σε γνωστό theme των Lego, ή με κάποιο easter egg από οποιονδήποτε franchise. Ο σχεδιασμός τους θυμίζει (αν και ελάχιστα) το Super Smash Bros., όμως σε μια παιδική εκδοχή και με ατοπήματα που κοστίζουν στο gameplay. Για παράδειγμα, ο χαρακτήρας μας δυσκολεύεται να φτάσει πλατφόρμες που φαίνεται πως έχουν τοποθετηθεί σε σημεία, όπου θα έπρεπε να είναι προσβάσιμες με ένα απλό άλμα. Πέραν τούτων, υπάρχει πολύ χρώμα, ως είθισται για τίτλο που απευθύνεται - σχεδόν αποκλειστικά - σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, μαζί με το αρμόζον soundtrack. Το UI προσπαθεί να αντιγράψει το αντίστοιχο του Super Smash Bros., μα καταλήγει, προφανώς, πολύ φτωχότερο από κάθε άποψη.



Τα video games των Lego παρουσιάζουν σταθερά καλή ποιότητα και οι fans τους σίγουρα επιζητούσαν ένα σωστό brawler. Δυστυχώς όμως, το Lego Brawls αποτυγχάνει παταγωδώς, όντας ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του είδους. Μπορεί από τη μια να περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία από αντικείμενα για ξεκλείδωμα, αλλά από την άλλη αναγκάζει τον παίκτη σε πολύωρο grinding για να τα αποκτήσει. Πράγμα δύσκολό όταν του έχει ήδη δώσει όλα όσα έχει να του δώσει μέσα στην πρώτη ώρα. 

3

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εκατοντάδες αντικείμενα για συλλογή, εκατομμύρια πιθανά builds
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Builds που απαιτούν δεκάδες ώρες grinding
  • Πάμφτωχο σύστημα μάχης
  • Άνευρη δράση, αδιάφορες πίστες και προβληματικός τεχνικός τομέας
  • AI επιπέδου… νηπίου
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*